Şimdi Ara

[b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

• Yaz aylarında kapalı havuz nasıl olur?
    Skolyozum var ve doktor yüzmemi önerdi İstanbul Avrupa yakasında Açık havuzlar var mı ?
    ayrıca yüzmeyi boğulmayacak kadar biliyorum :) Yüzme stillerini kendi kendime öğrenebilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gesi bağları

Yaz aylarında kapalı havuz nasıl olur?
    Skolyozum var ve doktor yüzmemi önerdi İstanbul Avrupa yakasında Açık havuzlar var mı ?
    ayrıca yüzmeyi boğulmayacak kadar biliyorum :) Yüzme stillerini kendi kendime öğrenebilir miyim

sorduğun tüm sorulara cevabım olumludur kesinlikle. hiç durma başla hemen bi havuza. sportif amaçla daha çok kullanıcaksan kapalı öneririm. açık havuzda millet eğlenmeye gidiyo keyif yapıyolar. teknikleri tabi ki kendi başına öğrenebilirsin ben sana özelden videolar da atarım ilerleticeksen. sadece kelebek için kesin bişey söyliyemicem skolyozun olduğu için. beline çok fazla yük bindirmeyelim. sırtüstü tekniği sana dehşey şekilde iyi gelicektir sırt bölgenin komple kuvvetlenmesine yardımcı olur. duruşun bile değişir inan. söyleyeceklerim bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: GYAT

quote:

Orijinalden alıntı: gesi bağları

Yaz aylarında kapalı havuz nasıl olur?

sorduğun tüm sorulara cevabım olumludur kesinlikle. hiç durma başla hemen bi havuza. sportif amaçla daha çok kullanıcaksan kapalı öneririm. açık havuzda millet eğlenmeye gidiyo keyif yapıyolar. teknikleri tabi ki kendi başına öğrenebilirsin ben sana özelden videolar da atarım ilerleticeksen. sadece kelebek için kesin bişey söyliyemicem skolyozun olduğu için. beline çok fazla yük bindirmeyelim. sırtüstü tekniği sana dehşey şekilde iyi gelicektir sırt bölgenin komple kuvvetlenmesine yardımcı olur. duruşun bile değişir inan. söyleyeceklerim bu kadar

Teşekkür ederim elimden geldiği kadar devam edip geliştirmek istiyorum
    Videoları ve yüzme hakkında kaliteli siteler varsa onların adreslerini gönderirsen süper olur :)

• Suyun üstünde ayağımı geçen yerde duramıyorum. Yorulmazsam istediğim derinlikte yuzerek ilerlerim ama yoruldum mu normal pozisyonda batıyorum. Batmamak için ayaklarımı hareket ettiriyorum ama oda çok efor harcatıyor ve bacaklarım yoruluyor. Nedir bu işin sırrı. Sırt ustu hareketsiz durabilirim sadece ama normal duruşu yapamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Suyun üstünde ayağımı geçen yerde duramıyorum. Yorulmazsam istediğim derinlikte yuzerek ilerlerim ama yoruldum mu normal pozisyonda batıyorum. Batmamak için ayaklarımı hareket ettiriyorum ama oda çok efor harcatıyor ve bacaklarım yoruluyor. Nedir bu işin sırrı. Sırt ustu hareketsiz durabilirim sadece ama normal duruşu yapamıyorum.

neyi kastettiğini tam olarak anlamadım. normal hareketsiz yüz üstü mü suda durmak istiyosun yoksa normal yüzerken mi anlamadım. ama şöyle söyliyim bi insanın suda normal koşullarda batması imkansızdır. suyun yoğunluğu 1 dir. bizim vücut yoğunluğumuz 1'in altındadır. yani bilimsel olarak batmayız. neden batarız yoğunluğumuzu arttırırsak batarız. bu da nasıl olur kendimizi kasarsak kaslarımızı kasmış oluruz doğal olarak kaslarımız kasılınca da kas yoğunluğumuz artar ve yoğunluğumuz artar doğal olarak yani suda kendimizi rahat bırakmamız lazım olabildiğince kendimizi çok kasmamalıyız. yani hareketsiz de dursan yüzerken de olsa kendini kasma. zaten yüzerken nası batıyosun orasını anlamış değilim hani belirli bir hızda ilerleyen sudaki cisim nası batıyo yani. el-ayak kordinasyonun iyi değil demekki düzgün sabit bi periyotta hareket ettirmiyo olabilirsin. kalçan su yüzeyine yakın olması gerek bu da kulağına küpe olsun kalçan çok aşşağıda olursa batarsın kalçanı yukarda tutmaya çalış ama vücut hizanla aynı olsun kaçlanı kaldır dedim diye de kıçını havaya kaldırıp vücudundan yüksekte de tutma.

• yok hocam sen beni anlamadın, yüzerken batmıyorum zaten, hareketsiz kaldığımda batıyorum.  [b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] mesela sağdaki kıza benzer biçimde hareketsiz duramıyorum suda. bazı amcalar teyzeler yüzlerce metre açılıyor 2 saat sudan çıkmıyor. ben ayağımı geçen yerde sürekli hareket etmek zorunda kaldığım için yorulup 5 dakikada kıyıya dönüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mangal Hakkında Herşey
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yok hocam sen beni anlamadın, yüzerken batmıyorum zaten, hareketsiz kaldığımda batıyorum.  [b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] mesela sağdaki kıza benzer biçimde hareketsiz duramıyorum suda. bazı amcalar teyzeler yüzlerce metre açılıyor 2 saat sudan çıkmıyor. ben ayağımı geçen yerde sürekli hareket etmek zorunda kaldığım için yorulup 5 dakikada kıyıya dönüyorum.

o dediğin şeyin imkanı olduğunu sanmıyorum. suda askıda kalabilmen için illa aşağıya doğru baskı uygulaman gerek. o amcalar neneler de illa ki az da olsa hareket ettiriyolardır ellerini ya da ayaklarını başka yolu yok. ben de sürekli öle yapıyorum. mesela derin yerde muhabbet ediyorsun biriye eğer bi yere tutunmuyorsan mecbur aşağıya doğru baskı uygulaman gerek. ha bunu nasıl en az yorularak yaparım dersen ben şöyle yapıyorum bacaklarını aşağıya doğru bi sol bi sağ tam dik pozisyonda uzatıyorum sanki suyun dibine basıcakmış gibi bunu yaparken de ellerimi avuçlarım zemine bakacak şekilde yani ellerim yere paralel sağa sola hareket ettiriyorum aşağı yukarı değil. yani ellerim x ekseninde avuçlarım yere bakıcak şekilde sağa sola gidip geliyo ayaklarım da y ekseninde aşağı yukarı.

• Anladım çok teşekkur ederim

• Daha önce 2 kez yüzme kursuna gittim ama hic birinde tam anlamıyla öğrendim denemez bir sorun çıktı ve bırakmak zorunda kaldım birazda annemin evhamciligi yuzunden yuzebiliyorum denemez boyum 1.90 civarinda denizde ayağımın yettiği yere kadar gidiyorum ama arkadaşlar havuza gidelim dediğinde bahane üretmekten sıkıldım kolay bir şekilde öğrenebilir miyim acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkweither

Daha önce 2 kez yüzme kursuna gittim ama hic birinde tam anlamıyla öğrendim denemez bir sorun çıktı ve bırakmak zorunda kaldım birazda annemin evhamciligi yuzunden yuzebiliyorum denemez boyum 1.90 civarinda denizde ayağımın yettiği yere kadar gidiyorum ama arkadaşlar havuza gidelim dediğinde bahane üretmekten sıkıldım kolay bir şekilde öğrenebilir miyim acaba ?

sorman hata tabi ki de öğrenirsin. ama tabi ki pratik yapmak lazım sürekli
  • Hocam ben 17 yaşındayım yüzme boy uzamama ne kadar etki eder,hangi yüzme şekliyle daha çok uzayabilirim yada başka neler yapabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selman159

Hocam ben 17 yaşındayım yüzme boy uzamama ne kadar etki eder,hangi yüzme şekliyle daha çok uzayabilirim yada başka neler yapabilirim

valla boy uzamasının büyük bi bölümü genetiktir. sporla boyunun uzaması küçük yaştan itibaren başlanırsa biraz etkisi olur. bu saatten sora yüzme boy uzatır mı dersen açıkçası pek bi fikrim yok ne desem yalan olur yani kimde nası reaksyon verir bilemem ama bence uzamaz. ama sen yine de yüzme ile uğraşmak istiyosan uğraş boy o kadar kafaya takılacak bi husus değil.
  • Yüzme kursuna yazılmak için,idrar tahlili,hepatit b,sağlık raporu almaya sağlık ocqğınq gittim.doktor sağlık bakanlığından yazı geldi yüzme kursları için hepatit b testi yapmıyoruz dedi hatta bi kağıda yazdı kursa gösterirsin diye,gerçekten doktorun dediği geçerli olacak mı,bu konuda bilginiz varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yüzme kursuna yazılmak için,idrar tahlili,hepatit b,sağlık raporu almaya sağlık ocqğınq gittim.doktor sağlık bakanlığından yazı geldi yüzme kursları için hepatit b testi yapmıyoruz dedi hatta bi kağıda yazdı kursa gösterirsin diye,gerçekten doktorun dediği geçerli olacak mı,bu konuda bilginiz varmı
    ya gençler ben a101den tnt antreman paleti aldım denizde kullanabilirmiyim kullanışlı olurmu
    ?
  • quote:

