Şimdi Ara

[b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Benim sorunum şu. 17 yaşındayım ve hala yüzemiyorum. Yani havuzun ve denizin derin yerlerinde korkuyorum hep ya boğulursam diye. Yani ne bileyim onsu beni içine çekecekmiş gibi geliyor. Bu da hep yüzmemi kısıtladı. Ama yüzememek canıma taketti artık. Ne zaman tatile gitsek veya arkadaşlar havuza çağırsa yüzmemek için bahaneler uyduruyorum. Yani asıl sorunum derinlik korkusu. Bu korkuyu nasıl yenerim? Sizce bu saatten sonra kursa gitsem adam akıllı yüzme öğrenebilir miyim? Bu ne kadar zamanımı alır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: San Francisco

Merhabalar. Benim sorunum şu. 17 yaşındayım ve hala yüzemiyorum. Yani havuzun ve denizin derin yerlerinde korkuyorum hep ya boğulursam diye. Yani ne bileyim onsu beni içine çekecekmiş gibi geliyor. Bu da hep yüzmemi kısıtladı. Ama yüzememek canıma taketti artık. Ne zaman tatile gitsek veya arkadaşlar havuza çağırsa yüzmemek için bahaneler uyduruyorum. Yani asıl sorunum derinlik korkusu. Bu korkuyu nasıl yenerim? Sizce bu saatten sonra kursa gitsem adam akıllı yüzme öğrenebilir miyim? Bu ne kadar zamanımı alır?

sana şunu söyliyim dostum. birincisi yüzmeyi biliyosun fakat bunu bildiğini bilmiyorsun neden diye dersen annenin karnındayken sen bi sıvının içinde yaşıyodun aslında ve bunu doğal olarak şu an anımsıyamazsın ama biz insanlarda o refleks var. sen sadece teknik bilmiyosun yüzücüler gibi yüzmediğini bildiğin için de sanki sana yüzme bilmiyomuşun gibi geliyo. bu saatten sora diye bişey yok daha 17 yaşındasın çok gençsin çok rahat teknik öğrenebilirsin ve su üstünde rahat ilerleyip düzgün hareket edebilirsin. bak dikkat edersen yüzme öğrenebilirsin demedim çünkü yüzme biliyorsun. bi şey daha söyliyim eğer içini rahatlatıcaksa yüzme ile ilgili binlerce şey bilmeme rağmen ben de denizden korkarım belki şaşıracaksın ama bu böle bunu sölememin nedeni sudan korkmanın yüzmeyle bi alakası olmadığını sana kanıtlamak istemem. denizden korkmak farklı bişeydir ve ben de denizin karanlık ve derin sularından korkarım ha nedir sadece yüzmeyle aram iyi olduğu için soğuk kanlı davranırım ve sakince kendimi güvenli hissettiğim yere doğru ilerlerim. diyeceğim o ki senin tabirinle ''yüzme'' öğrenebilirsin. ne kadar zamanımı alır dersen orası sana kalmış ama bence hazır yaz bitti yeni bi kış sezonu başlıyo kapalı havuzlarda yapılan kursalara git bi dahaki yaza kadar haylı hayli öğrenirsin. sudan korkma su herşeyin ilacıdır aksine karadan kork çünkü karada insanlar var. bu devirde yaşadığın için de neden sudan değil insanlardan korkman gerektiğini biliyorsundur.

• Merhaba gittigim havuz tadilata alindi da, istanbul avrupa yakasinda havuz ariyorum. Maslak-ayazaga civarinda yasiyorum yani metro2'ye yakinim dolayisiyla metro2'nin gectigi yerlerdeki havuzlara da gidebilirim. Mumkunse cok asiri pahali olmayan yerler bakiyorum. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: wbshr

Merhaba gittigim havuz tadilata alindi da, istanbul avrupa yakasinda havuz ariyorum. Maslak-ayazaga civarinda yasiyorum yani metro2'ye yakinim dolayisiyla metro2'nin gectigi yerlerdeki havuzlara da gidebilirim. Mumkunse cok asiri pahali olmayan yerler bakiyorum. Tesekkurler.

galiba itüde okuyosun haha. her neyse konuya döneyim. bu konuda fazla bilgi veremicem büyük ihtimal çünkü uzmanlık alanım yüzme müneccimlik değil :D hangi şehirde nerelerde havuz var çok bilmiyorum. google dan aratırsan rahatlıkla bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GYAT

quote:

Merhaba gittigim havuz tadilata alindi da, istanbul avrupa yakasinda havuz ariyorum. Maslak-ayazaga civarinda yasiyorum yani metro2'ye yakinim dolayisiyla metro2'nin gectigi yerlerdeki havuzlara da gidebilirim. Mumkunse cok asiri pahali olmayan yerler bakiyorum. Tesekkurler.

galiba itüde okuyosun haha. her neyse konuya döneyim. bu konuda fazla bilgi veremicem büyük ihtimal çünkü uzmanlık alanım yüzme müneccimlik değil :D hangi şehirde nerelerde havuz var çok bilmiyorum. google dan aratırsan rahatlıkla bulabilirsin.

He ya kaymak gibi havuzu kapattı herifler. Ayrıca yeni gözlük ve mayo almayı düsünüyorum, ne önerirsiniz 😊
    not: profesyonel degilim, amatörüm.

• quote:

quote:

quote:

He ya kaymak gibi havuzu kapattı herifler. Ayrıca yeni gözlük ve mayo almayı düsünüyorum, ne önerirsiniz 😊
    not: profesyonel degilim, amatörüm.

2015te açılcakmış. valla ürün olarak ben genelde speedo kullanıyorum. türkiyeden pek almıyorum pahalı oluyo genelde. işini görücek her ürünü alabilirsin açıkçası hani öle hangi gözlük su kaçırmaz buhar yapmaz olaylarına girecek olursan emin ol hepsi bi kere buhar yapıyo dünyada buhar yapmayan gözlük yoktur. su kaçırma olayı da markaya göre değil gözlük tipinle kafa yapın arasındaki uyuşmaya göre oluyo. istediğini alabilirsin arena,speedo falan mesela michael phelps aqua sphere diye bi markaya geçti bilmiyorum varmı türkiyeye daha yeni geçti adam hiç bakmadım türkiyede ürünleri varmı diye. takıl kafana göre havuz ekipmanları çok fazla sıkıntı çıkarmaz cep telefonu piyasası gibi değil :D

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

yok hocam sen beni anlamadın, yüzerken batmıyorum zaten, hareketsiz kaldığımda batıyorum.  [b]YÜZME HAKKINDA HERŞEY!![/b] mesela sağdaki kıza benzer biçimde hareketsiz duramıyorum suda. bazı amcalar teyzeler yüzlerce metre açılıyor 2 saat sudan çıkmıyor. ben ayağımı geçen yerde sürekli hareket etmek zorunda kaldığım için yorulup 5 dakikada kıyıya dönüyorum.

Yüzdükce alisirsin kardesim.
    Mesela ben 2-3 sn de bir elimi ayagimi kaldirip indiririm yavas bi sekilde.
    Hatta dinlenmis sayiliyorum bu hareketle.

• quote:

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Ben serbest yüzüşte nefesim bitene kadar kafamı sudan çıkarmayıp bitince nefes alıyordum ancak yüzme yarışlarında 2 veya 3 kol bir nefes şeklinde yüzüyorlar profosyoneller. Hızımın kesilmemesi için hangi şekli seçmeliyim?

• Ben hem fitness hemde yüzme yapıyorum.Fitnessı 1.5 senedir yapıyodum fakat artık tansiyonum braz yüksek çikiyor bu aralar.Haftasinu yuzmeye gidiyorumda kelebek sril yuzmeyi nasil ogrenebilirim?

• Yüzme kursuna gidersem ne kadar süre sonra vücudum şekil alir?
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Bookman

Yüzme kursuna gidersem ne kadar süre sonra vücudum şekil alir?
    Tesekkurler

onu bilemeyiz herkesin bir vücut anatomisi ve metabolizma hızı vardır. kimisininki erken cevap verir kimisininki daha geç. ama kendin söylüyorsun yüzme *kursuna* gidersem ne kadar süre sonra vücudum şekil alır. kursa gidiceksin vücut şekillendirmeye değil. ona net bi cevap veremeyebilirim.sen yüzmeye niyetliysen düzgün yap sporunu o olur elbet.
  • Haklısınız. Cevabınız için teşekkürler.

• kelebek en zor stildir. kalkışacağın iş biraz zorlıcak onu bil bi kere. ayrıca seni görmeden de bişey diyemem. hani vücudun o stile ne kadar elverişli falan artı bi de yaşın. ama nasıl öğreniceğini anlatıyım sana boş muhabbeti keserek. kelebek paletsiz öğrenilmez bi kere kesin ve net. ilk baş paletlerle geberene kadar DOLPHIN KICK yani dolfin hareketi yapman lazım. youtubetan videolara bakarak görebilirsin ben de video atabilirim istersen DOLPHIN KICK diye arattır.Bunu baya bi yaptıktan sonra az çok yapabildiğine inandığın zaman kolları eklemeye başlarsın. bunların hepsini paletsiz de yap arasıra dolphini de.. kısacası kolay değil. kelebekte önemli olan belden aşağısıdır belden yukarısı değildir. hatta yazın deniz ve havuzlarda kelebek yüzdüğünü SANAN insanlar görürsünüz ve siz de onların kelebek yüzdüğünü SANABİLİRSİNİZ. yaptıkları şey sadece aslında iki kolu simetrik bi şekilde arkadan öne doğru atmaktır. o kısmın da teknikleri var aslında ama bi nebze oluyomuş gibi gözükür fakat suyun altına baktığınızda bacaklar tepiniyo haldedir. durum böyle yani. Dolphin kick öğrenmelisin. şu an en önemli şey bu. bunu araştır ve çalışmaya başla. çok fazla yap. aynı karate kiddeki cilala parlat olayı gibi düşün. paletli ve paletsiz. eğer biraz kabiliyetin varsa videolarla öğrenebilme şansın var. ben gerektiğinde buradan yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxample

Ben hem fitness hemde yüzme yapıyorum.Fitnessı 1.5 senedir yapıyodum fakat artık tansiyonum braz yüksek çikiyor bu aralar.Haftasinu yuzmeye gidiyorumda kelebek sril yuzmeyi nasil ogrenebilirim?

kelebek en zor stildir. kalkışacağın iş biraz zorlıcak onu bil bi kere. ayrıca seni görmeden de bişey diyemem. hani vücudun o stile ne kadar elverişli falan artı bi de yaşın. ama nasıl öğreniceğini anlatıyım sana boş muhabbeti keserek. kelebek paletsiz öğrenilmez bi kere kesin ve net. ilk baş paletlerle geberene kadar DOLPHIN KICK yani dolfin hareketi yapman lazım. youtubetan videolara bakarak görebilirsin ben de video atabilirim istersen DOLPHIN KICK diye arattır.Bunu baya bi yaptıktan sonra az çok yapabildiğine inandığın zaman kolları eklemeye başlarsın. bunların hepsini paletsiz de yap arasıra dolphini de.. kısacası kolay değil. kelebekte önemli olan belden aşağısıdır belden yukarısı değildir. hatta yazın deniz ve havuzlarda kelebek yüzdüğünü SANAN insanlar görürsünüz ve siz de onların kelebek yüzdüğünü SANABİLİRSİNİZ. yaptıkları şey sadece aslında iki kolu simetrik bi şekilde arkadan öne doğru atmaktır. o kısmın da teknikleri var aslında ama bi nebze oluyomuş gibi gözükür fakat suyun altına baktığınızda bacaklar tepiniyo haldedir. durum böyle yani. Dolphin kick öğrenmelisin. şu an en önemli şey bu. bunu araştır ve çalışmaya başla. çok fazla yap. aynı karate kiddeki cilala parlat olayı gibi düşün. paletli ve paletsiz. eğer biraz kabiliyetin varsa videolarla öğrenebilme şansın var. ben gerektiğinde buradan yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasbafce.

quote:

Beyler bayanlar yüzme hakkında danışmak ve sormak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Federasyondan antrenörlük belgem de mevcuttur. Bu konuyu sürekli güncel tutarsak büyütebiliriz konuyu ve bi çok kişiye yardımcı olabiliriz. Konu ölmesin.Yüzme dünyanın en iyi sporudur ve herkes yüzebilir, yüzmeli!

