Şimdi Ara

Yurt disinda okuyan Turk ogrenciler ne yapiyor bu kurlarla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar simdi diyebilirsiniz ki "Yurt disinda okuyanin tuzu zaten kurudur". Pek cok ABD, Kanada, Ingiltere gibi ulkelerde okuyan ogrenciler icin bu durum dogru ama bir dunyada oyle olmayan var; benim gibi orta ust gelir grubu maasli ozel sektor ailenin tek cocugu olup, ailesinin fedakarligi ile yurt disinda okuyabilen ve okuyan Turk ogrencilerde azimsanmayacak bir sayida.

Ben Kanada'da okudum universiteyi. 2014'te okula basladigimda 2'nin altindaydi C$, 2017 yazinda en son babamlar toplu para yolladiginda 2.8 miydi neydi C$, su anda olmus neredeyse 5. Kendi adima konusursam eger ki okulum bitmemis olsaydi ailemin ocagina incir agacini dikmis olacaktim.

Su an hala okulu devam eden Turk ogrenciler ne yapiyor kurlar bu seviyelerdeyken ? Biraz rant ediyormus gibi oldu ama yazik gunah valla insanlara. Bu vasifsiz adamlarin yonetemedigi egitim yuzunden insanlarin egitimi yarim kalacak.

Ozellikle ABD, Kanada, Ingiltere vurgusu yaptim cunku Avrupa'da okullar bedava sirf yasam masrafi var, bu ulkelerde (devlet ozel farketmeksizin) universitelerin acayip yuksek ucretleri var. En basit ornek: UCLA senelik $37,000, IVY okullari senelik $55,000'in ustunde...

• ben cinde okuyorum. Bu yil gittigimde 1yuan 60kurus civarindaydi. O halde bile cin pahali geliyordu. Icki sigara ve gece hayatim olmadigi halde ailemin aylik gonderdigi bir ay zor yetiyordu. Millet tek kisilik banyolu odada mutfakli yurtta kalirken ben 2 kisilik odada, butun katin ortak kullandigi tuvalet banyonun oldugu, camasir makinelerinin sicak su kullanamayacak kadar eski oldugu mutfaksiz baska bir yurtta en ucuzu o diye kaliyorum.

gecenlerde yuan 1tl oldu, simdi 90kurus. Okul param asiri zamlandi, iki kisilik en kotu odanin fiyati sehrimdeki ev kirasindan daha pahali oldu. Bircok ogrencinin bursu var ama bana O kadar ugrastigim halde(muhtemelen Turk oldugumdan) yardim etmediler. Zar zor ogrendim nasil basvurulacagini ama bu sefer de yerine getirmem imkansiz prosedurler cikti basima dis isleri bakanligi sagolsun.

Allah kerim diyoruz napalim. Biraz daha ogreneyim okul bitmeden cevirmenlik icin is adamlari bulmaya falan calisirim heralde, belki hafta sonlari uyduruk ingilizce kurslarina gidip cocuklara ingilizce ogretmenligi yaparim... Bakacagiz
  • "Yurt disinda okuyanin tuzu zaten kurudur"
  • ben cinde okuyorum. Bu yil gittigimde 1yuan 60kurus civarindaydi. O halde bile cin pahali geliyordu. Icki sigara ve gece hayatim olmadigi halde ailemin aylik gonderdigi bir ay zor yetiyordu. Millet tek kisilik banyolu odada mutfakli yurtta kalirken ben 2 kisilik odada, butun katin ortak kullandigi tuvalet banyonun oldugu, camasir makinelerinin sicak su kullanamayacak kadar eski oldugu mutfaksiz baska bir yurtta en ucuzu o diye kaliyorum.

gecenlerde yuan 1tl oldu, simdi 90kurus. Okul param asiri zamlandi, iki kisilik en kotu odanin fiyati sehrimdeki ev kirasindan daha pahali oldu. Bircok ogrencinin bursu var ama bana O kadar ugrastigim halde(muhtemelen Turk oldugumdan) yardim etmediler. Zar zor ogrendim nasil basvurulacagini ama bu sefer de yerine getirmem imkansiz prosedurler cikti basima dis isleri bakanligi sagolsun.

