Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konuya direk girmek istiyorum. 12. Sınıf öğrencisiyim ve yurtdışında eğitimle ilgili hiçbir bilgim yok.. Beni bilgilendirebilecek arkadaşlar varmı acaba ? Türkiyede okumaktan daha fazla + sımı olur yurtdışında okumak yoksa eksisimi olur ? Bu konularda bilgilendirecek varmı acaba.. Malum Şurda 2 ay sonra YGS ye giricez Sonrasındada LYS.. Bu sınavlar çok yorucu. Yurt dışında sınavsız eğitim veren İngilizce Almanca okullar varmı ?? Varsa en uygunları hangileri ? Nereleri önerirsiniz ? Bilgilendirirseniz sevinirim.. Türkiyedeki sistemi biliyorsunuz. Sınavı kazanacağıma pek emin değilim yani yurtdışında okumak istiyordum zaten Ama bilgim olmadığı için ne apıp ne edeceğim hakkında bi fikrim yoktu.. Bilenler için şimdiden teşekkürler..
Merhaba, Bir çok kişi gibi siz de hala yurtdışında eğitim almanın maddi anlamda çok zengin olmayı gerektirdiğini düşünüyorsanız, bu bilgileri okuduktan sonra,aslında öyle olmadığını göreceksiniz. Maalesef ülkemizde halen yüzbinlerce kişi, yurtdışında eğitim bilgilerinden yoksun olduğu için, yurtdışında üniversite eğitimi alabilme fırsatını değerlendirmiyor, ya da özel üniversitelere yüksek ücretler ödeyerek üniversite eğitimine başlıyor. Oysa lise mezunu olan öğrencilerimiz bütçesine uygun, sınav zorunluluğu olmadan, ülkemizde YÖK tarafından tanınan bir çok üniversitede eğitim alabilir. Üstelik alacağı bu eğitim sayesinde, Türkiye'de eğitim alan bir öğrenciye kıyasla, önemli avantajları da birlikte kazanabilir.
Biliyoruz ki, Türkiye'de üniversite eğitimi almanın bir maliyeti var. İster devlet üniversitelerinde, ister vakıf üniversitelerinde okuyun, mutlaka üniversiteli olmanın yüklü masraflarıyla karşılaşacaksınz. Ülkemizde üniversitelerde eğitim almanın bir yıllık maliyeti, ortalama 15-30.000 TL civarındadır. Makedonyada eğitim almanın maliyeti, üniversite ve bölüme göre 800 € ile 3000 € arasındadır. Ülkemizde öğrencinin üniversite yerleştirme sınavlarında başarılı olması şart. Sınavları kazansa bile birçok öğrenci, puan yetersizliği yüzünden istediği bölümü okuyamamakta. Makedonya da üniversite sınavında başarılı olma şartı aranmaz çünkü üniversite giriş sınavı diye birşey yoktur. Dil eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenci,karar verdiği herhangi bir üniversite ve bölümde okuyabilir. Türkiye de üniversiteye girmeyi başaran öğrenci, çoğu zaman istemediği bir üniversitede ve bölümde okuduğu için başarılı olamaz. Oysa Makedonya da eğitim alan öğrencinin,tercih ettiği bölümü okuması nedeniyle, başarılı olma olasılığı daha yüksektir.
Makedonya eğitim sistemi BOLOGNA (Lizbon anlaşması) uyumuludur. Bu nedenle lisans eğitimi süresi 1+3 yıldır. Hazırlık eğitimiyle birlikte bu süre toplamda 4 yıldır. Türkiye'de, üniversite den alınan bir diplomanın iş dünyasında çok fazla bir prestiji yoktur. İleride, iş yaşamında, kariyer planına pek fazla etkisi olmaz. Kişinin meslek hayatında yükselmesine az da olsa etkisi olabilir ama çokta katkısı olmaz. Bu nedenle, üniversite mezunları arasında işsizlik oranı ülkemizde çok yüksektir. Yurtdışında eğitim alan bir öğrencimiz, üniversiteden mezun olduğunda, hem Türkiye'de hem de AB ülkelerinde çalışabilir. Yurt dışında eğitim almış öğrenciler, birçok işveren tarafından daha olgun ve kendine güveni gelişmiş başarılı kişiler olarak değerlendirilirler. Üniversite eğitimi, bireylerin geleceklerini şekillendirecek olan kişisel gelişim süreçlerinin temel taşıdır. Bu aşamada öğrencinin sadece aldığı dersler değil, bulunduğu sosyal ortam, yaşadığı ülkenin ve şehrin imkanları ve kültürel etkileri çok önemlidir. Sözgelimi, İstanbul'un merkezinde eğitim alan bir öğrenci ile, Anadolu'nun küçük bir ili ya da ilçesinde, Kıbrıs'ta, ya da İstanbul'un uzak ilçelerinde eğitim alan öğrencinin kişisel gelişim anlamındaki edinimleri arasında uçurumlar vardır. Şehircilik, kültür, sanat, spor, tarih, sosyal çevre edinim, ulaşım ve diğer olanaklar açısından yetersiz ya da kötü yaşam standartları sunan bir kampüs ve şehir, öğrencinin vizyonu ve kişisel gelişimine bir katkı sağlamamakla birlikte, öğrencide ciddi manada öz güven kaybına neden olur. Bu tarz eğitim alan öğrencilerin birçoğu mezun olduktan sonra dahi birçok işlerini ailelerinden destek ve refakat almadan yapamayan bireyler olmakta ve bu öğrenciler hayatta genellikle başarısız olmaktadır.
Makedonyada egitim; öğrencilerimize, kişisel gelişim ve özgüven açısından büyük avantajlar sağlar. Başka ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte yaşam, yeni hobiler ve aktiviteler, birçok farklı şehir ve ülkeyi görebilme olanakları öğrencilerin hayata tam donanımlı, kendine güveni olan, bağımsız ve iş yaşamına hazır bireyler olarak mezun olmalarını sağlar. Kişisel gelişimini tamamlamış, kendine özgüveni yerinde olan bir üniversite mezunu, iş dünyasında kolay bulunamayan bir elemandır. Bütün büyük firmaların öncelikle tercih edebilecekleri ve vazgeçemeyecekleri bir iş arkadaşıdır. Yurtdışında üniversite eğitimi almış bir öğrenci için gerek ülkemizde ve gerekse başka ülkelerde iş hayatında bütün kapılar sonuna kadar açılmış olur.
Akademik branşınızın ne olduğunun önemli olmadığını, her branştan öğrencinin yurtdışında eğitim görmekten sonsuz faydalanacağını unutmamanız gerekmektedir. Özellikle bazı bölümler için, Makedonyada eğitim almak diğer bölümlere nazaran çok daha önemli olabilir. Örneğin; üniversitede eğitim görmekte olduğunuz bölüm Yabancı Diller, Mütercim Tercümanlık, Amerikan Kültür ve Edebiyatı, Politika, Siyasi Bilimler, Uluslararası Hukuk, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Yönetim, Halkla İlişkiler, İletişim gibi alanlarsa yurtdışında eğitimi deneyim edinilmesi gereken bir zorunluluk olarak görmelisiniz.
Sizde bütün bu imkanlardan yararlanmak istiyorsanız ve geleceğiniz için güzel planlarınız varsa vakit geç değil. Dost vekardeş ülke Makedonya da Üniversiteler kapılarını açmış sizi bekliyor. Tek yapmanız gereken bizimle irtibata geçmek.www.vizyonegitim.com
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme