Şimdi Ara

Z-fighting meselesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MaxProcBuildingLODColorTextureSize
    MaxProcBuildingLODLightingTextureSize

biri color biri light için kalite ayarı gibi bişi sanırm. LOD için color/light ayarı.

MipFadeInSpeed0
    MipFadeOutSpeed0
    MipFadeInSpeed1
    MipFadeOutSpeed1

bunları 0 yapınca stream delay'i değiştiriyor diyorlar, işe yarıyor mu bilmiyorum.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Arkham Origins'te deniyorum.

TEXTUREGROUP ile başlayan her satırın sonuna ,NumStreamedMips=0'i ekledim ve OnlyStreamInTextures=True dedim. Fadein fadeout ve maxporcbuildinglodcolortexturesize'lı ayarlar haricinde daha önce yaptıklarımı yaptım. (poolsize, filecache vs.)

Şimdi ilk gözlemlerim:

Oyunun loading ekranında kalma süresi artıyor.

RAM ve VRAM kullanımları arttı gibi(Arkham City'De pool sizeları ayarlayınca olduğu gibi)

Tüm ayarlar mümkün olabildiğince minimumda. GPU-Z'e göre ortalama GPU kullanımı %40'ın altında.

Oyunun açıldığı ilk andaki HDD kullanımı daha fazla. HDD ışığı daha manyakça yanıyor.

Ancak grapple atınca gene HDD ışığı çılgına dönüyor ve lag gerçekleşiyor.

Bi şeyleri yanlış mı ayarladım diye düşünüyorum.
  • Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum yeterli ram olduğu sürece tex. streaming zımbırtılarının sorunsuz çalışması lazım. Ne Epic nede UE kullanan yapımcılar hiçbi şekilde aynı sorunu tekrarlayamıyorlar mı, bunca zamandır çile çekenleri niye duymazlar, niye tam çözüm yok fikrim yok. Niye kimilerinde oluyor niye kimilerinde olmuyor onu da bilmiyorum. Yada yukardakine benzer ayarlar ile dertleri çözülen de var da kimilerinde işe yaramıyor fikrim yok.

Hah, belki Nvidia kartlara, kullanıcısının ele geçirilip geçirilmediğine dair bi sezgisel zımbırtı gizlemiştir :/// Teslim olmuyorsan seni gıcık ediyordur ://

Hiçbi fikrim yok sonuçta.

Win8.1 ile denedin miydi, veya başka farklı Win sürümleri ile? Farklı iso'lardan gelen.
    Win 8.1 üzerinden denedim, iso orijinal.

Large Address Aware de uyguluyorum. exe 32 bit'te çalışıyor, belki 2 GB'dan fazla Ram yemesi gerekiyordur diye. RAM'de dünya kadar boş yer var kullanmıyor.

RAM kullanımları arttı derken dalgınlığıma gelmiş. Gene 1.3 GB'dan fazla kullandığını görmedim. Ama VRAM kullanımı aşırı arttı. her şey minimum FXAA bile kapalı 720p'de 700 MBlara ulaştığı oldu VRAM kullanımı. Arkham City'de de benzer ayarları yapmış ve stutter'ı büyük oranda çözmüştüm. Ancak Arkham City'i GTX 480'de oynamıştım, bellek bant genişliği şu an denediğim kartta çok daha düşük. B.W streaming'e etki ediyor olmalı. Daldan dala atlamak gibi oluyor ama eski nesil konsollar ufacık bellekleriyle o textureların altından nasıl kalkıyorlar? Çünkü şu problemin PS3 ve xb360'ın işine gelen tarzda programlamayla ilgisi olduğunu düşünüyorum. tamam anti-aliasing yok, anisotropic filtering yok hatta texture comperssion konusunda iyi algoritmaları var falan ama 256 mb vram bana her türlü yetersiz geliyor. Gerçi PC'ye özgü programlama çok mu maliyet ister, programcı olmadığım için anlamış değilim. Bu open world oyunlarında (mesela diyelim koskoca bir ormandasın sahnede gözükmeyen ama her an gösterilmesi gerekecek dünya kadar tex.ler var) textureların yükleme süreci nasıl işliyor?

Config dosyalarında bi yeri ıskalıyorum ya da Arkham Origins başka bir config ayarı daha istiyor olmalı. systemsettings.ini diye bir şey daha olmalıydı ama kaybolmuş.

