Şimdi Ara

Yüzyılın epik sorusu iOS mu? Android mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
11.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iPhone ve Android kullanmış birisi olarak hangisi iyi konusunda kafamda soru işaretleri bulunmakta. iPhone biliyorum Apple çok sağlam ''Donanıma göre işletim sistemi'' olayı çok iyi yani telefon nasıl iyiyse ona göre işletim sistemi bulunmakta fakat Android'te tek eksik sanırım mağaza olmaya başladı çünkü hem daha güçlü işlemci hem daha seri kullanım bilemiyorum. iPhone 4s kullanıyorum şuanda nedense iPhone 6+ çıktı ama küçük yenilikler var ( parmak izi, 64 bit işlemci, daha büyük ekran tırı vırı) açıkcası 1 sene önce sorsanız en iyi telefon hangisi diye emin olun iPhone 5s Gold derdim fakat bu sene fikirlerim değişti apple olan güvenim ve inancım kalmadı. Samsung Galaxy S4 kullandım bi dönem açığını söyleyim kendi orijinal (stock) işletim sistemi fazla kasıyodu ve pek kullanımlı değildi. Root ve galaxy s5 romu attıktan sonra telefon bi açıldı ve şahane oldu çok seri takılma - kasma vs. hiç bir şey kalmadı. Kısacası bilemiyorum iPhone artık eskisi gibi değil mi? Apple'da hücresel veri'yi açmak ölüm! ayarlar - hücresel veri vırt zırt 2 saat oraya gir tekrar kapa ama android'te tek hareket herşey elinin altında sizlerin yorumu nedir?

• Tebrikler 100000000 konuyu açtınız bizden 1 kutu fıstıklı baklava üstünede 50 faLaka kazandınız
  • Bence bütçe sıkıntısı yoksa [ yani yeni çıkan her iphone û alırım diyorsan] ios derim. Yok ama uzun kullanım ise android derim. Çünkü apple belli bir süre sonra telefonunu öldürüyor. Gerçi sürüm yukseltmessen sıkıntı olmaz ama o zaman da güncel olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Bence bütçe sıkıntısı yoksa [ yani yeni çıkan her iphone û alırım diyorsan] ios derim. Yok ama uzun kullanım ise android derim. Çünkü apple belli bir süre sonra telefonunu öldürüyor. Gerçi sürüm yukseltmessen sıkıntı olmaz ama o zaman da güncel olmaz.

Android'de guncellemeyi alamiyorsun daha mi iyi Allah askina....

Mayis 2012'de tanitilan Samsung Galaxy S3, 4.3 Jellybean'de kaldi.

Ekim 2011'de tanitilan Iphone 4s, 8.1.2'yi aldi, evet alet geberdi ama en azindan guncelleme imkani veriliyor...

Lg, Sony ve HTC son zamanlarda guzel guncelleme veriyorlar amiral gemilerine... Asus'u da unutmamak lazim tabi
  • Janjan kullanıcısına yanıt
    verilmeme sebebi yorumda

evet alet geberdi ama en azindan guncelleme imkani veriliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • androıd
  • samsung95 S kullanıcısına yanıt
    Daha mantıklı bir cevap olamazdı hocam. Beni ugrastirmadiginiz için sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünya üzerinde onbinlerce forumda milyonlarca kez tartışıldı, kavgalar çıktı, küslükler oldu bu konuda.

İkisi de ayrı ecosystem'ler. Elma ile armut'u karşılaştırmak gibi olacak.

Sonuçta bizler son kullanıcıyız. Bakmamız gereken bu cihazların HAYATIMIZI ne kadar kolaylaştırdıkları.

Benim bir önerim olmayacak bir Android kullanıcısı olarak. iOS da kullandım zamanında.

Her mobil OS'un birbirinden ayrılan yanları var.

Ama her ecosystem için önemli olan uygulama zenginliği.

Bu konuda da iOS ile Android arasındaki fark ciddi anlamda kapandı. Ancak para kazanmak isteyen uygulama geliştiricileri ÖNCE iOS ile başlıyor. Kısa bir süre sonra (bir kaç yıl önce bu aylar alabiliyordu) Android sürümünü çıkarıyorlar.

Güncelleme mevzusuna da hiç girmeyelim. 4S iOS 8 aldı da ne oldu, 5S ya da 6 gibi özelliklere kavuştu mu? Tabii ki kırpıldı. Android tarafında ise daha eğlenceli hikayeler var ki EPIC olur.

Hangisini daha rahat kullanırım diyorsanız bence o ecosystem'e geçin. Yakında WP'da reşit olacak. 3'lü konular gırla gider...

