Şimdi Ara

Yurtdisinda 4g kullanamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar gereği şiliye gitmek durumunda kaldim nedendir bilmiyorum asla 4g sebekesine gecemedim. Bulundugum yerin dibinde baz istasyonu var ama servis yok yaziyor butun operatorleri denedim sebekeye baglanamadim. Daha once basina boyle birsey gelen var mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    Bazı ülkelerde böyle durumlar yaşanıyor nedenini tam bilmiyorum ama ya roaming anlaşmasında operatörler arası 4g olmamasından yada o ülkedeki 4g 3g frekansı farklı olmasından oluyor, ben Makedonya da aynı durumu yaşamıştım, orada frekanslar aynıydı ama 4g ye bağlanmıyordu, hatta 2 firma ile roaming anlaşması var demesine rağmen sadece bir firma bağlanıyordu...

• Operatör ile görüşüp hangi firma ile anlaşması olduğunu öğrenmekte fayda var.

• Telefonun uluslararası dolaşım ayarları açık mı? Daha önce başka bir ülkede bağlanabildiniz mi yabancı bir şebekeye?

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Acik ya sadece 3g ye baglanabiliyor avrupada falan baglanabilmistim zamaninda ama burada bi ise yaramadi ne yazikki buradan bir hat aldim artik

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Gorustum oyle bir seyimiz yok dedi hattimi guncelledi kapatip acin olmuyorsa birdaha arayin dedi ama olmadi

• Hocam turkcell oradaki operatörler ile 4G anlaşması yapmamış ise kullanılmıyor maalesef.

oradaki operatörlerden hat almanız daha mantıklı değil mi? Roomming ücretleri pahalı gelmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GM 4G Şebeke Sorunu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yani söz konusu ülkede anlaşmalı olunan operatör mü yokmuş?

• Ya hatti almadan once whatsapptan birilerini ulasmam gerekti acil. 100 mb 75 liraya aldim mecbur bulundugum yerde de turkcelin anlasmasi oldugu firma cekmediginden bosa para verdik anlayacagin 😄 burdan bi hat aldim o hatta burda cekmediginden baska operatore gecti suan kullanabiliyorum yani vodafone cekmedigi yerde turkcelin baz istasyonuna baglaniyor gibi

Ya kadin tam bilmediginden anlatamadi heralde ama benim anladigim 2 operatorle anlasmali o da sadece 3g icin

Ve ikisi de sizin olduğunuz yerde çekmedi öyle mi :) Gerçekten büyük şanssızlık olmuş.

• Esim olan bir telefona sahipseniz, gitmeden paketinizi Online almanız en pratik ve ekonomik yol bu dönemde...

100 mb 75 tl mi aboov çok pahalı olmuş. Benim paketim sanırım 7 gün boyuncaydı yurtdışında geçerli aynı her şeyi kullanabiliyorum keşke sizde öyle bir tarife alsaydınız sık sık yurtdışına çıkıyorsanız tavsiye ederim.

Ortak baz istasyonu kullanımı çok iyiymiş keşke bizde de olsa.

bu arada sanırım yurtdışında sıkıntısız en rahat kullanabileceğiniz operatör vodafone dur bir çok ülkede bağlantısı olan bir şirket

• 25 mb 75 tl olmuş vodafone da.

Bir çok ülkede şebekesi var diye güvenmemek lazım, gideceğin ülkenin hattını almak daha iyi olur.

• Yok hocam o anlamda demedim. vodafone nun kendi paketini ek ücret ödemeden kullanabildiğin red tarifeleri vardı hala duruyorsa.

onlardan almak daha karlıdır o anlamda dedim.

tabi o ülkenin hattını almak daha karlıda olabilir mesala orange bir hatta alsan birçok ülkede kullanım yapabiliyorsun.

• Vodafone avrupa icin avantajli olabiliyor dediginiz gibi ama latin amerikada işler degisiyor 😄 turkcelin tarifen burda gecerli paketi calismiyor mesela burada

• MustafaC5 M kullanıcısına yanıt
    Buradan claro hat aldim O da şilinin vodafonu gibiymis zaten en onemli yerde cekmiyor 😂😂 36 liraya denk geliyor 3.5 gb internet sosyal medya kotadan yemiyor ama 15 gun 😒 30 gunlu istersen 60 liraya veriyor bende 50 liralik kontor aldim bilmeden 🤦🏻‍♂️

Ya neden calismadigini anladim. Burda operatorlerin bazistasyonu ortak calisiyor anladim kadariyla claro hat aldim, claronun cekmedigi yerde wom oldu womun cekmedigi yerde entel oldu bende turkcell hattim takiliyken bir tek entelden sinyal alamadim anlasmasi olmadigindan heralde. Bolgede de birtek entel cektiginden o yuzden sıkinti yasadim

Vodafone dünyada daha çok ülkede kullanılan bir operatör olduğu için diğer ülkelerde daha çok operatör ile anlaşması var 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GupoBS -- 26 Kasım 2020; 4:54:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.