Şimdi Ara

Yutkunurken kulaktan gelen ses 'Cıt cIT' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
3
Favori
88.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahminim kulağa su kaçtıktan sonra oluyor. Misal gusül abdesti aldıktan sonra :) çözümü herhalde zamana bırakmak, biraz sinir bozuyor ama takmamak gerek.
  • Em onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTK YGLort

Em onu
    Aynı sorunları yaşadım ve başına gelenler için bilgi amaçlı yazmak istiyorum
    Ekim ayında tatile gitmiştim 2 gün denize girdim geri istanbul'a dönerken yolda basınç farklılığı etkisi oldu ve eve döndüğümde sol kulağım tamamen tıkandı, %20 anca duyuyordum. Ertesi gün doktora gittim kulak zarıma bolca kir yapışmış onu temizledi ve geri %100'e çıkarak sorunsuz döndüm ve o gün bugündür 2 kulağımda da çıtlama sesi var. Nasıl oluyor derseniz ağzımdan çıkan her bi ses veye dil veya çene haraketi sonucu 2 kulağımda çatır çatır sesler geliyor. Üstelik sadece sesle kalsa iyi, spor yapmak gibi aşırı efor sarfetmeye başladığım an tıkanan ve geri açılan sol kulağımda çok garip bir olay meydana geliyor. Efor artınca sol kulağımda kendi sesimi aşırı yüksek ve yankılı duymaya başlıyorum,sanki çevresini elimle kapatmışım gibi düşünün. 3. etki ise kulak çınlaması, esnerken falan artan sinyal sesleri gelmeye başladı, hatta çok derinlerde sinyal sesi daima var diyebilirim. Bu olaylardan sonra daha uzman bir doktora gittim adam deneme yanılma yöntemi ile bir takım şeyler denedi ve daha çok burnuma yöneldi nedense 3-4 git gel sonucu çözemeyince ondan da daha uzman birini buldum, bu sırada ara ara psikolojim bozulduğu dönemler oldu çünkü bir hayli boktan bir durum dikkat dağıtıyor aklın sürekl o seslere takılıyor vs... son bir kaç ay acaba başka bir hastalığım mı var diyerek daha da kafayı yedim her neyse son gittiğim daha uzman olan doktor kafa MR'ım dahil olmak üzere yaptığı ilk incelemede nokta atışı tespiti koydu. Basınç farklılığından dolayı meydana gelen östaki borusu sorunu. Her ağız haraketinizde açılıp kapanarak kulaklara basınç gönderen östakinin bu basıncı dengeli göndermemeye başlaması. Sorun bu. Bana söylediğine göre hiç bir zararı yok ve zamana bırakarak kendi kendine bir ara düzelmesini beklememi tavsiye etti. Hala bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: delikanlim9294

Eski konu ama sorunun çaresini bulan var mı
    çözün şunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-77293B3E8

çözün şunu

Alıntıları Göster
    Neredeyse 1 sene olmak üzere kulaklarım hala düzelmedi, çıtlamalar, basınç dengesizliği ile zaman zaman anlık tıkanmalar, sabahları kalktığımda her esnemede kulak zarlarım perde gibi açılıp kapanma sesleri, efor sarfetmeye başlayınca sol kulağımda kendi sesimi yoğun ve yankılı duymam tüm bunlara + olarak o günden beri başlayan sinyal sesi. Şu an en çok sinir bozucu olan bu sinyal sesi, kafamın içinde radyo frekans alıcısı var gibi 24 saat derinlerden aralıksız sinyal sesi geliyor. Eskiden sessizliği severdim şimdi bu sinyal sesini duymıyım diye cam ve televizyon açık yatmaya başladım. Önümüzde ki hafta randevu alıp tekrar doktora gidicem, yaşam kalitem alt üst oldu. Aynı sorunları yaşayanlara yardımcı olmak amacıyla ara ara yazmaya devam edicem

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Neredeyse 1 sene olmak üzere kulaklarım hala düzelmedi, çıtlamalar, basınç dengesizliği ile zaman zaman anlık tıkanmalar, sabahları kalktığımda her esnemede kulak zarlarım perde gibi açılıp kapanma sesleri, efor sarfetmeye başlayınca sol kulağımda kendi sesimi yoğun ve yankılı duymam tüm bunlara + olarak o günden beri başlayan sinyal sesi. Şu an en çok sinir bozucu olan bu sinyal sesi, kafamın içinde radyo frekans alıcısı var gibi 24 saat derinlerden aralıksız sinyal sesi geliyor. Eskiden sessizliği severdim şimdi bu sinyal sesini duymıyım diye cam ve televizyon açık yatmaya başladım. Önümüzde ki hafta randevu alıp tekrar doktora gidicem, yaşam kalitem alt üst oldu. Aynı sorunları yaşayanlara yardımcı olmak amacıyla ara ara yazmaya devam edicem

Sinyal sesi beni de mahvetti. Yok mu şu rahatsizlik icin cozum? Sessiz yerde duramamaya basladim. Psikolojim bozuldu. Dikkatimi veremiyorum. 2 defa dokyora gittim ve ostaki borusundan olabilecegi soylendi. Sprey bi ise yaramadi.. cinlama degil ama frekans sesi gibi surekli bi ses ..

