Şimdi Ara

Z-fighting meselesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RadeonPro yüklü Ati tray tools'u kurmadım. Ambient Occlusion ile ilgili yapılabilecek tüm ayarları yaptım. Far Cry 3 yüklü değil ama biraz önce verdiğiniz linkteki çözümlerin FC3'de işe yarayacağını düşünüyorum. Skyrim'i hiç kurmadım bugüne kadar ama texture shimmering, flickering, z-fight gibi konularda sabıkalı bir oyun olduğunu çok duydum. z derinliğini değiştirmeyi daha önce denemiştim ve sonuç vermemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carnage86

RadeonPro yüklü Ati tray tools'u kurmadım. Ambient Occlusion ile ilgili yapılabilecek tüm ayarları yaptım. Far Cry 3 yüklü değil ama biraz önce verdiğiniz linkteki çözümlerin FC3'de işe yarayacağını düşünüyorum. Skyrim'i hiç kurmadım bugüne kadar ama texture shimmering, flickering, z-fight gibi konularda sabıkalı bir oyun olduğunu çok duydum. z derinliğini değiştirmeyi daha önce denemiştim ve sonuç vermemişti.

battlefield 3 ve 4de texture flicker yaşıyorum. fc3te ise şöyle bir problem

• quote:

Orijinalden alıntı: Carnage86

Texture mapping konusunda problem olabilir. Benzer şeyleri daha önce gördüm. Texture streaming ile sıkıntısı olan oyunlarda benzer şeyler yaşamıştım. GPUn nedir. Kaç TMUsu var? Anisotropic Filtering tarzı filtrelemeye ek olarak texturelarla ilgili yaptığın ekstradan ayar var mı?

sistem imzada, ne catalystten ne radeonprodan müdahale etmiyorum oyunlara herşeyi kendi ayarlarından yapıyorum.
  • Carnage86 C kullanıcısına yanıt
    Tekrardan kusura bakma aklıma bişey gelmiyor. Belki AMD ile daha iyi olabilir diye düşünüyordum ama bilemiyorum. Yapımcı/geliştricinin bişey yapmadan config/ayarlar üstünden azalıyor ama bi türlü düzelmiyor ise başka alternatif ne olabilir bilemiyorum gerçekten. Ona da adamlar yanaşmıyorsa artık bela okumaktan başka ne çare var bilmiyorum (hayrına birisi UT oyunların texture zımbırtıları ile oynayacak hackleyecek bişey yazabilir mi gibisinden bişey var aklımda sadece. Eğer texture dosyaları salt tex. içeriyorsa, geliştirme ortamındaki gibi ayarlanabilen değerleri yoksa bu da işe yaramaz).

Yukarda yazmıyor, PM'den de tam hatırlamıyorum, DPC latency kurcalamış mıydın?
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    DPC testini daha önce yapmıştım ama yeni sistemde denemedim. Galiba Windows 8'de sık yaşanan ama daha sonra updatelerle falan düzelttikleri bir sorundu. Hatırlattığın iyi oldu bir daha bakayım sonuçları bildireyim.

Bahsettiğim sorunla bu forumdan bir arkadaş da karşılaşıyor, FX8+GTX 660 Ti sahibi ve stuttersız oynadığı UE3 oyunu yok gibiymiş neredeyse. Ben stream ederken disk erişiminin etkisi falan filan diyordum ama adamın SSDsi var değişen bir şey yok. GTX 660'ın rahat rahat oynatması gereken oyunları yüksek fps+bol stutterla oynuyor. Zaten bu sorundan bahsedenler de hep yüksek fpslerde yaşıyorlar.

