Şimdi Ara

Yurtdışında Avea Kullanımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

avea.com.tr 'ye baktım, çok açıklayıcı bilgi yok.

Hattımı kullanmayacam, sadece açık kalsın istiyorum,

sanırım hiç kullanmasam bile ayda 10 tl civarında fatura geliyormuş (faturasız hat için)

böyle saçma bi olay görmedim, kontorlü hatta fatura yollanıyormus..

Konu ile ilgili kapsamlı bilgisi olan var mı ?

• Hattınız ön ödemeli olsa bile avea merkezlerine gidip kredi kartınızla eşleştirmeniz gerekiyor,yurtdışındaki kullanımlarınız kredi kartınızdan düşüyor. Sizin hattı açık tutma sebebiniz nedirki? Çünkü yurtdışındayken arandığınızda bile size roamingden dolayı ücret yazıyor,arayana da yurtdışını aradığı için sağlam bir miktar yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

arayana da yurtdışını aradığı için sağlam bir miktar yazıyor.

Yanlış bilgi, arayana ekstra birşey yazdığı yok, yurtiçinde ne kadara arıyorsa o kadar yazıyor. Hatta bedava dakikası varsa bedavaya arıyor. Aranana ise dakika başı 2-2.5 TL arası bir fatura geliyor, sabit ücret filan yok.

Yurtdışında açık olmasını gerektirebilecek en önemli durum bankacılık işlemleridir. Bankaya bildirmiş olduğunuz telefona şifre gelemediği için online işlem yapamıyorsunuz.

Bu arada Avea yurtdışı roaming için fatura göndermiyor (en azından bana hiç göndermedi), bir zaman sonra telefona mesaj geliyor şu kadar borcunuz var, 2 gün içinde ödemezseniz hattınız kapatılacak diye... Onu ödüyorsunuz, bir sonraki ay yine bir mesaj bu sefer de o ödemiş olduğunuz faturanın gecikme faizini ödemezseniz hattınız kapanacak diyor. Onu da ödüyorsunuz, fakat sonraki ay da geç ödenmiş faturanın gecikme faizinin gecikme faizini ödemenizi istiyorlar.

3. ayın sonunda gelen 3-5 kuruşluk faturayı da ödeyip nalet olsun sizin sisteminize diyip telefonu roaming'e kapattırarak bu sinir harbinden kurtulabiliyorsunuz.

• Benim çevredem duyduklarım şu şekilde, kontorlü hatta fatura geliyor ve açıkda kapalı da olsa 10 tl faturalandırılıyor.

Bugün avea İM'ye gittim, fatura geleceğini fakat konusmadıgım takdirde faturamda borç olmayacagını söyledi ve otomatik kontor yükleme talimatı vermem gerektiğini söyledi, yani avea kontorum her 10 tl altına düştüğü zaman otomatikmen 10 tl yükleme yapacak. Ama yinede sabit ücret konusunda bir bilgisi olmadıgını söyledi..

Yurtdısında avea işe yaramaz anlasılan.. hattımı taşısam daha iyi olacak.

Hattımın açık kalmasını istememin sebebi de şu, konusmasam dahi kimlerden çağrı geldiğini görmek istiyorum.
  • MH'yi aradım,

Yurtdışına açmak için iletişim merkezlerine 10 tl ödenmesi gerektiğini söylediler (başka şekilde açılmıyormuş)

TR den gönderilen smsler paketten değil krediden düşüyormuş.
  • Merhaba arkadaşlar, kardeşim bugün yurtdışına çıktı.Avea hatları ile kendisini arayamıyoruz, Pttcell, Bimcell ile denememize rağmen Bağlantı sonlandırıldı problemiyle karşılaşıyoruz.Hiçbir şekilde aranmıyor.
    Vodafone ve Türktelekom hatlarından aranabiliniyor.Müşteri hizmetlerine sorunu ilettim,kayıt oluşturuldu en geç 48 saat içinde geri dönecekler.
    Bu tür sorunlar yaşayanlar oldumu..?
  • Serhat6363 kullanıcısına yanıt
    kardeşiniz yurtdışı kullanımı açtırması gerekiyordu. üstelik diğer aradığınız gsm ler yurtdışı aramalarına açıksa arama yapabilirler. diğer gsm ler açık değilse arayamazsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

arayana da yurtdışını aradığı için sağlam bir miktar yazıyor.