• Çözümü ameliyat. Ben kendimi bileli böyle.
  • hasanulas67 kullanıcısına yanıt
    Tinnutus

Kendini alistirmaya calis hocam ben kendimi bildim bileli tinnutusla yasiyorum dusunmemen lazim onu

Doktora git tedavi olmaya calis ama pek bir sey umma
  • Benim sorunum netleşti, dünyada en nadir olan kulak hastalığını yaşıyorum. Hastalığın adı "patuloz östaki tüpü" Östaki borusunun sürekli açık kalması durumu. Türkiye'de bu hastalığı bilen doktor sayısı bir elin parmaklarından fazla değil. Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi en rahatsız edici semptom "otofoni" Kendi sesinizi ses seviyesi olarak yüksek sanki beynin içinde güçlü bir amfiden çıkıyor gibi, boğuk ve yankılı duyuyorsunuz. Bu otofoni bazı kişilerde 24 saat var bazılarında efor sarfetmeye başlayınca devreye giriyor. Kendi sesinizi bu şekilde duymanızdan dolayı konuşurken odaklanamıyorsunuz bir süre sonra kimseyle konuşmak istemiyorsunuz, dışarı çıkmamaya başlıyorusnuz devamında bir sürü psikolojik sorun başlıyor. Bunun dışında diğer semptom basınç dengesizliği. Asansörden inerken,yolda en ufak yokuş iniş kalkışlarda kulak tıkanıp tıkanıp açılıyor. Bu hastalığın birkaç tane tedavi yöntemi var ama sadece geçici veya semptomları hafifletici etkileri var yani tedavisi bulunamamış bir hastalık.

@hasanulas67 ;

Dostum frekans sesi bendede hala devam ediyor, sende yukarıda bahsettiğim "otofoni" var mı ? yoksa sadece basınç problemi mi ? Sadece basınç ise farklı bir problem olabilir bu düzeldiğinde frekans sesi kaybolabilir veya kaybolmayadabilir. Bende ilk aylarımda bu sesten o kadar rahatsız oluyordumki uyuyamaz olmuştum hatta anti deprasana başladım çünkü panik atak olmuştum. 1.5 seneyi geçti benim rahatsızlığım frekans sesini sabahları zaten duymuyorsun sokak canlılığı araba ve insan seslerinden dolayı o sesi gündüzleri duymuyorsun gece yatağa yattığında sıkıntı oluyor tavsiyem uyku düzeni yap ve bunu bozma. Şöyle bişey var yatağa yattığında 10 dk için uykuya geçmeyince insan farklı şeyler düşünmeye başlıyor ve düşündükçe endişe etmeye başlıyorsun buda uykunu kaçırıyor. Sabahları erken kalk akşam 22:00 - 23:00 sularında narkoz verilmiş gibi uykun geldiğinde yat ve kafayı yastığa koyduğun an uykuya geç bu şekilde frekans sesinin etkisi minimuma iner.

• Cok nadir oluyor. Ben ogretmenim o yuzden ses kirliliği hep hayatimda var bazen sesim cok cikiyor ben farketmiyorum bazen de tam tersi oluyor. Mesela sinav cekerken hafif zorladigimda kulagimda basinc olusuyor. Radyo frekansi gibi ses yatinca ya da sessiz ortamlarda var. Isin ilginc yani bu radyo frekansi gibi olan ses iki kulagimdan da farkli tonlarda cikiyor. Bu daha can sıkıcı. Bazen topuklu ayakkabi giyen kadinlarin topuk sesi bilesiri rahatsiz edip beynimde yankilaniyor. Ya da kendi konuştuklarim. Cok fazla konusasim olmuyir.Disari cikasim gelmiyor. Sessizligi seven ben sirf ses olsun diye tv aciyorum. Yastiga yattigimda kulaklarim cok hassas duyuyor. Yastikta hafif yana oynasam vok sessli oluyor. Ve ozellikle sirtustu yatinca kafam sallanıyor gibi bi garip.MR cektirdim ama hersey normal gözüküyor. Sabah erken kalkiyirum ve genelde geceleri film izlerken 11 bucuk gibi uyuya kaliyorum. Bazen de boyle kafam bozuk olunca uyuyamiyorum..
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Hocam o ostaki seysinden bende de var ve insani delirtebilecek bir hastalik

