Şimdi Ara

Yurt Vs Apart Vs Ev (İlk yıl)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
6.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi forumun genç nüfusu yoğun olduğu için haliyle unili nufusta fazladır diye düşündüm ben bu sene 1 den başlıyacağım ankara veya eskişehirde olucak büyük ihtimalle üniversiteyi konuya gelirsek

Yurdun , evin , apartlarin avantajlari dezavantajlari nelerdir?
    Ben hiç daha önce yurtta kalmadım ve hiç sıcak bakmıyorum tanımadığım insanla ayni odada kalamam önce tanisiriz sonra güven saglanir vsvs sonra kalınır ondan dolayi yurt olursa tek kişilik olur.

Yurdun avantajları : yemek-bulasik-temizlik-camasir vsvs ben yapmamam(buyuk avantaj) , daha sosyal hayat,ulasim
    Yurdun dezavantaji : belirli giris çıkış saatleri , çok öğrenci cok olay vs

Evin avantajlari : tek kişi çıkarsam sessizlik buyuk rahatlık, kendim eve tasarım yaparım vs
    Evin dezanavtajları : ilk yıl araba olmayacak ve büyük ihtimalle ulaşımda sıkıntı çekebilirim, sosyal çevrem daha az olur diye düşünüyorum

Apart hakkında bilgim 0 yani onu da ev gibi düşünüyorum ama temizligi vs var mı bilgim yok bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kostokss -- 27 Haziran 2017; 20:53:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle apart

• quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Kesinlikle apart

Daha önce kaldınız mı hocam yurt ile ne gibi benzerliği var ve en önemlisi yemek vs yok de mi ev gibi yani

• para var herhalde yeterince çık eve rahat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: mk5555

para var herhalde yeterince çık eve rahat et.

Kısmen orta sınıf diyelim yani özel uni olursa bunlara para harcamam fazla devlet olursa bunlar daha lux olur diyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kostokss

quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Kesinlikle apart

Daha önce kaldınız mı hocam yurt ile ne gibi benzerliği var ve en önemlisi yemek vs yok de mi ev gibi yani

Apart esyali ev gibi dusun belli bir para veriyosun faturalari falan ev sahibi oduyor.Evin aynisi yani daha ekonomik oluyor ogrenciler icin.Yemek temizlik kendin yapiyosun ugrasamam diyosan yurt git ama yurt sıkıcı milletin cenesini cekiyon.

• genelde apartlarda temizlik ve yemeği kendin yaparsın aynı zamanda giriş çıkış uygulaması da apartlara göre değişir. benim sakaryada okurken geçici olarak kaldığım apartta giriş çıkış uygulaması yoktu ama başka şehirde okuyan arkadaşımın apartının giriş çıkış uygulaması vardı kamerayla izliyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 27 Haziran 2017; 21:7:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konu çok tartışılır. Bu işin raconu ilk yıl yurt, daha sonrasında kafanın uyuştuğu kişi veya kişilerle eve çıkmaktır. Eve de tek, 2 veya 4 kişi çıkılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakapaca37

Bu konu çok tartışılır. Bu işin raconu ilk yıl yurt, daha sonrasında kafanın uyuştuğu kişi veya kişilerle eve çıkmaktır. Eve de tek, 2 veya 4 kişi çıkılmalıdır.

Yani çoğu insan öyle yapıyor ama ilk yıl tanimadiğım insanlarla kalmak istemiyorum hocam

• Kostokss kullanıcısına yanıt
    Tek başına eve çıkmak %80 negatif sonuçlar doğurur, her insan kaldıramaz. Tavsiye etmem.

Apart dediğin olay genelde eşyalı evin her bir odasını bir öğrenciye kiralamayla oluşur. Bu yüzden daha rahat edersin. Tutarsın tek kişilik odayı, hem istediğinde kafanı dinlersin hem de istediğinde aynı dairedeki diğer arkadaşlarınla takılırsın.

Yurt işi bana çok saçma geliyor. Maddi durumun iyi değilse anlarım ama öteki türlü bence hiç mantıklı değil.

Özel yurtlara bak. Onlarda giriş saati falan olmaz. Kendi özel aktiviteleri servisleri falan olur. Apart ile otel karışımı gibi düşün. O tarz bişeyi maddi olarak kaldırabiliyorsan öyle yapmanı öneriririm. Diğer türlü ise apart öneririm.
  • Ben Ankara'nın iyi yerlerinden birinde iyi olarak nitelenen bir yurtta kaldım bu yıl. İki kez oda arkadaşım değişti. İlki aşırı cimri, aşırı asosyal biriydi. Çocuğun doğru düzgün ilgi alanı yoktu, adamla muhabbet edemiyorduk. O çocuktan bir şekilde kurtuldum, ondan sonra gelen de tam bir kekoydu. Ben anlayışla karşılamaya çalıştım çocuğun hareketlerini, o yüzden çok büyük bir sıkıntım olmadı. Ama her insan katlanamaz bu tarz tiplere ve bu tipte bir sürü insan var malesef ülkemizde. Tanımadığın biriyle aynı odayı paylaşmak sıkıntılı olabilir yani. Yemekleri de baya kötüydü yurdun ve civardaki yurtlarda kalan arkadaşlarım da yemeklerden hiç memnun değildi. İnternet zaten berbat olur hepsinde, illa ki torrent kullanan biri olur. Yurt ile uğraşma da naparsan yap bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peyloride

Tek başına eve çıkmak %80 negatif sonuçlar doğurur, her insan kaldıramaz. Tavsiye etmem.

