Şimdi Ara

Yurtta kulaklık kullanmayan insan(?) tipi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O konuda çok şanslıydım be.2 sene yurt yaşamım oldu.Biri yatmaya geldiğinde bırak kulaklıksız müzik dinlemeyi notebook'un fan sesinden rahatsız olurlar diye kapatıyordum.Ayni hassasiyeti onlar da gösterirlerdi.Hepsinden önce ben yatmışsam ışığı bile açmazlar telefonun ışığıyla üstlerini değiştirir yatarlardı.Cok özledim o günleri birgün dahi birbirimizi pişman etmedik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzün en büyük sıkıntısı saygı sanırım.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bu senenin bitmesine 1-1.5 ay kaldı diye uğraşmak istemiyorum. Seneye belki eve falan çıkarım zaten.

• Söyleyince falan tamam kapatıyor ama her zaman aynı şey yine. Bu yaşına kadar saygı-empati ne demek öğrenemeyen insana yapacak pek de bir şey yok gibi.

• Toyoda kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: primum non nocere

Bu senenin bitmesine 1-1.5 ay kaldı diye uğraşmak istemiyorum. Seneye belki eve falan çıkarım zaten.
    Bu kafa yapisi beni mahfetti bence bugunden tezi yok gerekeni yap ertelemek sana zarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz insanlara iyi bakın bir ortama girildiğinde sorgusuz sualsiz açar istediğini kapatmasını söyleyincede bir gerginlik yaratır sebebi alfa insanın bir sebeple kendisinin olduğunu düşünülmesini ister. Yurt ortamında ise bu tamamen görgüsüzlüktür diğer insanlara saygı göstermenin eziklik olduğu düşüncesi veya gerçekten karşısındakini değersiz görmesi vs. Bu tarz insanlara toplumun her kesiminde rastlayabilirsiniz hiç sekmez. Arkadaş ortamında bu tarz insanlardan uzak durun

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aslında hocam, çok rahatsız olursam dediğiniz gibi yapayım. Ama oda değişimi için boşluk olması gerekli ve diğer odanın daha iyi olacağının garantisi yok vs. Teşekkür ederim ilginiz için.

• limoncuabi L kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, olabildiğince uzak olmak lazım.

• Bunu artık tüm insanlar yapıyor bir şeyi herkesin yanında son ses açınca kendilerini çok özgüvenli ben istediğim yerde istediğim yaparım len gibi hissediyorlar anüslerine o telefonun hoparlörünü sokacaksın sonra da instagramdan 35 kere son ses herkesin içinde izlediği videoyu açacaksın içinde hissedecek onu bak o zaman bir daha yapıyor mu allahın beyinsiz çomarları kulaklık diye bir şey icat edildi bunu kullanmayanların da beynini s....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de vardı böyle bir arkadaşım. Hatta bir keresinde ben kulaklıkla müzik dinlerken dedi ki sesi azıcık kısar mısın?

Bir de otobüste yüksek sesli komikli video izleyenler var onlar bir üst versiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 29 Nisan 2019; 10:48:12 >
  • onun uyuduğu saatte de sen yap. bazı insanlar bundan anlar. ne görüyorsan onu yap. kibarca tamam deyip kaaptıyor mu? sen de kapat. kızıp öflüyor mu? sen de öfle. bi aynayla konuştuğunun farkına vardığı an belki hareketlerini düzeltir. yurda girerken beynini güvenlikte bırakıyorsa yapacak bişey yok :)
  • O tuşlu telefonlarla mesajlasanlara gıcık olurdum ben de
    Yurttaki Ilk yilimda birisi öyleydi o tuş sesi çok rahatsız edici

Yani eskiden de varmış ama insanlar birsey demiyormuş

Eger olay saygıysa gece telefonla mesajlasmazsin sabahı bekleyemiyecek kadar önemli ne konuşuyorsunuz? Illa ki konusacaksaniz odadan çıkıp sabaha kadar mesaj atın birbirinize

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklığı varda takmıyorsa uyarılara rağmen her defasında etrafına zarar vermek istiyordur net ya sen ona bişey yapmışsındır o zaman intikam almaya çalışıyordur ya da kişiliği böyledir düşüncesiz bir aptaldır o zaman hak ettiği şey de dayaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuda bencillik diz boyu "Ben uyuyorsam sen de uyu..." mantığı ile bencil toplum düzelmez. Kimse başkasının keyfi için kendi keyfinden vazgeçmez. Yurt yönetimleri gece 12 de uyuyanları ayrı gece 4 e kadar oturup, sonra uyuyanları ayrı odalara koymadığı sürece bu şeyleri böyle çekersiniz. Sorun insanlarda değil, en önemli şeylerdense rastgele oda yerleşimi yapan yurt işletmecileri/müdürlerinde. Herkes zengin olacak ev tutacak diye bir kaide yok. O zaman fakirler okumasına gider iş.

Doğru düzgün yaparsın odaları, sessizlik(uyku) saati 12 ile 7 arası olan oda 2 ile 9 arası olan oda. Gece 4 ile sabah 11/12 arası olan oda. Uyur mu, uyumaz mı kendi bileceği iş. Ama ses çıkaracak eylem yapması yasak olur. Böyle 2-3 tip oda yapsalar ve kalacak öğrencilerin bunları göre yerleştirseler sorun hallolacak.

• muhtemelen yıkık bi tip ollduğun için seni pek takmıyolar ki uyarmana rağmen yine açıyolar
    olay onların çomarlığı değil senin ezikliğin
  • rockcash kullanıcısına yanıt
    Aslında öyle yapmak lazım hocam haklısınız

• LeeSin06 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir şey yaptığımı sanmıyorum. Kişiliği böyle bence.

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Ben uyursam sen de uyu diye bir şey yok ki. Yanındaki insanlara rahatsızlık vermeden ne yapıyorsan yap. Toplu kullanılan bir odada kulaklık kullanmamak normal mi sizce?

• Karşınızdaki kişiyi tanımadan nasıl böyle bir kanıya varabildiniz? Diyelim ki haklısınız, 4 kişinin yaşadığı bir odada sadece kendi izlediği dizinin sesini tüm odaya dinletmek mantıklı bir şey mi? Kendi keyfine göre olan müziği kulaklıksız herkese dinletmek normal mi? Mini etek giymeseymiş diyenler ile aynı mantık oldu bu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.