Şimdi Ara

[b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ben yuzmeyi biliyorum, fakat cok hizli yuzemiyorum. Havuza tek basima gitsem teknigimi gelistirebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Hocam ben yuzmeyi biliyorum, fakat cok hizli yuzemiyorum. Havuza tek basima gitsem teknigimi gelistirebilir miyim?

hızlı yüzme olayı biraz karışık onun üzerinde saatlerce konuşulabilir, çok derin bi mevzudur. Tekniğini kendi başına tabi ki geliştirebilirsin benim yıllar boyu yaptığım şey de tam olarak oydu zaten. Yaptığın şeyi çok istemen,inanman ve kafaya koyman lazım. Defalarca deniceksin. Sana videolar atabilirim kendin de bulabilirsin youtube'da yüzlerce video var. Video izleyerek geliştirme imkanın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GYAT

quote:

Orijinalden alıntı: gesi bağları

Yaz aylarında kapalı havuz nasıl olur?
    Skolyozum var ve doktor yüzmemi önerdi İstanbul Avrupa yakasında Açık havuzlar var mı ?
    ayrıca yüzmeyi boğulmayacak kadar biliyorum :) Yüzme stillerini kendi kendime öğrenebilir miyim

sorduğun tüm sorulara cevabım olumludur kesinlikle. hiç durma başla hemen bi havuza. sportif amaçla daha çok kullanıcaksan kapalı öneririm. açık havuzda millet eğlenmeye gidiyo keyif yapıyolar. teknikleri tabi ki kendi başına öğrenebilirsin ben sana özelden videolar da atarım ilerleticeksen. sadece kelebek için kesin bişey söyliyemicem skolyozun olduğu için. beline çok fazla yük bindirmeyelim. sırtüstü tekniği sana dehşey şekilde iyi gelicektir sırt bölgenin komple kuvvetlenmesine yardımcı olur. duruşun bile değişir inan. söyleyeceklerim bu kadar

Banada gönderir misiniz kelebeği istemiyorum sırt üstü ve serbest yüzme sitillerini gönderirsen sevinirim

• Ek olarak serbest yüzme az biliyorum hoca tutmayıda düşünüyorum doğru bir karar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jasbafce.

quote:

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Ben serbest yüzüşte nefesim bitene kadar kafamı sudan çıkarmayıp bitince nefes alıyordum ancak yüzme yarışlarında 2 veya 3 kol bir nefes şeklinde yüzüyorlar profosyoneller. Hızımın kesilmemesi için hangi şekli seçmeliyim?

Aynısı banada oluyor yarıda bırakıyorum hep bunun yüzünden

• up
  • quote:

up

Ramazan bitsin bende belediyenin havuzuna kayıt olacağım yaş 18 bu yaştan sonra artık milli yüzücü falan olabilir miyim?

• HOCAM BEN 19 YAŞINDAYIM 20 YE GİRCEM YÜZMEYE ÇOK HESVESLİYOM BU SAATTEN SONRA YÜZMEYE BAŞLASAM NE KADAR İLERLEYEBİLİR MİLLİ TAKIMA GİRME ŞANSIM FALAN OLABİLİRMİ
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Kac cesit stil var bunlari ogrenebilirmiyim tuzlu suda.
    Yillarca ailem yuzmeye git dedi ama nedense gitmedim. :)

tabi ki öğrenebilirsin. fakat tuzlu su derken heralde denizi kastettin niye deniz yazmadın :D ? herneyse. 4 ana stil vardır. serbest-sırt-kurbağa-kelebek. serbest ve sırt çok fazla sıkıntı oluşturmayacaktır. kurbağa ve kelebeği hele hele kelebekte ne yalan söliyim gerçekten zorluk çekebilirsin. ama dediğim gibi imkansız değil öğrenebilirsin tabi ki de. deniz olayı biraz sıkıntılı hani öğrenirsin ama havuzda işin bi tık daha kolay neden diye sorcak olursan deniz ucu açık bi yer tutunmaya falan yer yok havuz denize göre daha sistematiktir daha programlı hareket edilir. yüzmede ülkemizin başarısızlığı üzerine herkesin söylediği saçma bi laf vardır ''ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili ama dünyada kayda değer bi başarımız yok'' bunu söyleyen biri yüzmeyle ilgili bi bilgisi yoktur çünkü antrenman havuzda yapılır denizde yapılmaz ülkemizin 4 yanı da denizle çevirili olsa bişey değişmez denizle anca ülkenin ticari ve coğrafi özellikleri değişebilir.

Derya Buyukuncu 2008 yilinda sanirim dunya sampiyonasinda madalya almistir. 3tarafi denizlerle cevrili derken daha cok ulkenin yuzme bilmemesi elestirilir, yuzmede geride kaldigimiz dogrudur ama bunun baslica sebeplerinden biri egitim sistemidir. ayrica kendi tezinize gore open water bransinda da sampiyon olmamiz gerekir ama onemli yarismalarda podyum goremiyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: FIF

quote:

up

Ramazan bitsin bende belediyenin havuzuna kayıt olacağım yaş 18 bu yaştan sonra artık milli yüzücü falan olabilir miyim?

bana PMde de yazmışsın burda da söyliyim öle bi ihtimal varsa bile çok çok düşük. yaklaşık %5 falandır. ama bunu tabi ki üzülerek söylüyorum. Yüzme sporu böyle bi spordur 18 yaş öyle bi hedef için geç bi yaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Kac cesit stil var bunlari ogrenebilirmiyim tuzlu suda.
    Yillarca ailem yuzmeye git dedi ama nedense gitmedim. :)

tabi ki öğrenebilirsin. fakat tuzlu su derken heralde denizi kastettin niye deniz yazmadın :D ? herneyse. 4 ana stil vardır. serbest-sırt-kurbağa-kelebek. serbest ve sırt çok fazla sıkıntı oluşturmayacaktır. kurbağa ve kelebeği hele hele kelebekte ne yalan söliyim gerçekten zorluk çekebilirsin. ama dediğim gibi imkansız değil öğrenebilirsin tabi ki de. deniz olayı biraz sıkıntılı hani öğrenirsin ama havuzda işin bi tık daha kolay neden diye sorcak olursan deniz ucu açık bi yer tutunmaya falan yer yok havuz denize göre daha sistematiktir daha programlı hareket edilir. yüzmede ülkemizin başarısızlığı üzerine herkesin söylediği saçma bi laf vardır ''ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili ama dünyada kayda değer bi başarımız yok'' bunu söyleyen biri yüzmeyle ilgili bi bilgisi yoktur çünkü antrenman havuzda yapılır denizde yapılmaz ülkemizin 4 yanı da denizle çevirili olsa bişey değişmez denizle anca ülkenin ticari ve coğrafi özellikleri değişebilir.

Derya Buyukuncu 2008 yilinda sanirim dunya sampiyonasinda madalya almistir. 3tarafi denizlerle cevrili derken daha cok ulkenin yuzme bilmemesi elestirilir, yuzmede geride kaldigimiz dogrudur ama bunun baslica sebeplerinden biri egitim sistemidir. ayrica kendi tezinize gore open water bransinda da sampiyon olmamiz gerekir ama onemli yarismalarda podyum goremiyoruz..

tabi ki de eğitim sistemi büyük rol oynuyo. ben söylediğim lafı o bahsettiğim mantıkla düşünenler için söyledim zaten.

• @vatanaskı
    @FIF

ikiniz için gerekli olan yanıtı verdim. bu arada pardon FIF bana PM atan vatanaskı'ydı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.