Şimdi Ara

YURTDIŞI ALIŞVERİŞ REZALETİ. FLAŞ FLAŞ SATICIDAN YANIT GELDİ :)) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o zarfları biliyorum. dışı kağıt ama içi baloncuklu poşetten yapılmış. benim oyun siparişlerim de genelde öyle gelir. ama o zarfların açlıması ve çaktırmadan kapatılması biraz zor. paket geldiğinde hiç zedelenme falan yok muydu, dikkat etmedin mi? ayrıca belki satıcı ürünleri iki ayrı pakette yollamıştır. tracking id (paket takip) numaralarını almışmıydın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbalik -- 12 Ocak 2009; 23:13:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahbalik

o zarfları biliyorum. dışı kağıt ama içi baloncuklu poşetten yapılmış. benim oyun siparişlerim de genelde öyle gelir. ama o zarfların açlıması ve çaktırmadan kapatılması biraz zor. paket geldiğinde hiç zedelenme falan yok muydu, dikkat etmedin mi?

Evdekiler ben gelmeden paketi açmışlar, kardeşime sordum çok kolay açıldı daha önce açılmış gibiydi dedi, ama kendim ilk geldiği halini görmediğim için kesin birşey söyleyemiyorum.
  • Arsenic dostum öncelikle geçmiş olsun.Mutlaka şikayetçi ol.

Ben ebay'den hiç almadıysam 60-70 tane oyun aldım ve hepsi de PTT ile geldi.Şimdiye kadar 1 kere paketim elime ulaşmadı,o da geri gönderilmiş.Satıcı bana tekrar gönderdi.Gelen paketlerin hiçbiri açılmamıştı,zaten açılsa mutlaka anlarsın.Airbag'leri iyi biliyorum çünkü.Yalnız büyük paketleri veya üzerinde 100$'dan fazla fiyat varsa açıp bakabiliyorlar gümrükte.Ama airbag zarfları açmıyorlar.Kısacası Allah'a şükür bizim PTT çok düzgün çalışıyor ama seninkine benzer şikayetleri çok duydum,özellikle İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan.

ebay'de 2500 işlemi olan ve %99 küsür olumlu yorum almış bir satıcı böyle birşey yapmaz,yapamaz.Bundan adım gibi eminim.Kimsenin günahını almak istemem ama aklıma gelen ilk şey,olayın PTT kaynaklı olduğu.

Ayrıca ebay'de,mal gönderilmeyen ülkelerin başında İtalya geliyor.Bunun da sebebi senin yaşadığın olayın en çok İtalya'da yaşanması.Umarım Türkiye de bu duruma düşmez.

Saygılar..

• sigortası yokmu?

ürünü alırken taş çatlasa 5$ tutan sigorta yapıtrdıysanız sorun olmaz. ama yaptırmadıysanız bir bardak soğuk su için

bu arada paypaldan aldıysanız dispute açın ama satıcının o kadar possitive feedback'i olmasına rağmen bir dolandırma yaptığını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 13 Ocak 2009; 1:36:08 >
  • ptt den biri araklamıştır yapacagın bişey yok mesul olmuyorlar malesef
  • şu dünyada bir bir ttnet birde ppt güvnmyeceksin gecmiş olsun
  • o bos kutuyuda agirlik olsun diye birakmistir kesin
  • benzer bir durum benim de başıma geldi. çok yakın bir arkadaşım yurtdışından bana kulaklık gönderdi, kulaklığın bana yırtık bir kutusu ulaştı. önce ptt'ye gittim, daha sonra da gümrüğe gittim. gümrükte bu kutuları açıp inceleyebiliyorlar. bu kutuları açıp inceleyen adamlardan birine ulaşmayı başardım, adam öyle pislik birisi ki, ben ne dersem ters ters cevaplar veriyor, en sonunda kendimi tutamayıp daldım orada adama, zor aldılar elimden. tabi ondan sonra karakol falan benim başım ağrıdı. öyle namussuzlar var ki anlatamam. bir kablo getirseniz kimse tenezzül etmez fakat herkesin bildiği bir şeyler getirdiğiniz zaman başına bir iş geliyor.
  • Sağolun arkadaşlar, hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

@bluelabel İtalya'nın durumunu bilmiyordum senden öğrendim, Türkiye'de maalesef yavaş yavaş o duruma geliyor, birçok özellikle Türkiye'ye göndermeyen kişi gördüm ebay'de. Hatta bildiğim kadarıyla ebay gittigidiyor'u satın almasına rağmen sırf güvenemediğinden uluslararası satışa açıp direk ebay sitelerinden biri yapmıyor.

@12henry14 daha önce defalarca alışveriş yapıp hiç sorun yaşamayan biri olarak sigorta yaptırmadım, daha önceleri ben ebay'den aldığımda Türkiye'de 700-800ytl eden fotoğraf makinası dahi hiç sorunsuz gelmişti (gerçi aldığım kişi Amerikan askeri çıkmıştı, gümrüğe dahi takılmaması ile alakası var mıdır bilemiyorum). Artık yapacak birşey yok dediğin gibi.

