Şimdi Ara

Yurtdışından uydu internet almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Getirtmem gereken parçalar kaba ca ne olabilir?
  • ya arkadaşlar... Telekom bu çift yönlü bilgi transferinde bana karışamaz.. çanağım uyduyu görüyor uydu da çanağımı.. telekoma zaten ihtiyacım yok ki.. yasadışıysa bile napacak evime gelip bağlantımı mı inceleyecek.. çift yönlü iletişim için gerekli ekipman kurulduktan sonra yurtdışından bi üyelik paketi alınırsa gayet de güzel olur bu iş.. Türkiyede çoğu kişinin farkında olmadığı kadar kolay bir iş bu belki de.. çok yabancıyız bu konulara çok.. biraz kafa yorsak ne kolaylıklar var da.. kalıpların dışına çıkmıyoz pek.. olanı devam ettiriyoz... uydu internette de böyle herşeyde böyle..
  • Avatarındaki senmisin Evet haklısın zamanında uydu tv de yasaktı sanırım.şimdi ne oldu?
  • özbeöz benim :)..

Bu arada verilen bazı linklere baktım.. Uydu modemin yanında ISDN desteğinden bahsediyo.. veri gidişi karadan.. Gidiş verisini bir çanaktan yollayabilir miyiz acaba ha..? normalde yollanır da çok yüksek enerjili sinyalle yollanması lazım gibi..? Yani eve radyasyon saçan bi santral kurmak gerekiyo sanırım..? allahın verisini uzaya yollamak zor olsa gerek.. yok ya.. şimdi aklım başıma geldi.. gidiş verisi karadan gitmek zorunda olduğundan telekoma bağımlı kalıyoz gene.. ek maliyet oluyo ayrıca..
  • Çift yönlüler ile TEk yönlüleri karıştırma çift yönlülerde başka bir hatta iğtiyaç yok TT uza bakem sen Çift yönlüler kaba ca araştırmamda 1450$ kurulum 56$ da aylık 256k bağlantı için fiyatları ortalama Bu söylediğim yasal olan TT onaylı.

Yurtdışından kaçak olanları daha araştırmadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

Çift yönlüler ile TEk yönlüleri karıştırma çift yönlülerde başka bir hatta iğtiyaç yok TT uza bakem sen Çift yönlüler kaba ca araştırmamda 1450$ kurulum 56$ da aylık 256k bağlantı için fiyatları ortalama Bu söylediğim yasal olan TT onaylı.

Yurtdışından kaçak olanları daha araştırmadım.

Hocam, demek aradığın buydu. Ama d. tv kartında anlatılan offline download ile bunun bir alakası yok (tabi ücxretli tarifelerde durum biraz daha farklı)...
    Sen, bu işi tamamen öğreneceksin gibi; eee ne de olsa gideceğin yerde ADSL yokmuş. Tam sonuca ulaşınca PM'den beni de bilgilendirirsen sevinirim.

Bu arada, yeni kıdemin hayırlı olsun Yarbayım

• @mczaga
    doğru diyosun bir an kendimi kaybetmişim.. Modem bulur da.. veriyi uyduya iletecek olan aleti daha ucuza bulmak lazım.. Ayrıca bana gene bu iletim yakın mesafede insan sağlığına zararlı gibi geldi.. bilmiyorum uydular nasıl çalışıyor.. acaba dünya yüzeyindeki küçük bi elfenerinden gelen sinyali rahatlıkla algılayabiliyor mu.. yani iletim düşük enerjide sağlanabiliyosa sorun yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cins] -- 9 Mayıs 2006; 19:55:05 >
  • boldshark @ saol darısı size :P TAbi yazarım

[cins] @ Uydu Mikrodalga frekansında çalışıyordu en son hatırladığım okadar teknik kısmını bilmiyorum sağlık kısmında ise çanağa fazla yaklaşmamak lazım sanırım.Bu işi isveç köylerinde uyguluyor bedavaya...Son bir yasa ile Uydu internet kısmı TT tekelinden çıktı biliyorum.yakında yasal olarakda karşımıza uygun fiyatlı uydu internet çıkarsa şaşmayın tabi turksat uyduları ilemi olur ne ile olur onu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 9 Mayıs 2006; 20:24:27 >
  • ?
  • bu konu hort ama acaba bu durumda yeni gelişmeler varmıdır yurtdışı bağlantılı internet kullanmak nasıl olabilir..zira artık vpn engellemeleride başladı siteler vpn bağlantısı kullansak bile yerel ip ağını algılayıp gene Türkiye ağı üzerinden bağlantı kurduruyor..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.