Şimdi Ara

Şehir dışından araç almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl bi yol izlenmeli. Ben konyada yaşıyorum aradığım araca konyada nerden başkanı en az 4-5 bin daha fazla . İstanbul ve İzmirde istediğim fiyatlarda var ancak oraya gidip ve beğenmeme durumunda boş dönmek hem maddi yönden hemde zaman yönünden bi kayıp. Ne yapabiliriz acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tanıdık bul ekspere göstersin her şey uygun olursa git al. genelde böyle yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

tanıdık bul ekspere göstersin her şey uygun olursa git al. genelde böyle yapıyorlar.

Tanıdık yok işte mesele orda

• Bu zamana kadar almış olduğum en temiz ikinci el aracı İstanbul'da otururken İzmir'den almıştım.
    Eğer tanıdığınız yoksa yapacak birşey yok. Alıcıdan aracın plakasını,motor nosunu ve şaşe numarasını isteyin. Kaskocunuza sorgulattırın. Üstüne kendinizde 5664'den sorgulatın. Satıcının beyanıyla örtüşüyorsa gidin alın. Orda da muhakkak bir expertiz yaptırın. Herşey tamamsa alın dönün.

Mesela bazı expertiz firmaları var çoğu şehirde şubesi olan. Bunlar biraz daha kordine çalışıyorlar. Örneğin " Dynomoss " gibi. Satıcı olduğu şehirde expertize soksun siz bulunduğunuz şehirde ki başka şubeden çıktısını alın.

Her ihtimale karşı 3-4 aracı daha internette gözünüze kestirin gideceğiniz şehirde. Eli boş dönmemek için.

Ben bu yöntemleri uyguluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Nasıl bi yol izlenmeli. Ben konyada yaşıyorum aradığım araca konyada nerden başkanı en az 4-5 bin daha fazla . İstanbul ve İzmirde istediğim fiyatlarda var ancak oraya gidip ve beğenmeme durumunda boş dönmek hem maddi yönden hemde zaman yönünden bi kayıp. Ne yapabiliriz acaba

Öncelikle 1 telefonla kalkıp yüzlerce km yola gitmeyin. Araç hakkında sigorta şirketine tramere sorgu yapın.Ama en önemlisi telefonda konuştuğunuz kişiden doğru bilgi alıp almadığınızı düşünün. Araç hakkında detay sorular sorun çiziğine göçüğüne kadar en ufak şeylere kadar sorun. Siz sormadıkça karşı taraf söylemez. Eğer gidiyorsanız da karşı tarafla konuşun beğenmezseniz dediğinin dışında birşey çıkarsa masrafınızı karşılaması

• Tam anlamıyla sigorta sorgusu,exper kontrolü ve tramer sorgusu bunları yaptırarak alınabilir.Ayrıca servis bakımlı olması da kriter olabilir.
  • Kardeşim ama Konya'da da çok temiz arabalar var yahu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben izmir de aracımı satarken istanbul dan bir avukat aramıştı. Şehir dışından hiç araba almadığını söylemişti. Ben de aracımın sıfırdan bir farkı olmadığını , her hangi bir hasar çıkması durumunda uçak biletlerini şahsen karşılayacağımı söyledim. Geldi Aldı ve gitti. Umarım keyfini de doya doya sürmüştür.
    Asıl mesele dürüst satıcı bulmak.

Ben de kendime araba bakarken istanbul'daki galerileri arıyordum. Adam telefonda araba bebek diyor ( ne demekse) Sıfır ayarında diyor. Bak uçak biletini Alıp geliyorum o kadar masrafı yapıp orada arıza çıkarsa sorun olur diyorum. Abi otoparktan çıkarken sürtme olmuş sağ çamurluk far kaput değişik diyor. Yuh diyorum içimden. Böyleleri de var. Bence direk Sahibinden bakın. Adamın yeri yurdu ismi cismi belli olsun. Gerisi sorun olmaz

• Ankaraya pazara git al 50 tl yol masrafı ama en az 2 bin lira ucuza aracı alırsın temizde olur.

@Rozetmen
    bizim arkadaş konyada araç satıyor internete araç koymuş solda hafif boya var hatasız diye yazıyordu. Aracı sattı öyle sonra telefonda resimleri gösterdi aracın kazalı fotosunda aracın sol taraf yok , internetten bakıp aldanmayın özelliklede tramere bakmayın hemen sanayiye çekip yaptırıyorlar. hatta ucuza mal oluyor diye ankaradan araç getirip tamir ettirip satanlar var.
  • Sahibinin araştırın biraz en basiti sosyal medya hesaplarına bir bakın adamın az çok nasıl bir tip olduğunu anlarsınız.Diğer Şasi no ve plaka sorgulamalarında sıkıntı yoksa.Araç yeni bir model ise ilinizdeki servise gidip plaka ile dökümü isteyin.Bunu yok veremeyiz vs. ya da bilmiyoruz derler ama bilirler aracın garanti durumu,bakıma ne zaman girdiği,bakımda neler yapıldığı,garantiden parça değişti mi? Değişmedi mi? Bunu görebiliyorlar.
  • Bende iki kez İstanbul bir kez izmirden araç aldım. Arkadaşların söylediği kontrolleri yapın mümkünse bir tanıdığınız yada sahibi ekspertize soksun. Bu mümkün değilse birkaç alternatifiniz daha olsun.

Almaya gittiğim üç Aracın ikisini aldım. Birisini servise götürüp servis kayıtlarına baktığımızda km düşürüldüğünü öğrendik sahibi de bilmediğini söyledi. Alternatif olarak belirlediğimiz diğer aracı aldık.

Aksilik olması durumunda Büyük Şehirlerde bu
    işler bir günde yetişmeyebilir, ucuz yollu
    kalacak yerde ayarlamanız gerekebilir.

• mesaj yoluyla hasar sorgulatmaya fazla güvenmeyin ,servisten ayrıca doküman alın ,(km ile oynandığını vs öğrenebilirsin ), ve ilk sahibinden almaya çalışın
  • tanıdık yoksa zor.
  • İstanbulda çok iyi arabalar var ama, her türlü şey dönüyo, cesaret edemiyo insan ordan araba almaya

• bir çok kişi aracın çarpığı vuruğu var mı ona baktırıyor, aslında aracın yürürü nasıl, debriyaj balatası ne durumda, triger seti değişmiş mi, aracın km.si orijinal mi kimse bunları araştırmıyor eğer araçta bir kaç küçük kaporta vuruğu boyası varsa bunlar aracın yaşına göre normal şeylerdir, büyül hasar olmasın yeterki, ama aracı vuruk çarpık yok diye alırsınız, sonra sanayi sanayi, servis servis gezersiniz bir çok masraf edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rozetmen

Kardeşim ama Konya'da da çok temiz arabalar var yahu.

Alakası yok be kardeşim. Misal istanbulda komple boyalı soldan yan yatmış bir Megane 2 18 bine veriyor, konyada ise nerdeyse aynı durumdaki araca 22-23 bin istiyorlar. Km ise 20 bin farkla İstanbul daki daha fazla ama niye 4-5 bin fark var anlamıyorum ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.