Şimdi Ara

Yutkunurken kulaktan gelen ses 'Cıt cIT' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
88.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dtybtfbgfbhf

Gün içinde, (sabahları çok yoğun olacak şekilde) yutkunurken,esnerken patlama sesleri geliyor ve arada tıkanıyor, yolculukta çok sık tıkanıyor,spor salonuna yazılmıştım antreman sıransında ve sonrasında da çok sık tıkanıyordu bu yüzden sporu bıraktım,hele hasta olduğum inanılmaz oluyor 2-3 gün tıkalı olduğunu hatırlıyorum hiçbir şekilde açılmamıştı, birde her zaman olmasada kaşık,çatal,tiz,ince sesler fazlasıyla rahatsız ediyor, sizde ki sorunlara benziyor mu?
    Benzerlikler var. Yutkunurken kulaklardan farklı anlarda Çıtırdama oluşuyor. Benim kulaklar aynı anda tepki vermiyor. Spor yaparken biraz zorlayınca tıkanma başlıyor. Doktorlar ostaki borusundan olabilir diyor. Gece yatarken burnum da tıkanmaya başladı. Rahat uyuyamıyorum. Düz yatamıyorum sırt üstü. Ya saga ya sola dönmem gerekiyor. Nefes alamıyorum öbür türlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kulak zar incelmis ameliyat sart yoksa sagırlık

• Bendede var o çıt sesi, pek takmıyorum

• Arkadaşlar bende de patuloz östaki rahatsızlığı var kendi sesim bana çok geliyor konuşamıyorum. Aynı rahatsızlığı olduğunu düşünen varsa beni ınstagramdan ekleyebilir. Doguknkr adımda Doğukan Kara

• Çözümünü bulan arkadaş hala yok mu?
    1-Aynı şekilde benim kulaktada çıt çıt sesler geliyor.
    2-Bu sesler ile birlikte yorgunluk hissi veriyor. Ders çalışırken çok çabuk yoruluyorum daha doğrusu kafayı bir şeye yorarken.
    3-Dinlendiğimde kulağımda sanki kalp atışına benzer seslerde duyuyorum. 5 dakikada olsa dinlenince yorgunluk hissim hemen geçiyor.
    4- Çok test yaptırdım sonuç: Östaki bozukluğu. Şimdilik ilaç yazdı doktor fakat çözümü bu olmayacak gibi.
    20 senedir bu ses var artık bıkkınlık veriyor. Çözümü bulan buraya yazsın lütfen...
  • Esnediğimde oluyor.
    Banyoda çıktığımda oluyor.
    Grip olduğumda çok fazla oluyor.
    Bazı zamanlarda sakız çiğnerken oluyor.
  • Bende de yaklaşık 10 yıldır var. Gitmediğim kbbci kalmadı bu çıt çıt sesi neden oluyor arkadaşlar çözümü yok mu?

• Bence çok normal bir durum. Sesi duymayı sağlayan yapının bir bileşeni olarak kulak zarının her hareketini de çıt çıt şeklinde duymak çok normal olsa gerek. Mikrofona da parmakla dokununca pıt pıt ses geliyor. Kulak zarının esnekliğinden kaynaklı yutkundukça, esnedikçe ses gelmesinde absürt bir durum yok bence.

• Sakız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunu yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum. En çok konuşurken duyduğum çıt çıt sesleri beni rahatsız ediyor. Normal ses tonumla konuşurken bile çok fazla oluyor. Sesimi yükseltmem gereken yerlerde çok zorlanıyorum. Doktora gittiğimde çok önemli bir sorun yok, istersen tüp takabiliriz ama bu da sağırlığa yol açabilir dedi. Ben de istemiyorum dedim haliyle ama bu sesi daha çok kafama takmaya başladım ve şu an ne yapacağımı hangi doktora gideceğimi bilmiyorum. Sizin şikayetlerinizde azalma oldu mu? Çatal bıçak sesleri bile adlandıramadığım şikayetler yaratabiliyor... ://

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aokdjfj -- 30 Eylül 2020; 17:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Benim sorunum netleşti, dünyada en nadir olan kulak hastalığını yaşıyorum. Hastalığın adı "patuloz östaki tüpü" Östaki borusunun sürekli açık kalması durumu. Türkiye'de bu hastalığı bilen doktor sayısı bir elin parmaklarından fazla değil. Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi en rahatsız edici semptom "otofoni" Kendi sesinizi ses seviyesi olarak yüksek sanki beynin içinde güçlü bir amfiden çıkıyor gibi, boğuk ve yankılı duyuyorsunuz. Bu otofoni bazı kişilerde 24 saat var bazılarında efor sarfetmeye başlayınca devreye giriyor. Kendi sesinizi bu şekilde duymanızdan dolayı konuşurken odaklanamıyorsunuz bir süre sonra kimseyle konuşmak istemiyorsunuz, dışarı çıkmamaya başlıyorusnuz devamında bir sürü psikolojik sorun başlıyor. Bunun dışında diğer semptom basınç dengesizliği. Asansörden inerken,yolda en ufak yokuş iniş kalkışlarda kulak tıkanıp tıkanıp açılıyor. Bu hastalığın birkaç tane tedavi yöntemi var ama sadece geçici veya semptomları hafifletici etkileri var yani tedavisi bulunamamış bir hastalık.

