Şimdi Ara

Yurtdışında para çekimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazın interrail için avrupaya gideceğim. Yanımda fazla para taşımak istemiyorum. Buradan vadesiz hesap açtırıp, param bittikçe çekmeyi düşünüyorum. Bankalar galiba belli bir ücret alıyorlarmış. Bu iş için en uygun banka hangisidir ona göre oradan açtırayım hesabı :)

Bir de bu yapıkredi nin tlcard'ı için sitesinde "Yurt dışında, ATM'lerden para çekilmesi durumunda her işlem için 3 USD işlem ücreti alınmaktadır. Avrupa'da 18 ülkede 15.000'i aşkın Unicredit ATM'sinden ise ücret ödemeden para çekebilirsiniz." diyor unicredit atm leri nasıl oluyor. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler :)

• İlk defa duydum ancak bence çok zor 3dolar çok düşük bir ücret sitesinde detaylı bilgi vermiyor.Yıllık kart ücreti nedir?3dolardan başka para miktarı üzerinden de komisyon alıcağını düşünüyorum.Ben kredikartı kullanıyorum nakit paraya gerek yok teb bankasında vadesiz hesaptan da,kredi kartından da yıllık ücret almıyor öğrencilerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braunschweig

İlk defa duydum ancak bence çok zor 3dolar çok düşük bir ücret sitesinde detaylı bilgi vermiyor.Yıllık kart ücreti nedir?3dolardan başka para miktarı üzerinden de komisyon alıcağını düşünüyorum.Ben kredikartı kullanıyorum nakit paraya gerek yok teb bankasında vadesiz hesaptan da,kredi kartından da yıllık ücret almıyor öğrencilerden

3 dolar banada düşük geldi ama öyle yazıyor. Bende şuan yapıkredi'nin öğrenciler için olan playcard ı var 500tl limitli. Babamı kefil olarak gösterip onun limitini arttıracağım. Birde Play tlcard varmış o da öğrenciler için o da ücret almıyormuş galiba. Hosteller de kalacağım bazıları kredi kartı kabul etmedikleri için düşünmüştüm banka kartını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquila-1903 -- 1 Nisan 2012; 14:01:37 >

• Unicredit avrupada büyük bir banka.
    Ülkemizdeki ortağı da Yapı Kredi.

YKB'nin ya da Unicreditin sitesinde hangi ülkelerde atm olduğunu haritalı olarak gösteriyordu
  • Bu durumda ek birşey yoksa yapıkredi tlcard en uygunu gibi
  • arkadaşlar bu play tlcard için yıllık bir ücret alıyorlar mı bilgisi olan var mı?
  • Unicredit bir organizasyon. Türkiye'de YapıKredi bu organizasyona üye. Avrupada da bu Unicredit'e üye olan bankalar var. O bankaların ATM'lerini kullanarak, güncel kur üzerinden herhangi bir masraf ödemeden çekebiliyorsun parayı.

Mesela ben şu an Erasmus ile Polonya'da kalıyorum. Burada Unicredit kullanan banka Bank Pekao SA. ATM'lerinden kartımı takarak doğrudan para çekiyorum. Herhangi bir ücret de ödemiyorum. Unicredit sitesine girip, gideceğin ülkelerde hangi bankaların sisteme üye olduğuna bakarsan, herhangi bir sıkıntı yaşamazsın gittiğin zaman.

Buna ek olarak, hesabında TL olması gerekiyor. Almanya'ya gidiyorum, hesabımdaki parayı Euro yapayım dersen para çekemezsin. Paran TL olmalı. ATM sana istediğin miktarda o ülkenin parasını verecek, daha sonra banka bunu güncel kur üzerinden ücretlendirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 1 Nisan 2012; 16:49:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Unicredit bir organizasyon. Türkiye'de YapıKredi bu organizasyona üye. Avrupada da bu Unicredit'e üye olan bankalar var. O bankaların ATM'lerini kullanarak, güncel kur üzerinden herhangi bir masraf ödemeden çekebiliyorsun parayı.

