Şimdi Ara

Yurtta kulaklık kullanmayan insan(?) tipi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ezik olma. arkadaşına da sinirlenme. yapacağın tek şey;
    bilgisayarınla yurdun yerel ağına bağlanıp ARP saldırısı yapan herhangi bir programı kullanmak, öncesinde NETBIOS adını değiştirmek. neti keseceksin ve susacaklar :)
    ben yurtta kalırken müdürle anlaşarak bu yöntemi uyguladım, internet kesildi diye dışarı bağırarak çıkan arkadaşlara bizde gayet iyi kardeşim pc/telefonunda sıkıntı vardır, virüs bulaşmıştır diye yolladık.
    not: bu işlemin yasal olmadığını söyleyecek olanlar, kyk'nın yaptığı internet sınırlaması ve oteller gibi yerlerde pfsense ile bu tip oyun ve eğlence sunucularının zaten engelli olduğunu hatırlasınlar, yurtlara kayıt yaparken imzaladığınız sözleşmede de yurt yönetiminin interneti kontrol altında tutması hakkında maddeler olmalı.
  • Acilin bu konuda otorite olan adam geldi, 5 sene yurtta (4 sene fen lisesi yurdu 1 sene ozel uni yurdu), 5 seneden sonra da 6 farkli evde yasadim. Hepsi ya akrabamdi, ya lise ya uni arkadaslarim. Farkettigimiz en onemli sey eger yurtta kalacaksaniz ve oda arkadaslarinizi kendiniz sececekseniz 1. Onceliginiz akraba arkadastan cok lisede yurtta kalmis adam bulmak olsun. Eve cikarken de daha once eve cikmis ve burasi da cok onemli apartmanda buyumus insanlarla cikmaniz.
    Ilk defa yurt ortamina girmisseniz ortama gore sekil alin. Odadaki adamlar duzenliyse duzenli olun, kurallar koymussaniz uyun, uyulamiyorsa siz de uymayin. Burada bizim hic mi onemimiz yok diyebilirsiniz, var ama kendi kurallariniz pesinden kosar olaylari kafaya takarsaniz ne derste basariniz kalir ne hayattan keyif alirsiniz. Yattiginiz yer sizi strese sokuyorsa cok aci cekersiniz. Bu yuzden ortama uyum saglayarak once stresi en aza indirin.
    Bir diger onemli mevzu pasif agresiflik. Bir seye sinir olmussaniz oturtun konusun karsinizdaki ile. Kavga degil cozum arayin. Dolap carpip kapi carpip mesaj verme pesinde kosmayin. Sadece tansiyonu yukseltir sorunu derinlestirir. Uyku saati konusunda ise eger sikinti cekiyorsaniz ve yurtta iseniz aciliyetli oda degistirin. Mumkunu yoksa tum odayi toplayin konusun adamla ki baski hissetsin. Odadaki yalniz kalan adam olan o olsun. Uzerine toplu gidersiniz, gidemezseniz sutlatirsiniz adami. Bunu saglamak icin de herkesle iyi olun. Suratsiz adam olmayin odada. Bunlara uyarsaniz rahat, dayanilir bir uni hayatiniz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamanında bizim odada dırzonun biri laptoptan sabah akşam ahmet kaya - şebnem ferah ikilisini dinlerdi yaşı da büyüktü ayar olurdum.
    Klasik öğrenci yurdu böyle durumlarla karşılaşmamak için mümkün mertebe elit ve az kişilik yurtlarda kalmakta fayda var.
  • Geçen sene oda arkadaşım kulaklığını kaybetmişti 1-2 gün işkence gibiydi sabah kalkıp friends izleyip gta5 oynuyordu manyak.
    Kurtuldum neyseki bu sene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: primum non nocere

