Şimdi Ara

Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
3
Favori
15.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ama giderimde % 150 arttı.

Eeee ne oldu şimdi.

Yaaa süper zeka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim güzellikle insanca söylüyorum trollugu bırak kendin ol ortalığı karıştırmaya calisma zaten ortalık karışık bide sen engel olma insanlara lütfen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

iyi bir şekilde okudum berk bey.

benim orda kastetmek istediğim(ünlü işlemci firmalarının baş harflerini kullanarak ürettiğim firma isimleri ile); ülkemizde üretilen dünya çapında bilgisayar işlemcileri(yonga vb.) mi var ki biz dışarıdan ithalatı bırakalım...

devletin burada oynadığı politika çok ama çok yanlış; ülkemizde yerli üretici tarafından üretilebilsin mantığı ile yurtdışından gelen, bu olmazsa olmaz günümüzün elektronik ürünleri için, fahiş fiyatla vergi uygulanması...

eğer öyle bir yerli firma olsa, işlemci ekran kartı vb. üretebilen, ilk ben sıraya girerim almak için...

ama vestel vb. firmaları desteklemek adına böyle bir vergi uygulaması, gerçekten de vatandaşın belini büküyor...

ülkemizde hiçbir zaman üretilemez demiyorum, mutlaka ileride birileri(şahıs/kurum/kuruluş) çıkar ve bunu üretmeyi başarır... ama bu gerçekleşinceye kadar ülke insanına, teknolojik ürünlere(bilgisayar işlemcisi, ekran kartı vb.) ucuza ulaşabilmek isteyen, böyle eziyet çektirilmesi ve uygulama yapılması, hoş değil bence...

• çokomelli icatlar

• Eskiden 1tl lik ürün bile getirtiyoduk ne güzeldi o zamanlar.Vergi kargo artık mecbur kalınca getirtiyorum.Mesela tr de bulamadığımız playstation parçaları.Üç beş kuruş emekle kar ediyoruz oda bitiyor artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dövizin arttığı yetmiyormuş gibi artırılıyor

• Muhalefet de uyusun anca , bu kadar zam yapılıyor, olmayacak faiz indirimleri yaptırılıyor zorla vs sonuç ortada halk faturalarını ödeyemez duruma geldi hala tık yok kimsede,elektrik faturamı ödemiyecem dedi sadece bu.

Gelirin %100 artmasına rağmen geçen sene bu zamanlarda alım gücün daha fazlaydı ama yine de sen bilirsin.
    Bunun adına da ENFLASYON deniyor, senin maaşın %300 artsa bile yine alım gücün daha az olacaktı.

Un ve yağ fiyatlarını verecektim ama çiftçiliği öldürdükleri için onları bile ithal ediyormuşuz, resmen bizi başka ülkelere bağımlı bırakmışlar. Yerli ve millilikten bahsedenlerin sanırım bundan haberi yok, başka ülkelerle savaş çıksa atacak mermiden çok yiyecek ekmek arayacağız.

İthal edilmeyen 1 litre süt fiyatı;
    1 Ocak - 30 Nisan 2021 Çiğ Süt : 2.80-TL
    15 Mart 2022 yılı beklenen Çiğ Süt : 7.80-TL

Basit bir hesapla petrolün varil fiyatı %30 civarı artarken bizde yakıtın litresinin satış fiyatı %300 artmış, bence senin hesaplamanda bir hata var yada götünden sallıyorsun. Ne yazık ki gerçekleri saçma sapan yorumlar yaparak değiştiremezsin.

15.03.2021 Petrol Varil : 69 USD Benzin : 7.23-TL
    15.03.2022 Petrol Varil : 101 USD Benzin : 20.39-TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 15 Mart 2022; 15:14:42 >

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

bunların amacı o zaten dostum. trollük yapıp kendine, ailesine falan sövdürmeye çalışıp normal üyelere ceza aldırma amacındalar. bloklayın geçin adam yerine koymayın.