quote:

yok hocam sen beni anlamadın, yüzerken batmıyorum zaten, hareketsiz kaldığımda batıyorum.  [b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] mesela sağdaki kıza benzer biçimde hareketsiz duramıyorum suda. bazı amcalar teyzeler yüzlerce metre açılıyor 2 saat sudan çıkmıyor. ben ayağımı geçen yerde sürekli hareket etmek zorunda kaldığım için yorulup 5 dakikada kıyıya dönüyorum.

o dediğin şeyin imkanı olduğunu sanmıyorum. suda askıda kalabilmen için illa aşağıya doğru baskı uygulaman gerek. o amcalar neneler de illa ki az da olsa hareket ettiriyolardır ellerini ya da ayaklarını başka yolu yok. ben de sürekli öle yapıyorum. mesela derin yerde muhabbet ediyorsun biriye eğer bi yere tutunmuyorsan mecbur aşağıya doğru baskı uygulaman gerek. ha bunu nasıl en az yorularak yaparım dersen ben şöyle yapıyorum bacaklarını aşağıya doğru bi sol bi sağ tam dik pozisyonda uzatıyorum sanki suyun dibine basıcakmış gibi bunu yaparken de ellerimi avuçlarım zemine bakacak şekilde yani ellerim yere paralel sağa sola hareket ettiriyorum aşağı yukarı değil. yani ellerim x ekseninde avuçlarım yere bakıcak şekilde sağa sola gidip geliyo ayaklarım da y ekseninde aşağı yukarı.

ty dostum bu şekilde başka bildiğin teknik varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: SamuelKESKEK

quote:

quote:

ty dostum bu şekilde başka bildiğin teknik varmı

Alıntıları Göster
    bi cevap verin beee

• quote:

Yüzme kursuna yazılmak için,idrar tahlili,hepatit b,sağlık raporu almaya sağlık ocqğınq gittim.doktor sağlık bakanlığından yazı geldi yüzme kursları için hepatit b testi yapmıyoruz dedi hatta bi kağıda yazdı kursa gösterirsin diye,gerçekten doktorun dediği geçerli olacak mı,bu konuda bilginiz varmı

bence geçerli olabilir çünkü kurs için yazılacakmışsın. ama normalde sorsan hepatit b de gerekir derdim çünkü bütün kapalı havuzlarda üyelik için isteniyo ama kurs için de aynı şey geçerlimi bilmiyorum ama bence yaptırtmaları gerekiyo. çok sorun olmaz bunu bana sorman bile çok gerekli değil yazılacağın kursa belgelerini alıp gittiğinde söylersin doktorun dediklerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yupup

ya gençler ben a101den tnt antreman paleti aldım denizde kullanabilirmiyim kullanışlı olurmu
    ?

bana sorarsan bence çok fazla kullanışlı olmaz. neden dersen denizde antrenman yapılmayacağını düşünüyorum yapılsa bile çok fazla verim alınmaz. he eğer sen diyosan ben antrenman yapmıycam normal palet olarak kullanıcam o zaman da kullanışlı olmaz çünkü antrenman paletlerinin ucu diğer normal paletler gibi ördek yüzgeci gibi olmuyo yani hızına ve gidişine fazla etki etmez.

• quote:

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Hocam merhaba,
    Oncelikle yuzmeyi kendi kendime ogrendim ve tam olarak teknik kismini ilerletmem lazim. Kulac da pek sıkıntı yok gibi ama ben kulaci atarken kafam genelde hatta hic suya girmez sadece saga sola dondururum bu yanlis kulac mi oluyor? Ayni zamanda kelebek tam olarak nasil oluyor? Ve dolphin hakkinda da biraz bilgi verirsen sevinirim. Kilo dolphin yapmaya engel mi? Ve tam olarak nasil yapiliyo dophin.
    Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.