Şimdi Ara

[b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: GYAT

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Hocam merhaba,
    Oncelikle yuzmeyi kendi kendime ogrendim ve tam olarak teknik kismini ilerletmem lazim. Kulac da pek sıkıntı yok gibi ama ben kulaci atarken kafam genelde hatta hic suya girmez sadece saga sola dondururum bu yanlis kulac mi oluyor? Ayni zamanda kelebek tam olarak nasil oluyor? Ve dolphin hakkinda da biraz bilgi verirsen sevinirim. Kilo dolphin yapmaya engel mi? Ve tam olarak nasil yapiliyo dophin.
    Simdiden tesekkurler.

aslında bi nevi kendi cevaplarını kendin vermişsin. evet kafayı suya sokmamak %100 yanlış yüzmeni sağlar. kafanı suya sokmazsan belden aşağın su yüzeyinde durmaz. tam başımızın üstünden, tepemizden bi eksen geçtiğini hayal edersek suda kafamız nerede durursa belden aşağımız da doğal olarak simetrik tarafa yönelir. kafanı suyun dibine doğru daldırırsan ayaklarn su üstüne çıkmaya çalışır kafanı su üstünde tutarsan ayakların aşağı batar ama kafanı nefes alabilecek şekilde su hattında tutarsan ayakların da su hattında durur. vücudun yatay bi çizgi halinde su hattına paralel olması lazım. Kilo dolfin hareketini etkileyebilir yaşını kilonu ve vücut yapını bilmiyorum kelebek bilinçsiz bi şekilde denenirse belde ciddi sorunlar yaratabilir. kelebek yüzerken bele aşırı yük biner. doğru yapılmadığı takdirde de belinizi çok zorlayabilirsiniz. kelebek öğrenin başı dolfin öğrenmeye başlamakla geçer. Kendinize normal bi palet alın ve paletle başlayın dolfin en iyi paletle öğrenilir. ben size videolar atarım PM den hem serbest teknik hem de dolfin. şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. kafanıza takılan bi soru varsa hiç çekinmeyin.

• Yüzme biliyorum ama daha iyi yüzmek dışında ne yapılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sene düzenli olarak yüzmeye başlama gibi bir durumum var. hamlaşmış kilosu kütle endeksinden fazla biriyim yağ da var :D nasıl bir beslenme önerirsiniz ve günlük ne kadar süreyle başlamalıyım yüzmeye ne kadar zamanda artırmalıyım? yüzdükten sonra çok acıkma gibi bir durum var bu durumda ne yapmalıyım ve hocam günün hangi saatinde yüzülmeli sizce? güne başlamadan önce yüzmeyi düşünüyorum ben ama gün bittikten sonra yüzmek mi daha iyi olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

bu sene düzenli olarak yüzmeye başlama gibi bir durumum var. hamlaşmış kilosu kütle endeksinden fazla biriyim yağ da var :D nasıl bir beslenme önerirsiniz ve günlük ne kadar süreyle başlamalıyım yüzmeye ne kadar zamanda artırmalıyım? yüzdükten sonra çok acıkma gibi bir durum var bu durumda ne yapmalıyım ve hocam günün hangi saatinde yüzülmeli sizce? güne başlamadan önce yüzmeyi düşünüyorum ben ama gün bittikten sonra yüzmek mi daha iyi olur sizce?

valla günün hangi saati yüzülmeli çok kesin bişey söyliyemem ama eğer sabah saatlerinde yüzebilme şansınız varsa o saatlerde yüzün. akşam üstüne veya öğleden soraya bırakırsanız ve çalışan biriyseniz vücudunuzun yorgun olma ihtimali yüksek olur. sabah kalkınca ne biliyim bi muz bi kaç ceviz kuru yemiş falan yedikten sora yüzün bence. normal kahvaltı yapmayın. yüzme işi bittikten sora kahvaltı yapın. beslenme programı olarak nasıl bişey önerebileceğimi bimiyorum o konuda ben de sıkıntı çekiyorum. ona internetten falan da bulup yapabilirsiniz. ama karbonhidratlar çok önemli anca bunu söyleyebilirim. makarna falan yiyin bol bol. yüzmeden 1-2 saat önce yeme işleminiz bitmiş olsun ama eğer sabah yüzebilecekseniz zaten aman aman o kadar bişey yemezsiniz. ve son olarak en önemlisi de bol su için. yüzmede diğer sporlardan farklıdır terlediğimizi farketmeyiz ama çok terleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

