Şimdi Ara

Yurtdışında Telefon Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yüksek lisans dolayısıyla İngiltere'de kalıyorum. Telefonumu batarya sorunu nedeniyle değiştirme ihtimalim var ancak ülkeye dönünce nasıl bir durumla karşılacağım? Yani sanki yurtdışından almış gibi pasaportumla kayıt mı ettirmem gerekiyor?

Bu durumla karşılaşan birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Telefonumu Türkiye'den almıştım.

• Up!
  • Değiştirmeyin tekrar kayıt isterler.
    Türkiye'de değitirirseniz dire kayıtlı cihaz gelir
  • Telefonum Frankfurt servisince değiştirildi ve verdikleri evrak ile btk ya imei değişimini beyan ettim. Başvurum hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi! Tekrar başvurdum bakalım sonuç bekliyorum. Yine reddedilirse bizzat başvuracağım vaktim olduğunda.. Kısacası sürekli yurtdışı çıkışın mümkünse belki sorun olmayabilir ama Türkiye'deki kurumların gayri ciddi çalışması sebebi ile imei değişimlerinin problem olması büyük olası..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlayamadım. Yani yeni verilen cihaz da aynı imei mi oluyor yoksa farklı mı? Farklıysa pasaport sayesinde yeniden kayıt yaptırılamaz mı?
  • yurtdışında değişimle yeni cihaz alırsanız yurda dönüşte imei kaydı yaptırmanız gerekir. birde yabancı ülkelerde imei kaydı muhabbeti varmıbilgisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Eski cihazınız TR cihazıysa kaydı değiştirmiyorlar. Yeniden pasaportla kayıt yapmanızı istiyorlar.
    Eski cihazınız yabancıysa ve pasaporta kaıt edilmişse eski kayıtla yeni kaydı değiştiriyorlar.

@Special Moment: Yeni cihazın IMEI'si farklı oluyor. Pasaport kaydı yaptırmanız gerekir. Ama neden pasaport hakkınızı kullanıp bir de üstüne para veresiniz ki? Buradaki Apple store'da değiştirin direk bedavaya kayıtlı TR cihazı gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Eski cihazınız TR cihazıysa kaydı değiştirmiyorlar. Yeniden pasaportla kayıt yapmanızı istiyorlar.
    Eski cihazınız yabancıysa ve pasaporta kaıt edilmişse eski kayıtla yeni kaydı değiştiriyorlar.

@Special Moment: Yeni cihazın IMEI'si farklı oluyor. Pasaport kaydı yaptırmanız gerekir. Ama neden pasaport hakkınızı kullanıp bir de üstüne para veresiniz ki? Buradaki Apple store'da değiştirin direk bedavaya kayıtlı TR cihazı gelsin.

Eski cihazım da Yabancı çıkışlıydı. Türkiye'den aldığımda sorun yok kullanmaya devam ediyorum;)
    Yabancı ülke çıkışlı telefonum, yine aynı ülke Apple Store'u tarafından değiştiriliyor ama btk imei değişim isteğimi sebep göstermeden reddediyor!

• Maalesef uzun bir süre burada olacağım için mecburen buradaki bir Apple Store'a gitmem gerekiyor. Bu durumda sanırım mecburen pasaporta kayıt ettirmeliyim.
  • Arkadaşlar buna bir açıklık getirebilir miyiz benim biraz kafam karıştı da? Yani buradaki değiştirmiş olduğum telefonu en kötü ihtimalle (verilen kağıt kabul edilmezse) pasaportuma kaydedeceğim değil mi Türkiye'ye gelince?
  • Değişimden gelecek olan farklı bir imei'ye sahip olacak. Dolayısı ile ülkemizde kullanabilmek için pasaporta kayıt gerekiyor. BTK ve gümrükte prosedür böyle işliyor.
  • http://www.aljazeera.com.tr/haber/bireylere-imei-degistirme-hakki

(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir. Değişim işlemine ilişkin başvuruda değişimi yapan firmadan alınan değişim belgesi sunulur. Değişim talebinin değerlendirilebilmesi için değişim belgesinin aşağıdaki hususları sağlaması gerekir:

a) Değişim belgesinin antetli kağıt olması veya firma kaşesini içermesi.

b) Değişimi yapan firmanın adı/ünvanı ile adresi veya telefonunu içermesi.

c) Değişim işleminin arıza nedeniyle yapıldığına dair bilginin bulunması.

ç) Değişimi yapılan eski ve yeni IMEI numaralarını içermesi.

(4) Değişim amaçlı cihaza ait IMEI numarası; teknik kontrollerden geçmesi halinde değişimi yapılacak cihazın IMEI numarası beyaz listeden çıkarıldıktan sonra beyaz listeye alınır. Her iki IMEI numarasının da aynı marka cihaza ait olması koşulu aranır.”

hükümleri eklenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10ur

http://www.aljazeera.com.tr/haber/bireylere-imei-degistirme-hakki

(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir. Değişim işlemine ilişkin başvuruda değişimi yapan firmadan alınan değişim belgesi sunulur. Değişim talebinin değerlendirilebilmesi için değişim belgesinin aşağıdaki hususları sağlaması gerekir:

a) Değişim belgesinin antetli kağıt olması veya firma kaşesini içermesi.

b) Değişimi yapan firmanın adı/ünvanı ile adresi veya telefonunu içermesi.

c) Değişim işleminin arıza nedeniyle yapıldığına dair bilginin bulunması.

ç) Değişimi yapılan eski ve yeni IMEI numaralarını içermesi.

(4) Değişim amaçlı cihaza ait IMEI numarası; teknik kontrollerden geçmesi halinde değişimi yapılacak cihazın IMEI numarası beyaz listeden çıkarıldıktan sonra beyaz listeye alınır. Her iki IMEI numarasının da aynı marka cihaza ait olması koşulu aranır.”

hükümleri eklenmiştir.

Copy-paste yapmadan bir de okusaydınız keşke...

Adam cihazı TR'den almış. Sizin imei değişim uygulaması sadece yurtdışından yolcu tarafından getirilen ve pasaporta işlenen cihazlar için geçerli. TR garantili bir cihazın değişim yapılması sonucunda verilen yeni cihazın imei'si kayıt ettirilmesi gerekiyor...

Yanlış bilgi vermeyelim...

• 10ur kullanıcısına yanıt
    Söz konusu değişim belgesi elimde mevcut olup yalnızca kağıt üzerinde kaşe yoktur. Kaşe basılmasını söylediğimde ise Apple'dan, yalnızca satış belgelerine kaşe bastıkları cevabını aldım. Bunun üzerine o belgeyle müracaat ettim. Tüm kayıt ve pasaport işlemleri de kendi adıma idi!

• Çok teşekkür ederim. Sanırım benim durumumda tek çare ülkeye dönünce pasaporta kaydettirmek olacak. Verilen kağıdı göstermek sanırım fayda vermiyor anladığım kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.