• android
  • Android = Açık sistem istediğini yap

İos : Kapalı sistem güvenli biraz daha stabil android e göre ama(android) 5.0 da neler değişir bilemem
  • Android de daha güçlü işlemci yok.3 gündür her yere yazıyorum apple fanı sanıyorlar.Bakın arkadaslar hiç apple kullanmamış biriyim.Hakkını teslim edin iyi olanın.Bu forumda malesef iphone 6 1.4 ghz 2 çekirdek çöp işlemciye sahip sanıyorlar.O iki çekirdek işlemci snapdragon 801 den fersah fersah üstün.Hatta iphone 5s bile snapdragon 801-805 den daha güçlü çekirdeklere sahip.İphone 6 şu anda en iyi işlemciye sahip cep telefonudur. Bakın Mesut Çevik konu açmıştı tüm apple fanları nefret dolu mesajlar yazdı.Mesut Çevik apple ı sevmiyor olabilir ama bakın a8 işlemcisi hakkında yazdıklarını okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_97175990/tm.htm

quote:

"Aslına bakarsanız bu konuda daha önce geçmişi olmamasına rağmen birkaç senede en iyi mobil işlemci üreticisi olmaları bile tek başına gurur kaynağı iken, bana göre en iyi mobil işlemci olan ve asıl heyecan verici detay A8’i bile telefonları çok göz önünde tutmamak adına detaylandırmadan geride bıraktılar."
    Gerçi A8 büyük ihtimal ile önümüzdeki birkaç ay için en çok konuşulan konu olacak. Android camiası 4, 8 çekirdek derken 2 çekirdekli 64bit yapısı ve güçlü GPU’su ile A8, en iyi olmayı sürdürecek gibi duruyor.

Aynı sekilde Erdi Özüağ nn mobilite programında a8 i anlattığı videolar var açın işi uzmanından dinleyin.
    Apple ın 1.5 sene önce geçtiği arm-v8 tasarımına,Quallcomm snapdragon 810 ile daha bu sene geçecek.Samsung ilk kez note 4 ile geçti ama 64 bit desteği muallakta.Ve ne yazıkki snapdragon 810 un cortex a57 çekirdekleri bile iphone 6 nın cyclone çekirdeğinden tek çekirdek performansında daha geri. Apple nn bu işlemciyi 2 çekirdek ve 1.4 ghz de tutması güç tüketimi ve kapladığı alandır.Belkide 1.4 ghz de snapdragon 2.7 ghz lik snapdragon 805 ile aynı gücü harcıyor.Her çekirdek aynı değilki ghz ile kıyaslıyorsunuz.
    Daha bilgili birinin konu açması gerekiyor ki bu yanlış algı değişmeli bu forumda.
    Şu konu var aslında inceleyebilirsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_97654872/f_//tm.htm#97654872

Arkadaş ne kadar apple sever olsa da söylediği herşeye katılyorum.

Son olarak android stabil değil geyiği bence son bulmalı.Ve benim kullanım tarzıma da android daha yakın.Bir telefon alıp uzun süre kullanacak olan apple alsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 9 Ocak 2015; 12:21:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Android de daha güçlü işlemci yok.3 gündür her yere yazıyorum apple fanı sanıyorlar.Bakın arkadaslar hiç apple kullanmamış biriyim.Hakkını teslim edin iyi olanın.Bu forumda malesef iphone 6 1.4 ghz 2 çekirdek çöp işlemciye sahip sanıyorlar.O iki çekirdek işlemci snapdragon 801 den fersah fersah üstün.Hatta iphone 5s bile snapdragon 801-805 den daha güçlü çekirdeklere sahip.İphone 6 şu anda en iyi işlemciye sahip cep telefonudur. Bakın Mesut Çevik konu açmıştı tüm apple fanları nefret dolu mesajlar yazdı.Mesut Çevik apple ı sevmiyor olabilir ama bakın a8 işlemcisi hakkında yazdıklarını okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_97175990/tm.htm

quote:

"Aslına bakarsanız bu konuda daha önce geçmişi olmamasına rağmen birkaç senede en iyi mobil işlemci üreticisi olmaları bile tek başına gurur kaynağı iken, bana göre en iyi mobil işlemci olan ve asıl heyecan verici detay A8’i bile telefonları çok göz önünde tutmamak adına detaylandırmadan geride bıraktılar."
    Gerçi A8 büyük ihtimal ile önümüzdeki birkaç ay için en çok konuşulan konu olacak. Android camiası 4, 8 çekirdek derken 2 çekirdekli 64bit yapısı ve güçlü GPU’su ile A8, en iyi olmayı sürdürecek gibi duruyor.

