< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı (7. sayfa)
-
-
El süpürgesi aldım xiaomi, hepa filtresi ülkede yok. Aliexpress den almıştım, bu tarz basit ihtiyaçlar için neden soyulmalı vatandaş, aliexpress de şöyle bir gezinince görüyorsunki Türkiye ve diğer ülkeler diye artık ayrım var, ya yollamıyorlar, ya da bazı koşulları var ya da kol gibi vergi. Eskiden ucuz ürünler kargosuz vergisiz eve kadar gelirdi, ucuz dediğim en az 100$, düştüğümüz hallere bak. Birde vergi toplayıp çar çur etmeseler helal olsun diyeceğim de durum ortada, vergi konusunda bu kadar saçmalık çaresizlik göstergesi, ülkece okeye dönüyoruz, yakında piston aşağı oluruz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi sana üç bana...Yapıştırrrrr
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi olduuuu ohhhhh
150 USD'ye kazak siparişi vermiştim. Yaklaşık 1 ay önce gümrükte 1300 TL para ödedim. Çoluklarından çocuklarından çıksın inşallah.
-
+Türkiye'de ne çoktur?
-Vergi
-
kapitülasyonlara aynen devam lafa geldimi eey almanya cart curt
-
Yillar oldu, eskiden ebay ile sipariş geçerdim. Paypal a rest cekilmesinden sonra ebay bitti. Sonra AliExpress den devam ettim. Simdi onu da bitirdiler. Sanki ulkede bi b.k uretiliyor da, bir de vergi aliyorlar disardan alacagin seye. Ha al yine ama bir adabı mantigi olur. Kafasına estiklerinde 10 10 vergi iteliyorlar... Ali babanin çiftliği oldu ülke...
Öyle Urfa'ya bedava elektrik vereceğim, Selo'yu salacağım diyeceğine muhalefet çıkıp "imei kayıt ücreti denen fahiş zorbalığı sonlandıracağız" dese iyi olmaz mı?
"Gençlerin ve gelir grubu düşük vatandaşların yurt dışından uygun fiyata bir kaç dolara aldığı ürünlere getirilen bu zorba vergi saçmalığını kaldıracağız" dese daha çok hoşunuza gitmez mi?
Tüm Fetö tutuklularını salsa mı yoksa bireysel kullanıcının temel ihtiyacını giderecek kadar teknolojik ürünü almasına vergi almaması mı daha çok hoşunuza gider?
Anlamıyorum bu muhalefeti ben. Şu anda garibanın, öğrencinin, yoksulun sırtına kırbaç vuran bir iktidar var. Muhalefet Pkk'lı haklarından, Pyd'lilerin uğradığı haksızlıklardan, kaçak elektrik kullananlara bedava elektrik gibi abudik gubidik şeylerden konu açıyor. Bizim sorunumuz bu değil. Bizi kırbaçlayan bir iktidar var. Varı yoğu kendi burjuvası ile amuduyla götüren bir iktidar var. Ama muhalefet lideri çıkıp alakasız ve garip şeyleri vaat ediyor.
İsteklerimiz basit.
1- İSS hizmeti veren şirketler alt yapı yatırımı yapmaz zorundadır. Bu şirketlerin yapmadığı yerlere bizzati kamu kendi yatırım yaparak tüm ülkeye en az 100 mbit sağlıklı interneti sağlayacak alt yapıyı kuracaktır.
2- 2 senede 1 kere insanların aldığı telefon (çıkar göster diyen dayılara en çok) vergiden muaf tutularak en temel ihtiyaçlardan biri olan telefona ulaşım kolaylaştırılacak.
3- İnternet hizmeti fahiş fiyatlara değil herkesin makul şekilde ulaşacağı fiyatlara sağlanacak.
4- Yurt dışından 100 dolar (bu fiyat tartışılabilir) altına verilen siparişlerden gümrük vergisi, gümrüğe sunum ücreti gibi garip adlar altında ya da başka hiçbir ad altında ücret talep edilmeyecek.
5- İmei kayıt ücreti denen saçmalık anında son bulacak. İmei kaydı güvenlik için zorunlu olabilir lakin bir ücrete tabi olmayacak.
6- GSS gönüllü olacak. 5 milyon genç erkek zorla borçlandırıldı, hepsi silinecek ve sadece isteyenler bu hizmeti almaya devam edecek.
7- Her sene bedava kitap saçmalığı son bulacak. Emanet kitap verilecek. Sene başı verilen kitap teminatla teslim edilecek ailelere. Sene sonunda bir zarara uğramadan ve yeniden kullanıma uygun şekilde geri alınacak, bir tahribat varsa kitap ücreti veliden tahsil edilecek.
