Şimdi Ara

Yurtdışından uydu internet almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanmıyorum Belki uydunetini kestiren bir firmadan satın alabilirsin o da çok zor bulursun. Yurtdışından bulabilirsin ama. e-bay'da vardır belki. Sorunlu çıkarsa ne yaparsın bilemem.
  • çok pahalı ya .
  • bu olay ilgimi çekti teorik olarak malzemeleri alıp o yurtdışı firmaya üye olabilir ve aylık daha ucuza kullanabilirsin. bu işi yapmak içinde teknik olayı sen çözücen tabii okadarınıda yap.. buna bende dahilim..
    burda aylık 200-300 dolardan bahsediyorlar çok tuzlu.. bukadar olmaması lazım..
  • nasil yapacagiz dostum ben varim bu iste benim ihtiyacim var boyle bir sisteme ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visor -- 4 Nisan 2005, 23:40:18 >
  • arkadaslar uydu internet alırım zaten adslem de var diyerek uydudan 190 kb ile download yapmak okadar da kolay degil bu sistemin icindede uyanıklar var adamlar sistemin icinde gruplr olusturmus siz sisteme baglanınca diyorsunuz ki ooo burada hersey var download hızına bakıyorsunuz 200 kb/s hemen indireyim ama kazın ayagı oyle değil dosyaların cogu bu gruplarca sifreli oyle winrar sifresi falan gibi degil sadece kendi sifreleme sistemlerinde oldugu icin siz koca filmi 2 saatte indiriyorsunuz ama elinizde oyle kalıyor

uydudan internet isi de 30 euro (aylık) olmalı bir ara dusunmustum fakat tr deki ekonamiye guvenemedigimden biraz askıya aldım euro dolar patlar falan papazı buluruz
    sistemn adı opensky googlede aratırsanız bulursunuz

iste sayfa burada
    http://www.opensky.net/

buradadahttp://www.opensky.net/needfaq/need.html nelere ihtiyacınız olacak o yazıyor sitede bir yerde fiyatları lacaktı ama bulamadım bulursam yazarım

ben kendi tecrubemi anlatayım
    bir adet pc
    skystar uydu kartı
    90cm w3 e cevrili bir canak
    opensky üyeliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeton -- 4 Nisan 2005, 23:29:01 >

• arkadaşım okulda kullanıyoruz pingler çok kötü
  • Bizim burda bi internet kafe uydu bağlantısı almıştı download'da süperdi fakat web sayfalarını gezmek filan zor oluyordu.... adamlar iptal ettiler.. adsl'ye geçtiler.. Kulağa hoş geliyor Uydu bağlantısı hakkaten Hoş geliyor
  • jeton nasi ldostum anlatsana bi denemek istiyorum ben nasil yaptin ayarlar nasil falan
  • Jeton senin bahsettiğin opensky tamamen farklı bir olay. Birincisi opensky'da hiç Internet almadan da skystar benzeri bir kartla dosya yakalayabiliyorsun (Internet bağlantısına bile gerek yok, bir uydu anteni ve bir skystar benzeri kart yeterli). Ben Internet bağlantısından bahsediyorum, çift yönlü. Fuarda kullanmıştım, ADSL'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Opensky benzeri üyelik olmadan bile dosya yakalayabilirsin, şifreleri Internette var. Ayrıntılı bilgi için TurkeyForum'a bakabilirsin.

Varg: Europe on-line benzeri sistemler tek yönlüdür. Veri göndermek için adsl veya gprs kullanır. Senin dediğin Internet cafe europe on-line benzeri bir abonelik aldıysa ve veri göndermek için gprs kullanıyorsa sonuç dial-up'tan daha kötü olur.

Uydu erişimi çok kötü olsaydı neden büyük şirketler uydu internet alırdı? Onlar doğru düzgün download bile yapmıyor. Bir firmanın sağladığı erişim kötü olabilir, ama bu hepsi kötü olacak demek değildir.

