Şimdi Ara

Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
4
Favori
29.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben balık malzemesi alıyorum genelde 10 tl+ 5,20 = 15,20 tl eder bana

Balıkçıların hepsi aliexpress den alıyor malzemeleri. 15 (en ucuz diyem) +,5,20 = 20,20

Yine vergiyi verip almakmantıklı balıkçıdan alsan oda ödemiş olduğu vergiyi fiyata ekleyecek arkadaşlar devlet burada esnafı değil kendine gelir yaratıyor.
  • Bir yerlerden hazineye para lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musicalite kullanıcısına yanıt
    adamlarda bunu istiyor. Kimse yurtdışından almasın. Herkes yerli kazıkçıların kucağında otursun...

• tamam diyelim ki öyle ama olağanüstü bir yavaşlık var
    madem vergi peşindesiniz xrayden geçen yasak olmayan ürünleri ekle vergini gönder paketi

günlerce sürünüyor paketler gümrükte sıkıntı yaratıyor zaten çok geç geliyor birde burda günlerce beklemesi her türlü işkence
    bu işin sonu kötü...
  • Durumun uluslararası arenada dillendirilmesi gerekiyor. Haksız gümrük vergisine ne Çin nede diğer ülkeler sessiz kalır...

• quote:

Orijinalden alıntı: musicalite

tamam diyelim ki öyle ama olağanüstü bir yavaşlık var
    madem vergi peşindesiniz xrayden geçen yasak olmayan ürünleri ekle vergini gönder paketi

günlerce sürünüyor paketler gümrükte sıkıntı yaratıyor zaten çok geç geliyor birde burda günlerce beklemesi her türlü işkence
    bu işin sonu kötü...
    Amaç , kargo sürecini uzatarak insanları yurt dışı alışverişten soğutmak ve dövizi ülkede tutmak... Ama ben artık yurt dışından aldığım şey buradan daha pahalıya gelse de yurt dışından almaya devam edecem. En azından adamlar mallarının arkasında duruyor. Bizimkiler gibi malı sattıktan sonra alavere dalavere yapmıyor.

• dediklerinize katılıyorum ülke yönetiminin bir el değişkliğine ihtiyacı var

ufku açık insanlar göreve gelse çok güzel olur

ülkemiz geriye gidiyor bu şekilde

üzüntü verici hadiseler bunlar sene 2019 yaşanan şeyler hoş değil

umarım geri adım atarlar bir şekilde....
  • Ben şimdi telefon için Power IC çipi alacam yurtdışından... Hani diyor ya zarf içinde geliyor dediği şeylerden...
    Hani yurtiçinde vergisini vererek üreten insanlara haksızlık oluyor diye inlediği şeylerden...

Sayın bakan bana bir firma göstersin Türkiye'de Power IC çipi üreten valla kendimi taşla ezecem

• quote:

dediklerinize katılıyorum ülke yönetiminin bir el değişkliğine ihtiyacı var

ufku açık insanlar göreve gelse çok güzel olur

ülkemiz geriye gidiyor bu şekilde

üzüntü verici hadiseler bunlar sene 2019 yaşanan şeyler hoş değil

umarım geri adım atarlar bir şekilde....
    Umarım olur dediğiniz hocam... Ama durum pek de iç açıcı değil malesef

• benim ülkenin düzeleceğine dair en ufak bir inancım yok onu belirteyim

ben 32 yaşındayım ülke ile ilgili güzel hayallerim vs yok açıkcası ama umarım düzelir umut fakirin ekmeği ne yapalım kötüye gitmeyi kötü olmayı kötü durumlarda olmayı kim ister ki ?

mesele üretmek değil
    üretmeden ne kadar daha çok gelir elde etmek bizimkilerin kafasındaki düşünce onu gösteriyor , bu yapılan uygulamalarla...

mercedes araba üretiyor argesi mühendisliği üretimi vs tonla yatırım para harcıyor

ama tc devleti o markadan , markanın kazandığından daha fazla kar elde ediyor vergilerle
    bu nasıl birşey ben anlamıyorum
  • musicalite kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, katılıyorum.
    Milletimizin ve devletin bu fırsatçı politikadan vazgeçmesi gerek.
    Keşke ülkemizde teknoloji üretilse de bizde uzun süreler beklemesek, paramızda bize kalsa.
    Ama adamlar 5 liralık kılıfı 20 liraya satınca ister istemez yurt dışına yöneliyor.
    Yerli esnaf tam vicdansız. Ne yaparsam daha fazla kazanırım düşüncesinde herkes.
    Devlet desen milletin cebindeki hortumlar yetmezmiş gibi yeni hortumlar bağlama derdinde.

