< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurtdışı alışverişlerinde gümrük mevzuatı değişti !!! (3. sayfa)
-
-
ya yeter erken seçim olsun kurtulalım şunlardan artık.Bu ne be?
-
ticari işlemlerde, gümrük mevzuatında almak istemeyince çeşitli rejimler vardır.
- İmha edilmesini istemek
- İade istemek (mahrecen iade)
- Gümrüğe terk
Bu 3 işlem için beyanname vermek gerekir ve örneğin DHL sizden bedel talep edebilir.
Muğlak bir konu şu anda,zira sorumluluk Amazon/Temuz/Ali expresste, onlar gerekeni yaparlar.
Netice de yaşayıp göreceğiz.
-
Bende hala bekliyorum kararsızım. Amazon olsa güvenirim ama TEMU'da her müşteri temsilcisi farklı bir durumdan bahsediyor. Olay çok sıcak olduğu için kararsızlık var sanırım.
-
Öyle kolay kurtulamazsınız, sonuna kadar mokoko
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru, hem de vatana ihanetten. :)
-
Temu maximum alışveriş limitini ve vergi oranını güncelledi. Artılk en fazla 1042.90 TL lik sipariş verilebiliyor.
-
Yakın zamanda Türkiye pazarındaki ürünlere keyfi zamlar geleceğinin de habercisidir bu.
-
Temu ile görüşmem sonucu sabah erkenden verdiğim siparisi iptal ettim şimdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada benim gibi insanlar yıllar önce bir şey yasaklanmaya başlarsa devamı gelir yapmayın desteklemeyin dedik.
Bu forumda bile yüzlercesi bizi linç etti. Hatta ozamanlar yönetici klasmanında olup şu artık burada olmayanlar bile vardı.
Artık herşey için çok geç. Ne yaparlarsa yapsınlar kısa bir süre sonra alışacağız ve böyle yaşayacağız.
-
hakikaten ya... adam konuşmasında bize resmen "kabile" muamelesi yaptı...
işte her önüne gelenin ingilizce "bilmemesi gerektiğinin" en çarpıcı ispatı...
yanlış "dillerde" çok tehlikeli bir hal alabiliyor...
-
Bence Instagram blokesinin asıl sebebi bu kanun idi.
-
Satıcısı Çin'de olan amazon ürünleri Hollanda ve Almanya üzerinden TR'ye giriyor ya. Bu ürünler TR gümrüğünde ne olarak işlem görüyor? AB ülkesi mi, yoksa AB dışı mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ben geçen prime day'de çanta aldım. Satıcı Çinli. Ama ürün kargoya direk Hollanda üzerinden verildi. Muhtemelen ordaki amazon deposundan dropshipping oldu. Böyle durumlarda %30 mu yoksa %60 mı vergi uygulanıyor, onu anlamaya çalışıyorum.
-
Avrupa üzerinden geliyorsa %30
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
az dişinizi sıkın, şunun şurasında 2028 e ne kaldı ki...
-
beyannameyi şahıs olarak açamıyorsun haa, illa yandaş bir gümrük müşaviri bulmanız gerekiyor ve alacağınız ürün 10 katı fiyata çıkıyor. fiilen yurtdışı alışveriş bitti sırada döviz yasağı var ve en sonunda yurtdışına çıkışa yasak gelecek. 1980 öncesi böyleydi, 3 senede bir yanınıza sadece 200usd alarak çıkabilirdiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 7 Ağustos 2024; 21:34:18 > -
esas rezalet bir kişinin bu kararları kafasına göre vermesi, ne meclis var ne kurullar var ne üniversiteler var. tek başına kafasına göre takılıyor.bu sistem bitmezse çökmeye devam edeceğiz.
-
Dahası da varmış;
Gümrükler Genel Müdürlüğü artık yurtdışından gelen her paketin kaydını tutmaya başlayacak.
Bu kayıtlar, paketin hangi alışveriş sitesinden alındığı bilgisi ile birlikte dijital ortamda saklanacak. Gelen bilgilere göre, kargo ve lojistik firmaları bu yeni sistem hakkında bilgilendirildi ve süreç 15 Ağustos itibariyle tamamen devreye girecek.
Söz konusu düzenleme, yurt dışı alışveriş süreçlerini daha şeffaf hale getirmeyi amaçlarken, aynı zamanda gümrük kontrollerinin de daha etkin yapılmasını sağlayacak.
-
Yeni yasa resmi gazetede yayınlandı mı yoksa direk geçerli mi oldu?
Amazon 2 siparişimi iptal etti. Ulan ney koydu be 21 agustostan sonra sipariş geç diyor.
Benimde aklıma şansımı denesem sıkıntı olur mu? Belki geçer diye düşündüm. Birde sipariş geçmişim kaç gün önce niye iptal ediyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X