Şimdi Ara

Yurt Disindaki Ceza Fiyatlari, Türkiye en ucuzuymus ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabloda tutmayan sadece ödenecek ceza miktarları değil sanırım. Alkollü araç kullanımında dikkate alınan promil miktarıda değişiklik gösterebiliyor.
  • Geçen gün kuzenimle msn de konuşuyorduk.Kendisi Hollanda ya gitmişti 2 3 ay kadar oldu.Kırmızı ışıkta yaya olarak karşıdan karşıya geçti diye poliss 450 Euro ceza yazmış kendisine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom
    Türkiye'nin yarısı aç bundan haberiniz var mı?Türkiye'nin 10-15 milyonluk bir azınlığı şehirlerde gelir ve kültür olarak Avrupa düzeylerinde yaşıyor.Ancak büyük bir kısmı da hala doğuda,köylerde dağda taşta fakirlik içerisinde yaşıyor.

Doğudaki zenginlik son yıllarda hiç biryerde yok deyip konuyu fazla uzatmayım.Ayrıca konu araç sahiplerini ilgilendiriyor.Aracı bile olmayanlardan bahsetmiyoruz.
  • kısa vadede cezaların artırılmasına gerek yok, yeterki denetimler sıkı yapılsın, ve cezalarda taviz verilmesin.
    inaınki 3 günde herşey düzelir.
    yeterki çok sıkı denetim ve tavizsiz ceza olsun
    bir şöför tek yolculuğunda aşırı hızdan dolayı 3-5 hatta 8-10 ceza yiyecek de ondan sonra hız yapacak öylemi?
    yapmazzzz... yapamazz.......
    afedersiniz, sirkteki ayıya nasıl davranması gerktiğini öğretiyoruz da bizim şöförümüze mi öğretemeyeğiz?
    yeterki hakedene, gereken ceza, istikrarlı ve tavizsiz uygulansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derememo -- 5 Nisan 2010; 15:21:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

@VW_Passat

Türkiyede yaşamadığın, burdaki durumu tam olarak bilmediğin için bazı konularda karşılaştırmalar yapmamanı öneririm sana.
    olaya cezanın maddi değeri olarak baktığında bizim için çok daha ağır belkide cezalar çünkü belirtildiği gibi biz onların 5 de birini ancak kazanıyoruz.

bırakın artık şu almanyada böyle, hollandada şöyle şurda bilmemne muhabbetlerini. burası orası değil. ve iş cezayla olacak iş değil.

sadece beşte biri kazanmak da değil olay, bizim burada araç kullanmanın maliyetide oranın en az 2 katı belki daha da fazlası. yanlış bilmiyorsam almanyada benzin fiyatları 1,25 E seviyesinde, ülkemizde ise 1,85 E düzeyinde. yani biz her lt de 0,60 E cezayı ödüyoruz zaten

Edit: hemen hesap gelsin: mevcut aracımın yaklaşık 52000 km de olduğu ve mevcut kullanım profiliyle ortalama 8.5 lt/100 km cıvarında yaktığını göz önünde bulundurursak(en son baktığımda son 7000 küsür tüketim ortalaması buydu) sadece yazkıttan devletimizin bana kestiği ceza 2650 E cıvarı.

mevcut aracımı aldım alalı bir radar, bir park, birde far için ceza yediğimi göz önünde bulundurusak(yanlış hatırlamıyorsam radar 258 tl, park da 62 tl, far da 62 tl idi, hepsini peşin ödedim toplam 286 ödemişim indirimli olarak) benimle aynı şekilde almanyada araç kullanan birisi aynı cezaları en üst segmentten yese, hız için 240 E, park için 70 E, far için de 70 E desen, 380 E ceza yer. yani benzin için maliyeye ödediğim cezayla kıyaslarsak benimle 1 e 1 anı şekilde kullanan bir alman benden 2300 E daha az ceza yiyor. hadi diyelim bizim burda yeterli denetim yok, benimle aynı şekilde ceza yiyen bir alman benim yakalandığımın 5 katını yakalansa yinede ödeyeceği ceza 1900 E dur, yani 5 kez radar, 5 kez park, 5 kez de far için ceza yiyen bir alman hala ve hala benden 750 E daha karlıdır.

hadi parasının geç, en azından yediği haltın cezasını çekiyor adamlar, çağdışı vergi anlayışına sahip yöneticilere sahip olmanın değil.

