Şimdi Ara

Yurtdışı Alışveriş - Gümrük Vergisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amerika'dan 200 $'a 16lı set halinde bir ürün alacağım, yani aynı üründen koleksiyon halinde toplam 16 adet var. Kargo ücretiyle beraber 250 $ tutuyor.

Gümrük vergisini ödemem halinde bu ürünü teslim alabilir miyim? Ticari mahiyet söz konusu olur mu, yani aynı üründen 16 adet olması bi sıkıntı yaratır mı? Olursa ne yapmak gerekir ürünü alabilmek için? Ve ayrıca gümrük vergisini nereye nasıl ödeyebilirim?

Bilgisi olan acil aydınlatabilirse sevinirim.

Edit: Konuyu nereye açacağımı tam kestiremedim, başka bir yere açmam gerekiyorduysa affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonialp -- 4 Nisan 2017; 15:29:27 >

• Acil cevap verebilecek olan varsa çok makbule geçer çünkü siparişi en geç yarın vermem gerek
  • Güncel !
  • Posta/hızlı kargolarda 1500 euro değer sınırı var diye biliyorum. Bu sınırları aşmayınca hiçbir belge ibraz etmeden mallarını alabiliyorsun. Postacı malı getiriyor, gümrük vergisini ve harçları ona makbuz karşılığında ödüyorsun ve malı teslim alıyorsun. Bunu aşarsa gümrük müdürlüğünden kendin alıyorsun tabi bir yığın resmi belge eşliğinde :)

Mevzuattan alıntı;
    Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
    olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
    - Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    - Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    - Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

• Teşekkürler hocam yeni gördüm mesajı kusura bakma.

Bi gümrük müşaviri arkadaş aracaılığıyla çözdüm konuyu, kargom bugün giriş yaptı vergisi kesildi UKİM'de beklemede şu an. Bundan sonra yaşadığım ile kadar gelecek ve gidip gümrük bedelini ödedikten sonra teslim alabilecekmişim. Hatta bazı durumlarda kapıya kadar getirip ödemeyi kapıda alabiliyorlarmış ama o nasıl olur bilmiyorum artık bekleyip göreceğiz.

UKİM'den ortalama kaç günde çıkar acaba bunla ilgili bilgisi olan var mı peki?

Şu an bu durumda görünüyor.

1dk sonra gelen edit: UKİM'den çıkmış KİM'e geçmiş şu an. Bunun anlamını bilmiyorum :)))

Yurtdışı Alışveriş - Gümrük Vergisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonialp -- 18 Nisan 2017; 15:31:31 >

• Merhabalar, amerikadan alışveriş yapıp ucuz bir kargolama istiyorsanız viabox 'u tavsiye ederim. Viabox sitesini inceleyin, yardımı olacaktır. Orada alışveriş yapıp adres oluşturuyorsunuz ve o adreste ürünlerinizi sınırsız olarak bekletebilirsiniz.Siteyi inceleyin Türkçe. Ben de henüz kullanmaya başladım ve araştırdığım kadarıyla pek yaygın değil, eğer kullanıyorsanız iletişime geçebiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.