@hasanulas67 ;

Dostum frekans sesi bendede hala devam ediyor, sende yukarıda bahsettiğim "otofoni" var mı ? yoksa sadece basınç problemi mi ? Sadece basınç ise farklı bir problem olabilir bu düzeldiğinde frekans sesi kaybolabilir veya kaybolmayadabilir. Bende ilk aylarımda bu sesten o kadar rahatsız oluyordumki uyuyamaz olmuştum hatta anti deprasana başladım çünkü panik atak olmuştum. 1.5 seneyi geçti benim rahatsızlığım frekans sesini sabahları zaten duymuyorsun sokak canlılığı araba ve insan seslerinden dolayı o sesi gündüzleri duymuyorsun gece yatağa yattığında sıkıntı oluyor tavsiyem uyku düzeni yap ve bunu bozma. Şöyle bişey var yatağa yattığında 10 dk için uykuya geçmeyince insan farklı şeyler düşünmeye başlıyor ve düşündükçe endişe etmeye başlıyorsun buda uykunu kaçırıyor. Sabahları erken kalk akşam 22:00 - 23:00 sularında narkoz verilmiş gibi uykun geldiğinde yat ve kafayı yastığa koyduğun an uykuya geç bu şekilde frekans sesinin etkisi minimuma iner.

Hocam aradan 4 sene geçmiş ne durumdasın merak ettim.

• Yaklaşık 2 yıldır bende buna benzer sorun yaşıyorum.Kulaklarımı gliserin kullanıp temizlettim ve bu sırada dandik bir airpods kullanıyordum ondan 1 ay sonra başladı.Benim yaşadığım problem şöyle…ilk başlarda yutkunurken her iki kulağımdan da çıtırtı , dal kırılması , hışırtı tarzı bir ses geliyordu sesi kulağıma yaklaşan biri duyabiliyor,bu durumu pek önemsemedim.Fakat zaman geçtikçe bu sesi ben bilinçli bir şekilde çıkartmaya başladım,nasıl derseniz… Geniz kısmındaki kasları oynatarak yani geniz kısmını oynatarak bu sesi çıkarmaya başladım bu bende alışkanlık haline geldi.Bu durumu da aşırı stresliyken yapmaya başladım.Şu son 1 aydır bu seslere ek olarak kulaklarımda basınç oluşmaya başladı.Doktora bu süreç içerisinde iki üç defa gittim,ilkinde özel hastanede bir doktora muayene oldum. Basınç testi işitme testi yapıldı,bir problem gözükmedi.Doktor burnumdaki et büyümelerine bağladı bu durumu ameliyat yapalım 7000 tl ödemen olur dedi ben de güvenemedim… Ama bu durum bende 7-8 yıldır var aynaya baktığımda burnumun içindeki şişmiş burun etlerimi görebiliyordum ki bu duruma da nefes almana engel olmuyorsa normal denmişti… Ben de özel hastaneden çıkarak devlet hastanesinden kbb bölümüne randevu aldım.Muayene oldum yine burun spreyi verdiler bir problem yok kaslarını oynatmayı çözmüşsün östaki tüpünün açılış kapanış sesini duyuyorsun normal dediler.Bende internetteki tüm makaleleri okudum bir makalede palatal myoklonus adında objektif tinnitus olarak geçen bir kısım gördüm. Normalde istemsiz damak kasılması olarak yazıyor ama,İstemli olarakta çıkarılabilen bu sesin çok çok nadir olarak görüldüğü yazıyor.Bir grup nefes ile enstrüman çalan insanlarda bu kasların bilinçli bir şekilde oynatıldığı görülmüş.Hastaların soruları ise ise ciddi bir rahatsızlık mı ? korkusu , yaşam kalitelerinin düşmeleri tarzında şikayetler görülmüş.Çözüm olarak bu sesi istemli çıkartmamaları , plasebo ve psikiyatriste yönlendirmeler denenmiş.

Bunu internetin derinlerinde bulduğum kafamda kalan bir makaleye nazaran yazdım arkadaşlar.Doktora gözüküp tüm testleri muayeneleri yaptırmanızı öneriyorum.Ben daha pes etmedim gelişmeleri burdan yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoory -- 13 Ekim 2021; 21:26:50 >

• memoory kullanıcısına yanıt

Dostum aynı sorun ben de tam 1 senedir var , geçerse sanırım bir basınç değişimi ile olacak bir vakit. Geçmez ise yıllar içinde alışacağız sanırım. Bu kendin ses çıkarma işini ben de çok yapıyorum

• memoory kullanıcısına yanıt

son durumun nedir acaba, birebir aynı sorunları yaşıyoruz gibi, bende istemsizce aynı kasları oynattığım için sürekli çıtırtıları duyuyorum, tabi bonus kulak çınlamasıda mevcut. Bazende basınç dengesizlikleri yaşıyorum en can sıkıcısı o gibi. Diğer semptomlara alıştım diyebilirim.

• mertm3rt M kullanıcısına yanıt

Aynı sorunlar var . Sürekli kulak çınlaması ve ek olarak küçüklükten beri olan yutkunurken kulaktan gelen çıt çıt sesi . Ben hatta bu çıt çıt sesini normal sanıyordum yutkunurken herkesin kulağından böyle sesler geliyor diye düşünüyordum ama öyle değilmiş.

Ek olarak biri yanın yuksek sesle konuşunca kulaktan rüzgar sesi gibi bir ses geliyor. Saçma sapan durumlar yani . Doktora görünmem lazım o kesin :)

Şimdilik sürekli kulak çınlamasının kulaklık ile ilişkili olduğunu farkettim . Eğer 1 ay ve daha uzun süre kulaklık kullanmayı bırakır ve yüksek sese maruz kalmazsanız çınlamanin azaldığını fark ettim .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.