Şimdi Ara

Yurtdışından telefon getirme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yurtdışından telefon getirmek istiyorum xiaomi redmi note yada lenovo glden warrior s8 sorularım şunlar kargo ile telefon getirmek yasakmı telefon gelse gümrüğe takılsa vergiyi ödeyip alabilirmiyim yoksa almak için kayıt falanda yaptırmam gerekiyor mu ? bayram zamanlarında kargodaki telefonların geçmesi falan daha yüksek bir ihtimal oluyormuş doğrumu ? bide hangi sitelerden almalıyım bu telefonları teşekkürler ...

• Türkiye'ye yurtdışından kargo ile telefon getirtmek yasak. Ancak kendiniz yurtdışından alıp gelirken yanınızda getirebilirsiniz. Yada yurtdışındaki bir tanıdık yada akrabanıza aldırıp onların Türkiye'ye gelirken yanlarında getirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun da miktar olarak belli bir sınırı var tabiki.

Bu konuda oldukça tecrübeli biri olarak size tavsiyem Türkiye'ye kargo ile telefon getirtmeyi aklınızdan bile geçirmeyin derim. İnanın insanı parasıyla rezil ediyolar üstelik cihazı da alamıyorsunuz ve paranızı kurtarmak için uğraşıyorsunuz. Bu strese kesinlikle değmez. Ama ''ben kafaya taktım şansımı deneyeceğim'' derseniz , kesinlikle özel kargo şirketlerinden uzak durun. Mümkünse EMS gibi devlet postalarını tercih edin ve mutlaka satıcıdan takip numarası isteyin.

Bol şans..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Türkiye'ye yurtdışından kargo ile telefon getirtmek yasak. Ancak kendiniz yurtdışından alıp gelirken yanınızda getirebilirsiniz. Yada yurtdışındaki bir tanıdık yada akrabanıza aldırıp onların Türkiye'ye gelirken yanlarında getirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun da miktar olarak belli bir sınırı var tabiki.

Bu konuda oldukça tecrübeli biri olarak size tavsiyem Türkiye'ye kargo ile telefon getirtmeyi aklınızdan bile geçirmeyin derim. İnanın insanı parasıyla rezil ediyolar üstelik cihazı da alamıyorsunuz ve paranızı kurtarmak için uğraşıyorsunuz. Bu strese kesinlikle değmez. Ama ''ben kafaya taktım şansımı deneyeceğim'' derseniz , kesinlikle özel kargo şirketlerinden uzak durun. Mümkünse EMS gibi devlet postalarını tercih edin ve mutlaka satıcıdan takip numarası isteyin.

Bol şans..

cevap için teşekkürler

• Telefonu satın al kargo takip numarası ile birlikte imeisinide iste elini hızlı tutup o imeiyi yurticinde kaydettir gecici kayitda olabilir bunun icin 120tl ek olarak kayit parasi verirsin tabi 1 ay icinde yurtdisindan gelmis olman lazim he pasaportun yoksa forumda hizmetler bolumunde satiyolar arkadaslar haklarini altın kural cihaz gumruge girmeden kaydettir.

Alıcağın telefon mtk ise satıcıya imeide attırabilirsin pasaport kayitli bi imei olmasi lazim yalniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogan52

Telefonu satın al kargo takip numarası ile birlikte imeisinide iste elini hızlı tutup o imeiyi yurticinde kaydettir gecici kayitda olabilir bunun icin 120tl ek olarak kayit parasi verirsin tabi 1 ay icinde yurtdisindan gelmis olman lazim he pasaportun yoksa forumda hizmetler bolumunde satiyolar arkadaslar haklarini altın kural cihaz gumruge girmeden kaydettir.

Alıcağın telefon mtk ise satıcıya imeide attırabilirsin pasaport kayitli bi imei olmasi lazim yalniz.

Bu yöntem ile en ufak bir senkron ve zamanlama hatasında ekstradan 120 TL çöpe gitmiş olur. Ayrıca herşey yolunda gitse bile olurda telefonu almazlarsa 120 TL'yi kaybetme riski var. Ayrıca başka cihazın imeisinin yazıldığı tespit edilirse olay yasal olarak çok başka noktalara da gidebilir. Biraz üzerinde düşünülürse işe yarar gibi görünüyo ama bu haliyle fazla riskli. Gümrük mevzuatına ve konuyla ilgili yasalara çok iyi hakim olmak gerekiyorki ülkemizdeki yasaların ne kadarı düzgün uygulanıyor tartışılır. Keyfi bazı uygulamalardan dolayı 120 tl yanabilir. Gümrük memuru "telefon yassahh gardaş" diyip hiç imei falan uğraşmadan geri gönderebilir bunu demek istiyorum.

• Istediginiz telefonu almanyadan getirebilirim 1 ay sonra geliyorum. Bana bu mailden ulasabilirsiniz telephonecu@outlook.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.