Ben uyursam sen de uyu diye bir şey yok ki. Yanındaki insanlara rahatsızlık vermeden ne yapıyorsan yap. Toplu kullanılan bir odada kulaklık kullanmamak normal mi sizce?
    Hocam olay o değil ki, kişi kulaklık kullanmalı. Ama olay o değil, bilgisayar kullanabilir(kesinlikle ses çıkartan bir cihaz hele gece sessizliğinde, film izleyebilir, istemsiz tepkiler seslere neden olabilir bu eylemler kulaklık taksanda. Bunlara çözüm olmalı bu. Yoksa sabah 4 e kadar film izlemek isteyen biri ya da bilgisayarda işi olan biri ile o saatte uyumak isteyen biri arasında boş yere gerginlik yaşanır sürekli. Sessizlik(uyku) saatine göre ayırmak buna çözüm olur. Oda daki 4 kişi de aynı saate kadar uyanık kalıp o saatlerden sonra yattığında bu bir sorun olmaktan kalkıyor. Herkes o yurda para ödüyor, herkesinde kendine göre farklı standartları farklı yaşamı var. Sen birbiriyle uyku düzeni bile farklı 4 insanı bırak 2-3 insanı aynı odaya koyduğunda sorun olur. Önce uyku düzenlerine göre odaları ayırırsın. Sonra diğer tercihlere göre. Enstürman çalanları bile farklı ses izolesi olan bölüm ayırmak gerek. Ha ama bizim yurt müdürleri ceplerine girecek 3 kuruşlara baktığı için yurtlar genelde kötü oluyor malesef.

• Hocam futbolcu çorabı alıp içine 3 kalıp Hacı Şakir koyuyorsun. Arkadaşın uyurken ağız burun giriş ne olduğunu anlayamaz. Anca bu dilden anlatırsın derdini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermes_unuy

vay be yeni nesil böyle demek ki. bizim zamanımızda yurtta kalırken sittin sene bir kişi bile kulaklıktan dahi son ses müzik dinlemezdi. okuduğum yer çomar misali bir yerdeydi ama edep vardı adap vardı. herşeyden öte saygı vardı. belki de o zamanlar bu tarz şeyler olmadığından, teknoloji bu kadar gelişmediğindendi. ama mutluyduk be kardeşim. dokunmatik telefon yoktu çat çat sevgiliyle mesajlaşırken bile yorgan altına girer ses çıkmasın derdik. şimdi hatırladım da çok güzel günlerdi ya.

bu zamanda okusaydım ve yurt köşesinde biri bana bunu yapsaydı sonu kötü olurdu..

Allah sabır versin
    Hocam adamlık o zaten, anne babama tesekkur ediyorum beni bu asalaklar gibi yetistirmedigi icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyurken son ses müzik açıp kulaklıkla yatanlar var. Nasıl bir beyin var anlamıyorum. Gidip müziğini kapatıp öyle yatıyordum 😂

İlk dönem yurt sonra ev bence. Ev arkadaşlığı da ayrı bir boyut iyi seçmek lazım. Özellikle nöbet sırasına uymayan kişilerle kalırsanız aç kalırsınız. Ben her nöbetimde kuru + pilav yapıyordum 😂

• quote:

Olan bize oluyor ya :/
    İşte bunlar hep tecrübe. Yarın bi gün evleneceğin kişiye karar verirken bugünlerini unutma. Karşındakini iyice tart, iyice tanı. Birini sevmek ayrı, bir ömür onla yaşamak ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74

dostum ezik olma. arkadaşına da sinirlenme. yapacağın tek şey;
    bilgisayarınla yurdun yerel ağına bağlanıp ARP saldırısı yapan herhangi bir programı kullanmak, öncesinde NETBIOS adını değiştirmek. neti keseceksin ve susacaklar :)
    ben yurtta kalırken müdürle anlaşarak bu yöntemi uyguladım, internet kesildi diye dışarı bağırarak çıkan arkadaşlara bizde gayet iyi kardeşim pc/telefonunda sıkıntı vardır, virüs bulaşmıştır diye yolladık.
    not: bu işlemin yasal olmadığını söyleyecek olanlar, kyk'nın yaptığı internet sınırlaması ve oteller gibi yerlerde pfsense ile bu tip oyun ve eğlence sunucularının zaten engelli olduğunu hatırlasınlar, yurtlara kayıt yaparken imzaladığınız sözleşmede de yurt yönetiminin interneti kontrol altında tutması hakkında maddeler olmalı.
    Hangi filmdi hocam bu bayağı ilgimi çekti