Allah kerim diyoruz napalim. Biraz daha ogreneyim okul bitmeden cevirmenlik icin is adamlari bulmaya falan calisirim heralde, belki hafta sonlari uyduruk ingilizce kurslarina gidip cocuklara ingilizce ogretmenligi yaparim... Bakacagiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bi yerlerden para bulup yüksek yapmak lazım
  • biz ülke içinde okuyamadık, oturup yurt dışında okuyanları mı düşüneceğim ?
    TUZLARI KURUDUR
  • mc donalds da günde 4 saat tuvalet yıkayıp 30 dolar kazanıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Cok zormus kardesim. Umarim her isin hallolur valla. Sabirlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    O kazandigin para hic birseye yetmez ama. Hani ailen okulu odese, oyle calisarak kirayi cikartsan ac kalirsin bu sefer.

O sekilde calisip okuyabilen kimse yok buralarda. Ailesinin durumu olmayip akademik burs alamayan ogrenciler on binlerce dolar ogrenci kredisi borcuyla mezun olup, senelerde kredi oduyorlar. Oyle kyk kredisi gibi az buz rakamlar degil, en az 50,000 - 60,000 dolarlik borclar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCpowershift -- 17 Ağustos 2018; 17:49:27 >
  • Tuzu kuru olanlar Amerikada vs okuyanlar. Almanyada dönemlik 250 euro civarı o da zaten toplu taşıma bileti için, vizeye başvururken aylık 750 olmak üzere 2 yıllık parayı banka hesabında göstermen yada almanyada garantör bulman gerekiyor. Parayı bankada gösterenler zaten kur düşükken 9000 euro civarı aldıkları için pek etkilenmezler, garantörle gelenler (bkz ben) trden kyk kredisi alıyoruz + part time iş. Ben lisansta da kafelerde çalışarak part time okudum burada da üniversitede asistanlık yapıyorum, ailemden herhangi bir para gelmiyor.

Hayatında zorluk görmemişsen tuzları kurudur deyip geçebilirsin ama biraz hırslıysan geçinirsin bi şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoYk

Tuzu kuru olanlar Amerikada vs okuyanlar. Almanyada dönemlik 250 euro civarı o da zaten toplu taşıma bileti için, vizeye başvururken aylık 750 olmak üzere 2 yıllık parayı banka hesabında göstermen yada almanyada garantör bulman gerekiyor. Parayı bankada gösterenler zaten kur düşükken 9000 euro civarı aldıkları için pek etkilenmezler, garantörle gelenler (bkz ben) trden kyk kredisi alıyoruz + part time iş. Ben lisansta da kafelerde çalışarak part time okudum burada da üniversitede asistanlık yapıyorum, ailemden herhangi bir para gelmiyor.

Hayatında zorluk görmemişsen tuzları kurudur deyip geçebilirsin ama biraz hırslıysan geçinirsin bi şekilde.
    Hocam dil bilmeden nasıl cafelerde part time çalıştınız? Bide işi nasıl buldunuz?
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Dil bildiğine eminim.

Dil bilmeden okuldan kabul alamaz. Hatta sırf dillede kabul alamaz, büyük ihtimal Abitur’u vardır yani. Ki okuldan kabul almadan öğrenci vizesi ve geçici oturumda alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCpowershift -- 17 Ağustos 2018; 19:3:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam selam ben Varşova'da erasmus staji yapmaya geldim hibeyi euro olarak aldigimizdan pek vurmuyor bize ama bankalarin makas araligi cok fazla zarara ugruyoruz devamli..

Giderken ailem bir miktar maddi destek sagladi sagolsunlar o zaman euro 5.23 du, 17 mayis civari sanirim ... Simdi kac oldu para yollasalar bes kurus etmez burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 17 Ağustos 2018; 19:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdisina gidenler genellikle burslu olur. vizelerinde sinirli da olsa calisma izinleri bulunur. yani kolay kolay sorun yasamazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.