Oyunun da kendi benchmarkı var ve orada bu stuttering yok(tüm ayarlar düşürüp de deniyorum şimdi oynadığım gibi)ve fps ortalama olarak 50yi geçiyor. Koymuşlar oraya ufacık bir sahneyi, zaten stream edilecek texture da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 14 Nisan 2014; 12:28:18 >

• Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Remember Me denedin miydi? Onda da ne seviyelerde ? Sebastian ile konuşalım belki yardımcı olur, iyi niyetli gibi birine benziyor çünkü.

Tex. yüklemek vs. onlar zor kısımları değil, yani oyunun openworld vs. olması ile alakasının olmaması lazım. Tabi fikrim yok o ayrı. PC'de niye kimilerinde sorunlu kimilerinde sorunsuz iken bi de konsolu dahil edip onlarda daha düşük kaynak ile niye sorun yok dersen hiç hiç çıkamam artık işin içinden, bilmiyorum. Belki paralel render komutları yollayabiliyorlardır diyip sıyrılıyormuş gibi yapayım. Ama Nvidia'nın kendi driver altyapısı PC'de tam o şekilde olmasa da onu simüle etmeye çalışır bi miktar. Gerçi onun için de dx11 multi-threading gerekiyor. Tek başına driver paralel koomut yollama yapmıyor.

Direk konsollar için dx de olmayan şeylerin hepsi onlarda var. Bi sürü yapıyı onlarda kurmak dert değil. Sen burda cpu tarafında command list hazırlayıp gpu'ya yollayıp işletilmesi için 20ms zaman harcıyorsan konsolda o 5ms bile sürmüyor. Sırf o şekilde vram miktarı, bw vs. açısından bakmamak lazım. Yani sorunun konsollarla alakalı olmaması lazım, onlardan 10 kat güçlü aletim var niye takılıyor söyleyecek bişeyim yok elbette ondan böyle uzatıp duruyorum.

• Remember Me'de stutter hemen hemen yok ama SSAA açtım mı fps çok anormal bir şekilde düşüyor.(50 fpslerden 10-15lere kadar) Tabi elimdeki sistemler SSAA'yı kaldıracak şeyler değil o yüzden sorun değil.
  • Sebastian Lagrade, remember me programcısı yada programcılarının önde geleninden biri olması lazm.

http://seblagarde.wordpress.com/

http://www.dont-nod.com/

Buraya mı yazayım konuya mı bilemedim. remember me için de tonla şikayet varmış. Düzeltmek için bi sürü kodlama ve art'da da değişiklik gerekiyormuş. Dahası,fazlası vs. için UDN'e bak iletişime geç vs. dedi.

Nerede karşılaştığımı hatlramıyorum, bi geliştrici tex. kullanılan objelerden birinin . özelliklerinden birine force mip ayarla demiş. Soran geliştricinin de sorunu tak diye çözülmüş blury vs. (tex veya object özellikleri ayrı ayrı farkeder mi bilmiyorum yada birbirine mi bağlı).

UDN'de bunu tex. özelliklerinden, Kismet/scriptting'den, yada koddan değiştirilebileceğinden bahsediyor.

Kendim deneyimlemedim ama tonla insandan anladığım config ayarları ile bi türlü kesin düzelmiyor. Bazılarında düzelio bazılarında işe yaramıyor, bazılarında başka soruna yol açıyor.

Kod ile nasıl düzeltilir bilmiyorum. Yani çok uğraş isteyecek bişey olmaması gerekir diye geliyor insana, sonuçta basit bişey olarak bahsediliyor şunu şunu yap olur gibisinden.

Eğer tex. özelliklerinden düzeltilebilen bişey ise ve bizdeki yerel oyunun tex. dosyalarında varsa bunlar, belki biri minik bi patch yada program yazıp bütün tex. leri set edebilir. Her durumda işe yarar mı fikrim yok, kim uğraşır yapar bunu bilmiyorum. O kadar programcı varken niye kimse kıçını kaldırıp görmezden gelir zerre fikrim yok. Ya yapılması çok zor bişey yada insnaların topu birden değmeyeceğini düşünecek kadar uçmuş. Okkam'ın usturası gözünden bakmaya kalksam 2'sine de aynı oranı verirdim ://

Yani vay anasını + şimdilik çare yok sanırm.

• Far cry 3 de olan dynamıc shadows sorununun bu konuyla bir ilgisi olabilir mi acaba?Oyun çıktığından beri aydınlık ortamda çimenler ve otlarda mevcut olan gölgelerde garip bir titreme söz konusu.Biraz araştırdım genelde nvidia kartlarda var bu sorun.Oyun karanlığa geçince hissedilmiyor ama ışığınca bu titreme görselliği çok bozuyor.Örnek verecek olursam şu videolardaki gibi;

Link içim sağol epey güzel bir blogmuş. İletişime geçip derdimi anlatayım.

