Şimdi Ara

YURTDIŞI ALIŞVERİŞ REZALETİ. FLAŞ FLAŞ SATICIDAN YANIT GELDİ :))

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 10 gün kadar önce ebay'den 2 adet 2. el oyun satın aldım, 2'si de aynı satıcıdan haliyle tek pakette gelmesi gerekiyordu. Paket bugün eve ulaşmış (paket geldiğnde ben evde yoktum). Kardeşim almış paketi ama evdekilerin gelcek paketten haberleri yoktu. Daha önceden evde paketi açıp geri içine koymuşlar, gelince paketin içine baktım o da ne, oyunların birisi yoktu, sonra diğerini kontrol edeyim diye kutusunu açtım ama onun da oyun diski yoktu, işin ilginç tarafı diskin takıldığı tırnaklar kırılmıştı sanki diski çıkarmayı bilmeyen birisi çekerek çıkarmak isteyince tüm tırnakları kırmış gibi, oyun haricinde kutu gayet temizdi ve kitapçığına kadar mevcuttu. Ben tabii çok sinirlendim ve önce satıcıya sonra ebay'e sonra da paypal'a mesaj attım, henüz herhangi bir mesaj gelmiş değil. Aklıma 2 şey geliyor.
    1. Satıcı beni dolandırdı.
    2. PTT'de sıkça meydana gelen meşhur çalınma olaylarından birini yaşadım.

Satıcının 2500 adet satışı var ve neredeyse olumsuz yorumu yok (%99 positive feedback), ayrıca bana paketi gönderdikten sonra "positive feedback" yani olumlu puan ve yorum vermiş. Düşünüyorumda eğer satıcı beni dolandımış olsaydı ben paketi almadan bana olumlu yorum vermezdi, zaten benle beraber ürün sattığı diğer tüm kişilere ürünlerini sağ salim ulaşmış ve hepside olumlu yorum vermiş. Burada sinirden kendimi yiyorum. Bunun sorumlularının Allah belasını versin, hakkım haram olsun.

Bugüne kadar yurtdışından birçok kez alışveriş yaptım ama hiçbir sorun yaşamamıştım hatta bunu başlıklarda da belirtiyordum, demekki erken konuşmamak lazımmış.

Sizlerin bu konuda bana herhangi bir tavsiyeniz var mı?

EDIT:

FLAŞ FLAŞ SATICIDAN YANIT GELDİ...

Orjinalini ekliyorum.

quote:

hi, i am sorry this is our mistake the games where sent sepratley so lost game sould arrive very soon i have no idea why we did not put the discs in, proberly working 80 hours a week over xmas did not help.
    please confirm your address and i will get the disc sent straight out to you
    regards paula

- accentpaula

Kısaca hata bize ait, diğer oyun ayrı pakette sonra gelecek, oyun diskini de biz eklemeyi unuttuk demiş ve bunu da haftada 80 saat çalışma ve yılbaşı yoğunluğuna bağlamış. Diskide göndereceğini söylemiş.

Ne cevap vereyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 12 Aralık 2014; 19:39:51 >

• Walla powerseller bi üyenin ebayda şerefsizlik yapacağını sanmıyorum.

PTT'de bi sorun olmuş olabilir... Yada Tırnakları Zaten Kırıkdır. DVD Taşıma Esnasında Düşmüşde Olabilir.

Ne Yazikki Yapılacak Hiçbirşey'de Yok. Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur Misali Ucuz PTT Öyle Yapıyor Keşke UPS Falan Deneseydin Dicem Ama Oda Çok Pahalı Olurdu.
  • seni anlayabiliyorum dolandırılmak nedir bilirim .Savcılığa bir dilekce gönder işleme koysunlar belki hakkını bulursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

Walla powerseller bi üyenin ebayda şerefsizlik yapacağını sanmıyorum.

PTT'de bi sorun olmuş olabilir... Yada Tırnakları Zaten Kırıkdır. DVD Taşıma Esnasında Düşmüşde Olabilir.

Ne Yazikki Yapılacak Hiçbirşey'de Yok. Ucuz Etin Yahnisi Yavan Olur Misali Ucuz PTT Öyle Yapıyor Keşke UPS Falan Deneseydin Dicem Ama Oda Çok Pahalı Olurdu.

Satıcı powerseller değil ara sıra satış yapan birisi ama yine de 2500 satışı var ve profili de gayet iyi. Bana PTT'de olan oldu gibi geliyor.

Bu arada tırnaklar böyle hafiften kırık falan değil, resmen orta yerinden kırmışlar, baya zorlanmış gibi geldi bana. Sadece tek oyun alsaydım belki tırnaklar kırıktı da disc düştü diye düşünebilirdim ama 2 oyun aldım ve birisi hiç yok, unutmadan paketin herhangi bir yerinde yırtık açık falan yoktu yani disc kutusundan düşseydi dahi paketin içinde olurdu.

• PTT yapmış yapacağını geçmiş olsun abi.
  • Geçmiş olsun @Arsenic.
  • Olay ucuz etin yahnisi olayı değil.

Bazı insanların şerefsizliği bu olay.

