Şimdi Ara

Yurtdışı alışverişlerinde gümrük mevzuatı değişti !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
6
Favori
5.017
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 150€ olan limit 30€ ya çekildi. Avrupa birliği ülkelerinden gelen ürünlerde vergi %30, diğer ülkelerden gelenler için %60 oldu.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240806-13.pdf

• Allah …………………… versin 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

• biz gençler olarak bu ülkede neden devam ediyoruz gerçekten anlaşılır gibi değil. Temu 'da bile kaliteli satıcılar bize kapalı artık komple hepsi kapatacak. Ben almanya fırsat karta başvurumu başlatıyorum. Tr simülasyon

• Düzeltme: Öne çıkardım. AliExpress’ten alışveriş yapacak kişiler 15 güne çok büyük ihtimalle takılır, hatta öncesinde alışveriş yapmış olanlar bile gümrükte bekletirlerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 6 Ağustos 2024; 0:40:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar peki gümrük ücretini peşin ödedim. Gümrükte extra ödememi yapicaz yoksa urun geri gidip tekrardanmi alisveris yapacagiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın vatandaş, aptal olma bu "beladan" kurtulalım artık. lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 6 Ağustos 2024; 1:7:11 >
  • ÖFFFFFFF.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çin yurt dışı telsiz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amazon'dan son yurt dışı siparişimi verme fırsatını paylaştığınız için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Nautilus- kullanıcısına yanıt

gümrüğe giriş on beş güne yetişirse kurtarıyor galiba,sonrasında nanay!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giantballs -- 6 Ağustos 2024; 1:29:47 >
  • Giantballs kullanıcısına yanıt
    Resmi gazetede yazıyor zaten 15 gün sonra yürürlüğe girer diye. Ancak Gümrüğü‘ün burada yurda giriş tarihini mi gümrüğe giriş tarihinin baz alacağını kestirmek zor. Zira ürünler yurda geliyor ancak Gümrükleme işlemleri bir hafta on gün sonra başlıyor. Hatta bu süreç daha da uzayabiliyor. bu durumda siparişler sıkıntıya girebilir.

• Önceden gelmiş olsa bile gümrük memurlarının bekletip ekstra vergiyi saklayacağına yemin edebilirim ama ispat edemem.

• Aynen öyle. Yurda girişi baz almazlar. Çin'den geliş 5 gün. Gümrüğe ulaşımda 10 günü aşıyor. Ben takılır diyorum bu saatten sonraki siparişler. Kendine güvenenler alabilir riski.

• Hatırlayan vardır 1500 euro sınırlarında 3000 euro olcak diye konusuluyordu sonra şaak düşürüverdiler ,nerden nereye geldik

• Vatandaşın yararına hiç bir şey kalmasın istiyorlar

• Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim ben!
    Ben ekonomistim.. Bunların kafası basmaz!!
    24unde siz bu kardesinize yetkiyi verin, ondan sonra dolarmiş faizmiş bunlarla nasıl uğraşılır görün!!
    Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var..

Veladdalin amin. Hayırlı işler!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Defolup gitsin artık bu parti ya...Ülkeyi mahvettiler.

Yeter çektiğimiz.

• Ben gerçekten anlayamıyorum. Türkiye de maalesef bir çok aracın parçları orjinal olaral bulunmuyor. Arkadaşımın aracında dreksiyon beyni arızalı değişmesi gerekiyordu. Çıkmacılar sıfırından yüzde 10 düşük rakamla satıyor. Orjinali sadece servis temin ediyor onuda aracı servisinde yaptırırsa ayrıca beyin için geçmiş zaman yalan olmasın 500 euro gibi bir rakam istiyorlar, arkadaşım bu parçayı bireysel olarak aldı avrupadan geldi aracın ruhsatını ibraa ederek bireysel ithalat olarak KDV sini ödeyip aldı. Şimdi bu parçayı bayiden alsa bayi ithal edince cari açık artmıyor mu ? Neden bunu yapıyorlar anlamak mümkün değil. Alsın insanlar ihtiyaçlarını. Sınırlama koymak nedir. Al vergisini getirsin adam.

• Az olmuş yurtdışından alım yapanlar yargılanmalı

• nighty kullanıcısına yanıt

amazon almanya siparişim 1 hafta önce uçak kalktı olarak güncellendi kaldı öyle. normalde 3gün içinde elimde olurdu Yurtdışı alışverişlerinde gümrük mevzuatı değişti !!! 

• Locals

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.