Yurtdışından uydu Internet almak için gerekenler: Ortanın üzeri İngilizce bilmek, yabancı uydu Internet sitelerini araştırmak ve isterseniz bir tane skype veya net2phone benzeri üyelik yurtdışı telefon görüşmelerini şehiriçi görüşme fiyatına Internetten yapmak için (Türkiye'de mortel, atlasonline benzeri çözümler var), çünkü yurtdışı telefon görüşmeleri şehiriçi fiyatına yapmak çok iyi olur, belki telefon ile yabancı uydu Internet firmalarını ararsınız.

• Bu iş Yazıcıoğlu'na gidip orda olan alternatifleri seçmek değil, bayağı bi uğraşmanız gerekiyor ama sonuçta tıkır tıkır çalışan Internet bağlantınız olacak.

Bir gün dolara zam gelirse Türkiye'de Internet bağlantısının fiyatının aynı kalacağını mı düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maydanoz

arkadaşım okulda kullanıyoruz pingler çok kötü

Şu anda yurtdışı sitelere girdiğin zaman zaten uydu bağlantısı kullanıyorsun, çünkü Telekom'un yurtdışı bağlantısı Türksat uydusu üzerinden ek kapasiteyle destekleniyor. Bununla birlikte çoğu Internet servis sağlayıcı yurtdışı siteleri uydu bağlantısından sağlıyordu. Yani siz dial-up modeminizle giriyordunuz Internete ama yurtdışından gelen bilgiler uydu üzerinden geliyordu modeminize. Ben şu anda SuperOnLine üzerinden dial-up bağlıyım ve yurtdışı sitelerde ping hiç kötü değil. 320-415 ms. arasında değişiyor.

Maydanoz: Okulunun uydu Internet bağlantısı hangi tip? Dediğim gibi çift yönlü mü, yoksa europe online gibi tek yönlü mü?
  • Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye İletişim Yasalarında Çift Yönlü Bir Bağlantı İçin Muhakkak Telekomu Dolaşıp O Şekilde Yurtdışı Bağlantısına Erişebiliyorsun. Yaptığın tüm işlemleri telekomun görmesi gerekiyor. Seni izleyebilmesi fakat tek yönlü bağlantıyı kolaylıkla yapabilirsin. Sanmıyorum türkiye de çift yönlü uydu bağlantısı olacağanı. Ha olabilir nasıl olur türkiyedeki bir firmadan alırsın o zaman olur. Olmasının sebebide firmanın tr de olması ve zaten telekomu dolaştırıp seni uyduya aktarması. Superonline yapıyor bu işi . Ama dediğiniz gibi amerikadaki bir şirketin hizmet vereceğini sanmıyorum. Çünkü türkiye yasalarına aykırı bir hareket olur.
  • Uydu bağlantı hava şartlarından etkileniyor. Özellikle elektrik yüklü bulutlar olduğu zaman katiyen verim bekleme. Bunun haricinde hızı çok güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeGaLazY

Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye İletişim Yasalarında Çift Yönlü Bir Bağlantı İçin Muhakkak Telekomu Dolaşıp O Şekilde Yurtdışı Bağlantısına Erişebiliyorsun. Yaptığın tüm işlemleri telekomun görmesi gerekiyor. Seni izleyebilmesi fakat tek yönlü bağlantıyı kolaylıkla yapabilirsin. Sanmıyorum türkiye de çift yönlü uydu bağlantısı olacağanı. Ha olabilir nasıl olur türkiyedeki bir firmadan alırsın o zaman olur. Olmasının sebebide firmanın tr de olması ve zaten telekomu dolaştırıp seni uyduya aktarması. Superonline yapıyor bu işi . Ama dediğiniz gibi amerikadaki bir şirketin hizmet vereceğini sanmıyorum. Çünkü türkiye yasalarına aykırı bir hareket olur.