not: far cezasını benim değil eski kız arakadaşımın aracında yemiştim, ama o da bizden olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 5 Nisan 2010; 16:00:39 >

• Garip bir ülkede yaşıyoruz. Adeletesiz gelir dağılmlarının olduğu kurnaz ama bir o kadarda cahil ve çok bilmiş insanlar topluluğu. Bazen düşünüyorumda nasıl olurda bir ülkenin insanları el birliği etmişcesine bu hale dönüşebilir. Neden diye sormak lazım? Cevap aramayın cevap biziz. Kendi işimize, çevremizdeki insanlara toplum baskısına o kadar alışmışzki banbaşka dünyalar yaratmışız. Özgür dünytalar. Biraz kurnazlık, biraz bilgi, biraz saflık, ve olabildiğince bilgisizlik. Sorsak hepimiz mükemmel insanlarız? Bu şekilde uyutulmuşuz. Uyutuluyoruz. Yalanlala avunuyoruz... Bugün benzin 3,60 ise 3,5 milyon resmi kayıtlı işsiz var ise bunda bu halkın günahı ne? Neden benzini 3,600 den alıyoruz. Soru sormuyoruz? Gerçekten geçmişi silinen bir toplumuz.

Cahil adama her istediğini yaptırabilirsin. Çok güzel pazar yaparsın onu. Kullanırsın köle gibi. 5 te 1 maaş verirsin. Asker yaparsın onu dağlarda it gibi yaşatırsın kendi çıkarların uğruna. Sadece benim üstün halkım daha rahat yaşayasın diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 12 Nisan 2010; 2:16:31 >

• quote:

Yapılan değerlendirmenin hiç bir ifadesi yok.Belirtilen ülkelerin milli gelirlerinin ve cezaların milli gelire oranlarının hesaplanılması gerekli.

Türkiyede 0.5 promil alkol sınırını geçmenin cezası 255 euro,Almanya'da 500 euro deniyor.

2008 verilerine göre;

Türkiye GSMH 10.745$

Almanya GSMH 46.498$

Bizde asgari ücret 310 Euro

Lüksemburg’da 1.503 Euro, İrlanda’da 1293 Euro, Hollanda’da 1273 Euro, İngiltere’de 1269 Euro, Belçika’da 1234 Euro ve Fransa’da 1218 Euro.

Sadece 1 ay çalışarak,burada ancak 2 yıl çalışarak alabileceğiniz efsane kasa diye 20.000 liraya satılan araçları alabiliyorsunuz.

Araca sinirlendiğinizde beyzbol sopası ile parça pinçik edip,üzerine 1.5 tl ye aldığınız 1 litre benzini döküp yakıyor;Eve yürüyerek dönerken spor yaptığınız için kendinizi mutlu hissediyor ve "bunuda sevemedim", gelecek ay hangi aracı alsam acaba diye düşünebiliyorsunuz.

Çok merak ediyorum şu aylığının hepsini verdiğin ceza Türkiyede uygulansa ne olur? Tamam avrupa gibi değiliz, koyun gibi hareket ediyoruz ama bazı konularda her ülkeden dahada anarşik olabiliyoruz. Bizde adam o cezayı yese arabayı yakar, bıçak alır karısını çocuğunu keser, sağlam ortalığı karıştırır yani
    Keşke her konuda, halk olarak dediğimiz yapılmadığında anarşi yaratacak cesaretimiz olsa. Örneğin beleş olması gereken köprüden herkes kaçak geçse ve cezalarıda vermese o ücret kalkar.. Kalkmazsa o gişeleri köprüde toplanıp yerlerinden söküp denize atarsak ve bunu 15-20 kişi değil 100lerce kişi yaparsak o an devletin silahlı kolluk kuvvetleri kimse, polis asker vs. karışamaz çünkü karşısında 15-20 kişi değil direk halk vardır. Halklar yeri geldiğinde sözünü dinletmek için anarşiyi kullanabilmeli. Gelişebilmek adına bu gereklidir. Tüm hümanizmin önemli olduğu gelişmiş ülkelerde bu şekilde başkaldırı olmuştur. Birkaç sene önce halk yunanistanı yerle bir etti, her yeri yıktı yaktı. Demokrasi için her zaman bu gerekli olmuştur. Aksi halde devletin kral olduğu istediğini yaptığı, insan haklarının gelişmemiş olduğu bir ülke oluruz. Şuan ortalarda bir yerlerdeyiz.