Adamlar kaç yıldır iktidar ama daha yeni yeni ağızlarından chip, programlama vs. kelimelerini duyduk.

Adamlar başa geldiğinde doğan çocuklar şimdi askerlik çağına geldi. Durup durup kendi kendime soruyorum.

Ne yaptılar gerçekten bu insanı lükse alıştırmaktan... Kurumları satmaktan... Vergileri artırmaktan... Tarım ve hayvancılı bitirmekten başka... T

İnsanlar fabrika istiyor, üretim istiyor, sanayi istiyor. Üretim ama gerçekten üretim. Parça birleştirmek değil.

Ama maalesef çok uzun bir süre bu mümkün gözükmüyor....

• aliexpresslerden aldığın o yüzük inşallah biyerlerini kangren eder.
  • ben esnafada tam olarak kızamıyorum.

neden diyecek olursanız , küçük esnaf dediğimiz kesim çok ağır vergiler ve çok yüksek kira bedelleri ödüyorlar tabiki bu bir liralık kılıfı 20 liraya satabilecekleri hakkını onlara vermiyor ama onları da anlamaya çalışıyorum.

vergiler ve kiralar o kadar yüksek olmasa belki onlarda o kılıfı 20 ye değilde 7-8 tl ye verecektir bunu bilemeyiz neyse içlerindeki kan emicileri hariç tutuyorum bu durumdan kazıkçı kan emiciler genelde çoğunlukta ama işini yapmaya çalışan güzel insalarında olabileceğini düşünmek ve kabul etmek istiyorum....

benim doğduğum ilçede şuanda taş çatlasa üç bin yada dört bin insan yaşıyor buraya bir kaç sene önce 1 adet bim açıldı ve ardından a101 açıldı sonra bir tane daha a101 açıldı ve ilçe esnafı bitti battı gitti...

kimse kimseyi kazıklamasın kimse hakkından fazla kazanç elde etmesin ama Devlette bu tür şeylerin önünü kesecak adımlar denetimler müdaheleler yapsın ama yok

bugün küçük esnaf bitik he diyceksinki su veren itfaiyenin bizi kazıkladılar oh olsun ama şuanda ben bim a101 carefour vb marketlerinde ucuz olduğunu düşünmüyorum ...

uzun lafın kısası ülkedeki çoğu politika zenginin işine yarayacak şekilde dizayn edilmiş...halkın işine yarayacak bir tane olumlu icraat göremiyorum gören varsa yazsın

elektrik
    doğalgaz
    internet
    kira bedelleri

mutfak masrafları

tatil ( zaten lüks )

yani baştan aşağı bozulmuş çökmüş bir sistem ve ona çanak tutanlar var içimizde ne yazık ki...
    konuyu dağıttık bu arada neyse :D

ben 10 senedir yurt dışından ürün alırım ve senin söylediğin gibi türkiyede üretim yok , patates bile üretemiyoruz gümrük ithalat vergisi nisan ayına kadar 0 mış patates mi ithal etsek ,?)) yani sebze meyveye kadar gittiyse durum vahim değil korkunç demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: oxgan

Bu mesaj silindi.
    "Aşçı bahçıvana , bahçıvan şoföre , şoför uşağa, sonra hepsi uşağa"
    sözündeki uşak biziz işte dostum... Malesef topluca ilişkiye maruz kalıyoruz. Hatta bazen fantazik şeyler deniyorlar üzerimizde...