Yanlış bilgi, arayana ekstra birşey yazdığı yok, yurtiçinde ne kadara arıyorsa o kadar yazıyor. Hatta bedava dakikası varsa bedavaya arıyor. Aranana ise dakika başı 2-2.5 TL arası bir fatura geliyor, sabit ücret filan yok.

Yurtdışında açık olmasını gerektirebilecek en önemli durum bankacılık işlemleridir. Bankaya bildirmiş olduğunuz telefona şifre gelemediği için online işlem yapamıyorsunuz.

Bu arada Avea yurtdışı roaming için fatura göndermiyor (en azından bana hiç göndermedi), bir zaman sonra telefona mesaj geliyor şu kadar borcunuz var, 2 gün içinde ödemezseniz hattınız kapatılacak diye... Onu ödüyorsunuz, bir sonraki ay yine bir mesaj bu sefer de o ödemiş olduğunuz faturanın gecikme faizini ödemezseniz hattınız kapanacak diyor. Onu da ödüyorsunuz, fakat sonraki ay da geç ödenmiş faturanın gecikme faizinin gecikme faizini ödemenizi istiyorlar.

3. ayın sonunda gelen 3-5 kuruşluk faturayı da ödeyip nalet olsun sizin sisteminize diyip telefonu roaming'e kapattırarak bu sinir harbinden kurtulabiliyorsunuz.

Öncelikle şunu söyleyeyim;

Hangi operatör abonesi olursanız olun yurtdışında iken Türkiye'den birisi sizi ararsa size dakika başına 2-2,5 tl roaming ücreti yazıyor.

Bunun dışında mobil imza özelliği olan Turkcell hattım ile yurtdışında iken bankacılık işlemlerini sorunsuz yapabiliyorum. Siz avea'da yaşadığınız sourn muhtemelen sms gönderim ücretinden kaynaklanıyordur.

Konturlu anlatmak gerekirse yurtiçi sms gonderimi 2 kontür, yurtdışı sms gonderimi 3 kontür olarak ücretlendirilir. Yani yurtdışına sms göndermek %50 daha pahalıdır.

Bankalar %50 pahalıya sms göndermek istemediklerinden siz hangi operatörde olursanız olun size bankacılık işlemleri için sms gelmeyebilir. Bu işin çözümü aslında mobil imza olayıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hocam dikkatli okumamissiniz yazdiklarimi...

Ben yurtdisinda bir sorun yasadigimi söylemedim ki? Gayet güzel SMS atip alabiliyorum, hem Turkcell hem Avea ile... Hatta Avea ile aranmak 50 kuruş, 2-2.5 TL değil... Bankacilik işlemlerini de sorunsuz yapabiliyorum, mobil imza filan gerekmiyor.

Avea faturasiz hat için roaming ücretini eskiden bakiyeden düşmüyordu. Bunun ayrıca faturalandiriyordu ve bu fatura bilgisini de ancak fatura odenmedigi zaman gelen smsten anliyordunuz, fakat bu sorunu da bütün roaming masraflarini hattaki bakiyeden düşmek suretiyle çözdüler, bir problem kalmadi. Avea'nin tek sıkıntısı berbat müşteri hizmetleri... Sırf bu nedenle hattımı faturaliya cevirmiyorum.

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Ayrıca yurtdisindaki bir Türk numarasina SMS atmanin farklı ücreti filan da yok... Numara +90 ile basladigi surece dünyanın neresinde olursa olsun Turkiyeden atilan SMSler ekstra bir ücrete tabi değildir, ne atan için ne de alan için... Yani bankalarin masraftan kactigi filan yok, hatta benim nerde olduğumu bile bilmeden SMS atar onlar.

• Kardeşim yurtdışına çıkmadan önce, uluslararası dolaşıma açtık zaten açılmazsa yurtdışında görüşme gerçekleşmez doğal olarak hem aranma paketide aldık 60 dakika 6 TL'ye aranma paketi. Ayrıca yurtdışına hattımızın açık olması gerekmezki yurtdışındaki bir avea hattını aramak yurtiçini aramak gibidir, sadece ondan kesilir..