Kimseyle konusamiyorsunuz nefes alip verirken bile o boguk sesin icerde yankilanmasi delirtiyor adami

Bazen surekli oluyor

Bazen efora girince oluyor

Bunun tedavisi yok mu simdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Hocam o ostaki seysinden bende de var ve insani delirtebilecek bir hastalik

Kimseyle konusamiyorsunuz nefes alip verirken bile o boguk sesin icerde yankilanmasi delirtiyor adami

Bazen surekli oluyor

Bazen efora girince oluyor

Bunun tedavisi yok mu simdi

Tedavi yöntemleri var ama dediğim gibi kesin çözüm sunamıyorlar ya geçici olarak rahatlıyorsun yada hafifletici etkileri var, kesin tedavisi hala bulunamamış. Hatta şöyle söylim geçtiğimiz 15-20 yıla kadar bilinmeyen bir hastalık. Teşhis koyabilmek için gereken teknoloji olmadığı için uzun yıllar adı konmamış, tedavisi bilinmeyen bir hastalık. Teşhis için kamerayla östakiye inip bakıyorlar yada östaki açık haldeyken ayakta özel bir MR çekilmesi gerekiyor çünkü yatılı pozisyonda veya başını aşağı eğince östaki kapanıyor ve otofoni düzeliyor, başını kaldırınca geri başlıyor Amerika ve japonya'da araştırmları devam ediyor yakın bir gelecekte tedavi üretmelerini beklemekten başka çare yok. Bu hastalığın görülme oranı %0.4 - 4 arasında çok nadir bişey ve yaşayanların hemen hemen çoğu ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de ve birçok ülkede bilinmediği içinde aramalarda sonuç elde edilemiyor. Ben önümüzdeki günlerde foruma başlık açıcam, "patuloz östaki tüpü" hastalığı yaşıyanlar ama adını bilmeyenler, gittikleri doktorlarda teşhis koyduramayanlar en azından internet aramalarında konuya denk gelir ve aramıza katılarak bir topluluk oluşturup bilgi paylaşımı yapabiliriz.

• Kafanizi asago egdiginizde, mesela yerden bisey almaya calistiginizda kafaniz bi tuhaf oluyor mu? Kulaklar boyle basincla doluyor mu? Ya da şınav cekerken 20. Şınavdan sonra kulaklar tikaniyor basinci hissediyir musun?
  • 12 yaşından ber geliyor.
  • Bogazım agrıdıgımdan berı artan ses bende var oncesınde fazla yoktu ama hasta olunca arttı sanki nabıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanulas67

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Sinyal sesi beni de mahvetti. Yok mu şu rahatsizlik icin cozum? Sessiz yerde duramamaya basladim. Psikolojim bozuldu. Dikkatimi veremiyorum. 2 defa dokyora gittim ve ostaki borusundan olabilecegi soylendi. Sprey bi ise yaramadi.. cinlama degil ama frekans sesi gibi surekli bi ses ..

Alıntıları Göster
    Aynı sorunları yaşıyorum bir çok doktora gittim biri sinüzit dedi diğerleri kulakta sorun yok dedi,yorumunuzun üstünden bir sene geçmiş şuan kulağınız nasıl? tedavisi henüz bulunmamış demişsiniz yorumunuzda bilgi hala güncel mi?

• dtybtfbgfbhf D kullanıcısına yanıt
    Sorun hala devam ediyor ama alıştım o sinyal sesine. Hastayken kbb ile ilgili daha bariz oluyo sesler. Sizde durum nasıl?
  • Bir ara bende de vardı 1 haftaya geçmişti.

Normal bir şeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsmynick

Bende de var baya siddetli bir sekilde.
    Hala devam ediyor sorun ama yaşam kalitemi etkilemiyor.
  • hasanulas67 kullanıcısına yanıt
    Gün içinde, (sabahları çok yoğun olacak şekilde) yutkunurken,esnerken patlama sesleri geliyor ve arada tıkanıyor, yolculukta çok sık tıkanıyor,spor salonuna yazılmıştım antreman sıransında ve sonrasında da çok sık tıkanıyordu bu yüzden sporu bıraktım,hele hasta olduğum inanılmaz oluyor 2-3 gün tıkalı olduğunu hatırlıyorum hiçbir şekilde açılmamıştı, birde her zaman olmasada kaşık,çatal,tiz,ince sesler fazlasıyla rahatsız ediyor, sizde ki sorunlara benziyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtybtfbgfbhf -- 9 Mayıs 2018; 18:17:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.