Merhaba arkadaşlar..Yine bir YGS sınav sonuçlarının açıklanışı, yine bir hüsran, yine bir hayal kırıklığı..Öncelikle kendimi tanıtayım; 19 yaşındayım, geçen sene bir sene kaybım oldu.Çalıştım ama bu sene de pek bişey bekleyemıyorum, çünkü sınavda GS5'den sadece 240 puan (600-700 binler) gibi kötü bir puan aldım.EA öğrencisiyim. Annemle konuştum sınavlar açıklanmadan önce, ne geleceğini bende herkes gibi aşağı yukarı tahmin edebiliyordum.Bana yurt dışında okuyabileceğimi söyledi.Çat pat bi ingilizcem var.Ama önümde bi 5-6 aylık dilim olduğundan geliştirebilirim.Yurt dışında üniversite okumak hakkında inanın en ufak bi fikrim yok..Bu konu başlığında bir çok konu açıldığını gördüm, hepsini tek tek okudum ama tatmin olamadım.Annem Bosna'da University of Sarajevo üniversitesi olduğunu, düşünmem gerektiğini söyledi.Bende siz değerli forumdaşlardan yardım istiyorum..Gideceğim ülkenin ''Türk düşmanı'' olmaması tercihimdir :)
-Yabancı ülkede üniversite okumak nasıl bir fikir ? -Yurt dışı patentli, denkliği olan bir üniversiteden mezun olmam beni Türkiye'de ki rakiplerimin önüne geçirir mi ? -Ülkelerin yaşam standartları nedir ? Hayat pahalımıdır ? Okul fiyatları nedir ? -Yurt dışındaki üniversitelerde bazı türk üniversitelerinde olduğu gibi öğrencinin kalmasını sağlayıp para kazanmak gibi bi düşünce hakim mi ? -Yurt dışında Türklere davranılış şekli nasıl ? -Sınıf atlamada genelde sıkıntı olur mu ? -Ve en önemlisi; benim ingilizcem orta karar dediğim gibi.Gerçekten yurt dışına gitsem, hazırlıktan mezun olduğumda dersleri ingilizce anlayacak seviyeye ulaşabilirmiyim ?