Bu arada hattimiz yurtdışı aramalara açık durumda..
    Vodafone, Turkcell,Türktelekom'dan aradığımızda telefonuna ulaşılıyor ..5 farklı Avea numaralarından arama yaptik arama sonlaniyor.
    Avea müşteri hizmetleri aradı beni yurtdışında kardeşiniz hangi operatörü kullandığını sordu. Hangi operatörden hizmet aldığını bilmediğimi söyledim kardeşiniz yurtdışından bizi arasin dedi ona göre işlem yapalim dedi .Saçmalık, sorun Avea'da diye düşünüyorum.Bütün hatlardan arama yapilirken Avea'dan aranmamasi Avea'dan kaynaklanıyor.
    Şuan yurtdışında 2 Avea hat aktif olmasına rağmen Avea hatlarından arama yapamıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 19 Aralık 2014; 0:05:57 >

• Yurt disinda baz istasyonu mu var aveanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

Yurt disinda baz istasyonu mu var aveanin

Avea'nın anlaşmalı operatörlerinden Avea hattını yurtdışında'da kullanabiliyorsunuz fakat çok pahalı..
    Sizi ararlarsa yurtdışındayken dakikada 2 TL sizden kesilir.
    Siz ararsanız dakikası 6 TL
    Tabi bunlar standart yurtdışı tarifesi,paket alırsanız daha uygun oluyor.Uzun süreli kalınacak ise ordaki operatör hatlarını kullanmak daha mantıklı..
  • Merhaba ben yurtdışına çıkarken 90dklık paket aldım. İnterneti kapattım sadece telefonu açtığım zamanlarda reklam smsleri geldi telefonuma.

Güncel dönem için bilgilere baktığımda 490TL gibi bir miktar gözüküyor. Konuşma olarak 90 Dk'yı geçmem çok zor. Acaba kullanımım faturalaştığında mı yurtdışı paketi dahil edip tekrar düzenleme yapacaklar?

70dk konuşsam zaten dakikası 6TL den 400Lira gibi bir para yapıyor.

Konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

Yurt disinda baz istasyonu mu var aveanin

Avea'nın anlaşmalı operatörlerinden Avea hattını yurtdışında'da kullanabiliyorsunuz fakat çok pahalı..
    Sizi ararlarsa yurtdışındayken dakikada 2 TL sizden kesilir.
    Siz ararsanız dakikası 6 TL
    Tabi bunlar standart yurtdışı tarifesi,paket alırsanız daha uygun oluyor.Uzun süreli kalınacak ise ordaki operatör hatlarını kullanmak daha mantıklı..

Vodafone'un Red tarifesi yurtdışında kullanım için ideal.

incelemeni tavsiye ederimhttp://www.vodafone.com.tr/Red/index.php?&icmp=hp_top_vfred

Diğer operatörlerde 60 dakikalık 90 dakikalık paketlerden almak mantıklı olur.

• İlk önce ben doğruları yazayım sonra siz değerlendirin.

+ Yurt dışında hangi hattı kullanırsanız kullanın ekstra para ödersiniz.
    + Yurt dışında en uygun fiyat seçenekli Türk hattı Vodafone'dur ve Vodafone olan ülkelerde kırmızı pasaport seçeneği ile Türkiye'deki tarifenizi kullanmanıza olanak tanır.
    + Yurt dışına çıkmadan önce hattınız yurt dışı kullanıma (roaming) açtırmanız gerekmektedir.

+ Yurt dışında sizi arayanlar asla ekstra para ödemezler.
    + Yurt dışında sizi arayanların hattının yurt dışına açık olmasına gerek yoktur.
    + Yurt dışında size Türkiye'den gelen SMS'ler için roaming ücreti yansıtılmaz, size SMS gönderen de kendi tarifesi üzerinden SMS gönderebilir.

+ Yurt dışındayken size gelen her çağrı yani arandığınız her dakika için ücret ödersiniz. Örneğin ailenizin sizi arayıp 10 dakika konuştuğunuzda faturanıza 18 ile 40 lira arası bir ücret yansıyacaktır.
    + Siz Türkiye'deki ailenizi aradığınızda roaming yaptığınız ülkedeki operatörün Türkiye'yi arama ücretini + kendi operatörünüz arama ücretini ödersiniz.

+ Yurt dışında herkes kolayca turist hattı alabildiği için yurt dışına çıkacakların ekstra hat almalarını tavsiye ediyorum.