• Halkın faydası için 😉

• Yurtdışına giden hiç kimse boş gelmeyecek anlaşılan. Görevli veya gezi amaçlı yurtdışına gittiğinde veya akraban geldiğinde her üründen 1 tane olmak koşulu ile herşeyi getireceksin. Bilgisayar, ekran kartı, tablet, akıllı saat, robot süpürge ihtiyacın olan herşeyi. Yazın gelecek gurbetçi akrabalar biraz işe yarasın.
    Bazı ürünler buna rağmen hala ucuz, buradakiler nasıl bir kar marjı koyuyor anlamıyorum, adamlar birde toptan indirimli, bazende vergi avantajlı almasına rağmen. Bunları gördükçe buradakilerden almamak için her yolu zorlayacağın geliyor.

• ben meşazı aldım

İlk seçimde tekmeyi basıyorum kardeşlerim siz de basıyor musunuz?

• redoracle R kullanıcısına yanıt
    bu tarz muhalefeti suçlayan insanların içinde yaşadığı ülke siyasetinden ve yönetim rejiminden haberi yok sanırım. birincisi tüm güç mutlak bir şekilde iktidarda, muhalefet millet vekilleri isterse TBMM önünde kendini yaksın gene de bir şey değişmez. ikincisi muhalefetin ne dediğini dinleyen bir halk yok ki. onlar ne söylendiğinden çok kimin söylediğine bakıyolar. yani sizin kafadaki insanlar katilden çok tanıklara tepki göstermeye meraklı. tepki gösterilecek kişiler iktidar partisi ve yandaşlarıdır. bunun için bir ille de muhalefete ihtiyacınız yok, bunu bireysel bir direniş olarak da hayatınızda uygulayabilirsiniz.

• abcxmen3 A kullanıcısına yanıt

Sadece iktidarı suçlamakla olmaz onu zaten herkes yapıyor ama muhalefetin de daha aktif olmasını istemek benim hakkım destekçisi olarak iktidarın zaten birşey yapmaya niyeti yok zaten.

İkincisi isterse kendini yaksın değişmez demişsin gördük elektrik zamlarına yapılan protestolardan sonra nasıl geri adım atıldığını,muhalefetin daha halkla içiçe olup insanları sosyal kuruluşları örgütlemesi gerekiyor ve bunu sürekli yapması lazım ama yeterli olmadığını düşünüyorum yeterli oluduğunda nasıl geri adım atıldığını gördük çünkü.

• Zaten bu döviz kurlarıyla alışveriş yapan kaldımıki? Yurt dışyla birçok ürün aynı fiyat Türkiyede.Türkiyede sağ olsunlar daha zam yağmurları başlamadı hükümet şu an firen yaptırıyor zorla ok yayadan çıksın zamları görücek millet

• redoracle R kullanıcısına yanıt
    muhalefetin daha aktif ve etkili olmaya çalışması lazım o konuda haklısınız ama demek istediğim şu ki muhalefeti her türlü devlet imkanıyla sindirme gücüne sahip bir iktidar varken bu çok zor bir hal alıyor. muhalefet ve muhalif halk biraz sesini yükseltse iktidar ve yandaş medya tarafından hemen terörist, bölücü, vatan haini ilan ediliyor. ek olarak muhalif partilerin şimdiye kadar kazanma ihtimalleri neredeyse yoktu ve o yüzden bana siyaseten yeterince aktif ve etkili olmayı tercih etmediler gibi geliyor. bunun da ülke kıtlıktan kırılsa bile gene de akp'ye oy verecek olan cahil halktan başka bir nedeni yok. iktidar cehpesinin sadece allah bismillah demesi bu kitlenin oy vermesi için yeterli ne yazık ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcxmen3 -- 15 Mart 2022; 15:59:38 >
  • Dolar sürekli artıyor + yüzde 30 artış + satıcı payı + kdv + bilmem neeee vb yakında tetris ile idare edecez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 15 Mart 2022; 16:5:23 >
  • Forum sayesinde satışta patlama yapan cosori airfryer pahalancak diye millet yüklendi aldı. Gerçekten bu ülkenin geleceğini kestirmek çok kolay. Kampanyaya inmesini beklemeden almak zorunda kaldım bende. Acınası bir durum.

Ürün 100$ (1400 TL)

Gümrük ücreti: 1.029,15 TL (E zaten devlete ben bi tanede airfryer hediye etmişim)

• Bay bay Amazon alirxpress

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %1000  

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.