Yapımcıların uğraşmaya değmez diye düşünmelerine şaşırmam. Çünkü bugüne kadar birçok oyunda kendi pisliklerini oyuncular hazırladıkları modlarla çözdüler. O kadar basit olan şeylere bile tenezzül etmedikleri oluyor ki insan hayret ediyor. Texture streaming azınlığın problemi ise düzeltmek de biraz emek istiyorsa neden kassınlar? Biraz önce renk profili probleminden bahsettim, adamlar nvidia'nın kendi forumlarında şikayet ediyorlar hala driverlarında sorunu çözmediler, ki bu olay artık azınlığın sorunu bile değil.

Oyun yapımcısının gözünden bakayım olaya:PC'de bugüne kadar bu oyunu kaç tane sattık?500 bin falan. Bundan sonra taş çatlasa kaç tane satarız?100 bin. Bu texture pool meselesi ne kadar yaygın?%5 falan. Peki bu %5'in ne kadarı forumlarda orada burada bas bas bağırır da hakkımızda olumsuz PR oluşturur? En fazla binde biri. Bu sorun duyulursa potansiyel 100 bin müşterimizin ne kadarını kaybederiz? en fazla %1'ini. 1000 tane müşteriyi kaybedersek ne kaybederiz?(tamamen atıyorum) 20 bin dolar falan. Sorunu çözmek için kaç programcıyı ne kadar süreyle angaje ederiz? Valla iki tanesi en az bir ay bu sorunla uğraşır. Ne dersin sence uğraştığımıza değer mi? Değmez bu sefer yeni çıkaracağımız oyuna harcadığımız efordan çalmış oluruz. Bırak o zaman ne halleri varsa görsünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 17 Nisan 2014; 11:17:49 >

• Özellikle ilk videoda çok belirgin. Anti Aliasingle ilgili olma ihtimali var. Bi keresinde benzer bir durumu FXAA'yı configlerden kapatıp MSAA'yı yükselterek çözenlerin olduğunu duymuyştum.
    Sebastian Lagrade'e ulaştım bana Unreal Developer Network'e durumu bildirmemi söyledi. UDN'den ise 2 haftadır cevap yok!
    Yeni sistemde Remember Me'yi denedim ve daha zayıf sistemlerde yaşamadığım ölçüde stutter yaşadım. Gene aynı sorun devam ediyor. Config ayarlarıyla kalıcı düzeltemediğim için hiç uğraşmayacağım. San Andreas yeni sistemde de sürünüyor.
  • Takılma yaşamanızın sebebi performansınızın çok bellek bağımlı olması. Her tür gddr5 bellek hatasını bellek kontrolcü düzeltemiyorsa bellek saat hızınızı düşürmenizin faydası olur.
    Z fighting olayını da daha bilmezken bir incelemede Mass Effect 2 görüntülerindeki karşılaştırma dikkatimi çekmişti. "Sinematik etki" diyebileceğim bir şekilde süper örneklem kullanılmasının hatları birbirine adeta yedirdiği, hiçbir şeyin etrafındaki renk yoğunluğundan taşmadığı bir berraklık sağlamıştı.
    İşin aslı, sorun, geometrilerin oyunun kapsamı ölçüsünde ne kadar yoğun çizildiğinin ekrandaki piksel sayısı ile alakasının olmamasında sanırım. 10 sene öncesinin oyunu ile bugünkü oyunun piksel yoğunluğu monitörümüzde aynı olsa bile 5 katı geometri olursa "tek renk örneklemi ile sahnenin tüm renklerini bir seferde canlandırmanın sorgusuz sualsiz bir yolu kalmıyor olabilir.
    Nvidia'nın sadece dokulara süper örneklem sağlayan TRAA yöntemiyle bu tür meseleleri tamamen ortadan kaldıran AMD'nin tüm sahne süper örneklemi kadar iyi görüntü verememesi, dolayısı ile kuvvetle muhtemel.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizi tam anlayamadım. Remember Me'nin stutter problemlerinin bandwith bound olmasından kaynaklandığını mı söylüyorsunuz yoksa HD 7950'deki bellek erişim+driver kaynaklı takılmanın benzerini mi yaşadığımı düşünüyorsunuz?. Neden katılmadığımı söylersem VSYNC açık ya da kapalı aynı sorun gerçekleşiyor. VSYNC kaplı FPS 100'ün üstünde seyrediyorsa(zaman zaman 170lere çıkıyor) 60 fps limitinde sistemin hiçbir framei geciktirmeden hazırlayabileceğini düşünüyorum. Frame time meselesi aklıma geldi ve Tahitilerin bu konuda sabıkası olduğunu bildiğimden(R9 270X kullanıyorum ikisi de GCN sonuçta) acaba öyle bir durum mu var dedim ama zannetmiyorum. Remember Me'de SSAA performansı korkunç değiştiriyor ancak SSAA(100ün üstünde dediğim SSAA kapalıyken tabi) açıkken de kapalıyken de stutter var.