• quote:

Yapılan değerlendirmenin hiç bir ifadesi yok.Belirtilen ülkelerin milli gelirlerinin ve cezaların milli gelire oranlarının hesaplanılması gerekli.

Türkiyede 0.5 promil alkol sınırını geçmenin cezası 255 euro,Almanya'da 500 euro deniyor.

2008 verilerine göre;

Türkiye GSMH 10.745$

Almanya GSMH 46.498$

Lüksemburg’da 1.503 Euro, İrlanda’da 1293 Euro, Hollanda’da 1273 Euro, İngiltere’de 1269 Euro, Belçika’da 1234 Euro ve Fransa’da 1218 Euro.

Sadece 1 ay çalışarak,burada ancak 2 yıl çalışarak alabileceğiniz efsane kasa diye 20.000 liraya satılan araçları alabiliyorsunuz.

Araca sinirlendiğinizde beyzbol sopası ile parça pinçik edip,üzerine 1.5 tl ye aldığınız 1 litre benzini döküp yakıyor;Eve yürüyerek dönerken spor yaptığınız için kendinizi mutlu hissediyor ve "bunuda sevemedim", gelecek ay hangi aracı alsam acaba diye düşünebiliyorsunuz.

Vallahi guluyorum sizin gibi adamlara ,burda hayat ne saniyorsunuz merak ediyorum ? ekmek elden su golden felan mi ? her gurbetcide b*k gibi para var mantigi ?
    1200 euro maas aliyorsak , bunun 500u kiraya 300u elektrik,gaz,su vsvs 200 de ihtiyac ,150 de aylik benzin paramiz diyelim ,geriye ne kaliyor ? yillik vergileri ,hic katmiyalim .

Magdem hayat burda okadar kolay saniyorsunuz , gelin calisin gorun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 12 Nisan 2010; 4:15:23 >

• Kişi başna düşen milli gelir hesabına dayalı karşılaştırmanın da kayda değer bir geçerliliği yok. Karşılaştırmaya araç sahibi olmayanların dahil edilmesi anlamsız. Araç sahibi olmayanlar ceza ödemiyor, asgari ücret alanların tamamına yakınında zaten araç yok. araç olmayınca ceza da ödenmeyeceğine göre araç sahibi olmayanların da kıyaslamaya dahil edilmesi anlamsız.

Yapılacak karşılaştırmanın araç sahipleri arasında olması gerekir. Mreneğin Almanya'daki bir Corolla sahibi ile Türkiyede'ki Corolla sahibinin gelir düzeyleri arasındaki farka bakmak gerekir. Keza Almanya'daki mercedes sahibi ile Türkiye'deki mercedes sahibinin gelir düzeylerini karşılaştırmak gerekir. Sonuçta cezayı ödeyecek olanlar bu insanlar.

Hesap böyle yapıldığında kişi başına düşen gelir düzeyleri arasındaki fark çok azalır.

Türkiye'de 13,5 milyon civarında motorlu taşıt var. Bunun binek otomobil olanı ne kadardır bilmiyorum, de ki, 10 milyon. Şimdi bu 10 milyon araç sahibinin gelir düzeyi ile, araç sahibi olamayan 60 milyonun gelir düzeyi aynı mıdır ki, kişi başına düşen gelir düzeyine bakıyoruz?

quote:

2008 verilerine göre;

Türkiye GSMH 10.745$

Almanya GSMH 46.498$

• quote:

@tralles
    Otomobil Uzmanı
    Türkiye'de 13,5 milyon civarında motorlu taşıt var. Bunun binek otomobil olanı ne kadardır bilmiyorum, de ki, 10 milyon. Şimdi bu 10 milyon araç sahibinin gelir düzeyi ile, araç sahibi olamayan 60 milyonun gelir düzeyi aynı mıdır ki, kişi başına düşen gelir düzeyine bakıyoruz?

