Şimdi Ara

Yurt dışından gelen paketlere ek vergi uygulaması başladı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
4
Favori
29.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musicalite

burda bişeyleri yazarak çizerek bi yere ulaşamayız diye düşünüyorum , tepkisizlikten bütün bu olanlar ama tepki de veremiyoruz sonuçları ağır şekilde oluyor ne yazıkki bilmiyorum kısır bir döngüde gidiyor ülke nereye kadar gidecek izleyip göreceğiz...

ben hakkımı helal etmiyorum kimseye benim gençliğim geleceğim harap olacak kafamda saç kalmayacak sinirden sonra ben bunların sorumlularına hakkımı helal etcem yok öyle bi dünya umarım inandıkları Allah cezalarını verir o dini kullananların alayına....

konuyu gene saptırcam ama Rusyadan Türkiyeye bir hafta için uçak gidiş dönüş biletleri ve kalacak yerde dahil olmak üzere Rus vatandaşları 300 dolar hatta daha düşük rakamlara gelip istanbul antalya vs de kalıp gezip tozup gidiyorlar

ama biz daha rusyaya gidebilmek için vize almamız falan filan bir dünya evrak isteniyor yani itibar yok üretim yok bu ülkenin pasaportuna afganlı suriyeli gözü ile bakmaya başladı dünya

gelecek , tünelin ucu , karanlık...

neyse ya gidip bi sigara yakalım
    Aynen... Daha neler neler var da .. Anlatmaya utanıyorum. Kampanya ile satılan Türk vatandaşlığı olayını görünce iyice tiksindim zaten ülkemden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işin kötü tarafı ben aliexpress falan kullanmıyorum ama ürünler çinden geliyor rakamlarda 22 euro üzerinde ona rağmen adamlar inanmıyorlar ve gümrükte günlerce paketi bekletiyorlar ya yaz vergisini gönder gitsin xrayde görüyorsun zaten ne diye bize işkence çıkarıyorsun anadolu yakasından ben sürekli başakşehire mi gideceğim ? birde ordakilerin tripleri var sorma
    vergisini yaz yolla gitsin sanki kaçak bişey alıyoruz
  • Hiç birine hakkımı helal etmiyorum .
  • bugün kargomu teslim aldım, drone parçası aldım 40$ civarında herhangi bir ücret ödemedim, sanırım şanslı taraftayım.
  • Hadi benden bu kadar yurtdışında görüşürüz selametle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta Samsung telefon için alınmış LCD ekranın geldiğini gözlerimle gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

Geçen hafta Samsung telefon için alınmış LCD ekranın geldiğini gözlerimle gördüm.
    Gümrük kontrolünden geçmişmiydi peki? Gözden kaçıp geçmiştir seçim sizin ben LCD ekran siparişi verin yada vermeyin demiyorum sadece tespit edilirse geri gönderilir diyorum o kadar. Tercih tamamen size kalmış telefonda sipariş edebilirsiniz şansınız varsa 3 hafta sonra kapınıza kadar gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flap-jack -- 12 Mart 2019; 18:21:31 >
  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    Tamamen şans. Geçen hafta note serisi LCD ekranı hiçbir ücret ödenmeden geldiğini gördüm.
    FAKAT ben olsam asla almam. LCD gibi bir parçayı alırsanız ve bozuk çıkarsa takan telefoncu Çinli bozuk göndermiş der. Çinli de adam takarken bozmuş der. Olan sizin paraya olur. Tecrübe ile sabittir. Burda 500 orda 200 dedikleriniz var ya bozuk çıkma ihtimali çok yüksek.

• flap-jack kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir ücret ödenmedi. Postacı bana verdi gitti. Bende arkadaşa ilettim. Yanlış anlaşılmasın alın gelir demiyorum. Sadece gümrük işi şans işi. Normalde bıçak çakı da yasak ama bir sürü çakı alan gördüm. Şahsi tercihim LCD gibi şeyleri ordan almam. 3 katı bile olsa burda taktırırım. Veririm parayı çalışır halde isterim.

• musicalite kullanıcısına yanıt
    Yaşınız kaç bilmiyorum ama ülke yönetimi el değiştirse dahi değişen pek bir şey olmaz emin olun. Benim şu an bulunduğum ilçe öncesinde sol görüşlü bir yer. Şu an Akp li belediyede be genel seçimlerde de akp çoğunlukta. Benim gördüğümü söyleyeyim. Sol partili belediye varkende cemaatin hızlı olduğu zamanlarda da ve şimdi de hep yaklaşık aynı ekip var suların başını tutan. Belediyeden imardan çeşitli devlet kurumlarından avantalanan hep aynı aileler. Çünkü güç dengeleri değişince ona göre hareket eder bunlar. Öncesinde Eğitim-Sen(sol görüşlü sendika) lokalinden çıkmayan adam 5-6 yıl önce maklube yemeye cemaat evine sohbete gidiyordu. Şimdi de akp ilçe başkanı ile birlikte seçim ziyareti yapıyorlar. Dürüst insan siyaset yapamaz, yapsa da başarılı olamaz bu şartlarsa.
    Yönetim değişsin yada değişmesin ama Keşke işinin ehli dürüst Kişiler yönetime geçebilse.

