Şimdi Ara

Yurtdışı kaza ve kasko

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Otomobiliniz ile yurtdışında kaza yapılırsa ve tabii yurtdışı kasko teminatı varsa ne gibi işlemler yapmak gerekir. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

• Çalışmış olduğunuz acentenizin aynı zamanda hasar işlemlerini yürütmesi gerekmektedir,
    lakin her nedense türkiyede acenteler poliçeyi kesip sigortalıdan parayı aldıktan sonra
    hasar anında uğraşmak istemiyorlar.
    öncelikle kasko şirketlerinin yurt dışında bazı yerlerde antlaşmalı irtibat kurdukları ofisler var
    Bu ofisler aracılığıyla sizleri yönlendiriyorlar, Kasko şirketinizin çağrı merkezini arayıp
    Durum hakkında bilgi alabilirsiniz.
    Sigorta şirketlerinde bu durumlarda farklı uygulamalar da mevcut,
    kaskonuzun hangi şirketten olduğunu belirtirseniz tam olarak ne yapılması
    gerektiğini yazabilirim.

Her halükarda polis tutanağı ve fotoğrafları çekmekte yarar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 26 Ocak 2016; 20:02:05 >
  • Yurt dışında yaşanan kazalar biraz sıkıntılı süreçler oluşturuyor.

Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerde polis raporları bile sahte tutulduğu için genelde irtibat ofisi birilerini gönderiyor.

Diğer Avrupa ülkelerinde sıradan bir tutanak yeterli oluyor. Yurt dışındayken ülkeyi ararsanız işiniz sadece bürokrasiye döner.Çünkü diğer ülkelerdeki ofislere ulaşmak biraz uzun sürebilir.

Bu nedenle en güzeli bulunduğunuz ülkedeki destek servisini aramak.

Ülkemizdeki büyük firmaların (6-7 tanesinin) Avrupa'da ortak kontak ofisi var.

Zamanında yüksek lisans yaparken ziyaret etmiştim kontak ofislerini tıpkı ülkemizde olduğu gibi hızlı çalışıyorlar.

Lakin bazı küçük firmalar ise çok geç dönüş yapıyor çünkü çalıştırdıkları insanlar tamamen kendi ekiplerinden oluşuyor.

Bir müşterimin aracı Endonezya'da kaza yaptı , reklam olmasın diye adını vermeyeceğim lakin büyük bir firmanın ekibi 25 dakika sonra olay yerindeydi çok şaşırmıştım

• Cevaplar için teşekkürler. Ben bu sene Allianz'dan yaptırdım. Avrupa ülkelerinde kaza halinde polis gelip tutanak tutuyor mu? Alkol raporu veriyor mu?
  • dünyanın her yerinde polis tutanak tutar ve görevi zaten,

Allianz'ın zaten genel merkezi Almanyada, Avrupada ve dünyanın 70 ülkesinde
    çok güçlü bir altyapısı var(Aynı Türkiye'de olduğu gibi)
    kaskonuz Allianz ise direkt çağrı merkezini arayınız türkiyedeymiş gibi gerekirse
    asistans firma sayesinde çekici bile gönderirler.
    Allianz bu konuda çok iyi özellikle Alman firması olduğundan dolayı
    hasar anında sigortalıya karşı çok yardımcı oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 28 Ocak 2016; 10:21:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

Cevaplar için teşekkürler. Ben bu sene Allianz'dan yaptırdım. Avrupa ülkelerinde kaza halinde polis gelip tutanak tutuyor mu? Alkol raporu veriyor mu?

Sorularınızın hepsinin cevabı evet değerli hocam.

Özellikle Avrupa'da polisler çok hızlı.Gelir gelmez size dili bilip bilmediğinizi soruyorlar.Bilmiyorsanız tercüman çağırıyorlar.

Daha sonra tüm raporları ayarlıyorlar ve size sigortanızı soruyorlar.

Daha sonra yardım isterseniz kendileri ,kendim hallederim derseniz çağrı merkezi yardımcı oluyor.
  • Şimdi Allianz sigortayı aradım. Yurtdışında hasar durumunda aracı sigortalı yaptıracak ve tutanaklar ve faturalarla birlikte Allianz'a başvuracak bilgisi verildi. Yurtdışında irtibat ofisi , exper vb. lerinin bulunmadığı söylendi.
  • quote:

Şimdi Allianz sigortayı aradım. Yurtdışında hasar durumunda aracı sigortalı yaptıracak ve tutanaklar ve faturalarla birlikte Allianz'a başvuracak bilgisi verildi. Yurtdışında irtibat ofisi , exper vb. lerinin bulunmadığı söylendi.

Eksper olmaması çok normal lakin irtibat ofisi bulunmuyor demelerinde bir hata olması lazım değerli hocam.

Özellikle Bulgaristan , Almanya ve Fransa'da Türkçe bilen çalışanları bile var.
  • quote:

Şimdi Allianz sigortayı aradım. Yurtdışında hasar durumunda aracı sigortalı yaptıracak ve tutanaklar ve faturalarla birlikte Allianz'a başvuracak bilgisi verildi. Yurtdışında irtibat ofisi , exper vb. lerinin bulunmadığı söylendi.

Eksper olmaması çok normal lakin irtibat ofisi bulunmuyor demelerinde bir hata olması lazım değerli hocam.

Özellikle Bulgaristan , Almanya ve Fransa'da Türkçe bilen çalışanları bile var.
  • Yurt dışına çıkarken yaptırdığımız yeşil sigorta var.Sanıyorum karşı tarafın masraflarını karşılıyormuş..Bizim masraflar ne olacak bu durumda ?
  • kaskonuza yurtdışı klozu eklettirmelisiniz. Ama exper , onarım kısmı muallak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.