13.5 milyonluk motorlu taşıtların tamamını yüksek gelir gurubuna dahil kişiler mi kullanıyor?
    Asgari ücretle çalışıp, 13.5 milyon araçtan birisini kullanan ve kullanımında trafik polisinin insafına dayalı ceza yeme ihtimalini göze alan.
    Ve yediği cezayı cebinden ödeyen kaç milyon ehliyetli şöför var?
    Gelire göre fiyatlandırmaya bakarsanız ülkemizdeki cezalar kıyaslanan ülkelere göre uçuk denilecek kadar yüksektir. 350€/1350€
    Ha derseniz ki yıllık geliri 30,000TL üzerindekileri kastediyorum. O zaman da yanlış teşhis olur. Kıyaslanan ülkelerde baz fiyat asgari ücrettir.
    Oranın asgari ücretiyle buranın orta üst gelir seviyesini karşılaştırmak ta elma ile armudu toplamaktan başka birşey değildir.
    Bana göre 45€ büyük meblağa iken size göre çorba parası manasına gelebilir. Aynı durum kıyaslanan ülkeler için de geçerli.
    Hatta bu noktada şöyle bir kıyaslama da yapılabilir.
    Bahsi geçen ülkelerdeki lüks oto miktarı ile ülkemizdeki lüks oto oranları karşılaştırılarak,
    bizdeki cezaların ne kadar yüksek olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ka40
    Vallahi guluyorum sizin gibi adamlara ,burda hayat ne saniyorsunuz merak ediyorum ? ekmek elden su golden felan mi ? her gurbetcide b*k gibi para var mantigi ?
    1200 euro maas aliyorsak , bunun 500u kiraya 300u elektrik,gaz,su vsvs 200 de ihtiyac ,150 de aylik benzin paramiz diyelim ,geriye ne kaliyor ? yillik vergileri ,hic katmiyalim .

siz burdaki cezalara miktar olarak az derken neye göre karar veriyorsunuz? demek ki içinde olmadan kimse bilemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka40

quote:

2008 verilerine göre;

Türkiye GSMH 10.745$

Almanya GSMH 46.498$

ka40,

bu senelerce böyle devam eder, Türkiye´dekiler buradaki durumu bilmiyorlar . Biz cok maas aliyoruz, Otomobiller ucuz, Vergiler ucuz, Hayat ucuz saniyor cogu kisi. Almanya´da hayat sadece Otomobile´den olusmuyor, Ev Kirasi, Elektrik Su Parasi, Gaz, Benzin parasi vs. bunlari hesaba kattikmi bazi kisiler Almanya´da Ay Sonunu zor getiriyorlar, zorluk icinde yasiyorlar, cocuklarin masrafini kisiyorlar daha bir sürü örnek var. Türkiye´de dilencinin elinde bile artik dogru düzgün bir Cept Telefonu var onu vazgectem Sokakta yürüyen Vatandasin cogunda Son Model Telefon, güzel giyecekler, Ayakkabilar giyiyorlar, son Model Arabalar biniyorlar sonra Türkiye cok fakir bir ülkeymis gibi gösteriyorlar

Türkiye´deki Ceza Miktari az diyorum cünkü Türkiye´de Otomobil cok pahali ve o kadar Para veren o Cezayi seve seve öder ve yapacagindan geri kalmaz yinede . Bazi ülkelerde kisinin 1 Ayligi kesiliyor, simdi o kisinin parasi cokmuda 1 Ayligini verecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 12 Nisan 2010; 13:08:57 >

• istatistiki bilgiler veren arkadaş şunu yazmamış;

"avrupada her arabaya ceza kesilir ama türkiyede ceza yazmak için araba seçilir"
  • Bizde sürümden kazanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat
    ka40,

bu senelerce böyle devam eder, Türkiye´dekiler buradaki durumu bilmiyorlar . Biz cok maas aliyoruz, Otomobiller ucuz, Vergiler ucuz, Hayat ucuz saniyor cogu kisi. Almanya´da hayat sadece Otomobile´den olusmuyor, Ev Kirasi, Elektrik Su Parasi, Gaz, Benzin parasi vs. bunlari hesaba kattikmi bazi kisiler Almanya´da Ay Sonunu zor getiriyorlar, zorluk icinde yasiyorlar, cocuklarin masrafini kisiyorlar daha bir sürü örnek var. Türkiye´de dilencinin elinde bile artik dogru düzgün bir Cept Telefonu var onu vazgectem Sokakta yürüyen Vatandasin cogunda Son Model Telefon, güzel giyecekler, Ayakkabilar giyiyorlar, son Model Arabalar biniyorlar sonra Türkiye cok fakir bir ülkeymis gibi gösteriyorlar

Türkiye´deki Ceza Miktari az diyorum cünkü Türkiye´de Otomobil cok pahali ve o kadar Para veren o Cezayi seve seve öder ve yapacagindan geri kalmaz yinede . Bazi ülkelerde kisinin 1 Ayligi kesiliyor, simdi o kisinin parasi cokmuda 1 Ayligini verecek ?

senin ordan bakıpta göremediğin şey bunların hepsinin borç ile yapıldığı. Türkiyede ki kişiliği gelişmemiş pek çok insan şuan sadece geleceğini ipotek altına alarak lüks içinde yaşıyor ama farkında değil. almanya vs. nin bizden farkı ürettiklerini yemeleri, borç aldıklarını değil.

sen çoluk çocuğun eline son model tlf veren, krediyle araba alana bakarak ülkenin durumu iyi diyebiliyorsan hiç birşey bilmiyorsun demektir kusura bakma.

• Yazdıklarımın özü kaçmış. Türkiye'de kişi başına milli geliri düşüren arabası olmayan/olamayan 60 milyon kişi.. Türkiye'de sadece araba sahiplerini dahil eden kişi başına düşen milli gelir hesabı yapılsa şu anki oranın muhtemelen 3-4 katı yüksek bir oran çıkar ama aynı hesaplama yöntemi almanyada yapılsa bu oran belki %50 bile artmaz çünkü almanyada belki de 50-60 milyon araç sahibi insan var. Aradaki göreceliği anlamak/fark etmek gerek.

3-5 istisnai araç sahibi asgari ücretlinin sahip olduğu araba da bu resmi değiştirmez. Sonuçta araç sahibi asgari ücretliler cüzi bir azınlıktır, standart sapmaya etkileri çok azdır. Araç sahiplerinin büyük çoğunluğu orta gelir grubundan insanlardır ve kişi başına düşen milli gelirleri Türkiye ortalamasının hayli üzerindedir. Şu an kişi başına düşen milli gelir 12000 Tl civarında yani ayda 1000 lira. Oysa sadece araç sahipleri baz alınarak bir milli gelir hesabı yapılsa bu oranın en az 2 katı çıkacağına eminim. 3 katı çıkarsa da şaşırmam.

Meselenin birinci noktası bu.

İkinci nokta ise şu: Araç sahiplerini ilgilendiren bir konuya araç sahibi olmayanlar dahil edilmez, sadece aracı olanlar dahil edilir. Aksi halde sonuç yanıltıcı olur. Bu elbette almanyadakiler için de geçerli ama almanyada araç sahibi olmayan insan sayısı azıınlıkta iken türkiyede çoğunlukta. Bu durum almanya milli gelir rakamlarını çok değiştirmez ama Türkiye milli gelir rakamlarını çok değiştirir.

Öte yandan trafik cezası gibi bir konu milli gelir hesabı ile ilişkilendirilemez, araç sahbi olmayanların gelirlerinin bu konu ile ne ilgisi var?

quote:

Orijinalden alıntı: dellino

quote:

@tralles
    Otomobil Uzmanı

13.5 milyonluk motorlu taşıtların tamamını yüksek gelir gurubuna dahil kişiler mi kullanıyor?
    Asgari ücretle çalışıp, 13.5 milyon araçtan birisini kullanan ve kullanımında trafik polisinin insafına dayalı ceza yeme ihtimalini göze alan.
    Ve yediği cezayı cebinden ödeyen kaç milyon ehliyetli şöför var?
    Gelire göre fiyatlandırmaya bakarsanız ülkemizdeki cezalar kıyaslanan ülkelere göre uçuk denilecek kadar yüksektir. 350€/1350€
    Ha derseniz ki yıllık geliri 30,000TL üzerindekileri kastediyorum. O zaman da yanlış teşhis olur. Kıyaslanan ülkelerde baz fiyat asgari ücrettir.
    Oranın asgari ücretiyle buranın orta üst gelir seviyesini karşılaştırmak ta elma ile armudu toplamaktan başka birşey değildir.
    Bana göre 45€ büyük meblağa iken size göre çorba parası manasına gelebilir. Aynı durum kıyaslanan ülkeler için de geçerli.
    Hatta bu noktada şöyle bir kıyaslama da yapılabilir.
    Bahsi geçen ülkelerdeki lüks oto miktarı ile ülkemizdeki lüks oto oranları karşılaştırılarak,
    bizdeki cezaların ne kadar yüksek olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