Z-Fighting konusu AMD ya da nvidia fark etmiyor. Yeni sisteme kurduğum tüm oyunlarda istisnasız z-fighting var. Ne SSAA, ne MSAA ne de config dosyalarından Lod bias gibi ayarları değiştirmek kar etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 4 Temmuz 2014; 20:07:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carnage86

Hocam dediğinizi tam anlayamadım. Remember Me'nin stutter problemlerinin bandwith bound olmasından kaynaklandığını mı söylüyorsunuz yoksa HD 7950'deki bellek erişim+driver kaynaklı takılmanın benzerini mi yaşadığımı düşünüyorsunuz?. Neden katılmadığımı söylersem VSYNC açık ya da kapalı aynı sorun gerçekleşiyor. VSYNC kaplı FPS 100'ün üstünde seyrediyorsa(zaman zaman 170lere çıkıyor) 60 fps limitinde sistemin hiçbir framei geciktirmeden hazırlayabileceğini düşünüyorum. Frame time meselesi aklıma geldi ve Tahitilerin bu konuda sabıkası olduğunu bildiğimden(R9 270X kullanıyorum ikisi de GCN sonuçta) acaba öyle bir durum mu var dedim ama zannetmiyorum. Remember Me'de SSAA performansı korkunç değiştiriyor ancak SSAA(100ün üstünde dediğim SSAA kapalıyken tabi) açıkken de kapalıyken de stutter var.

Z-Fighting konusu AMD ya da nvidia fark etmiyor. Yeni sisteme kurduğum tüm oyunlarda istisnasız z-fighting var. Ne SSAA, ne MSAA ne de config dosyalarından Lod bias gibi ayarları değiştirmek kar etmiyor.

Yanlış anladınız beni, bellek zorlanıyor diyorum. Çok yüksek çözünürlüklerle kullanmadıkça bantgenişliğinizi %20 düşürebilirsiniz.
    Z hususunda, 4-8 ssaa'nın çözemeyeceği sorunun olmadığını buradan bakarak gözlemleyebilirsiniz.
    Görüntü kalitesi

Hocam sizi hala anlayamadım. Bant genişliğini düşürmek nasıl belleğin zorlanmasını azaltacak?

SSAA Z-fighting tarzı sorunları çözmeye yetmiyor. Orada gösterdiğiniz ekran görüntülerinde yaşanan duruma benzese de durum tam olarak bundan kaynaklanmıyor. AA kapalı görüntü ile 8X SSAA elbette aynı olmaz ama bahsettiğim oyunlarda AA arttırmak bir işe yaramadı. texture lod ayarları belki işe yarayabilir desem de o da çözmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnage86

Yeni sistemde Remember Me'yi denedim ve daha zayıf sistemlerde yaşamadığım ölçüde stutter yaşadım. Gene aynı sorun devam ediyor. Config ayarlarıyla kalıcı düzeltemediğim için hiç uğraşmayacağım. San Andreas yeni sistemde de sürünüyor.

Hocam kusura bkamayın işin teknik detayıyla uğraşıyorsunuz ama
    San Andreas gibi oyun için can sıkmaya deyecek bri tarafı varmı bu oyunun
    grafiklerine baktımda pek beğernmedim yoksa zevk meselesi anlıyorumda sıkıntı yapmanızı anlamadım
  • Burada çevresel gölgeleme(ao) ile alakalı olduğunu tespit etmiş bazı kullanıcılar.
    Skyrim konusu
    Orada yazılanlar ilgimi çekti doğrusu bir eleman hareket ederken oluyor demiş bende de genelde hareket sırasında oluyordu. Bir deneyeyim sonuçları bildireceğim. Ama AO olmayan oyunlarda da oluyordu bu sorun(Deadpool, GTA Vice City gibi)
  • Z kesinlik ayarını değiştirebileceğiniz iki program var Radeonlar için, Ati tray tools ve Radeonpro. Şahsen att ile daha başarılı netice almanızı bekliyorum. 24 bit Z kesinliğini zorla seçeneğini deneyebilirsiniz, yalnız Nvidia da 24+8=32 bit uygulayabiliyormuş. Kalan 8 biti neye kullandıkları hakkında pek bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.