Şimdi Ara

Muayenede kış lastiği mecburimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
36.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muayenede kış lastiği mecburi mi? Yarın muayeneye gideceğim ve kış lastiğim yok. Araç geçer mi, geçmez mi? Mecburi ise gitmeden bir çözüm bulmaya çalışayim. İstasyon çok uzakta, git gel yapmak çok kötü olur. Bilgisi olan var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muayenede Kış Lastiği Zorunluluğu

Araç muayenesi, aracın yasal düzenlemelere uygunluğunu ve güvenliğini kontrol etmek için yapılması gereken bir işlemdir. Bu kapsamda, araç muayenelerinde kış lastiklerinin zorunlu olup olmadığı merak edilen bir konudur.

Türkiye'de araç muayenesi yönetmeliğine göre, kış lastiklerinin zorunluluğu mevsimsel şartlara göre değişiklik göstermektedir. Resmi mevzuat, araç muayenesinde kış lastiği kullanımını zorunlu kılan herhangi bir hüküm içermemektedir.

Ancak, kış mevsiminin zorlu hava koşullarında aracın güvenliği ve yol tutuşu için kış lastiklerinin kullanılması önem arz etmektedir. Kış lastikleri, soğuk hava şartlarında yol üzerindeki buzlanma ve karlanma gibi olumsuz koşullarda daha iyi bir tutuş sağlar. Bu nedenle, kış mevsiminde araç kullanıyorsanız, aracınızın kış lastikleri ile donatılmış olması önerilmektedir.

Muayenede kış lastiklerinin zorunlu olmaması, araç sahiplerine kış lastiklerini takma konusunda bir takdir hakkı vermektedir. Ancak, aracın güvenliği ve trafikteki diğer araçlar için oluşabilecek riskler göz önünde bulundurularak kış mevsiminde kış lastiklerinin kullanılması tavsiye edilir.

Özetle, araç muayenesinde kış lastiklerinin kullanımı zorunlu değildir. Ancak, kış mevsiminin zorlu hava koşullarında aracın güvenliği için kış lastiklerinin takılması önerilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende merak ediyorum bu sorunun yanitini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki mecburi değil, o nereden çıktı?
    Yol şartlarına göre yapılan düzenlemeler, fenni muayeneyi etkilemez. Karlı havada zincirle mi giriyorsunuz muayeneye?
  • Evet mecburi değilmiş. Bugün sorunsuz bir şekilde muayeneden geçtim.
  • Öyle olsa Kışın muayeneye girenler perişan olurlardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kışı bilmemde lastik mecburi
  • Değilmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Kış Lastiği Tavsiye
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim connect var , ocakta muayene var . Kamyonet diye geçiyor , bu sınıfta kış lastiği olmadan muayenden geçiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Bizim connect var , ocakta muayene var . Kamyonet diye geçiyor , bu sınıfta kış lastiği olmadan muayenden geçiyor mu ?

Geçer, yukarıda açıkladım.
  • Muayeneden geçilir, polisten geçilmez....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta muayene yaptırdım. Yazlık lastiklerle muayeneden geçtim. Ancak, lastiklerin diş derinliği 3,5 mm olduğundun hafif kusurlu olarak geçti.
    Lastik diş derinliği 1,6 mm altında ise ağır kusurlu sayılıyor ve araç muayeneden geçemiyor.
  • Arkadaşlar Bu konu ile ilgili bir gelişme var?
    23 ünde muayeneye gireceğim kışlıklarımı takmadım yer İstanbul acaba sıkıntı olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Arkadaşlar Bu konu ile ilgili bir gelişme var?
    23 ünde muayeneye gireceğim kışlıklarımı takmadım yer İstanbul acaba sıkıntı olur mu

lastik diş derinlikleri yeterliyse ne lastiği taktığın önemli değil isterse kaplama lastik kullan.
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    O konuda sıkıntı yok lastikler jilettt:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.