O zaman uydu Internet bağlantısını yurtdışından alamayız. Peki telekom özelleşince gene Telekom tekel olarak kalacak o zaman bu yetkisini kullanarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkancsh -- 5 Nisan 2005, 10:10:10 >

• Orasını bilmem ama özelleşince köklü bir değişim olacağını bekliyorum.
  • kaçak getirebilirsen kimse anlamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkancsh

Jeton senin bahsettiğin opensky tamamen farklı bir olay. Birincisi opensky'da hiç Internet almadan da skystar benzeri bir kartla dosya yakalayabiliyorsun (Internet bağlantısına bile gerek yok, bir uydu anteni ve bir skystar benzeri kart yeterli). Ben Internet bağlantısından bahsediyorum, çift yönlü. Fuarda kullanmıştım, ADSL'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Opensky benzeri üyelik olmadan bile dosya yakalayabilirsin, şifreleri Internette var. Ayrıntılı bilgi için TurkeyForum'a bakabilirsin.

Varg: Europe on-line benzeri sistemler tek yönlüdür. Veri göndermek için adsl veya gprs kullanır. Senin dediğin Internet cafe europe on-line benzeri bir abonelik aldıysa ve veri göndermek için gprs kullanıyorsa sonuç dial-up'tan daha kötü olur.

Uydu erişimi çok kötü olsaydı neden büyük şirketler uydu internet alırdı? Onlar doğru düzgün download bile yapmıyor. Bir firmanın sağladığı erişim kötü olabilir, ama bu hepsi kötü olacak demek değildir.

Yurtdışından uydu Internet almak için gerekenler: Ortanın üzeri İngilizce bilmek, yabancı uydu Internet sitelerini araştırmak ve isterseniz bir tane skype veya net2phone benzeri üyelik yurtdışı telefon görüşmelerini şehiriçi görüşme fiyatına Internetten yapmak için (Türkiye'de mortel, atlasonline benzeri çözümler var), çünkü yurtdışı telefon görüşmeleri şehiriçi fiyatına yapmak çok iyi olur, belki telefon ile yabancı uydu Internet firmalarını ararsınız.

hocam zatenbizde oyle yapıyoruz (uydu forum manyagı olduk) benim bahstmek istedigim biraz zahmet gerektiriyor konusu ben legal bile olsa herdosya downloadı isine yaramıyor demek istedimopen sky yada diger kanca yontemleri eskisi kadar zevkli degil artık

• quote:

Orjinalden alıntı: engink

kaçak getirebilirsen kimse anlamaz.

Bizde onu soruyoruz işte ADSl yok taşındığım yerde ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkancsh

quote:

Orjinalden alıntı: MeGaLazY

Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye İletişim Yasalarında Çift Yönlü Bir Bağlantı İçin Muhakkak Telekomu Dolaşıp O Şekilde Yurtdışı Bağlantısına Erişebiliyorsun. Yaptığın tüm işlemleri telekomun görmesi gerekiyor. Seni izleyebilmesi fakat tek yönlü bağlantıyı kolaylıkla yapabilirsin. Sanmıyorum türkiye de çift yönlü uydu bağlantısı olacağanı. Ha olabilir nasıl olur türkiyedeki bir firmadan alırsın o zaman olur. Olmasının sebebide firmanın tr de olması ve zaten telekomu dolaştırıp seni uyduya aktarması. Superonline yapıyor bu işi . Ama dediğiniz gibi amerikadaki bir şirketin hizmet vereceğini sanmıyorum. Çünkü türkiye yasalarına aykırı bir hareket olur.

O zaman uydu Internet bağlantısını yurtdışından alamayız. Peki telekom özelleşince gene Telekom tekel olarak kalacak o zaman bu yetkisini kullanarak.

Niye alamayız volkan?

• kaçak getirmen gerekiyor yoksa olmaz gümrükte takılır.ama
    bi takarsan süper bişey olur. telekomdan kurtulursun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.