• l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    biliyorum , ancak değişik isimlere ihtiyac var bu açık ve net. Bugün birçok kurumun içi boşaltılmış durumda şimdi bizim durumumuzdan devam edelim biz neden şikayet ediyoruz burada $1 lık ürüne 5 liralık vergiden doğru mu ? doğru

şuanda patateste gümrük vergisi sıfırlandı. ben mi ihtal edeceğim bu patatesi ? siz mi edeceksiniz ? kim edecek ? belli başlı kişiler kim bu kişiler x y z her neyse kim bu x y z mevcut yapının içindekiler yada yakınları

ben burda mevcut yapıyı eleştirirken diğerlerinin de melek olduğunu falan iddia etmiyorum.

benim temennimde sizinkisi gibi işi bilen gerçekten halkı düşünen ufku geniş yenilikçi dürüst din sömürüsü yapmayan yada her neyse işte . ya bu konu çok derin şuanda bizim burda verdiğimiz 5 liralık vergiyi biz belli başlı kişilerin yüzünden veriyoruz birileri ekonomiyi idare edemediği için veriyoruz ...

benim inancım yok ama sadece bir umut işte şuanda işler iyi gitmiyor bu net bu durumdan da öyle her şeye vergi ekleyerek vergileri artırarak kurtulmak bence mümkün değil ekonomiden falan anlamam sadece kişisel fikrim...

• deniz_sea kullanıcısına yanıt
    Hocam 5TL tabi ki çok değil ama siz bunun sadece 5TL ile kalacağını düşünüyor musunuz? Millet alıştıktan sonra onu 10-20..50 kadar gider.
  • Zaten sevilmeye alışmadık mı, adam ne istese yapıyor ve sesimiz çıkmıyor/çıkamıyor, Allah zaten vermiş belamızı....
    Bundan sonra 3e 5e takılmayalım bence, daha fazla kendimizi üzemeyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

Umut oldu mesajınız :) Ben de alacağım ama arkadaşın yasak demesi üzerine muallakta kalmıştım. Fakat dediğiniz doğruysa sipariş vereceğim ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Aremex müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirtin ve yurtiçi kargo takip kodunu söyleyin.
    Büyük ihtimal kargolar çıkarken sizin kargo arada kaynamıştır.

Alıntıları Göster
    Dün forumda yazdıktan sonra Aramex'e mail attım.Bu sabah aynı kargocu paramı getirip faturayı aldı.Daha sonra Yurtiçi kargo tarafımı telefon ile arayıp özür dileyerek bir daha böyle bir şey olmayacak dedi.İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
  • Bence yıldırma politikası uygulayalım,aliexpress'den en ucuz 1-2 centlik ürünlerden bol bol alalım.Bakalım sürekli gelip gidebilecekler mi kapıya kargo için.Fikir geliştirilebilir tabi.
  • Ocak ayından beri irili ufaklı siparişlerim oldu. 60 günlük sürenin bitmesine 3-5 gün kala bir baktım 75 gün daha eklenmiş. Hemen satıcıya bir karışıklık mı var diye resim örnekli mesaj gönderdim. Onlarda bizim de buradan takip ettiğimiz üzere yerel postanızda tutuluyor ürünleriniz bu sebeple gün arttırımı yaptık gibilerinden bişeyler yazmışlar. Yani çoktan gelmesi gereken ürünler tutuluyor sanırım. İlk defa bu kadar uzun beklemiş oldum. Sebebi de büyük ihtimalle bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizbay1

Umut oldu mesajınız :) Ben de alacağım ama arkadaşın yasak demesi üzerine muallakta kalmıştım. Fakat dediğiniz doğruysa sipariş vereceğim ben de.

Alıntıları Göster
    diğer mesajlarımı da okuyun ona göre sipariş verinb.
  • Pazartesi günü AliExpress ten kargom geldi. Ücret ödemedim. 1 dolarlık birseydi

• Pttden gelen memura sordum..Bu uygulama Berat yüzüklüsünün son demecinden sonra olmaya başladı dedi..(yüzüklü o demedi). İçlerinden bi kaç tane seçip gümrüğe giriyormuş gibi yapıp ..ücretini almaya başladık dedi...

Ne diyim artık bela okuyup beddua gücüyle inmelerini beklemekten başka çaremiz yok..:D
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.