Bildirim
+++++ Yurtdışı ücretsiz kargolu uygun fiyatlı ürün paylaşımı (2697. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
Giriş
-
Bu görseldeki ağaç muhtemelen 15-20 yıllıktır :)
Netten biraz araştırın bence. -
bonsaiden bağımsız olarak söylüyorum. tohum çinden alınacak bi' şey değil. kesin bi' yamuğu çıkıyor. eh ürün tohum olunca dispute falan yalan oluyor tabi. -
-
Bugün 9 kargom birden geldi ŞOK oldum resmen
En erkeni 41 gün en geç 63 gün içinde gelenler. -
bu aralar çok geç geliyor kargolar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Khiron
bonsaiden bağımsız olarak söylüyorum. tohum çinden alınacak bi' şey değil. kesin bi' yamuğu çıkıyor. eh ürün tohum olunca dispute falan yalan oluyor tabi.
Nasıl terslikler yaşadınız. ve dispute neden açılamıyor acaba?
İlgimi çeken türler varda.
Birde tohum ile alakadarsanız nereler güvenlidir bir tavsiyeniz olurmu? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
Orijinalden alıntı: coolman33
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht
quote:
Orijinalden alıntı: Musab
Aliexpress ten bonsai ağacı tohumu getirttiren var mı?
Tohumsa resme kanmayın imkansız en az 10 yılınızı alır bu bu şekle getirmeniz ayrıca o bitki aşılı kesinlikle tohumdan tutturamazsınız.
ben getirttim 2-3 farklı satıcıdan.Çoğu tohum filiz vermedi,filiz verenlerde bildiğin deve dikeni falan çıktı.Hiç uğraşma bence.
Siz aldığınız tohumu elinize geçince tanımadınız mı? hangi iade prosedürü var satıcının yanına kalmaması açısından
tohumlardan pek anlamam maalesef,çıkanların tere gibi olduğunu görünce ve bu işlerden anlayan bir arkadaşıma gösterince bilgi sahibi oldum.Satıcıya yazdım özür dileyip para iadesi yaptı.
-
11.11 kampanyasından aldığım bi ürün 48 günün sonunda tr giriş yaptı hele şükür yani.. -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_uyar -- 28 Aralık 2016; 14:10:59 > -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: toprakdere
üstteki hii kulaklık geldi 5 yıldızlı dehşet ses veriyor
rock zircon efsane kulaklık bekleniyor sabırsızlıkla 45 gün oldu
Rock Zirconlarda var bir gecikme demek ki :D Bende bekliyorum 45 gündür. Satıcıyla iki kere konuştuk bekleyin mutlaka gelecek diyor bakalım ne olacak. Tamda apple kulaklık bozuldu hızlı gelir diye düşürken iki ayı devircez neredeyse.
-
quote:
Aliexpress ten bonsai ağacı tohumu getirttiren var mı?
Şimdi şöyle ki bonsai tohumu diye bir şey şuanlık dünyada bulunmamakta. Bunların yaptığı tamamen kandırmaca sakın boşuna para vermeyin. Bonsai sanatı ağacın kendi tohumundan ürerken ilk sürgünlerden itibaren ve köklerine yapılan müdahaleler sonucu oluşturulur (sürgün uçları bağlanarak aşağı çekilir, kökler kesilir veya bağlanır, saksı değişimleri, su ve mineral dengeleme vs.) tabii yanında bir sürü teferruatlı işlem yapılması da şarttır.
Yani gördüğünüz tüm bonsailer ağaçların kendi tohumlarından oluşturulmuştur, büyürken gerekli müdahaleler yapılarak. Müdahale etmesen direk olarak uygun şartlarda büyük ağaç formuna ulaşır zaten.
Yalnız bu baya profesyonellik ve min. 15 yıl isteyen bir iş. Mesela fotoğrafını paylaştığınız bonsai tahminimce 80 yaşın üstündedir.
Proje ödevimdi oradan biliyorum :)
-
Peki bizim alıp ekip yetiştirebileceğimiz en güzel bonsai ye örnek elinizde fotoğraf yada tohumunun linki var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sadece bu işle ilgili açılmış Türkçe forumlar var ordan bakabilirsin. Bende bir ara kafaya koydumda sonradan vazgeçtim. -
quote:
Peki bizim alıp ekip yetiştirebileceğimiz en güzel bonsai ye örnek elinizde fotoğraf yada tohumunun linki var mı?
Hangi ağaç türünün bonsai sini yapmak istiyorsanız o ağacın tohumu kullanılır bonsai yaparken. Ama tabii hem görsel hemde uygunluk bakımından belli başlı türler var latince adlarını unuttum ama en basit bonsai satan bir siteye girerek satılan türlere baktığınızda bu türlere ulaşabilirsiniz.
Çimlenme sürecinden sonra yapılması gerekenler için internetteki makale ve forum siteleri yardımcı olacaktır ama ben bu konuda yazılmış bonsai sanatı kitaplarını öneririm hem bir kaynağa bağlı kalırsın, hemde kirli bilgiden arınırsın. Kitabı almadan önce siz yine bonsai sanatı sitelerine göz gezdirin; çoğu hevesli kişiler yetiştirme süreleri ve zahmetini görünce vazgeçerler. Bonsai de uzakdoğuda toruna bırakılan değerli miras olarak görülür dikkat çekerim toruna bırakılan :).
-
Ben onlarca farklı bitki ve çiçek tohumu getirdim hiçbiri tutmadı bir kaç çeşit cimlendi ama oda 3 yapraklı yonca evresini geçemedi.
Tohum işi yalan.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Diğer kullanıcıların yorumlarınıda okuduktan sonra bende vazgeçtim bonsai ağaçı yetiştirmekten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X