Şimdi Ara

Yurtdışından Telefon Getirme-Kayıt ve Vergi İşlemleri -2009- ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumlarda çok aradım fakat hep 2004-2007 yılları hakkında bilgiler var şuan hala geçerli olan nedir telekominikasyon kurmunun sitesinde de sadece vergisi ödenir yazıyor. bildiğim bi 100 euro üstü ise %18 + %18 ödeme yapılıyor özel iletişim vergisi ve normal gümrük vergisi. 300 euro üstü %10 ödeniyor diye de bir duyum aldım. ama tam olarak nedir bilmiyorum. ben 520 euro ya omnia hd alıcam haftaya. tam olarak gerçekleştirmem gereken ne var ? izmir'de oturuyorum. sağolun

• Yanlış biliyor da olabilirim. Yukarıda yazdıkların eski yönetmeliğe ait. Şu anda yurt dışından posta ve kargo ile telefon getirtmek gibi bir uygulama yok. Sadece yolcu beraberinde telefon getirilebiliyor. Kargo veya posta ile telefon getirtmeye kalkarsanız gümrükte takılıyor. Vergilerini ödeyip alayım deseniz bile vermiyorlar.

Yurt dışından telefon getirtmenin tek yolu yolcu beraberinde getirmek. Gümrükte hiç bir işlem yaptırmaya gerek yok telefonla ilgili olarak. Yurda giriş yaptıktan sonra en geç bir ay içinde GSM operatörlerinden birisinin abone kayıt merkezine başvurarak telefonu kayıt ettirmek gerekiyor. Başvuru sırasında pasaport gerekiyor ve o pasaport ile son iki yıl içinde başka bir telefon kayıt ettirmemiş olmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Yanlış biliyor da olabilirim. Yukarıda yazdıkların eski yönetmeliğe ait. Şu anda yurt dışından posta ve kargo ile telefon getirtmek gibi bir uygulama yok. Sadece yolcu beraberinde telefon getirilebiliyor. Kargo veya posta ile telefon getirtmeye kalkarsanız gümrükte takılıyor. Vergilerini ödeyip alayım deseniz bile vermiyorlar.

Yurt dışından telefon getirtmenin tek yolu yolcu beraberinde getirmek. Gümrükte hiç bir işlem yaptırmaya gerek yok telefonla ilgili olarak. Yurda giriş yaptıktan sonra en geç bir ay içinde GSM operatörlerinden birisinin abone kayıt merkezine başvurarak telefonu kayıt ettirmek gerekiyor. Başvuru sırasında pasaport gerekiyor ve o pasaport ile son iki yıl içinde başka bir telefon kayıt ettirmemiş olmak gerekiyor.
    hmm anladım süper o zaman. o zaman cebimde getiriyorum telefonu ve faturasıya herhangi bir avea merkeze gidip döner dönmez pasaportumla kaydettirebiliyorum sadece 5 10 ytl kayıt ücreti ödeyerek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: XewO

hmm anladım süper o zaman. o zaman cebimde getiriyorum telefonu ve faturasıya herhangi bir avea merkeze gidip döner dönmez pasaportumla kaydettirebiliyorum sadece 5 10 ytl kayıt ücreti ödeyerek ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: XewO

Fatura sormuyorlar kayıt ettirirken.
    O pasaport ile son iki yıl içinde başka bir telefon kayıt ettirilmemiş olmasına dikat edin.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: XewO

Fatura sormuyorlar kayıt ettirirken.
    O pasaport ile son iki yıl içinde başka bir telefon kayıt ettirilmemiş olmasına dikat edin.

Alıntıları Göster
    yok hayır ettirilmedi. teşekkürler =)

• quote:

yok hayır ettirilmedi. teşekkürler =)

Alıntıları Göster
    nette hangi resmi sitede bulabilirim sölediklerinizi?
  • quote:

nette hangi resmi sitede bulabilirim sölediklerinizi?

Alıntıları Göster
    Peki kaydettirilmiş ise ne olur? Kayıt mı etmezler yoksa sadece bir önceki telefonu mu kayıt dışı kalmış olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanakt

Peki kaydettirilmiş ise ne olur? Kayıt mı etmezler yoksa sadece bir önceki telefonu mu kayıt dışı kalmış olur?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erhanakt

Telefonu kayıt ettirmeye gittiğinizde eğer son iki yıl içinde telefon kayıt ettirdiğinizi tespit ederlerse elinizdeki telefonu kayıt altına almıyorlar. Diyelim ki o anda tespit edemediler ve telefonu kayıt altına aldılar. İleriki günlerde veya haftalarda bu derumu tespit edip kayıt altına aldıkları telefonu kapatıyorlar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erhanakt

Telefonu kayıt ettirmeye gittiğinizde eğer son iki yıl içinde telefon kayıt ettirdiğinizi tespit ederlerse elinizdeki telefonu kayıt altına almıyorlar. Diyelim ki o anda tespit edemediler ve telefonu kayıt altına aldılar. İleriki günlerde veya haftalarda bu derumu tespit edip kayıt altına aldıkları telefonu kapatıyorlar.

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki bilgiler Telekom' un sayfasından alınmıştır.

Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?
    Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.

Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?
    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.
    Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi için; pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.

Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?
    Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

Konu ile ilgili yasaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sorulanlar/Sorulanlar.htm#elektronik2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 17 Haziran 2009; 0:31:26 >

• quote:

Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.
    Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi için; pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.

Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?
    Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: akay635

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için......

