Şimdi Ara

Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
3
Favori
15.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ali de sepette 100 ürün var ki 100 ürün limiti olmasa 1000 taneye kadar çıkar aradan seçip seçip alıyorum.

• Acilen arabalardaki sisteme geçilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık dolar kuru, kargo ücreti, vergisi derken eski tadı yok artık. Ancak ürün bolluğu açısından derya deniz olduğundan vazgeçilmezim.

AliExpress’in çıkış deposu burası olduğunu, dolarında 1 TL olduğunu düşünsenize. (Düşünemediler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 15 Mart 2022; 17:8:42 >
  • Burada birden fazla sıkıntı var, ilk sıkıntı gerçekten bu vergiler nasıl değerlendiriyor.
    İkincisi iş adamları ve şirket işleten kişiler doğru dürüst vergi ödemez iken, halk neden ufak tefek ve lüks olmayan ihtiyaçlar için bu kadar vergi ödüyor.?
    Üçüncü sıkıntı yurtdışında satılan ürünlerin bazılarına ülkede ulaşmak çok zor veya imkansız. Örneğin 5 bin liralık süpürge almışsınız 50 liralık parça ile hayata dönecek ama yedek parça yok, servis tamir için yeni fiyatı istiyor veya servis bile yok muhatap olacak. Devlet o kadar vergi alıyor ama iş tüketiciyi korumaya gelince bütün kanunlara rağmen vatandaşı koruyamıyor. Adam 100 dolarlık telefona vergi algı 5 bin ödemiş almış, 1 yıl sonra pili bozuluyor, ekran çatlıyor piyasada yok. Hani 10 yıl parça garantisi.? Parça olsa servis yeni telefon fiyatı isteniyor. Hak mıdır? Birçok üründe bu geçerli.
    Dördüncü ve ana sıkıntı alım gücü. Zaten USD olmuş 15 lira bir de kargo vergi derken 10 dolarlık ürün 250 lira oluyor, Türkiye'de aynı ürün belki 750 lira. Vatandaş bari oradan alayım risk alayım ama benim de bir ürünüm olsun diyor bu sefer vergi vb derken aynı fiyata geliyor. Bir anlamı kalmıyor vatandaşa çaresizlik aşılamaya devam
    Ticari başka şey ama en azından yılda 2-3 ürün için düşük vergi olabilir. Vatandaş nefes alır bazı şeylere sahip olabilir. Alım gücü yüksek olsa kimse zaten uğraşmaz yurtdışı sipariş ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 15 Mart 2022; 19:2:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Gençler siz bilmezsiniz eskiden 150 avroya kadar vergisizdi. Öyle çok fazla alan da olmazdı, ülkede az çok her şey üretilirdi. Paranın bir değeri vardı, aradaki üç kuruş için kimse uğraşmazdı. Nereden nereye. Yaparsa AK Parti yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: denn.zent

Gençler siz bilmezsiniz eskiden 150 avroya kadar vergisizdi. Öyle çok fazla alan da olmazdı, ülkede az çok her şey üretilirdi. Paranın bir değeri vardı, aradaki üç kuruş için kimse uğraşmazdı. Nereden nereye. Yaparsa AK Parti yapar.

Hükümet gerekeni yapıyor çeşitli yollar ile vergi kaçırmanın önüne geçti hediye bile göstersen vergisini çatır çatır alacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 15 Mart 2022; 18:21:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedeefendi_

Burada birden fazla sıkıntı var, ilk sıkıntı gerçekten bu vergiler nasıl değerlendiriyor.
    İkincisi iş adamları ve şirket işleten kişiler doğru dürüst vergi ödemez iken, halk neden ufak tefek ve lüks olmayan ihtiyaçlar için bu kadar vergi ödüyor.?
    Üçüncü sıkıntı yurtdışında satılan ürünlerin bazılarına ülkede ulaşmak çok zor veya imkansız. Örneğin 5 bin liralık süpürge almışsınız 50 liralık parça ile hayata dönecek ama yedek parça yok, servis tamir için yeni fiyatı istiyor veya servis bile yok muhatap olacak. Devlet o kadar vergi alıyor ama iş tüketiciyi korumaya gelince bütün kanunlara rağmen vatandaşı koruyamıyor. Adam 100 dolarlık telefona vergi algı 5 bin ödemiş almış, 1 yıl sonra pili bozuluyor, ekran çatlıyor piyasada yok. Hani 10 yıl parça garantisi.? Parça olsa servis yeni telefon fiyatı isteniyor. Hak mıdır? Birçok üründe bu geçerli.
    Dördüncü ve ana sıkıntı alım gücü. Zaten USD olmuş 15 lira bir de kargo vergi derken 10 dolarlık ürün 250 lira oluyor, Türkiye'de aynı ürün belki 750 lira. Vatandaş bari oradan alayım risk alayım ama benim de bir ürünüm olsun diyor bu sefer vergi vb derken aynı fiyata geliyor. Bir anlamı kalmıyor vatandaşa çaresizlik aşılamaya devam
    Ticari başka şey ama en azından yılda 2-3 ürün için düşük vergi olabilir. Vatandaş nefes alır bazı şeylere sahip olabilir. Alım gücü yüksek olsa kimse zaten uğraşmaz yurtdışı sipariş ile
    1-İş adamları istihdam sağlar sen bireysel tüketici ile onları niye bir tutuyorsun.
    2-Türkiye de servisi muhatabı olmayan bir ürünü almak gibi bir hata yapmayacaksın.
    3-Alım gücü düşükse vatandaş tasarruf yapsın onu da ben mi söyleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 15 Mart 2022; 18:32:13 >

• Kaşındın mı? Taş mı çekti canın? Huy atılmıyor değil mi?

