Yurtdısında parali tipa gidip sonra tr ye yatay gecis mumkun mudur guzel insanlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurtdışı tıp hk.
-
-
Bir arkadaşım Rusya’da rudna gidip 1 sene sonra atılım tıpa geçiş yaptı. Çok çalıştı ve bayağı bir zorluk çekti ama bu süreçte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarleyyyy_ -- 18 Ağustos 2023; 14:55:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Barajı geçmiş miydi yks de
Tıp barajı diyorsanız hayır hocam sayısal 70k yapmıştı
Bilmiyorum benim 2 tanıdığım bu sene makedonya da dişe gittiler 90k ödeyeceklermiş orda ortalamamızı yüksek tutup buraya geleceğiz diyorlar nasıl yapacaksınız olmaz ki dedim cevap veremediler
Şu başlık ve altındaki yazıları okumak bile midemi bulandırıyor.
Belki YKS yeterince ölçücü değildir ama Türkiye şartlarında meritokrasiye en yakın sistem. Hazırlıkta erişilebilecek özel öğretmen gibi şartları bir yana koyduğunuzda bütün Türk gençlerinin ortak, eşit, adil bir sınav ile sınanması ve ona göre yerleşmesidir.
Bu sınavda tıp barajını bile geçemeyen tembel bireylerin sadece baba bank nedeniyle yurt dışında okuması, bir şekilde Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerine geçmesi ve Türkiye'de de doktorluk yapabilmesi çok büyük adaletsizlik.
Ben serbest piyasaya inanan biri olarak bundan daha çok inandığım şey serbest piyasayı en düzgün bir şekilde işlenebilmesi için erken dönemden başlayan meritokrasi harici bir çözüm Türkiye gibi GINI Index'i çok çok yüksek bir ülkede ülkenin geleceğine hançer saplamaktır.
Ben tıp okuyan bir öğrenci olsam yatay geçişle gelen bu fırsatçı şark kurnazlarına her türlü psikolojik harp metodunu kullanırdım. Bu insanlar sizin emeklerinizin üzerine oturan tembel ve acınası varlıklardır. Kendi varlıklarının acizliği karşısında kendi kazanmadığı paranın hasadını tüketmektedir.
TL;DR: Yurtdışında parayla tıp okuyarak Türkiye'ye yatay geçiş düşünen insanlara edilen sitem. Bu insanların sadece ve sadece gittikleri rüşvet yuvası Demir Blok ülkelerinde dil bilmeden çalışmaya zorlanmaları gerektiği.
-
Eğitim sisteminin övülecek bir tarafı yok. Şuan yurtdışında alınan tıp eğitimi (rusya ve balkanlar dahil) taşradaki bir çok tıp fakültesinden iyidir.
Hangi veriye dayanarak onlar daha iyi diyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
türkiye’de tıp eğitimi tüm imkansızlıklara rağmen çoğu ülkeden iyi durumda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"yurtdışı iyi ooga booga" gibi bir mantıkla konuşup ülkenin her şeyine laf atarak kendini küçük duruma düşürme lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-927DC4D74 -- 18 Ağustos 2023; 18:56:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam knk erzincan daha iyi
-
yös rezilliği var bir de
Yakisikli cikmissin aga
Kime yapacan suriyelilere mi yoksa 40-50k yapip azerbaycanda 3 sene okuyup bize gelenlere mi yoksa kazan universitesinde okuyup gelenlere mi bu ulkede spawn yemek hayattaki en kotu sansimdi sanırım elimizdekiyle mutlu olup bu ulkeden s.olup gidip en azindan gelecek nesil için.
hocam bizim okulda ismen bildiğim biri, sadece okuduğu fakültedeki daha yüksek puanlı bir bölüme geçmek için (sadece bunun için ve zaten benzer bölüm) vatandaşlıktan çıkıp yabancı öğrenci sınavına girdi, sizin mesajınızı okuyunca bu olay aklıma geldi utanmadan nasıl kampüslerde yürüyebiliyorlar anlayamayız
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şu başlık ve altındaki yazıları okumak bile midemi bulandırıyor. Belki YKS yeterince ölçücü değildir ama Türkiye şartlarında meritokrasiye en yakın sistem. Hazırlıkta erişilebilecek özel öğretmen gibi şartları bir yana koyduğunuzda bütün Türk gençlerinin ortak, eşit, adil bir sınav ile sınanması ve ona göre yerleşmesidir. Bu sınavda tıp barajını bile geçemeyen tembel bireylerin sadece baba bank nedeniyle yurt dışında okuması, bir şekilde Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerine geçmesi ve Türkiye'de de doktorluk yapabilmesi çok büyük adaletsizlik. Ben serbest piyasaya inanan biri olarak bundan daha çok inandığım şey serbest piyasayı en düzgün bir şekilde işlenebilmesi için erken dönemden başlayan meritokrasi harici bir çözüm Türkiye gibi GINI Index'i çok çok yüksek bir ülkede ülkenin geleceğine hançer saplamaktır. Ben tıp okuyan bir öğrenci olsam yatay geçişle gelen bu fırsatçı şark kurnazlarına her türlü psikolojik harp metodunu kullanırdım. Bu insanlar sizin emeklerinizin üzerine oturan tembel ve acınası varlıklardır. Kendi varlıklarının acizliği karşısında kendi kazanmadığı paranın hasadını tüketmektedir. TL;DR: Yurtdışında parayla tıp okuyarak Türkiye'ye yatay geçiş düşünen insanlara edilen sitem. Bu insanların sadece ve sadece gittikleri rüşvet yuvası Demir Blok ülkelerinde dil bilmeden çalışmaya zorlanmaları gerektiği. |
türkiye’de tıp eğitimi tüm imkansızlıklara rağmen çoğu ülkeden iyi durumda.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X