Mesela ben şu an Erasmus ile Polonya'da kalıyorum. Burada Unicredit kullanan banka Bank Pekao SA. ATM'lerinden kartımı takarak doğrudan para çekiyorum. Herhangi bir ücret de ödemiyorum. Unicredit sitesine girip, gideceğin ülkelerde hangi bankaların sisteme üye olduğuna bakarsan, herhangi bir sıkıntı yaşamazsın gittiğin zaman.

Buna ek olarak, hesabında TL olması gerekiyor. Almanya'ya gidiyorum, hesabımdaki parayı Euro yapayım dersen para çekemezsin. Paran TL olmalı. ATM sana istediğin miktarda o ülkenin parasını verecek, daha sonra banka bunu güncel kur üzerinden ücretlendirecek.

cevabın için teşekkür ederim :) peki sen banka hesabın için yıllık bir ücret veriyor musun?

• TR de birtek yapıkredi var heralde yıllık kart ücreti ne kadar acaba
  • YKB' deki hesabını Avrupa' da UniCredit Bank ATM' lerinden düşük bir komisyon karşılığı kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

YKB' deki hesabını Avrupa' da UniCredit Bank ATM' lerinden düşük bir komisyon karşılığı kullanabilirsin.

ne kadar olduğu hakkında bir bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmeert

quote:

Unicredit bir organizasyon. Türkiye'de YapıKredi bu organizasyona üye. Avrupada da bu Unicredit'e üye olan bankalar var. O bankaların ATM'lerini kullanarak, güncel kur üzerinden herhangi bir masraf ödemeden çekebiliyorsun parayı.

cevabın için teşekkür ederim :) peki sen banka hesabın için yıllık bir ücret veriyor musun?

Hayır. Fakat her sene öğrenci belgesi götürüyorum. Yoksa hiç affetmiyorlar, toplamda 60TL gibi bi ücret kesiyorlar yıllık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mmeert

quote:

Hayır. Fakat her sene öğrenci belgesi götürüyorum. Yoksa hiç affetmiyorlar, toplamda 60TL gibi bi ücret kesiyorlar yıllık.

Teşekkür ederim:) En mantıklısı yapıkredi olarak gözüküyor o zamn şuanda zaten kredi kartı olarak playcard var(limiti 500tl babam kefil olacak onun limitini arttıracağım) bir de play tlcard çıkarırsam yaza sorun kalmaz herhalde :)

• türkiyedeki dolar hesabımızdan yurt dışında dolar çekemiyormuyuz illa tl mi olacak hesabımızda?
  • bende merak ediyorum iş bankasında hem dolar hemde euro hesabı açtırdım yurtdışına çıktığımda türkiyede dolara çevirip dolar hesabına yatırmak istiyorum ordaki atmlerde sorun çıkarmı?
  • Evet arkadaslar tl hesabiniz olacak. Hangi ulkedeyseniz atm den o ulkenin para birimine cevrilerek hesabinizdan tl hesabinizdan dusuluyor. Mesela isvicrede cekerseniz. Isvicre frank i, italyada cekerseniz euro olarak atm den paranizi aliyorsunuz.

Ayrica hesabiniz yapikredi bankasindan olursa yurtdisinda bircok unicredit atm sinden veya unicredit anlasmali bankalarin atm sinden islem ucreti olmasan paranizi cekiyorsunuz.

Yapikredi ve unicredit anlasmali bankalar :http://www.yapikredi.com.tr/sinirsiz-bankacilik/atm/yurt-disi-atm-listesi.aspx

Galiba dolar hesabi yurtdisindaki atm lerde gozukmuyor. Sadece yapikredi bankasina ozel bi durum olabilir. En iyisi bankanizi arayip ogrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquila-1903 -- 4 Haziran 2014; 11:31:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Turkish Bank ın bir kartı vardı o kart çok uygundu interrail ciler onu kullanıyordu.

https://www.facebook.com/groups/interrail.turkiye/

bu grupta sorunu sor derim birde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.