Şimdi Ara

Yurt Dışında Eğitim ? Gelecek Söz konusu Yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, lise son öğrencisiyim 1 ay sonra mezun oluyorum. bu zamana kadar aklımda başka şeyler vardı taa ki o işi yapma umudumu kaybetmeye başlayana kadar.
    şimdi olaya geçiyorum; yurt dışına gitsem (elimde de bir fırsat var. abim avustralya da yaşıyor.) 1 yıl dil eğitimi alsam lys de yabancı dil sınavına girsem 80 soruda nasıl bir başarı elde edebilirim. tabiki orada çok çalışcam,.. ülkenin ana dilinin ingilizce olması yurt dısında eğitim almak vs vs ne gibi artısı olur benim için sınavda ?? ve mezun olduktan sonra iş olanağı maaş vs vs nasıldır bilgisi olanlar lütfen şu kardeşinizi bi bilgilendirin. araştırdığım kadarıyla tercümanlıkta iyi para varmış ve ingilizcenin yanına italyanca, fransızca, çince, japonca gibi dillerden bir-iki tane de eklersen iyi para kazanırsın dediler.. japonya ve fransaya gitme imkanım da var... cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)

• yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
  • Bence hiç sınav falan uğraşma, gitme imkanın varsa git hem dilini geliştir hem çalış oralarda.. boşu boşuna Türkiye'de Üniversite okumaya uğraşma, maddi durumunu bilmiyorum iyiyse orda Üniversite oku, işsiz kalmazsın.. Çünkü gelişmiş ülkelerde bizim ülkemizdeki gibi arz-talep arasında orantısızlık yok, bir bölümü okuyorsan bir bakıma işin hazır anlamına gelir.. Bunlar tamamen benim düşüncelerim, doğru ya da yanlış karar senin..
  • Gidebiliyorsan git ve birdaha dönme.
    Benimde oğlum lise son sınıf. Doğru düzgün bir fakülte olmaz ise gönderceğim, bir dahada bu ülkeye dönmesin.

Başarılar
  • Dil eğitimi adına gitmeni öneririm. Burada öğrenebileceğinden çok daha iyi bir şekilde İngilizce'yi kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Duruma göre geri dönme şansınız da var.
  • dil egıtımıde al.lysyede gır.olmadı ordan ıs bul.kardesım harcama kendını boyle ımkanın varken..
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can1043 -- 21 Mayıs 2012; 12:13:48 >
  • ben burda kazandım ve okuyorum..elimde imkan olsa bugün giderim.
    bence hiç bunları düşünme..böyle bir imkanın varken GİT
    Bir arkadaşım yurtdışından 0 türkçeyle geldi(ebeyenlernden biri türk)ilk 2 ay çok zorlandı sonra bayağı derdini anlatıyordu.şimdi normal konuşuyor(anadili gibi değil ama)
    burda kalıp ilk senende üniv.kazanacağına dışarı çıkıp 1-2 sene sonra üniv. e gir derim..
    Burda kalırsan çok pişman olursun.ama 1 sene yurtdışında kalırsan,geri dönmeyeceğini adım gibi biliyorum.
    Hiç vakit kaybetme genç adam
  • Ben Almanya'da Makine Mühendisliği eğitimi alıyorum , senin gibi liseyi TR'de bitirdim ve sonra dil kursu yapıp devamında okula başlıyorsun. Ama bu kadar bilinçsizce devam edersen gerçekten ne okulu bitirebilirsin ne de amacına ulaşabilirsin, sorduğun soru şu olmamalı;''Ne kadar maaş alırım'' Ya kardeşim daha bölümünü yazmamışsın , gelip maaşını soruyorsun ayrıca kimse sana bişey söyleyemez bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitralyoz16 -- 10 Şubat 2015; 22:04:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandjak

Gidebiliyorsan git ve birdaha dönme.
    Benimde oğlum lise son sınıf. Doğru düzgün bir fakülte olmaz ise gönderceğim, bir dahada bu ülkeye dönmesin.

Başarılar

Allah'ım benimde babam boyle dusunse ne olur ki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

quote:

Orijinalden alıntı: sandjak

Gidebiliyorsan git ve birdaha dönme.

Başarılar

Allah'ım benimde babam boyle dusunse ne olur ki..

http://forum.donanimhaber.com/m_55546038/tm.htm

İnsan yetiştirme üzerine :

Simdi akıl gözüyle bir bakalım. İnsan 'ın temel özelliği kendini bilmesidir. Bırakın yakın zamanları, taa eski Yunan'da Delphi deki Apollon tapınağının alınlığında yazıyor '' kendini bil ''

Gelin bir hesap çıkaralım bu arkadaşımız anne babasına kaça mal olmuş? Kendi kızımdan örnek vereyim; 3 sene yuva 5 sene ilkokul , 3 sene ortaokul, 5 sene lise sadece eğitim maliyeti dörtyüz bin lira. Buna faiz daha doğrusu finansman maliyeti dahil değil, doğrudan cebimden çıkan para. Doğumundan üniversiteyi bitirip evlenmesine kadar maliyeti-finasman maliyeti hariç- 1,250,00 usd olacak. ABD de bir çocuğun doğumundan lise bitirişine kadar maliyeti ortalama 220,000 dolar. Buna devletin yaptığı alt yapı yatırımlarını eklemeyi de unutmayınız. Kaza/kırım anında sağlık ve sosyal yardım sistemine olan yük? Kazadan dolayı bekleyen sürücüler nedeniyle oluşan akaryakıt , amortisman , iş gücü kayıpları? Kendisine bu kadar yatırım yapılan kişinin erken ölümü nedeni ile yoksun kalacağımız katma değer?

