Şimdi Ara

Yurt Dışından Kiralık Araba Getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorum başlıktaki gibi gayet açık
    Yurt dışından kısa süre kullanmak amacı ile araç kiralayıp getirebiliyormuyuz?
    Daha açıklayıcı olması açısından yaz aylarında 2 3 aylık bir Türkiye gezisi planım var karavanla. Hani şu kendinden yürür modeller yani araç arkasına römork şeklinde bağlananlardan değil. Yurtiçinde fazla alternatif ve istediğim model yok. Türkiye'de istediğim modellerden görüyorum genelde geziye çıkan turistler kullanıyor yabancı plakalı.
    Atıyorum Almanya'ya uçakla gidip ordan aracı kiralayıp ufak bir avrupa seyahatinden sonra türkiye'de kullanmak istiyorum tatil süresi boyunca. Bu süre en fazla ne kadardır. 6 ay 3 ay muhabbeti var mı eğer aracı Türkiye'ye sokabilirsem. Firmaların yurt dışına ya da Türkiye'ye izin vermesi önemli değil. Aslında firma olmasınada gerek yok yabancı bir şahıstanda kiralayabilirim önemli olan Türkiye'ye benim sokabilmem ve bir süre kullanabilmem.
    Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Yurt dışından getirmek astarı yüzünden pahalı olabilir, sonuçta geri götürmek gerekecek. Aslında 2-3 aylık gezi için imkan varsa buradan karavanı satın alıp, geziden sonra satabilirsiniz de; daha karlı olabilir. Tabi bunda da 2 sorun var, para lazım ve satmak isteyince hemen satılma garantisi yok - ki karavan piyasası ölü bir piyasa. Size yardımcı olamadım, kusura bakmayın; ama yine de şimdiden iyi yolculuklar size, çok zevkli bir yolculuk olacağından eminim.
  • Hesaplamalarıma göre yani gümrükte normal araç girişi gibi işlem görecekse eğer sonuçta ithalat durumu yok bir nevi kendi arabamla giriş yapıyormuşum gibi bir durum olarak kabul görürse Türkiye şartlarından daha ekonomik olabilir.
    Karavan fiyatları burda 2.el çift motorlu uçak seviyesinde neredeyse:)
    Yurt dışından getirme ve götürme işini tatile çevireceğimden ve yurt dışındaki akaryakıt fiyatlarının durumunuda Türkiye kadar kötü olmadığından açıkcası avantajlı görüyorum ben. Tabi gümrük mevzusu karanlık nokta o kısmıda varsaydığım gibiyse tabi ki.

Peki bir alternatif daha aklıma geldi. Yurtdışında yaşayan tanıdıklarım var her yaz ülkeye giriyorlar. Onlar oradan bir araç kiralasa ve ya kendi araçlarını gümrükten geçirse.Ben o aracı yurt içerisinde rahat bir şekilde kullanabilirmiyim? Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Umarım hayalim gerçekleşir yıllardır planlıyorum bir türlü hayata geçiremedim.

• Kiralama sirketlerinin web sitelerinde yayinladiklari fiyatlar, sadece araclarin o sure icerisindeki kiralama fiyatlaridir. Ustune de sigorta bedeli eklenir.
    Bu sigorta bedeli aracin gittigi ve suren kisinin ehliyetini aldigi ulkeye, tecrubesine gore degisir.
    Full olsun derseniz de gunluk maliyeti kiralama rakamina bile yaklasabilir.

Hesap yaparken bunlari da degerlendirin.
  • Kiralık araç getirmenin sorun olacağını sanmıyorum. Önceleri Almanyada veya başka Avrupa ülkerinde çalışan gurbetçilerimizin orada kışın para biriktirip yazın buraya Mercedes veya Bmw kiralayıp hava atmak için geldiklerini biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur E.

Kiralık araç getirmenin sorun olacağını sanmıyorum. Önceleri Almanyada veya başka Avrupa ülkerinde çalışan gurbetçilerimizin orada kışın para biriktirip yazın buraya Mercedes veya Bmw kiralayıp hava atmak için geldiklerini biliyorum.

Aynen Arkadaşın soylediği gibi hiç bir sorun yok daha önce örnekleri çok görüldü :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.