Şimdi Ara

Yurt Disindaki Ceza Fiyatlari, Türkiye en ucuzuymus ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @suicide, bence yazdıklarınla tezimi doğruluyorsun. Şöyle ki; araç sahibi olmanın asgari şartını yaklaşık 2000 Tl/ay gelir ise bu yıllık kişi başına düşen milli gelirin tam 2 katı yapar. zaten ben de bunu söylüyorum. Türkiyede ortalama milli gelir yıllık 12000 tl. Senin rakamlarına göre araba sahibi olmanın ASGARİ şartı yıllık 24000 tl.

Öte yandan ben bu konuda tartışılacak pek fazla şey görmüyorum. araç para ile alınan bir şeydir, parası olmayan araba alamaz. meğer ki Noel baba bizden habersiz gizlice insanlara bedava araba dağıtıyor olmasın!..

Doğrudur, ayda bin lira bile kazanmadığı halde altında 4-5 bin liralık arabası olan da vardır ama bunlar istatistiki olarak anlamlı bir büyüklük oluşturmazlar. Çan eğrisinin tepesi orta gelir grubudur ve sonucu bunlar belirler.

Senin alt gelir grubundan çıkaracağın her örneğe ben de üst gelir grubundan karşı örnek çıkarabilirim. Bunlar birbirini götürür.

Bizim tartıştığımız şey bu değil, tartıştığımız şey çevremizde gördümüz az sayıda parası olmayıp arabası olan insan örneği de değil. Bizim tartıştığımız istatistiki anlam taşıyan büyük çoğunluk. Onlar da orta gelir grubunda yer alıyorlar ve arabalarının ortalama değeri 15000 Tl'nin üstünde.

Bu nedenle bu tür karşılaştırmalarda kişi başına düşen milli gelir baz alınamaz. baz alınacak olan şey, araç sahiplerinin "disposable income"ı yani araç sahiplerinin, sabit giderler düşüldükten sonra geriye kalan harcanabilir geliridir. Karşılaştırma bunun üzerinden yapılır ve bunun üzerinden bir karşılaştırma yapıldığında kişi başına düşen milli gelir üzerinden yapılan karşılaştırmada ortaya çıkan 5-6 katlık fark bir anda ciddi ölçüde kapanır.

Kaldı ki cezalar caydırıcı olsun diye vardır, cezaların miktarını tartışmak bu yüzden anlamsızdır, kimseyi caydırmayan ceza amacına ulaşmamış demektir.

Ceza hem caydırıcı olmalı hem de uygulanabilir olmalıdır.

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

@tralles

varsayımlarının doğru olduğunu sanmıyorum, aylık kazancı 1500-2000 lira olan 4 kişilik bir ailenin bile iyi kötü arabası var. arabası olanın parası vardır mantığı çok yanlış, adam başı 500 lira bile kazanamayan insanlar ile bir şekilde arabaya biniyorlar ve sayıları senin azımsadığın kadar az değil.

• Selam bence aşırı alkollü araç kullananların cezası hapis olmalı çünkü her an birimizin yoluna atlayıp ölümümüze neden olabilirler diye düşünüyorum
  • Türkiye deki aşırı dengesiz gelir dağılımı hesaba katıldığında sayılar gene adac listesine yakın olur .....alkollü araçla yakalanan insanların gelirleri ortalansa sanmıyorun ki avrupadan çok düşük olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.