Apart dediğin olay genelde eşyalı evin her bir odasını bir öğrenciye kiralamayla oluşur. Bu yüzden daha rahat edersin. Tutarsın tek kişilik odayı, hem istediğinde kafanı dinlersin hem de istediğinde aynı dairedeki diğer arkadaşlarınla takılırsın.

Yurt işi bana çok saçma geliyor. Maddi durumun iyi değilse anlarım ama öteki türlü bence hiç mantıklı değil.

Özel yurtlara bak. Onlarda giriş saati falan olmaz. Kendi özel aktiviteleri servisleri falan olur. Apart ile otel karışımı gibi düşün. O tarz bişeyi maddi olarak kaldırabiliyorsan öyle yapmanı öneriririm. Diğer türlü ise apart öneririm.

Hocam zaten konuda da özel yurttan bahsetmiştim aslında yurt derken çünkü devlette tek kişilik zaten yok yani özel yurt daha mı iyi olur aparta göre? Kısıtlamalar olmaz mı özel olsa bile?

• quote:

Orijinalden alıntı: WexaR

Ben Ankara'nın iyi yerlerinden birinde iyi olarak nitelenen bir yurtta kaldım bu yıl. İki kez oda arkadaşım değişti. İlki aşırı cimri, aşırı asosyal biriydi. Çocuğun doğru düzgün ilgi alanı yoktu, adamla muhabbet edemiyorduk. O çocuktan bir şekilde kurtuldum, ondan sonra gelen de tam bir kekoydu. Ben anlayışla karşılamaya çalıştım çocuğun hareketlerini, o yüzden çok büyük bir sıkıntım olmadı. Ama her insan katlanamaz bu tarz tiplere ve bu tipte bir sürü insan var malesef ülkemizde. Tanımadığın biriyle aynı odayı paylaşmak sıkıntılı olabilir yani. Yemekleri de baya kötüydü yurdun ve civardaki yurtlarda kalan arkadaşlarım da yemeklerden hiç memnun değildi. İnternet zaten berbat olur hepsinde, illa ki torrent kullanan biri olur. Yurt ile uğraşma da naparsan yap bana kalırsa.

Hocam belki bilkentin yurdu olabilir orada da benzer sorunlar yaşar mıyım? Kalan arkadaşlar iyi diyor.

• Yerinde olsam 7-10 bine bi motor alırım, 2-3 kafa dengi arkadaşlada eve çıkarım.

Param var diyorsan tek başına eşyalı eve çık kafanın rahatına bak. Ama yemek-bulaşık-çamaşır gibi bir sürü şeyi tek yapmak zorundasın.

Ben fazla sıkılmaya gelemiyorum. Gece canım sıkılır atlarım motora giderim sahile. Ondan dolayı yurta sıcak bakmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aparta git ben ettim sen etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Yerinde olsam 7-10 bine bi motor alırım, 2-3 kafa dengi arkadaşlada eve çıkarım.

Param var diyorsan tek başına eşyalı eve çık kafanın rahatına bak. Ama yemek-bulaşık-çamaşır gibi bir sürü şeyi tek yapmak zorundasın.

Ben fazla sıkılmaya gelemiyorum. Gece canım sıkılır atlarım motora giderim sahile. Ondan dolayı yurta sıcak bakmıyorum

Hocam farkı şehir belki liseden 1-2 arkadaş denk gelicek sosyal çevre 0 olucak neredeyse yurt olmazsa uniden arkadas edinmem 1 yılımı alır kolay kolay da arkadas edinemem zaten :D

Bir de sanırım turkiyede yapacağım son şey motor sürmek diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kostokss -- 27 Haziran 2017; 22:0:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifiye.jones

aparta git ben ettim sen etme

Neden hocam?

• İlk dönem yurt, ikinci dönem ev veya aparta çıkarsın. Ben ilk yılımın ilk döneminde yurtta kaldığım için epey arkadaş edindim bunda yurdun sadece bizim üni ve bir tane de başka üniden öğrenci kabul ediyor olması etkin oldu. Bir rus atasözü derki 100 rublen olacağına 100 arkadaşın olsun. Üniversitede çevre çok önemlidir, direk eve veya aparta çıkarsan kendini başlarda yalnız hissedebilirsin.
  • Kostokss kullanıcısına yanıt
    Değişiyor dostum.

Bizim orda birkaç tane özel yurt vardı. Bir tanesi otel gibiydi, içinde müzik odaları, tırmanma duvarı vs. vs. bir sürü sosyal aktivitesi olan bir yurt vardı. O yurt için ailen bir kere aradı mı benim oğlan kafasına göre takılsın diye ses etmiyorlardı hiç erkekler için. Diğer yurtta böyle bir durum yoktu tabii.
  • Yurt arkadaş edinmek için en iyisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.