Daha acısı, anne ve babasının yaşlılıklarında yoksun kalacakları maddi yardım ve insani ilgi ile şefkat yoksunluğu ki tazminat kalemlerinden biridir , şaşırmayınız.

Kendine yapılan bunca yatırımın farkında olmayan, kendi değerinin farkında olarak trafik içinde hal ve harekatını tanzim edemeyen bu canlıyı insan'dan mı sayacağım?

Arkadaşlar, kazadır , olur, geçmiş olsun diyorsunuz. Bilin ki geçmiyor, görüldüğü üzere fena halde giriyor.

Diyelim ki bir inşaat şirketiniz var ve de yürüttüğünüz bir çok projeler. Bu projeler yıkılır ve yaptığınız yatırımı geri alamaz ise yani sene sonunda kar yazamaz, daha da ötesi az miktarda kar yazsanız bile piyasa payınız düşüyor ise tek kelime ile ba-tar-sı-nız

Çocuklar da toplumlar için birer projedir. Her proje kendine yapılan yatırımı geri döndürerek topluma katma değer sunma durumundadır. Eğer içinde bulunduğunuz toplumun bekâsını düşünüyor iseniz bu katma değeri maksimize ederek toplumlar arası var olma yarışında öne çıkmak durumundasınız.

Geçmişi değerlendirmeyen, geleceği planlamayan sadece anı ve kendi zevklerini yaşamak isteyenlerin topluma yazdığı zarar bu kazada görmek isteyenler için açıkça ortadadır.

Ne dersiniz , toplum olarak mevcut yapı ile var olabilecek miyiz acaba? Benim şüphelerim var. Ne zaman sorumluluk desek , birileri ben sorumluluk sahibi olmak istemiyorum diyor da.

Sanırım vah vah paradigmasını aşacak bir paradigma sıçraması yapmamız gerek. Ancak, olası görünmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanozturk

merhabalar, lise son öğrencisiyim 1 ay sonra mezun oluyorum. bu zamana kadar aklımda başka şeyler vardı taa ki o işi yapma umudumu kaybetmeye başlayana kadar.
    şimdi olaya geçiyorum; yurt dışına gitsem (elimde de bir fırsat var. abim avustralya da yaşıyor.) 1 yıl dil eğitimi alsam lys de yabancı dil sınavına girsem 80 soruda nasıl bir başarı elde edebilirim. tabiki orada çok çalışcam,.. ülkenin ana dilinin ingilizce olması yurt dısında eğitim almak vs vs ne gibi artısı olur benim için sınavda ?? ve mezun olduktan sonra iş olanağı maaş vs vs nasıldır bilgisi olanlar lütfen şu kardeşinizi bi bilgilendirin. araştırdığım kadarıyla tercümanlıkta iyi para varmış ve ingilizcenin yanına italyanca, fransızca, çince, japonca gibi dillerden bir-iki tane de eklersen iyi para kazanırsın dediler.. japonya ve fransaya gitme imkanım da var... cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)

1.Bu ülkeden adam olmaz git kendini kurtar bir daha da arkana bakma diyenlere sakın kulak asma.
    2.Dil konusunda Mutercim-tercumanlik Uluslararasi iliskiler gibi bölümler dil meraklıları yurtdışına açılmak isteyenler için birebir ama bu bölümlerin Soyle bir özelliği var biraz boş bölümler açıkcası boğaziçi veya koçda okumuyorsan.Fakat benim Soyle bir düşüncem var imkanları olan orta seviyeli bir uni.ye Burslu gidip uni dersleri dısında daha cok dil üzerine yoğunlaşmak.yazlarını yurtdışında work&travel da değerlendirmek
    3.hemen hemen aynı yaslardayiz sana bunu söylemem ne kadar etkileyici olur bilemem ama kendine bir hedef belirle ve pesinden sonuna kadar elinden geleni vererek git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cevaplarınız için teşekkür ederim. aslında benim yıllardır olması için çalıştığım tek hedefim olan şey oyunculuk. konservatuara hazırlandım. fakat bazı özel durumlardan ötürü birazda tecrübesizlik ve yaşımdan dolayı karamsarlığa düştüm bir çıkış yolu aradım. sanki hiçbir şey olamayacakmışım gibi geldi.
    son 2 -3 hafta içinde bazı şeyleri düzelttim. sevdiğim işe tekrar yöneldim ve kendime olan güvenimi kazandım. yetenek sınavlarına 1-2 ay kaldı iyice hazırlanmalıyım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitralyoz16

Merhabalar.Makine mühendisliği okuduğunuzu gördüm ve birkaç sorum olacaktı

*Dil kursuna gelirken Almanca seviyeniz nasıldı ?
    *Staj imkanlarından bahseder misin ? Mesela paralı mı oluyor stajlar hangi firmalar oluyor genelde yoksa okullarla antlaşmalı firmalar mı var ?
    *Okullar arasında eğitim farkının olmasından korkuyorum.Birkaç tane bu alanda iyi üniversite yazar mısın ?
    *Sene içi part time iş olanakları nasıl ? Birde tam olarak kaç gün çalışabiliyoruz.180 yarım veya 90 tam gün olarak okumuştum bir yerde.

Teşekkürler cevapladığın için.
  • bende gitmeyi düşünüyorum baya ciddi.

eğer fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaş varsa

kaan_rabona@hotmail.com

face den yada msn den ulaşabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.