Aynı sekilde Erdi Özüağ nn mobilite programında a8 i anlattığı videolar var açın işi uzmanından dinleyin.
    Apple ın 1.5 sene önce geçtiği arm-v8 tasarımına,Quallcomm snapdragon 810 ile daha bu sene geçecek.Samsung ilk kez note 4 ile geçti ama 64 bit desteği muallakta.Ve ne yazıkki snapdragon 810 un cortex a57 çekirdekleri bile iphone 6 nın cyclone çekirdeğinden tek çekirdek performansında daha geri. Apple nn bu işlemciyi 2 çekirdek ve 1.4 ghz de tutması güç tüketimi ve kapladığı alandır.Belkide 1.4 ghz de snapdragon 2.7 ghz lik snapdragon 805 ile aynı gücü harcıyor.Her çekirdek aynı değilki ghz ile kıyaslıyorsunuz.
    Daha bilgili birinin konu açması gerekiyor ki bu yanlış algı değişmeli bu forumda.
    Şu konu var aslında inceleyebilirsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_97654872/f_//tm.htm#97654872

Arkadaş ne kadar apple sever olsa da söylediği herşeye katılyorum.

Son olarak android stabil değil geyiği bence son bulmalı.Ve benim kullanım tarzıma da android daha yakın.Bir telefon alıp uzun süre kullanacak olan apple alsın.

Sorun şu ki akıllı telefon kullanıcıların %70'i amacına uygun kullanmıyor. Ben uzun süreli / 7-24 aktif / sürekli fotoğraf çekebileceğim bi telefon derdindeyim. iPhone'da 1300 mh sanırım batarya var sıfır telefon 4 saat aktif kullanımı yok bile adam xperia z3 çıkardı 22 saatten daha fazla aktif kullanımdan bahsediyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok ilginc bir soru

• Android
  • Benimde tercihim android.

• şu an için en iyisi ve benim tercihim ios (hız, stabilite, uygulamaların çokluğu ve kalitesi, kamera ve sensörlerin en verimli şekilde kullanılabilmesi v.s.)
    kişiselleştirilebilirlik ve özgürlük açısından ise android
    ilerideyse windows phone her iki platformu da ciddi anlamda sarsacak potansiyele sahip
  • Forumda öyle dolaşırken gördüm en az 5 yıldır tartışılan bir konu ama bu sorunun net bir cevabı yok denebilir.
    Android ve iOS'i iki ülkeye benzetecek olursak iOS yaşam standartları yüksek, gelişmiş ve huzurlu bir ülke olur (isveç, norveç). Android ise temelden bazı sorunları olan ama hızla gelişen bir ülke (Hindistan, Rusya)
    Windows phone ise tutmadı arkadaşlar,bu saatten sonrada tutmaz. Bir Geleceği yok. Zaten wp'un iOS ve android karşısında "benimde şu yönümün alınası var" diyebileceği bir şeyi yok. Apple'ın kullanıcı kitlesi çok sadık. Kolay kolay başka sisteme geçmezler. Android ise en yaygın sistem. Bilgisayarlarda windows neyse akıllı telefonlarda da android odur. İOS = Mac
    Ben şahsen akıllı telefonda en önem verdiğim şey kalite, orijinallik. Stabilite, hız, performans. Bu bağlamda zaten iOS'un üstünlüğü tartışılmaz. Uygulama mağazası olan app store dünyanın en gelişmiş ve en kaliteli uygulama&oyun içeriğine sahiptir. Play store'un app store'a yetiştiği konusuna pek katılmıyorum. Virüslü uygulamalar, striptiz yapan kız gibi saçma sapan uygulamaları çıkardığımız zaman play store çöplük gibi kalıyor app store'un yanında. App store ise adeta bir botanik bahçesidir.
    Android'in ön plandaki artıları ise özgür ve açık bir sistem olması. Teknik özellikleri çoktur. Android bir cihazın altından girip üstünden çıkabilirsin. Rom atar başka android cihazın arayüzünü kendi cihazına bile kurabilirsin. Fakat iOS kadar yüksek güvenlik ve stabilite bekleme. Android 5.0 lollipop sürümü ile dalvik sanal makinenin kaldırılıp Art sistemine geçilmesiyle performans anlamında önemli bir artış var.
    Kısaca; telefonla uğraşmak, kurcalamak istiyorum. Altından girip üstünden çıkarım, kısıtlama sevmem diyorsan Android al. Ama üst düzey yüksek donanımlı olanlarını. Android çok işlemci yorar ve ram yer. Pilde aynı şekilde.
    Eğer ben virüs cartla curtla uğraşamam, hız performans stabilite önemli. En ağır oyunları bile gönül rahatlığıyla PSP tadında oynamak isterim dersen tercih kesinlikle iOS olmalı. (Alınacaksa 5 ve sonrası alınmalı özelliklede 5S ve sonrası)
    Ben iPhone 6 kullanıyorum. Çok da memnunum. Apple dünyasına giren sonra kolay kolay başka telefonlara (android, wp vs) geçmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 20 Şubat 2015; 20:28:48 >

• Bence BlackBerry10 en iyi mobil işletim sistemi

• Android

• android
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.