Bu zamana kadar Canada'da bulunan bi siteden bundan 1-2 sene önce Gameboy Micro için Supercard almıştım (en ucuz olan 3$'lık kargo ile). Sitede 7 - 10 gün içinde gelir deniyordu ve tam 7 gün sonunda paketi elime kadar PTT görevlisi getirdi yani postacı.

Senin olayda var bi gariplik ama bu gibi durumlarda ben herşeyden şüphelenirim. Ürünü yollayanda dolandırıcı olabilir veya ürün ülkeye gelince PTT görevliside bi cinlik yapmış olabilir.

Bi siteden Sega Saturn için parçalar getiricem misal bende. Adam ile e-mail ile yazıştım. Baya uzun uzun birşeyler yazdı bana. Paypal ile ödemesini yapacağım. Zaten daha önceden aynı adamdan ürün alan kişiler var ama bu demek değil ki bana kazık atmayacak ne olur ne olmaz durumlar yani. Belkide üzerine bi bardak buzlu suyu mideye indiririm. Alacağım şey pound birde kazık yersem ne gülerim ya... :)

Ebay.com'dan ürün almalar zaten hep sorunluydu en azından nette okuduğum yorumların çoğu olumsuz yönde.

Bu işin peşini bırakma diyeceğim ama aklıma birşeyde gelmiyor dostum. :(

Büyük geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağolun arkadaşlar.

Bakalım attğım mesajlara ne yanıtlar gelecek.
  • PTT'de kaybolan ürünlerden biz mesul değiliz diyorlarmış ve bu durumdan PTT görevlileride sorumlu tutulamıyormuş.

Durum böyle dostum bende bi yerden duymuştum.

Türkiye burası demekten başka birşey gelmiyor aklıma...
  • Evet biliyorum ama umut dünyası işte bekliyoruz. Aslında umudum da yok ya neyse...
  • gerçekten sinir bozucu bi durum, bence de ptt çalisani çalmis, ben olsam ürünün geldigi postanenin müdürüne kadar çikardim, ürünün geri geleceginden degil ama bilsinler içlerinde böyle serefsizlerin oldugunu, zaten biliyorlardir ama inkar ederler hep, ne güzel söylemis arkadas burasi Türkiye saçmaliklar ülkesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quatronics

gerçekten sinir bozucu bi durum, bence de ptt çalisani çalmis, ben olsam ürünün geldigi postanenin müdürüne kadar çikardim, ürünün geri geleceginden degil ama bilsinler içlerinde böyle serefsizlerin oldugunu, zaten biliyorlardir ama inkar ederler hep, ne güzel söylemis arkadas burasi Türkiye saçmaliklar ülkesi.

PTT'ye zaten güzel bir ziyarette bulunacağım. PTT'de tanıdıklarım da var bakalım ne olacak.
  • geçmiş olsun kötü bir durum ama işin daha da kötü olan kısmı şerefisz kim ptt mi satıcı mı ayrıca gönderilen ülkeden çıkış yaparken kontrol ediliyor mu ediliyorsa ordan da alınmış olabilir
  • Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.
    Sana şöyle söyleyebilirim, oyunların %100 PTT'den çalınmıştır. Neden bu kadar eminim, çünkü benim de başıma geldi.
    Ebayden yaptığımız alışverişler sonunda, paket elime geldiğimde benim güneş gözlüklerim, kız arkadaşımın da kolyesi gitmişti.
    Satıcılara durumu izah ettiğimizde kutuları dolu olarak yolladıklarına şüphemiz olmamasını söylediler. Tabii ki söylemekle olmuyor.
    Bu kadar dürüstlük de fazla dedirterek, gözlüğü satan adam tekrar yolladı gözlükleri (nasıl geçtiyse PTT'den bu sefer, aynı gözlükleri napayım dediler herhalde..).
    Kolyeyi satan satıcı da parayı iade etti ve (buraya dikkat çekmek istiyorum) "Türkiye'ye bundan sonra ürün yollamayacağım kusura bakmayın, çünkü bu tip olaylar daha önce de oldu, boşa zarar yapıyorum" dedi.

Senin olayında da dediğin gibi ürünler gayet düzgünmüş. PTT çalışanları gümrüğe giren kutuların hepsini açıyorlar. Adım gibi eminim çalışanlardan biri, bir kaçı, her kimse artık, almıştır. Günah almayı hiç sevmem, ama eminim bu durumdan.

Tekrar geçmiş olsun. Yapabileceğin bir şey yok gibi duruyor ama tanıdığın varsa şansını deneyebilirsin. Böyle şerefsizlerden uzak tutsun Allah bizi. Bundan sonraki alışverişlerin sorunsuz olur umarım

• bence ptt'den birşey çıkmaz.

benim de ptt ile bir sorunum oldu geçenlerde
    bir paketim kaybolmuştu (düpedüz çalınmıştı ya neyse)

ama paketin takip numarası olduğundan (alışverişlerinizde buna muhakkak dikkat edin aksi halde paket kaybolduğu taktirde avucunuzu yalarsınız) siparişim PTT de gözüküyordu. ama ortada yok tabi, dilekçe falan yazdım. sonunda sorumlu ptt çalışanı bana ürünün değerini elden ödedi.

