Bildirim
Yurt dışından araba getirmek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
182 gün icinde gir çık yapması gerek yoksa kaldığı ülkenin vergi sistemine tabi olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
türkiyede ötv ödemeden araba satın alabilir diğer türlü almanyadan kendi arabasını getirirse 6 ay orda 6 ay burda tarzı kullanma şartı var diye biliyorum -
Bu alamancılar , Türkiyeden araç alınca ötv ödemiyorlar mı ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Türk vatandaşlığı yoksa ve Türkiyede oturma izinleri varsa ödemiyorlar diye biliyorum ama onlar direkt almanyada alıyordur genelde arabayıquote:
Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan
Bu alamancılar , Türkiyeden araç alınca ötv ödemiyorlar mı ?
https://www.atakurumsal.com/yabancilar-turkiyede-araba-alabilir-mi/
-
Vay be , devlet sadece Türklere fısıldıyor demekki.
Bunu hiç bilmiyordum. Yurt dışından getirmekten daha mantıklı geldi. Geri satış konusu önemli tabi max 2-3 yıl içerisinde geri satmamız gerekli yurt dışına yerleşeceğimizdenquote:
Orijinalden alıntı: Sn0wFlake
türkiyede ötv ödemeden araba satın alabilir diğer türlü almanyadan kendi arabasını getirirse 6 ay orda 6 ay burda tarzı kullanma şartı var diye biliyorum -
Benim de eşim yabancı ama Türkiye'de çalışmıyor. Bu nedenle sanırım biz bu OTVsiz alma fırsatına uygun değiliz.
Çifte vatandaşım sınırdan geçerken gümrük sadece girişten tarihinden itibaren minimum 6 ay yurt dışında bulunma şartını arıyor 6 ay tamamlarsan 2 yıl boyunca yabancı Plaka arabanı Türkiye de kullabilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AB vatandaşıyım,Türkiye’de vatandaşlığım yok.Turistik vize veya 3 ay vizesiz ülkemden çıkıp Türkiye’ye geliyordum vize bitene kadar kalabilirsiniz.Veya Türkiye’den araba alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X