Yüzme biliyorum ama daha iyi yüzmek dışında ne yapılır

daha iyi yüzmek dışında suda bişey yapamazsın. napabilirsin ki anca bildiklerini bilmeyen birine aktarabilirsin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Hocam merhaba,
    Oncelikle yuzmeyi kendi kendime ogrendim ve tam olarak teknik kismini ilerletmem lazim. Kulac da pek sıkıntı yok gibi ama ben kulaci atarken kafam genelde hatta hic suya girmez sadece saga sola dondururum bu yanlis kulac mi oluyor? Ayni zamanda kelebek tam olarak nasil oluyor? Ve dolphin hakkinda da biraz bilgi verirsen sevinirim. Kilo dolphin yapmaya engel mi? Ve tam olarak nasil yapiliyo dophin.
    Simdiden tesekkurler.

aslında bi nevi kendi cevaplarını kendin vermişsin. evet kafayı suya sokmamak %100 yanlış yüzmeni sağlar. kafanı suya sokmazsan belden aşağın su yüzeyinde durmaz. tam başımızın üstünden, tepemizden bi eksen geçtiğini hayal edersek suda kafamız nerede durursa belden aşağımız da doğal olarak simetrik tarafa yönelir. kafanı suyun dibine doğru daldırırsan ayaklarn su üstüne çıkmaya çalışır kafanı su üstünde tutarsan ayakların aşağı batar ama kafanı nefes alabilecek şekilde su hattında tutarsan ayakların da su hattında durur. vücudun yatay bi çizgi halinde su hattına paralel olması lazım. Kilo dolfin hareketini etkileyebilir yaşını kilonu ve vücut yapını bilmiyorum kelebek bilinçsiz bi şekilde denenirse belde ciddi sorunlar yaratabilir. kelebek yüzerken bele aşırı yük biner. doğru yapılmadığı takdirde de belinizi çok zorlayabilirsiniz. kelebek öğrenin başı dolfin öğrenmeye başlamakla geçer. Kendinize normal bi palet alın ve paletle başlayın dolfin en iyi paletle öğrenilir. ben size videolar atarım PM den hem serbest teknik hem de dolfin. şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. kafanıza takılan bi soru varsa hiç çekinmeyin.

kafayı degdırmıyorum derken onu kastedmıstım saclarım felan deyer amA tam suyun içine girmez nefes alabılecek kadar gırer yanı. arada kafayı cevırırken de kulaklardan başımın yarısına kadar gırıyo. sanırım dogru yapıyorum. bı de bu kulacı atarken kolumu tam suyun ıcerısınde dondurup vucuda paralel yapmam lazım degıl mı? arada bunu yaparken zorlanıyorum nasıl bu hareketı en ıyı ogrenebılırım? bi de mesela kulaç da gideceğim yeri 3 kulaca ındırmek ıcın nasıl bı kulaç tarzı belırlemelıyım. eller bıtısık olsa daha mı ıyı olur. uzanabıldıgım en uç noktaya mı uzanayım?

• öğrenciyim hocam bu yüzden beslenme sıkıntılı olur tabi makarna kuruyemiş tarzı şeylere ulaşmak kolay ama her yiyeceğe ulaşmam o kadar kolay olmayabilir sene içinde. sabah yüzmek daha aklıma yattı hocam ama ilk etapta zayıflamak için karbonhidrata yüklenmek doğru mu? bu konuda da fazla bilgiye sahip değilim internette okuduğum kadarıyla gün içinde aldığınız kalorai verdiğinizden az olsun diyorlar. hergün makarnaya neden yüklenmeliyim?
  • quote:

öğrenciyim hocam bu yüzden beslenme sıkıntılı olur tabi makarna kuruyemiş tarzı şeylere ulaşmak kolay ama her yiyeceğe ulaşmam o kadar kolay olmayabilir sene içinde. sabah yüzmek daha aklıma yattı hocam ama ilk etapta zayıflamak için karbonhidrata yüklenmek doğru mu? bu konuda da fazla bilgiye sahip değilim internette okuduğum kadarıyla gün içinde aldığınız kalorai verdiğinizden az olsun diyorlar. hergün makarnaya neden yüklenmeliyim?

he tamam ben zayıflamak istediğini unutmuşum normal birine göre dedim. o zaman beslenme hakkında bilgi vermem daha zor. hani zayıflamak için yüzme sporunun yanında nası bi beslenme uygulanmalı gerçekten bilmiyorum yanlış yönlendirmiyim. ama aklıma gelen ilk şey sağlık ağırlıklı şeyler tüketmen meyve, salata falan. ekmek mekmek makarna yeme madem.