@kontendoo ben de PTT'ye bir ziyarette bulunacağım, umarım ben de böyle ters tepkilerle karşılaşmam zaten olaydan dolayı çok sinirliyim. O değil 1.90'lık bir adamım valla daldığım kişiyi elimden de alamazlar kötü olur. Bunlar insanı zorla şiddet yanlısı yaparlar.

• dostum yanlış anlamada evdekiler açarken kırmış olabilirmi sonra senden korkusana söylememezlik gibi bir durum olabilirmi ? sonuçta buda bi ihtimal ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryu_hayabusa

dostum yanlış anlamada evdekiler açarken kırmış olabilirmi sonra senden korkusana söylememezlik gibi bir durum olabilirmi ? sonuçta buda bi ihtimal ?

Dostum benim tırnaklarla bir sorunum yok, tırnaklar kırık olsa da sırf disk içinde olsa tamam da oyun diski nerede? Zaten oyunun biri hiç yok ortada. Ayrıca evde dvd kollaksiyonum var evdekiler arada alır izlerler yani nasıl diski çıkarıp kullanabileceklerini bilirlerki böyle bir olayı zaten özellikle bu noktaya gelmişken benden saklamazlardı.
  • Ya burdaki yada ordaki posta görevlileri yapmıştır, ben satıcının böyle bişey yapacağını zannetmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Ya burdaki yada ordaki posta görevlileri yapmıştır, ben satıcının böyle bişey yapacağını zannetmiyorum.

Belki satıcı yaptı ne biliyosun
  • Kardeş geçmiş olsun çok züldüm;

Anlattıklarından sonra olay hakkında görüşüm eğer kargo eve ulaştığında ailenden önce sen açsan pakette bi deformasyon varmı yokmu? görme şansın olurdu.. Eğer bi deformasyon varsa olay PTT kaynaklı diyecem, yok eğer kargoda bi gariplik yoksa gönderici hatası ama kimsenin de günahını almak istemem, tek talihsizliğin paketi ilk ailen açmış olması, paketi göremediğin için sende muallakta kalıyosun, merak etme yapan kişinin yanına kalmaz elbet bi şekilde hak ettiği cezayı Allah ona verir..
  • Geçmiş olsun, çok tatsız bir olay olmuş. Bende Ebay üzerinden 100 civarında alışveriş yaptım. 2-3 defa bu ve benzeri olayla karşılaştım. İki olayda, ürün 3 hafta geçmesine rağmen bana ulaşmamıştı, satıcı da cevap vermiyordu. Bende Paypal' e şikayet açtım. Satıcıyla Paypal üzerinden görüşmeler sürerken 4. haftasında ürünler bana ulaştı bende şikayeti mi geri çektim olay kapandı. Birinde de, tam İngiltere posta işletmesinde grev sırasına denk gelmişti, doğal olarak ürünler bana ulaşmadı, satıcı grev var biraz beklerseniz ulaşır dedi. 4 hafta bekledim gelmedi, Paypal' e şikayet açtım, Paypal beni haklı buldu ve adamın hesabından ödememi yaptı, grevden dolayı da satıcı parasını daha sonra İngiltere posta işletmesinden aldı. Bir ürünümde postada kayboldu. Play-Asia dan aldığım için sigortalıydı. Play-Asia yenisini gönderdi.

İki oyunuda aynı satıcıdan aldım demişsiniz. Buna rağmen her oyun için ayrı kargo ücreti ödedi iseniz, satıcı size ürünleri 2 ayrı paket halinde yollar. Dolayısıyla oyunlar farklı zamanlarda size ulaşabilir.

Eğer satıcıdan problem ile ilgili cevap alamazsanız, Paypal' e email atmak yerine, kendi hesabınızdan girip söz konusu ödeme ile ilgili şikayet formu doldurun. Bu durumda Paypal olayla ilgilenip, iki tarafın karşılıklı Paypal sistemi üzerinden yazışmaları doğrultusunda bir karar veriyor. Tabi kardeşiniz, paketin durumu konusunda şöyle hafızasını iyice bir yoklasın. Boşu boşuna satıcıyıda zor durumda bırakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barslan06 -- 13 Ocak 2009; 13:06:42 >

• ebay'deki satıcılar, kendi bölgelerindeki kişilere düzgün satış yapıyorlar ama çok nadir de olsa uluslararası satışlarda, daha doğrusu takibi zor olacak satışlarda, bu tür kötü şeylere kalkışabiliyorlar. Ben büyük ihtimalle satıcıdan kaynaklıdır diyorum ama PTT faktörünü de göz ardı etmemek lazım. Maalesef orada da çirkin düşünceli insanlar olabiliyor. Yaptıkları iş te bu tür bir durumla ek gelir sağlamaya çok müsait.
  • Mesajıma alıntı yapınca dikkatimi çektin, kontrol ettim, fake mişsin.