8- Özellikle meslek lisesi öğrencilerine devletin staj bulma zorunluluğu olacak. Gerekirse yasa ile her şirketin kendi alanında stajyer çalıştırma zorunluluğu olacak. Öyle göstermelik 1 2 tane değil, her öğrenci stajını düzgünce tamamlamak zorundaysa bu zorunluluğu devlet sağlayacak.
9- Kayıp kaçak bedeli denen saçmalık, hanelerde elektrik, su, telefon gibi temel ihtiyaçlardan alınan KDV, ÖTV vs gibi tüm vergiler kaldırılacak. Kaçak kullananlara "biz iktidar olursak size artık hep bedava olacak" değil, "biz iktidar olursak kaçak kullananlara hapis cezası vereceğiz" denecek.
10- X parti gençlik kollarından değil Türkiye'nin hiçbir siyasi partiyle işi olmayan gençlerinden taleplerini iletebilecekleri platformlar kurulacak. Bu platformlar göstermelik değil gerçekten işe yarayan yerler olacak.
Şu maddeler ile Z kuşağı muşağı değil tüm gençlerin gönlüne girersin. Ama bizimkiler ne yapıyor? Selo'ya özgürlük vereceğim (yeniden yargılanacak, bağımsız yargı falan değil direkt ben dedim olur kafası devam edecek yani), Fetöcüleri salacağım, kaçak elektrik kullananlara elektriği bedava vereceğim (babasının malı ya, verir tabi) gibi garip açıklamalar yapıyor. Ölümü gördük sıtmaya razıyız diye kendini "tercih edilen" sanıyor. Bilmiyor ki millet öyle bir sıkışmış durumda ki Akp'den karşısında tuvalet terliği, sarı olan, plastik, bir tarafı kompuştur hani, ayak dışarı çıkar, basamazsın yahu, yani giyemezsin de ayağını sürürsün üstüne basarak, işte o derece pis, çirkin tuvalet terliği aday olsa ona oy verme kıvamına geldi. Yok mu şu ülkede bir tane Allah'ın kulu çıkıp şu vaatleri versin. Yoksa aynı tas aynı hamam devam edecek mi demek istiyorlar? Nedir bu gençliğin çektiği?
-
Otomobillerdeki vergi düzeyi getirilmeli buna da. 1 kendine 2 devlete. Böylece bu ülkede yaşamanın bedelini biz iliklerimize kadar hissederken Arap asıllı göçmen yiyiciler her türlü hizmetten ücretsiz faydalanmaya devam eder. Diyeceğim tek şey haram zehir zıkkım olsun.
savunma lan bana onları
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben 1 liraya esnaf arkadaşımın dükkanına 2 tane prezervatif siparişi vermiştim 2017 de aliden
paketi açınca sövmüştü yaşlı adamı bunun ıcın ayağıma mı getirdin diye :D Nerden nereye ya
%30 mu yasak gelse daha iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Umarim komple yasaklanir..
Bu topluma hersey mustahak.
+sigir
seneye %50 olur rahat.
Avrupa Birliği'nin neresinde yaşadığınızı bilmiyorum ama eğer paketiniz Avrupa Birliği dılşından geliyorsa ödersiniz, kaçma ihtimaliniz yok. Oradaki memurlar sanırım işini düzgün yapıyordur.
Eğer Alexpress gibi sitelerden alışveriş yapıyorsanız ve ek vergi yoksa, gönderim deposu mutlaka AB sınırları içindedir. Hatta burada da belli bir miktar vergi çıkabiliyor ama emin değilim.
Bunları bilmemim sebebi 16 ay Fransa'da yaşamam ve yakında döneceğim için araştırmış olmam. Hatta Dealabs'ı sıkı takip ederim, Fransızlar yorumlarda vergiyi mutlaka sorar, ürün fırsatlarında Fransız depolarından gönderilir diye belirtilir.
-
Bütçe patlak, yönetemiyorlar halka ödettiriyorlar. Kısa ve net.
-
Bütçe 2 aydır fazla veriyor gene klasik ezber cümleler ile algı yapma peşindesiniz ama rakamlar ortada.quote:
Orijinalden alıntı: faithlesszombie
Bütçe patlak, yönetemiyorlar halka ödettiriyorlar. Kısa ve net.
Ocak ayında 30 milyar TL
Şubat ayında 65 milyar TL
Devlet kasayı dolduruyor siz merak etmeyin.Burada ki amaç bireysel tüketicilerin dışarıdan ürün getirmenin önüne geçmek ve geçtiler de…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 16 Mart 2022; 11:14:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gerçekler sizi rahatsız etmeye devam edecek.Türkiye her alanda büyüyor.quote:
Orijinalden alıntı: Zeen
savunma lan bana onları
Şu Üretim yok yalanınız 2 dakika da nasıl tuzla buz oluyor değil mi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X