• anladım hocam o zaman şunu sorayım hantallaşmış biri devamlılık sağlamak için kaç dakika yüzmeli başlangıçta ne kadar yeterli olur sizce?
  • quote:

anladım hocam o zaman şunu sorayım hantallaşmış biri devamlılık sağlamak için kaç dakika yüzmeli başlangıçta ne kadar yeterli olur sizce?

bence günde ortalama 1 saat yüzmek her yaşta herkes için idealdir.
  • quote:

anladım hocam o zaman şunu sorayım hantallaşmış biri devamlılık sağlamak için kaç dakika yüzmeli başlangıçta ne kadar yeterli olur sizce?

ben sana antrenman programı da yazarım PM den veya burdan istediğin zaman.
  • anladım hocam sağolun yardımlar için o zaman
  • kendimi bildim bileli yuzuyorum. tek yapamadigim sey kelebekti oda oldu bi sekilde. ama kelebekte havuzu zar zor bitiriuorum cok cabuk yoruluyorum sizce nasil bi calisma yapmam lazim? ve kelebek videolari atabilir misiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drew Brees

kendimi bildim bileli yuzuyorum. tek yapamadigim sey kelebekti oda oldu bi sekilde. ama kelebekte havuzu zar zor bitiriuorum cok cabuk yoruluyorum sizce nasil bi calisma yapmam lazim? ve kelebek videolari atabilir misiniz ?

kelebek videoları atarım. ''havuzu zar zor bitiriyorum'' demişsin. hangi havuz? kaç m? bunlar önemli. bunları bilmeden tek şey söyleyebilirim kelebek çalışmak bi çok yüzücünün ana problemidir. senin problemin bi çok kişinin problemi aslında. marifette bunu kotarmakta zaten. istediğin şeyi elde etmek için çok uğraşmak lazım ama sürekli değiştirerek. biraz paletle biraz paletsiz. ve en önemlisi drilllerle. driller çok önemli. atıyorum havuz 50m dir. 25 m sol kol 25m sağ kol kelebek gidersin. tüm 50 metreyi sağ veya sol kol gidersin. yani kelebeği parçalar halinde çalışmak lazım çünkü vücudu çok yoruyo. dolfini kuvvetlendirmek lazım ayak da çok önemli kelebekte en azından teknik olarak. ben sana iyi bi video atarım.

• Öncelikle iyi günler foruma yeni girdim pek kullanmayi bilmediğim için hatalı bişey yaparsam kusura bakmayın şimdiden özür dilerim :)
    Benim sorum 15 16 yaşları arasında Su altı hokey takımında oynuyordum vücudumu toplamıştım yani şekil olarak iyidim fakat ygs/lys dönemi gelince bırakmaz zorunda kaldım şimdi yeniden başlıcam yaşım 17 ünide havuza kaydoldum haftada 6 gün yüzücem 1 gün havuzun temizliği varmış girilmiyormuş. Nasıl bi programla başlayaylım serbest stil ve su altı yüzme dışında hiçbir stili öğrenmedim daha kelebek yüzmeyide öğrenmeyi çok istiyorum nasıl bi program önerirsin acaba :) şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gymas

Öncelikle iyi günler foruma yeni girdim pek kullanmayi bilmediğim için hatalı bişey yaparsam kusura bakmayın şimdiden özür dilerim :)
    Benim sorum 15 16 yaşları arasında Su altı hokey takımında oynuyordum vücudumu toplamıştım yani şekil olarak iyidim fakat ygs/lys dönemi gelince bırakmaz zorunda kaldım şimdi yeniden başlıcam yaşım 17 ünide havuza kaydoldum haftada 6 gün yüzücem 1 gün havuzun temizliği varmış girilmiyormuş. Nasıl bi programla başlayaylım serbest stil ve su altı yüzme dışında hiçbir stili öğrenmedim daha kelebek yüzmeyide öğrenmeyi çok istiyorum nasıl bi program önerirsin acaba :) şimdiden teşekkürler.

kusura bakma daha önceden okuşumuştum sorunu fakat cevaplayamamıştım. öncelikle sakin bi şekilde başlamalısın. yani sakin derken aceleci davranmayarak öğrenmiş olduğun serbest tekniği kullanarak normal yüz. devamlı olarak fazla dinlenmeyerek yüz. hem kasların alışsın hem de kondisyonun artsın. 1-2 ay sora kelebeğe de başlarsın. sana videolar atarım. antrenman programı olarak ne yapıcam dersen de sana bi site yazarım ordan diledğin programı uygularsın.

• hocam kelebege basladiktan sonra ilk bikac hagta bel agrisi normal mi yoksa yanlis bisiler mi yapiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drew Brees

hocam kelebege basladiktan sonra ilk bikac hagta bel agrisi normal mi yoksa yanlis bisiler mi yapiyorum

nası yüzdüğünü görmediğim için normal de olabilir olmaya da bilir. kelebek yüzmek bele yük bindirir. doğru yüzülmediği takdirde belde sıkıntılar oluşabilir. havuza girmeden önce mutlaka ısınma hareketleri yap.
  • Peki hocam videoları ve birde siteyi atarsan çok iyi olur benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gymas

Peki hocam videoları ve birde siteyi atarsan çok iyi olur benim için

Tüm istediklerini PM olarak attım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.