Şimdi Ara

Yurtdışından PS3 Geldi Ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu yanlış yere mi açtım bilemiyorum, eğer yanlış oldu ise affola.

Yurtdışından Playstation 3 PS3 SLIM 160GB CECH-2501A konsol geldi ancak aklımda bir sürü soru işareti var yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

1-Konsolun alt tarafında yer alan etiketler üzerinde 120V 2A 60Hz yazıyor, bu durum Türkiyede voltaj düşürücü vb. dönüştürücüler olmadan PS3`ü kullanamayacağım anlamına mı geliyor?
    2-PAL ya da NTSC diye bazı sürümlerden bahsediliyor, elimde olan cihazda da bu tür bir ayrım var mı, var ise nereden öğrenebilirim?
    3-Kutudan çıkan güç kablosu cihaz Amerika`dan geldiğinden Amerikan standartlarında yani ucu bizim prizlere girecek türden değil, bu kabloya basit bir dönüştürücü alsam konsol sorunsuz çalıştırılabilir mi? Aslında bu sorum ilk soru ile bağlantılı..

• amerika ve asya ürünleri ntsc diye geçiyor oyunları ntsc almalısın sorunsuz çalıştırması için dönüştürücüyle rahatlıkla kullanabilirsin
  • hiçbir dönüştürücü olmadan kullanabilirsin. yapacağın sadece fiş için uç almak.

quote:

Orijinalden alıntı: muhammed.durgun

amerika ve asya ürünleri ntsc diye geçiyor oyunları ntsc almalısın sorunsuz çalıştırması için dönüştürücüyle rahatlıkla kullanabilirsin

yanlış.

pal ntsc oyunda fark etmez sadece dvd filmde ve ps2 oyunlarında eder. bluray filmler free region dur. ntsc makinada pal dvd çalıştıramazsın. zaten ps3 te dvd film izleyeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 4 Mayıs 2011; 18:30:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

hiçbir dönüştürücü olmadan kullanabilirsin. yapacağın sadece fiş için uç almak.

quote:

amerika ve asya ürünleri ntsc diye geçiyor oyunları ntsc almalısın sorunsuz çalıştırması için dönüştürücüyle rahatlıkla kullanabilirsin

yanlış.

pal ntsc oyunda fark etmez sadece dvd filmde ve ps2 oyunlarında eder. bluray filmler free region dur. ntsc makinada pal dvd çalıştıramazsın. zaten ps3 te dvd film izleyeceğini sanmıyorum.

yanlış cevap doğrusu

Hayırlı olsun
  • Cevaplar için teşekkürler ancak, son cevap aklımı karıştırdı hangisi için doğru dediniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasbeyler -- 4 Mayıs 2011; 21:53:22 >
  • bu yanlış olan...

quote:

buda doğru olan...

• tüm ps3'ler uluslararası voltaj değerlerini destekleyebilen akım pinlerine sahiptirler ve direkt olarak TR'de 220v'ta çalışırlar...PAL olmayan makinelerde kutu veya konsol üzerine 100v yazmasına aldanmayınız her ps3 220v ile uyumluluk gösterir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony Türkiye Teknik Müşteri Hizmetleri ile görüştüm. Çalışır ancak problem yaratabilir cevabını aldım, işi şansa bırakmak yerine Ataba marka 400W 220-120 dönüştürücü aldım 50 liraya. Sorunsuz kullanıyorum. Cevaplar için teşekkürler.
  • hata etmişsin. Tayvan'dan 2 tane NTSC-J makina getirdim Türkiye'ye. Birini ben kullanıyorum diğerini bir arkadaşım, ikimiz de günde en az 5-8 saat açık tutuyoruz makineyi. İki makinede de sıkıntı olmadı henüz.

Ayrıca kablosunu çıkartıp yerine şu radyolardan dahi çıkan 1-2 TL ye elektrikçide bulabileceğiniz kabloyu takıp sıkıntısız bir şekilde oynayabilirdiniz.

elimde 1,2,3. bölgeden oyunlar var. Yani NTSC-A, PAL, NTSC-J olacak oyunlar. makinem hepsini çalıştırıyor sorunsuz bir şekilde. ayrıca 3 tane de Bluray filmim var, onlarda bölge yazmıyor, arkadaşın dediği gibi sanırım Region Free oluyor Bluray'ler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.