• şaka maka her şeye vergi geliyo yavaştan
  • quote:

ben esnafada tam olarak kızamıyorum.

neden diyecek olursanız , küçük esnaf dediğimiz kesim çok ağır vergiler ve çok yüksek kira bedelleri ödüyorlar tabiki bu bir liralık kılıfı 20 liraya satabilecekleri hakkını onlara vermiyor ama onları da anlamaya çalışıyorum.

vergiler ve kiralar o kadar yüksek olmasa belki onlarda o kılıfı 20 ye değilde 7-8 tl ye verecektir bunu bilemeyiz neyse içlerindeki kan emicileri hariç tutuyorum bu durumdan kazıkçı kan emiciler genelde çoğunlukta ama işini yapmaya çalışan güzel insalarında olabileceğini düşünmek ve kabul etmek istiyorum....

benim doğduğum ilçede şuanda taş çatlasa üç bin yada dört bin insan yaşıyor buraya bir kaç sene önce 1 adet bim açıldı ve ardından a101 açıldı sonra bir tane daha a101 açıldı ve ilçe esnafı bitti battı gitti...

kimse kimseyi kazıklamasın kimse hakkından fazla kazanç elde etmesin ama Devlette bu tür şeylerin önünü kesecak adımlar denetimler müdaheleler yapsın ama yok

bugün küçük esnaf bitik he diyceksinki su veren itfaiyenin bizi kazıkladılar oh olsun ama şuanda ben bim a101 carefour vb marketlerinde ucuz olduğunu düşünmüyorum ...

uzun lafın kısası ülkedeki çoğu politika zenginin işine yarayacak şekilde dizayn edilmiş...halkın işine yarayacak bir tane olumlu icraat göremiyorum gören varsa yazsın

elektrik
    doğalgaz
    internet
    kira bedelleri

mutfak masrafları

tatil ( zaten lüks )

yani baştan aşağı bozulmuş çökmüş bir sistem ve ona çanak tutanlar var içimizde ne yazık ki...
    konuyu dağıttık bu arada neyse :D

ben 10 senedir yurt dışından ürün alırım ve senin söylediğin gibi türkiyede üretim yok , patates bile üretemiyoruz gümrük ithalat vergisi nisan ayına kadar 0 mış patates mi ithal etsek ,?)) yani sebze meyveye kadar gittiyse durum vahim değil korkunç demektir
    Birilerinin vergileri devlet tarafından affedilince mecburen bu paranın birinden çıkması gerekiyor, o da tabi ki şamar oğlanı millet...
    Doğru söylüyorsun hocam. Devlet esnafa biniyor, evet esnafa gerçekten zulmediyor devlet, ama esnaf da az vergi için alavere dalavere peşinde, devletin ihtiyacı olan para her halükarda yine milletten çıkıyor.

Hal bu ki üretim olsa... Ülke hem uluslararası arenada itibar kazanır, hem milletin yaşam kalitesi artar, hem bu genç nüfus ziyan olmaz... vs vs. uzar gider liste...
    Ama ülkemiz sürprizlerle dolu. Her yeni gün bir şey oluyor. Gerçekten de vatandaşı olmasak eğlenceli bir ülke...

• Bim istiyor , yurt dışı alışverişlere vergi geliyor... Vestel istiyor telefonlara %50 ötv geliyor... Halk istiyor üçün birini alıyor.

• burda bişeyleri yazarak çizerek bi yere ulaşamayız diye düşünüyorum , tepkisizlikten bütün bu olanlar ama tepki de veremiyoruz sonuçları ağır şekilde oluyor ne yazıkki bilmiyorum kısır bir döngüde gidiyor ülke nereye kadar gidecek izleyip göreceğiz...

ben hakkımı helal etmiyorum kimseye benim gençliğim geleceğim harap olacak kafamda saç kalmayacak sinirden sonra ben bunların sorumlularına hakkımı helal etcem yok öyle bi dünya umarım inandıkları Allah cezalarını verir o dini kullananların alayına....

konuyu gene saptırcam ama Rusyadan Türkiyeye bir hafta için uçak gidiş dönüş biletleri ve kalacak yerde dahil olmak üzere Rus vatandaşları 300 dolar hatta daha düşük rakamlara gelip istanbul antalya vs de kalıp gezip tozup gidiyorlar

ama biz daha rusyaya gidebilmek için vize almamız falan filan bir dünya evrak isteniyor yani itibar yok üretim yok bu ülkenin pasaportuna afganlı suriyeli gözü ile bakmaya başladı dünya

gelecek , tünelin ucu , karanlık...

neyse ya gidip bi sigara yakalım

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.