• quote:

Orijinalden alıntı: Semih78

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için......

Alıntıları Göster
    Selamlar
    Pasaporta önceden bir telefon kaydedilmişse ikinci telefon kayıt yapılamıyor, tamam bunu anladım ama bunun hiç bir yasal yolu yok mu? Örneğin kayıt işlemi 150 liradır gibi birşey yok mu? İlle de iki yılda bir telefon mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tirmis

Selamlar
    Pasaporta önceden bir telefon kaydedilmişse ikinci telefon kayıt yapılamıyor, tamam bunu anladım ama bunun hiç bir yasal yolu yok mu? Örneğin kayıt işlemi 150 liradır gibi birşey yok mu? İlle de iki yılda bir telefon mu?

Alıntıları Göster
    bu konuda son durum nedir,postayla telefon getirilmiyor değilmi hala
  • quote:

Selamlar

Herhangi bir yol yok. İkinci telefonu kayıt ettirebilmek için iki takvim yılı geçmesi gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

Yasada herhangi bir değişiklik yok. Yani kargo veya posta ile telefon getirtme gibi bir uygulama yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 23 Aralık 2009; 16:13:46 >
  • quote:

quote:

Selamlar

Herhangi bir yol yok. İkinci telefonu kayıt ettirebilmek için iki takvim yılı geçmesi gerekiyor.

quote:

Yasada herhangi bir değişiklik yok. Yani kargo veya posta ile telefon getirtme gibi bir uygulama yok.

Alıntıları Göster
    iyide o zaman bu gittigidiyordaki kişiler bu kadar telefonu nasıl getirtiyorlar..

• quote:

iyide o zaman bu gittigidiyordaki kişiler bu kadar telefonu nasıl getirtiyorlar..

Alıntıları Göster
    peki benim ofisim var ithalatla ugrasıorum dielim ve yurt dısından sirketin biriyle bi anlaşma yaptım devlete de bunu sundum dedım bole bole benım getirtmiş oldugum urun cargo yoluyla gelcek bu durumda gelemiyor mu veya geliyorsa adet basına ne kadar vergi dusuo
  • quote:

Yolcu beraberinde veya kaçak olarak getiriliyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RdMzll

peki benim ofisim var ithalatla ugrasıorum dielim ve yurt dısından sirketin biriyle bi anlaşma yaptım devlete de bunu sundum dedım bole bole benım getirtmiş oldugum urun cargo yoluyla gelcek bu durumda gelemiyor mu veya geliyorsa adet basına ne kadar vergi dusuo

Bu şekilde olur tabiki. Ama ithalat işi pekte kolay ve ucuz bir iş değildir herhalde.
    Ne kadar vergi ödenir vs. detaylı bilgim yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RdMzll

Bu şekilde olur tabiki. Ama ithalat işi pekte kolay ve ucuz bir iş değildir herhalde.
    Ne kadar vergi ödenir vs. detaylı bilgim yok.

Alıntıları Göster
    yurtdışından arkadaşım gelecek,en fazla kaç telefon getirebilir yanında?1 tane kayıt edecek ama kaç tane de sorun çıkmazz gelirken?

• quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

yurtdışından arkadaşım gelecek,en fazla kaç telefon getirebilir yanında?1 tane kayıt edecek ama kaç tane de sorun çıkmazz gelirken?

Alıntıları Göster
    mesela atıyorum Turkcell abone merkezinde kayıt yaptırdık diyelim, sadece Turkcell hat ilemi kullanılır bu telefon?yoksa hepsinde çalışır mı?
    bir de belgeleri verdikten kaç gün sonra açılıyor telefon?
    son soru : Unlock olayı nedir? diyelim ben singapurdan bir telefon getirdim kendimle beraber. bu telefon unlock mudur?Unlock dedikleri bu kayıt işlemi midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bohem74

mesela atıyorum Turkcell abone merkezinde kayıt yaptırdık diyelim, sadece Turkcell hat ilemi kullanılır bu telefon?yoksa hepsinde çalışır mı?
    bir de belgeleri verdikten kaç gün sonra açılıyor telefon?
    son soru : Unlock olayı nedir? diyelim ben singapurdan bir telefon getirdim kendimle beraber. bu telefon unlock mudur?Unlock dedikleri bu kayıt işlemi midir?

Alıntıları Göster
    arkadaşın son sordugu sorunun cevabını verecek yokmu ?

benimde bir sorum olacak, bana yurtdısından biri telefonu yollayacak tabi imeisini bana soyleyecek bende imeiyi ve son bi ay ıcınde yurt dısına cıkmıs birinin pasaportunu alıp(suudi arabistan a gitmiş, ama telefon hollandadan yada amerikadan gelecek sorun olurmu?) imeiyi kaydettırıcem daha sonra bu iphone gumruge gelıp takıldıgında benı arayacaklar bende gidicem ve telefonu acıp *#06# yı tuşlıyıcam imei numarası kayıtlı gibi bişey diyecek bende ordaki görevlilere bi arkadaşıma yollamıstım onda varmış ihtiyacı yokmus geri yolladı dicem ve onlarda telefonu bana vericek. bunlar dogruysa 3 sorum olacak

Ben telefonu alınca 1.si kendı hattımı taktıgımda bu telefon calısacakmı misal turkcell
    2.si malum arabistan ve hollanda alakasız bu bir sorun cıkarırmı?
    3.sü telefon geldıkten sonra beni çaırmadan telefonu dırek geri yollama ihtimalleri varmı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.