• Benim odamda da bu tarz insanlar vardı gece 3e kadar cs falan oynuyorlar yatınca da 30 40 dk muhabbet editorlar vs.Ben başkasını rahatsız etmemek konusunda aşırı titizimdir.Bilgisayardan yanlışlıkla ses dışarı çıksın utanırım falan.Neyse ben bunlara 1 kelime bir şey demedim.Ama bu düşüncesizler ben boğulacak derecede salya sümük hastayken öksürüğüme laf ettiler.
    Neyseki şimdi ikisi de gitti de 2. öğretim gelince yatıp uyuyan birisi geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: çurablraını çıkra

Suan 5.35 olmus discordda milletle konusan bir çomar var. Milyon kere uyardım ben uyuyunca girme şu discorda diye ama çomarlık böyle bişey. Adamın sesine uyandım bağıra bağıra discordda konuşuyor.
    Umarım benim başıma böyle birşey gelmez çok kötü bir durum. Uyuyamaktan daha kötü birşey varsa o da birinin sesiyle erken saatte uyandırılmaktır :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

Hangi filmdi hocam bu bayağı ilgimi çekti

Alıntıları Göster
    sinemacıyım tesadüfe bak Netcut filmin adı
  • Sen de o uyuduğunda aç müzik laf ederse sen her gun yapiyon lan de ağız burun giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle dangalaklarla ugrasmamak için üniversite okurken okula oldukca uzak ama ucuz 1+1 eve çıkmıştım , 5 sene kafam rahat tek başıma yaşadım.

Geçen gün 300 kişilik tramvayda hoparlörde müzik dinleyen gördüm , ondan 2 gün sonra spor salonuna tasınabilir hoparlör getirip müzik dinleyen gördüm.

Cidden bazı insanlar gerizekalı.
  • 2000 yılında üniversitede iken, Philips Walkmanıma hoparlör bağlayıp odanın bir taraflarına yerleştirirdik akustik sağlamak için,auto reserve özelliği olduğundan kasetin diğer yüzüne geçmek için amelelik yapmazdık,herkes faydalanırdı müzikten,ne günlerdi vay anasını
  • Öyle değil hocam alacaksın karşına konuşacaksın anlatacaksın derdini. Anlık bir durum değil yani.

• BENIM ODAYA DENK GELEN BU SENE TAM BIR *****
    HERİF UYURKEN MÜZİK İLE UYUYOR SABAH 10 KERE ALARMI ÇALIYO UYANIP ERTELEYİP TEKRAR YATIYOR UYKU DÜZENİMİ BOZDU LEŞ GİBİ ZATEN BAZI İNSANLAR DAHA KÖTÜ
  • Arkadaşlar onun uyuduğu zaman sen de yap demişler. Bu hataya sakın düşme iş zıtta bindi mi daha kötü olur. Şimdi en kötü şikayet etme hakkın var ya da söylenebilirsin. Bende de aynı durum var adamın beyni yok. Yani boş kafasının içi bomboş 2 kişi sürekli uyarıyoruz ama bak sürekli uyarınca kapatıyor. Sen sanıyorsun ki laftan anlamıyor görgüsüz falan. Hayır adam çok zeki aslında amacı şu:
    1) Seni yıldırmak istiyor. Bana olan bu. Bir süre sonra pes edip bırakıyorsun. Hani Allah kahretsin , lanet olsun senle mi uğraşacağım diyorsun.
    2) Seni de aynı davranışa sürüklemek istiyor. Sen o hareketi 1 sefer yaptığın zaman geçmiş olsun. Bir daha asla önüne geçemezsin o adamın. Şikayet etsen bile gider der ki o da yapıyordu ben o yaptığı için yaptım. Zaten idare korkak ara buluculuk yapmaya çalışır. Sorununa da çözüm bulamazsın.
    O adam için senin yapacağın her şey win-win genelde belli ırka mensup kişiler yapıyor. Şuana kadar hiç şaşmadı. Benim gördüklerim bunlar.

• quote:

Bu senenin bitmesine 1-1.5 ay kaldı diye uğraşmak istemiyorum. Seneye belki eve falan çıkarım zaten.
    Bu mantık yüzünden o sesi çekmeye devam edeceksin nice böyle adam gördüm 1 hafta bile gidip değiştireceksin Böyle erteleme ile hayat yaşanmaz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.