• Cezalar kimine göre caydırıcı kimine göre caydırıcı değil :/ Göreceli cezalar yapılsa daha iyi olabilir :>
  • @tralles

varsayımlarının doğru olduğunu sanmıyorum, aylık kazancı 1500-2000 lira olan 4 kişilik bir ailenin bile iyi kötü arabası var. arabası olanın parası vardır mantığı çok yanlış, adam başı 500 lira bile kazanamayan insanlar ile bir şekilde arabaya biniyorlar ve sayıları senin azımsadığın kadar az değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat
    ka40,

senin ordan bakıpta göremediğin şey bunların hepsinin borç ile yapıldığı. Türkiyede ki kişiliği gelişmemiş pek çok insan şuan sadece geleceğini ipotek altına alarak lüks içinde yaşıyor ama farkında değil. almanya vs. nin bizden farkı ürettiklerini yemeleri, borç aldıklarını değil.

sen çoluk çocuğun eline son model tlf veren, krediyle araba alana bakarak ülkenin durumu iyi diyebiliyorsan hiç birşey bilmiyorsun demektir kusura bakma.

Suicide,

sen Almanya´nin durumunu bilmiyorsun görmediyin icin ama ben yine Senelik izinimde Türkiye´ye gelebildimmi az cok birseyler görebiliyorum . Almanya´da Arabalar Nakit Para ilemi aliniyor, yani o kadar Parayi bir isci bir ayda felanmi kazaniyor ?

Saygilar

• Cezalar icin gsmh ye orani yerine bence araba fiyatlari oranina bakmak lazim. Cunku cezayi odeyecek kim arabasi olan. Tum ulkenin gelir seviyesine gore bakarsan cezalarin Turkiyede yuksek oldugunu dusunebilirisn. Ama arablar da pahali, benzin de pahali. Yani turkiyede araba alan birinin gelir seviyesi Avrupada araba sahibi olan birinin gelir seviyesinden yuksektir buyuk ihtimalle. Bu yuzden cezalar az diyebiliriz.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

2008 verilerine göre;

Türkiye GSMH 10.745$

Almanya GSMH 46.498$

GSMH lar pekte belirleyici değil bence.İzlanda ve Yunanistan ın GSMH ları bizden çok çok fazla,ama açlıktan nefesleri kokukuyor.Hatta iflas eşiğindeler.

Ayrıca bu cezaları yeme şansınız oralarda çok daha fazla.Hemen hemen her yerde kameralar var ve anında ceza yiyorsunuz.Kaldı ki iş sadece ceza yemekle kalmıyor ehliyet alma,mahkemeye sevk,doktora sevk vs gibi bir sürü prosedürde var.

Bizde 100 defa park edemez yere park eder belki bir defa ceza yersin ama oralarda 100 defa park etsen 100 ünde de ceza keserler.Avrupa da trafikte hata yaptığınız anda affı yoktur. Cezalar oradakilerin de bütçelerini çok zorluyor.

Ayrıca unutmayalım ki Avrupa da sadece hayat kalitesi yüksek hayat zorlukları bizimle aynı hatta daha bile zor.Onlar sadece herşeyin kalitelisine çok daha ucuza sahip olabiliyorlar çünkü onlar hem üretici hem tüketici,biz ise genelde sadece tüketiciyiz.

Türkiye'nin yarısı aç bundan haberiniz var mı?Türkiye'nin 10-15 milyonluk bir azınlığı şehirlerde gelir ve kültür olarak Avrupa düzeylerinde yaşıyor.Ancak büyük bir kısmı da hala doğuda,köylerde dağda taşta fakirlik içerisinde yaşıyor.Geçen yıl Rize'ye yürüyen merdiven yapmışlardı da millet ne olduğunu şaşırdı,merdivene binenler düştü,sonra biz buna binemedik kaldırın falan dediler.Merdivenin başına ve sonuna belediye görevlileri koymuşlardı binene inene yardımcı olmaları için.

İnsanlar bulundukları konuma öyle bir alışıyor ki bütün Türkiye'yi kendi yaşam standartında zannediyor.O "aç kaldılar,aç kaldılar" diye sevindiğimiz Yunanistan'nın "sade vatandaşı" hala bizim "sade vatandaşımızdan" çok daha iyi şartlarda yaşıyor.

Mesele burada kimin kaç kere ceza yediği yada yemediği değil sabit olarak belirlenen yasalar ve ceza miktarları ve bunların yaşam standartları içerisindeki yeridir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.