Daha önce almış olduğum ürünler benzer şekilde çalındı, ordan biliyorum, bilhassa Kanada'nın posta servisinde ve malumunuz üzere Türkiye'nin posta servisinde sıkça oluyor. Satıcının powerseller olduğunu söylemiş arkadaş, o nedenle bana inandırıcı gelmedi satıcının yapmış olabileceği.

quote:

Orjinalden alıntı: rudee83

quote:

Ya burdaki yada ordaki posta görevlileri yapmıştır, ben satıcının böyle bişey yapacağını zannetmiyorum.

• quote:

Bana da öyle geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: TURK-ŞAD

Kardeş geçmiş olsun çok züldüm;

Anlattıklarından sonra olay hakkında görüşüm eğer kargo eve ulaştığında ailenden önce sen açsan pakette bi deformasyon varmı yokmu? görme şansın olurdu.. Eğer bi deformasyon varsa olay PTT kaynaklı diyecem, yok eğer kargoda bi gariplik yoksa gönderici hatası ama kimsenin de günahını almak istemem, tek talihsizliğin paketi ilk ailen açmış olması, paketi göremediğin için sende muallakta kalıyosun, merak etme yapan kişinin yanına kalmaz elbet bi şekilde hak ettiği cezayı Allah ona verir..

Çok sağol dostum, dediğin gibi inşallah yapan kişi cezasını bir şekilde çeker.

• quote:

Mesajıma alıntı yapınca dikkatimi çektin, kontrol ettim, fake mişsin.

Daha önce almış olduğum ürünler benzer şekilde çalındı, ordan biliyorum, bilhassa Kanada'nın posta servisinde ve malumunuz üzere Türkiye'nin posta servisinde sıkça oluyor. Satıcının powerseller olduğunu söylemiş arkadaş, o nedenle bana inandırıcı gelmedi satıcının yapmış olabileceği.

quote:

Orjinalden alıntı: rudee83

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: barslan06

Geçmiş olsun, çok tatsız bir olay olmuş. Bende Ebay üzerinden 100 civarında alışveriş yaptım. 2-3 defa bu ve benzeri olayla karşılaştım. İki olayda, ürün 3 hafta geçmesine rağmen bana ulaşmamıştı, satıcı da cevap vermiyordu. Bende Paypal' e şikayet açtım. Satıcıyla Paypal üzerinden görüşmeler sürerken 4. haftasında ürünler bana ulaştı bende şikayeti mi geri çektim olay kapandı. Birinde de, tam İngiltere posta işletmesinde grev sırasına denk gelmişti, doğal olarak ürünler bana ulaşmadı, satıcı grev var biraz beklerseniz ulaşır dedi. 4 hafta bekledim gelmedi, Paypal' e şikayet açtım, Paypal beni haklı buldu ve adamın hesabından ödememi yaptı, grevden dolayı da satıcı parasını daha sonra İngiltere posta işletmesinden aldı. Bir ürünümde postada kayboldu. Play-Asia dan aldığım için sigortalıydı. Play-Asia yenisini gönderdi.

İki oyunuda aynı satıcıdan aldım demişsiniz. Buna rağmen her oyun için ayrı kargo ücreti ödedi iseniz, satıcı size ürünleri 2 ayrı paket halinde yollar. Dolayısıyla oyunlar farklı zamanlarda size ulaşabilir.

Eğer satıcıdan problem ile ilgili cevap alamazsanız, Paypal' e email atmak yerine, kendi hesabınızdan girip söz konusu ödeme ile ilgili şikayet formu doldurun. Bu durumda Paypal olayla ilgilenip, iki tarafın karşılıklı Paypal sistemi üzerinden yazışmaları doğrultusunda bir karar veriyor. Tabi kardeşiniz, paketin durumu konusunda şöyle hafızasını iyice bir yoklasın. Boşu boşuna satıcıyıda zor durumda bırakmayın.

2 ürün aldığımdan kargo ücretinde indirim oldu yani aynı pakette gönderilmişti. Eğer satıcıdan yanıt alamazsam şikayet formunu dolduracağım, ödemeden sonra 45 gün süresi varmış.

quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

ebay'deki satıcılar, kendi bölgelerindeki kişilere düzgün satış yapıyorlar ama çok nadir de olsa uluslararası satışlarda, daha doğrusu takibi zor olacak satışlarda, bu tür kötü şeylere kalkışabiliyorlar. Ben büyük ihtimalle satıcıdan kaynaklıdır diyorum ama PTT faktörünü de göz ardı etmemek lazım. Maalesef orada da çirkin düşünceli insanlar olabiliyor. Yaptıkları iş te bu tür bir durumla ek gelir sağlamaya çok müsait.

Evet bu ihtimalde var, sorumlunun kim olduğundan kesin emin olabilseydim keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 13 Ocak 2009; 13:49:35 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.