• ben geçen ay kullandım. 30 dk arama/aranma paketi aldım 19 tl karşılığında. faturam normalde 29 tl geliyor(egm mega) 48 geldi yani şişirme yok. Avrupa'da 5 ülkede kullandım metro istasyonları dahil hemen her yerde sorunsuz çalışıyor.

edit: sadece mobil veriyi kapatıyorsunuz. internet için wifi kullanıyorsunuz. türkiye'den ve yurtdışından tüm smsler gelmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 20 Aralık 2014; 10:54:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathcallsdeath

Merhaba ben yurtdışına çıkarken 90dklık paket aldım. İnterneti kapattım sadece telefonu açtığım zamanlarda reklam smsleri geldi telefonuma.

Güncel dönem için bilgilere baktığımda 490TL gibi bir miktar gözüküyor. Konuşma olarak 90 Dk'yı geçmem çok zor. Acaba kullanımım faturalaştığında mı yurtdışı paketi dahil edip tekrar düzenleme yapacaklar?

70dk konuşsam zaten dakikası 6TL den 400Lira gibi bir para yapıyor.

Konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?

Yurtdışındayken paket almak daha uygun.
    Siz 70 dakika konuşup 420 TL vereceğinize 90 dakika konuşup 45 TL'te paket almanizi öneririm...
    -Paket aldığınızda yurtdışından Türkiye'yi aradığınızda dakikası 50 kuruşa gelirken
    -Paket almadığınızda Türkiye'yi aramanin dakikası 6 TL..
    -Bir ay içerisinde 3 paket alabiliyorsunuz.
    Yalnız burası çok önemli..
    Yurtdışındayken arama ve aranmalar 60 saniye üzerinden ücretlendiriliyor.
    Şöyleki;Diyelim siz 2 dakika 6 saniye konuştunuz 3 dakika ücreti kesilir sizden, 1 dakika 3 saniye konuştunuz 2 dakika görüşme ucreti kesilir.
    -Paketiniz yok ise 1 dakikası 6 TL, 1 dakika 2 saniye konuştuğunuzda 12 TL kesilir.
    -Şikayetvar.com'da yurtdışındayken yüksek fatura şikayet eden kullanıcılar bu tür ücretlendirmeden kaynaklanıyor.
    -Paket alırken oeratörlerin üctetlendirme esaslar bölümünü çok dikkatli okumamız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 20 Aralık 2014; 21:57:38 >

• Merhabalar,

Avea nın aylık yurtdışı tarifesini aldım kardeşim için. Kendisi şu an yurtdışında, ancak burada çalışan telefon ve hatta yurtdışında ulaşamıyoruz.
    AVeya sorduğumuzda herşeyin düzgün göründüğünü ve açık olduğunu söyleyip, oradaki bir telefondan müşteri hizmetlerini aramamız gerektiğini söyledir. HAyatımda böyle saçmalık görmedim. Daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Arkadaşlar selamlar , ben yurtdışına çıkacağım fakat babamın haberinin olmaması gerekiyor.Turk Telekom kullanıyorum yani bizim Avea:)

Paketin yurtdışında diye bir tarifesi varmış Tr deki paketini yurtdışında kullanabiliyormussun yalnız şu şekilde bir durum var:

1. ben ucaktayken telefonum kapalı olacak tabiki o sırada beni arayan olursa nasıl bir anons duyacak Türkçe mi yoksa aradığınız numaraya ulaşılamıyor mu diyecek..

2. Ben gideceğim yere vardığımda o ülkede Avea'nın anlaşmalı olduğu operatöre roaming le baglanacagim beni arayanlar aynen tr deki gibi herhangi bir degisiklik olmadan (arama anonsu) arayabilecekler mi?

3.ben oradayken telefonu kapatsam beni babam aradığında nasıl bir anons duyacak Türkçe mi yoksa oradaki operatörün anonsunu mu?

Açıkçası ben müşteri hizmetlerini aradım bunları sordum bana tr den arayanların telefonum kapaliken aradığınız numaraya baglanilamamaktadir şeklinde bir anons duyacaklarini söylediler .Fakat güvenemiyorum.Aranizda daha önce yurtdışına çıkmış ve Avea'nın bu paketini kullanmış arkadaşlar varsa lütfen tecrübelerini aktarabilirler mi ? Benim için çok önemli bir durum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.