Şimdi Ara

Yüzyılın sorusu (sadece 200+ iq’lar gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ücreti yok
    Reklam yok

O zaman bunlar hayır kurumu mu? Para nerden geliyo?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• senin mesajlarını okuyup analiz edip sana instagram veya facebookta reklam sunuyor ona göre, her olayda olduğu gibi bir şey bedava ise kapanda sen varsın demektir

• WhatsApp Business ile kazanıyor diye biliyorum. Mesajlar uçtan uca şifreli olduğundan üçüncü şahıslar tarafından reklam amacıyla kullanılamaz. Ama bazıları bu şifrelerin çözülüp anahtar kelimelere göre Meta uygulamalarında reklam verdiğini söylüyor. Doğru mudur bilmem.

• Jamser kullanıcısına yanıt

mesajların uçtan uca şifreli olması demek dışarıdan erişilememesi demek meta uygulamaları adamın kendisinin zaten istediği gibi kullanır

• siyonistler kazanıyor herşey para değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Böyle bir şey var. WhatsApp bile bu verilere erişemez diyor.

Yüzyılın sorusu (sadece 200+  iq’lar gelsin)

vay anasını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    Uctan uca şifreli şu demek hocam. Msjı yazdığınızda veriler sizin cihazda kriptolu hale geliyor, yolladığınızda kriptolu veri wp serverlarından geçip msjı gönderdiğiniz kişinin cihazına ulaşıyor ve bu cihazda bu şifreleme çözülüp okunaklı hale geliyor. Yani gönderen ve alan kişi hariç kimse msj içeriğine erişemiyor.

Söylediğiniz mantıklı hocam.

Wp business ve uçtan uca şifreleme ne zaman çıktı hatırlamıyorum, netten bakmak lazım ama çok eski değil. Muhtemelen bu özellikler gelene kadar elde edilen verileri dijital pazarlama için kullanılmak üzere satmış olabilirler.

Diyelimki bu özellikler gelene kadar masraflarını böyle karşıladılar. Asıl bundan sonra nereden gelir kazanıyorlar onu merak ediyorum. Her geçen yıl user sayısı, kullanım oranı ve iş yükü inanılmaz artıyor çünkü.

Eğer bahsettiğiniz söylentiler doğruysa yani Wp bu şifreli verileri decrypt edip el atından metaya satıyorsa skandal olur.

• uçtan uca şifreleme olayı doğru değil bence,kendilerine ve istihbarat kurumlarına arka kapı bırakmadan böyle bir uygulamayı yaşatmazlar.Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mesajları analiz edip size ona göre reklam çıkartan bir sistemleri vardır.Ayrıca istihbarat kurumlarından da ödeme alıyorlardır büyük ihtimal.

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt
    Bu teori de neden bu kadar uzun süre bu konunun açıklığa kavuşmadığını açıklıyor aslında.

Bahsettiğiniz 3 harfli güvenlik kurumlarının baskısına direnen telegramın sahibini dümenden bahanelerle yakın zamanda fransada tutuklamışlardı.

• WhatsApp'ı Facebook almadan bi ara para ödeyerek kullanmıştık

• Bence kesinlikle şifreli, dünya çapında bir uygulama şifreli olmasa böyle bir iddia ortaya atamaz. İçinden geçerler cezalar ile.
    Buradaki olay şu, belki bazı kelimeleri filtrelerip kendi meta platformlarinda reklam verisi olarak kullaniyorlardir. Bu da her türlü reklam görünüyorsunuz arttırdığından vs geliri olmuş olur. Wp business de bir gelir kapısı tabi.

Ayrıca, bu çok büyük bir meta grubu. Kendine rakip istemez. Wp dünya çapında kullanılıyor. Sektöre hakim olmak varken neden kendine rakip edinsin? Eğer sadece wp olsa parali olurdu zaten. Ama meta grubunda hem dediğim gibi yararlanıyor olabilir hem de kendine neden rakip beslesin? Wp ilk sahibinde kalsaydı adam buradan para kazansaydı kendi sosyal medya uygulamasını acsaydi işleri büyütseydi meta grubu için ciddi tehdit olurdu.

Yani adamlar bunu instagram message, fb messenger gibi bir yer olarak görseler de sorun olmaz. Önemli olan hakimiyet
    Facebook da adam diyor mu messenger kullanmak parali diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 1 Kasım 2024; 1:22:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    senin yazdığın mesajını şifreleyen uygulama zaten adamın kendi uygulaması. şifreleme yapmadan önce analizi yapıp reklam için gerekli veriyi çıkartır. soran olursa da "mesajın içeriğini almadık sadece reklam metadata sı aldık" der geçer.

zaten tüm sosyal medya uygulamaları bu analiz işini telefondaki senin kurduğun programa yaptırıyor ki böylece işlemci yükünü de son kullanıcıya bindiriyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook, WhatsApp bunların tamamında şu var:

sen telefona uygulamayı yüklediğin anda, senin oturum açıp o uygulamayı kullanmana bile gerek yok, uygulama anında çalışır ve hayvan gibi RAM kullanır ve internet kullanır ve telefonun ses kaydını 7/24 açık tutar. yani seni 7/24 dinler hepsi. ve zaten kabul ediyorlar bunu yaptıklarını.

bu uygulamalar emin olun sizin yazdığınız mesajları da okuyor. uçtan uca şifreleme denilen şey hacker'ların ve devletlerin sizin mesaja erişimini engeller anca. dükkanın sahibini engellemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Kasım 2024; 3:16:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtual kullanıcısına yanıt

O zamanlar uygulamalar kampanya olarak bedava oluyordu bir gunlugunde. AppShopper isimli bir uygulama vardi; indirime giren, bedava olan uygulamalari haber veriyordu. O sekilde 1 dolar bile odemeden bedavaya kullaniyordum, Facebook alinca biraktim. Yüzyılın sorusu (sadece 200+  iq’lar gelsin) 

• Bir yazılım açık kaynak kodlu değilse, neler olabileceğini asla bilemezsiniz.

• Zuko kullanıcısına yanıt
    Ben 2014te 1 dolara almıştım. Bugüne kadar parayla aldığım tek uygulama

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Itiraz et, bu bedava oldu deyip para iadesi iste. Yüzyılın sorusu (sadece 200+  iq’lar gelsin) 

Ben de tek kurus harcamadim su ana kadar. IGO harita uygulamasinin Turkiye versiyonu cikacakti, bayramda cikarmislardi sanirim. Ilk saat bedava, sonraki saat 1 dolar, sonraki saat 2 dolar seklinde her saat 1 dolar artarak gercek fiyati olan 35 dolara cikmisti, onu da kapmistim ilk saat icinde. Yüzyılın sorusu (sadece 200+  iq’lar gelsin)  Cok faydali olmustu o zamanlar bana. Sonra abonelik sistemine gecip iptal ettiler tabi. Yüzyılın sorusu (sadece 200+  iq’lar gelsin) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 4 Kasım 2024; 4:8:47 >
  • SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt

Bildigim kadariyla WhatsApp, Signal protokolunu kullaniyor ve o acik kaynak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.