Arkdaşlar, Özellikle bilişim alanında kendimi geliştirmek ve farklı dünyaları görmek için yurtdışına gitmek istiyorum. . 4-5 yıl ilk planda belki de. Kendimden bahsedeyim. Bilişimciyim. Alanımda uzmanım. Yeteli bilişim sertfikalarım vardır. İngilizcem konuşma harici ileridir. Konuşmayı da şu an geliştirmekteyim. 2 aya çok iyi seviyeye gelirim diye düşünüyorum. ama Tr de dil kurslarından speakingle ilgili olarak ne kadar fayda alacağım konusu da zaten süphelidir. Aslında amacım ilk planda dil için gitmek sonra da o vizeyi çalıma veya oturma vizesine dönüşÜtürmek. Benim sormak istediğim soru şu ki. + Yukarıda bahseetiğim şekilde gitmek için hangi vize çeşidine başvurmam gerekli. Sanırım eğer çalışma vizesi olacaksa iş başvurunu yaptığın firma da senin adına vize sponsoru olup o şekilde rahatlıkla vize de alınabiliyormuş. Bu konuda firmaların tercihleri yurtdışından birine olması sanki biraz zor gibi. Bu konudaki firmaların yaklaşımları nasıldır. + Çalışmak istediğim ülkeye başta turist vizesiyle gidip orada 2-3 ay kalmak ... bu 2-3 aylık süreçte de orada dil kursuna gittikten sonra... o esnada da orada kendi iş alanınla ilgili olarak iş bulduğun zaman..Turist vizesini çalışma veya göçmen vizesine çevirmen için tekrar türkiyeye gelip mi başvuru yapıyorsun yoksa bulunduğun ülkede bu işleri halledebiliyor musunuz. + Özellike bilişimciler için hem iş anlamında hem vize kolaylığı alma açısında hem de maddi durumlar açısından bakıldığı zaman hangi ülkeleri tavsiye edersiniz. + Yurtdışında ya çalışma veya oturma vizesi almada IELTS sınavının etkisi var mıdır. Var ise en az kaç almak gerekir. Veya kaç almak vize almayı kolaylaştırır.