Şimdi Ara

Yurtdısında Ehliyeti Kaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda benzer konular acılmıs fakat güncel degil ve yapılan yorumların ucu bıraz acık.

Ozellıkle avrupada bu duruma dusen veya tanıdıgı olan varsa rica ediyorum bu konuda yardımcı olsun.

Oncelikle Polonyada yasıyorum alkollü arac kullanmaktan ehliyeti kaptırdım (Sadece 1 bira 0.26 promil !) Sanırım Türkiyede bu oranın cezası dahi yok tabi burasını Türkiyeyle karsılastırıp yasal sınırın benzer olabilecegini düsündüm fakat isler oyle degilmis.

Burası Avrupanın alkollü arac kullanma konusunda en katı ülkesiymis sonradan ogrendim.Henüz 1 aylık trafik tecrübem oldugu icin maalesef acı tecrübe oldu.

Neyse soruma gelecek olursak burada Türk ehliyetim ile arac kullanıyordum ve su an ehliyeti kaptırdım yada aldılar ne dersenız ıste muhtemelen 1-3 yıllıgına.İslemide pasaport üzerinden degil buradaki oturum kartı üzerinden yaptılar.

Yakında Türkiyeye izne donüyorum ve forumdan okudugum kadarıyla avrupada ehliyetini alkolden kaptıran Türkler.Türkiyeden ehliyeti kaybettim gerekcesiyle yeni ehliyet alıp kullanıyorlar Avrupada , bana pek mümkün gorünmedi fakat bu konudaki gorüslerinizi merak ettim.Velev ki Türkiyeden kayıp gerekcesiyle yeni ehliyeti alıp buraya döndüm ve avrupada bu ehliyet ile cevirmeye girersem sonuc ne olur ?

Isım geregi sürekli aracla seyahat ediyorum o yüzden alternatif arıyorum ve büyük tavsiye sizlere Schengen bölgesinde alkollü şeker bile yiyip direksiyona gecmeyin alkolün miktarı pek önemli degil hayatımda bu kadar rezil duruma düstügümü hatırlamıyorum.

• illaki sistemlerinde gorunur. avrupada o yeni aldiginiz ehliyetle cevirmeye yakalanmak bence en iyi ihtimal. Allah korusun olumlu bir kazaya karistiginizi dusunsenize. Basinizin ne kadar belaya gorebilecegini tahmin edersiniz. Bence hic yapmayin oyle seyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelin buraya Emniyet'ten alın misler gibi ehliyeti, gidin Polonya'da yakalanana kadar kullanın ki çok düşük ihtimal.

Bizim teyzemler Almanya'ya 1987'de çalışmaya gittiğinde eniştede ehliyet yok adam 2001'e kadar ehliyetsiz gezmiş tozmuş 2001'de aldı ehliyeti büyük cesaret ama yakalanmamışta zaten araba kayınbabasının üstüne misler gibi kullanmış.

Senin durumda aynısı boşver. Çalışıyorsun galiba işde arabayla gidersin büyük ihtimal orada, bence iyi bir tavsiye olmayacak ama için rahat olması açısından yeni ehliyeti çıkar burada gidince sıkıntı etme.

Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

illaki sistemlerinde gorunur. avrupada o yeni aldiginiz ehliyetle cevirmeye yakalanmak bence en iyi ihtimal. Allah korusun olumlu bir kazaya karistiginizi dusunsenize. Basinizin ne kadar belaya gorebilecegini tahmin edersiniz. Bence hic yapmayin oyle seyler.

Evet beni o düsündürüyor fakat 3 yıl burada ehliyetsiz kalmak işimi ağır sekteye uğratır.Yani Türkiyeye kesin dönüş yapmak daha mantıklı olur.

Şöyle bir soru sorayım o halde Türkiyeye izne gittigim vakit ehliyeti kaybettim gerekcesiyle emniyetten verecekleri ehliyetin seri numarası farklı oluyor sanırım.Ya da düzenlenme tarihi kaptırdıgım ehliyetten farklı oluyor.Ilerde ola ki cevirmeye girdim burada Polonyada ve bana sordular aga sen ehliyeti kaptırmıssın bu ehliyet nereden cıktı ve ben de Türkiyeye dönüp yeni ehliyet aldım desem bu ehliyeti geçersiz sayabilirlermi ? sonuçta ben Polonya vatandası degilim sadece burada vergisini odeyen göçmenim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Parasını Geri Almak
    geçen yıl açıldı
    Gürcistandan Araba Almak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.