Arsenic

senin durumun daha karışık. çünkü paketi teslim almışsın. en azından dağıtıcı yanında paketi açsaydınız keşke. ama evde yokmuşsun. bu tür durumlarda teslim alacak kişiye paket ile ilgili tam bilgi vermek en iyisi tabi. şu anki duruma göre artık ptt'yi ilgilendiren bir konu ortada yok. tahminimce, dilekçe yazsan da en az 1 ay beklersin ve sonuç olarak "Müdürlüğümüz sorumlu değildir" mesajı alırsın.

paket geldiğinde üzerinde yurtdışında yapıştırılmış etiket vardır muhtemelen ve hiç açılmışa benzemiyorsa, ptt'de değil de satın aldığın kişi de problem olabilir. olmaz deme oluyor. bende bir ürün almıştım çok güvenilir kişiden ama gelen ürün ilandakine nazaran çok daha kötüydü. satıcıyla iletişime geçtim, paketleri gönderen çalışanının yanlış ürün gönderdiğini ve oluşan farkın parasını ödeyeceğini söyledi ve konu kapandı.

ilk olarak satıcıdan cevap beklemeni öneririm.

• çok pis bir durum kardeş fazla kötü
    ben diyecek bir kaç olasılık var kutu sana gelene kadar hangi evrelerden geçti..
    3.4 o arada ne olduysa oldu
    yok bişey olmadıysa satıcı kazık attı
    oyunun biri var diyorsun çalan 2 sini neden çalmadı...
    daha ömründe dvd yi çıkarma yı bilmeyen bir hanzoda araklamış olabilir.abi bu ne nasıl cıgıyo hesabı
    üzüçlü bi olay
    bu ebayda ürün ele geçmeden mi para yatıyor..
    ben şahsen gitti gidiyordan önce malı görim sonra ölim olayına daha sıcak bakıyorum..
    kaç tane ürün aldım eve geldi baktım iyi sonra onay verdim.. hep derim kardeş kendinizi saglama alın
    para kolay kazanılmıyor...
    tekrar geçmiş olsun
    umarım zararının karşılanır...peşine düş..
  • Geçmiş olsun.Bende ebay aracılığıyla alışverişler yaptım hiç sorun olmadı -demek ki benim başıma gelmemiş- kutular sağ salim eve gelmişti.ebaydeki satıcının da kolay kolay o kadar alışverişi yok sayıp 2 oyun için itibarını zedeleyeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mzarafet

çok pis bir durum kardeş fazla kötü
    ben diyecek bir kaç olasılık var kutu sana gelene kadar hangi evrelerden geçti..
    3.4 o arada ne olduysa oldu
    yok bişey olmadıysa satıcı kazık attı
    oyunun biri var diyorsun çalan 2 sini neden çalmadı...
    daha ömründe dvd yi çıkarma yı bilmeyen bir hanzoda araklamış olabilir.abi bu ne nasıl cıgıyo hesabı
    üzüçlü bi olay
    bu ebayda ürün ele geçmeden mi para yatıyor..
    ben şahsen gitti gidiyordan önce malı görim sonra ölim olayına daha sıcak bakıyorum..
    kaç tane ürün aldım eve geldi baktım iyi sonra onay verdim.. hep derim kardeş kendinizi saglama alın
    para kolay kazanılmıyor...
    tekrar geçmiş olsun
    umarım zararının karşılanır...peşine düş..

gittigidiyor ebay işbirliği ama ebayden ayrı bir politikayla çalışıyor.ebayde ürünü alır almaz karsıya para yatıyor.gittigidiyor da dediğin gibi onay ile birlikte para yatıyor.

• Geçmiş olsun hocam, çok kötü bir durum ya şu yurtdışı alışverişlerinden her zaman korkmuşumdur.

Parayı falan yatırıyorsun ediyorsun, yollmassa etmezse, gelirse bi yerde kaybolursa falan filan. Lanet olsun TR'den de birşey alınmıyorki herşey 2 katı neredeyse mecbur kalıyoruz bizde.

Maillere cevap gelirse buraya yazarak bildir hocam, tekrar geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

@ mzarafet oyunların birisi değil ikisi de yok, sadece birinin boş kutusu var. Satıcı kağıtttan bir paktte göndermiş sanırım airbag diyorlar, kısacası eğer çalındıysa 2 kutuyu da alsaydı paket boş zarf gibi olacaktı o şekilde de getirmeleri saçma olurdu, tek boş kutuyu bırakarak paketin içindeymiş gibi göstermişler.

Bu arada paypal'dan mesaj geldi, satıcı ile konuşun anlaşamazsanız bize şikayette bulunun diyorlar, bunlar da yan çizdi.

Ayrıca içimden geldi söylemeden edemeyeceğim inanın kaybettiğim paraya o kadar üzülmüyorum benim asıl üzüldüğüm şey yapılan şerefsizlik, yazıktır günahtır, kargosunu bekleyen insana saygın yoksa kendine mesleğina saygın olsun, yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 12 Ocak 2009; 23:09:02 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.