5'li çete olarak tabir edilen kişilere değinmeden yani olayı çok fazla siyasete sokmadan bir şey diyeyim. Mesela kuyumcuların ortalama olarak gösterdiği kazanç asgari ücret civarı. Olayı meslek grubuna indirgemeyelim hadi işçilerin ödediği vergi patronların ödediği verginin iki katından fazla. Dolaylı vergiler de hesaba katılınca en az 4 kat olur.

İşinizi yapıp vergi kaçırılmasını ne zaman önleyeceksiniz? Amerika'yı keşfetmeyeceksiniz. Gelişmiş ülkeleri bırak gelişmekte olan ülkelerin çoğunun yapabildiği şeyi ne zaman yapabileceksiniz diye soruyorum.

Sigaradan alınan ÖTV'yi arttır. Gümrük vergisini arttır. KDV'yi arttır... Bu şekilde ekonomiyi herkes yönetir. Bu şekilde herkes vergi alır. 7 yaşındaki çocuğu oturt, o bile bu şekilde vergi toplar.

Rahatladın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 15 Mart 2022; 18:34:57 >
  • Hükümet şirketlerin milyarlarca tllik vergi borcunu siliyor ama vatandaşın tek tük getirdiği ürünlerdeki oranı arttırarak vergi kaçırmanın önüne geçiyorsa alkışlıyorum 👏👏👏

• mdb1903 M kullanıcısına yanıt

mesela hangi şirketlerin? Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı 

• abeslank kullanıcısına yanıt
    Google'a vergi borcu silinen şirketler yazarsan görebilirsin

• berk768 kullanıcısına yanıt
    Alakasız cevaplar..

1- iş adamları üretim ve istihdam oluşturduğu için vergi avantajı, teşvik vb. var zaten burada bahsedilen gerekçleri olmayan, rant odaklı vergi aflarıdır. Bir iş adamı altında süper lüks araç, yat, kat ne ararsan var, hepsi şirket üzerine, üstelik borsaya girmiş vatandaşın parasını almış halen daha zarar gösterip parayı kaçırıyor bunu yaparken bazı siyasilere de rant oluştuyor ve iflas edene kadar böyle devam ediyor, ne maliye ne spk ne devlet bu adamın tekerine çomak sokmuyor. Şimdi detay vermeyeceğim bu kadar reel piyasadan habersiz iseniz tartışmaya gerek yok. Biraz araştırırsan bir ton bu şekilde çalışan firma olduğunu görebilirsin. Bunların asgari ücret ile milleti çalıştırmaktan başka memlekete faydası yok. Faydaları ancak kendilerine ve iş tuttukları rant ortaklarınadır.

2- garantisi, servisi olmayan ürün bu ülkede satılamaz kanunen satılmamaz.
    Servisi, garantiyi vatandaş kovalamak zorunda değil, bir mal yasal olarak ithal edilip veya üretilip satılıyor ise, her türlü düzenleme ve denetim görevi ilgili kurumlarındır. Bunu için tüketici kanunu var.
    Seyyardan faturasız ürün almıyoruz sonuçta.
    Devlet o kadar kurum çalıştırıp, memur istihdam edip, yasa ve vergi alıyorsa bunu garanti ettiği için.
    Öteki türlü önüne gelen mal satar.
    devlet bunu garanti etmiyor ise O halde vergi neden veriyoruz.?
    Ayrıca senin o çok iyi servisi var dediğin yerler dahi 2 yıl garanti sonunda 100 lira olması gereken yedek parçaları sana 1000 liraya iteliyor. Düzenleyici kurumlar yine sessiz kalıyor bu duruma. Üç kuruşluk tamirat ürünün yarı fiyatına geliyor. Hem vatandaşa hem devlete zarar. Ama kimin umurunda yenisini al geç. Devlet yine kazanıyor kdv, ÖTV bilmem ne. Para yurt dışına çıkmış devleti yönetenlerin çok da umurunda olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa bu dediğimi çözerler. Açıkça ülkede bu sıkıntılardan bihabersin.
    Bu kadar kanuni haklarından bihaber olup vatandaşı suçlayan adamlar olduktan sonra biz başka düşman aramayalım. Bu halk zaten birbirine yeter.

3- buraya kadar ciddi olup cevap verdim ama burası resmen trollemek için yazılmış. Merak ediyorum kaç para alıyor sizin gibiler.
    "Vatandaş tasarruf yapsın!" gerçekten çok komik, hiç akla gelmeyecek birşey, ağzına sağlık zahmet olmuş. Ama bunu sokakta felan söylemeni tavsiye etmem, sağlığına zararlı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 15 Mart 2022; 20:19:46 >

• srkn kullanıcısına yanıt

bu trolle bey deme bence hiçbir vasfı yok burada bilerek milleti kışkırtmaya çalışıyor.

• Usbehci kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında yaşıyorum birçok defa Aliexpres ve diğer sitelerden alışveriş yaptım ekstra ödenen bir vergi yok.

• Allah belanızı versin

• berk768 kullanıcısına yanıt
    Bu herif yalaya yalaya doyamadı.

• Bu vergi artırımı sonrası, yılların aliexpress whatsapp grubumuzu 'yurtdışı' alışveriş' ten 'yurt içi' alışveriş fırsatlarına çevirdik.

Artık sadece yerel marketlerden indirim, kupon vs. kovalıyoruz.

• Mococo

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.