Ben serbest yüzüşte nefesim bitene kadar kafamı sudan çıkarmayıp bitince nefes alıyordum ancak yüzme yarışlarında 2 veya 3 kol bir nefes şeklinde yüzüyorlar profosyoneller. Hızımın kesilmemesi için hangi şekli seçmeliyim?

çok önemli bi noktayı farkedip değinmişsin. işte bu doğru nefes alıp vermedir. yürüdüğünü düşün hiç yorulmuyosun di mi? çünkü düzenli nefes alıp veriyosun. yürürken de mesela 40 adım nefesini tutsan sora versen tekrar alsan bu sefer 20 adım tutsan sora versen tekrar alıp bu sefer 50 adım tutsan garip olur di mi yorulursun nefes alış verişlerin saçmalaşır nefes nefese kalırsın. yüzmede de öle eğer kendine uygun periyodik bi nefes alış tekniği seçip uygularsan normal tempolu bi yüzüşte yorulmazsın hiç. kendine uygun olanı seç ister 2 kulaçta bir ister 3 kulaçta bir. eğer 3 kulaçta bir alırsan bi sağdan bi soldan almış olursun 2 kulaçta bir alırsan hep aynı yönden alırsın hangi yönü seçersen. nefesini al kulacını at işte 2 ya da 3 her neyse ve bu işlemi yaparken aldığın nefesi suyun içinde burnundan düzenli olarak ver illa aldığın tüm havayı boşalmak zorunda değilsin çoğu kişi bu lafı duyunca aldıkları tüm havayı boşaltçakmış sanıyolar öle bişey yok sadece aldığının bi kısmını verki bi daha ki nefes alış için kafanı çevirdiğin de sadece nefes almak için zaman harca hem vermek hem almak için harcama pozisyonun dağılabilir bozarsın tekniği. aslında bu merak edip uygulamak istediğin şey hızınla bi alakası yok hızın artmıcak yani. sadece ivmen değişmicek sabit bi şekilde tempolu gidiceksin. bu serbest teknikte nefes alış teknikleri üzerine biraz araştır internette youtubetan videolara bak. FREESTYLE BREATHING falan diye SWIMMING BREATHING TECHNICS falan bu tarz araştır izle. gerektiğinde ben burdayım.

• up
  • Kac cesit stil var bunlari ogrenebilirmiyim tuzlu suda.
    Yillarca ailem yuzmeye git dedi ama nedense gitmedim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Kac cesit stil var bunlari ogrenebilirmiyim tuzlu suda.
    Yillarca ailem yuzmeye git dedi ama nedense gitmedim. :)

tabi ki öğrenebilirsin. fakat tuzlu su derken heralde denizi kastettin niye deniz yazmadın :D ? herneyse. 4 ana stil vardır. serbest-sırt-kurbağa-kelebek. serbest ve sırt çok fazla sıkıntı oluşturmayacaktır. kurbağa ve kelebeği hele hele kelebekte ne yalan söliyim gerçekten zorluk çekebilirsin. ama dediğim gibi imkansız değil öğrenebilirsin tabi ki de. deniz olayı biraz sıkıntılı hani öğrenirsin ama havuzda işin bi tık daha kolay neden diye sorcak olursan deniz ucu açık bi yer tutunmaya falan yer yok havuz denize göre daha sistematiktir daha programlı hareket edilir. yüzmede ülkemizin başarısızlığı üzerine herkesin söylediği saçma bi laf vardır ''ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili ama dünyada kayda değer bi başarımız yok'' bunu söyleyen biri yüzmeyle ilgili bi bilgisi yoktur çünkü antrenman havuzda yapılır denizde yapılmaz ülkemizin 4 yanı da denizle çevirili olsa bişey değişmez denizle anca ülkenin ticari ve coğrafi özellikleri değişebilir.

• Yuzerken direnc arttirilabilir mi? Kas gelistirme amacli yapilabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Yuzerken direnc arttirilabilir mi? Kas gelistirme amacli yapilabilir mi?

evet tabi ki arttırılır. hatta tam da o ona yöneliktir. yüzmede çalışan kaslar uzun kaslardır zaten sürekli yüzen birinin vücudunda hacimsel olarak bi gelişme olmaz çok fazla kara antrenmanları da az ağırlık çok tekrar şeklinde olur tamamen kas dayanıklılığını arttırmak üzere.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.