@designr: GPUn benimle aynı sayılır(r9 270x revize 7870xt deniyor). Texture detaylarını azaltıp arttırmak belki işe yarayabilir. hiçbir şeyi kurcalamadıysan texture detail distance(biraz kafadan atıyorum açık söyleyeyim) gibi ayarları değiştirmeyi dene istersen(daha beter etme riskin de var tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 6 Temmuz 2014; 19:28:22 >
    Direk diskten veri okuma ile ilgili olmadığına neredeyse eminim ama Ram Cache ile denedin mi(kısıtlı bi alandaki tex. ler yeterince Windows/oyun tarafından zaten cache edilmiş olması lazım. Çünkü aynı oda içinde sadece yere kapıya bakmakla bile oluyor. sonuçta windowsun stok file cache sistemi çoktan ordaki texlere denk gelen dosya kısımlarını cache etmiş olmalı)? Bakayım demiştin ama işe yarayıp yaramadığını yazmadın, her ne kadar işe yaramadı sonucu çıkarsam da.
  • designr kullanıcısına yanıt
    aslında bu bir problem değil zoom yapınca detaylar artıyor uzaklanşınca azalıyor özellikle yapılan birşey nerdeyse her oyunda var
    Bir süre test yaptım 4300 microsaniye en kötü çıktı DPC testi.(DPC Latency Checker v1.3) Diğer sistemlerde daha iyi çıkıyordu. Önce boşta, sonra oyunlarda,videolarda,stres testlerinde denedim. Latency açısından pek bir değişiklik olmuyor. Sence değer nasıl,durumla ilgili olma ihtimali ne kadar?Dikkate değer bir durum. Herkes Wİn 8'i suçlu buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 6 Temmuz 2014; 21:08:36 >
  • Bu z fightning gta sa'da ne çok başıma gelirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çizim mesafesini uzağa ayarlamakla da çözülebiliyormuş. Kayıt defterinden yapılabilir sanırım en düşüğü yükselttiğiniz zaman uzak mesafedeki Z kesinliği artıyormuş.
    MSAA 4x seçildiği takdirde de Z derinliği 8x8 pikseller için olmak yerine 4x4 pikseller için hesaplanıyormuş. Her tür kesinlik artışının neticede çakışan derinlikleri çözme olasılığı var diye düşünüyorum.
    Bir de işin OİT - sıra bağımsız şeffaflık boyutu var. Bir araştırma makalesinde de çok daha verimli Z sıralamanın OIT sayesinde yapılabildiğini yazıyorlar. İlginçtir, yine döndük dolaştık geldik AMD'de olup da directx ve genel kanı sebebiyle kullanılmayan bir başka özelliğe(makalede gtx480 kullanılmış).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Temmuz 2014; 22:22:58 >
     Z-fighting meselesi

Ben direk bununla olmamalı diye düşünüyorum ama 4300 dediğin absolute max mi? ortalamada daha düşük seyrediyor mu?

Ses, network vs. disable edip denedin miydi daha önce, servis mervis ne varsa kapatıp?
    4300 maksimum değerdi. Ama daha sonra uzun bir süre denedim bir daha böyle bir değer görmedim.

Teker teker denedim. Ağ sürücüsü kapalıyken uzun bir süre test ettim 2800ü geçmiyor. USBde kapalı iken maksimum 3000 oldu.

Her şey açıkken aldığım Windows Performance Analyzer sonucu:

Z-fighting meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 7 Temmuz 2014; 1:30:42 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Oyun içi draw distance mı ya da daha farklı bir ayar mı?

Order Independent Transparency bildiğim kadarıyla sadece Tomb Raider'da var, Lara Croft'un saçları ahenkle dansetsin diye. O da feci işlem gücü istiyor.
  • Z-Fighting PS4'de de çok rastlanıyormuş:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 16 Ağustos 2014; 19:06:40 >
  • Bu sorun minimal olarak bendede oluyor uzaktaki detaylar cok iyi değil mesela 32xcsaa acıyorum yinede telllerde vs kırılma meydana geliyor oyunlardaki uzaklık detayı maximum seviyede bu pc nin sorunu bitmiyor suan için i7 3770k & gtx 660 var bende oyunlara antialasing işletemiyorum mesela yani fps yi iç etselerde yinede tırtıklar tam anlamı ile yok edilemiyor ya oyunlarda birşey var yada benim 2 tane sistemde birşey var crysis 3 ü maximum detaya aldığım halde korkuluklar vs tırtıklanma yapıyor configden ve kontrol panelden sona dayasamda aynı uzaktaki nesneler dahada beter pc de oyun işinden fena halde soğudum şahsen pentium 1 den beri bir sürü sistem toplamış biriyim her sistemin bir sorunu mutlaka cıkıyor mesela bundan önceki pc imde amd fx8320 vardı aynı ekran kartı ile sorun gözlemlemedim ancak amd de çok fps düşüşü yapıyordu i7 ye atladık bu cıktı bitmiyor sorunlar şu oyunları tam stabil çıkaramadıkları içinde sistemdenmi eminde olamıyorum

• Orta kısımları olağan grafik komutlarıyla çizsinler, köşeleri ve benzeri titreme olasılığı olan yerleri raytracing ile görüntülesinler. Zaten az sayıda olduğu için fazla kastırmaması gerek. Ya da blur yaparlar oralar böylece renk değişse bile hemen belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Ağustos 2014; 20:03:11 >
  • Konsollardan z-fighting örneklerine devam. Link verdiğim saniyeye dikkat edin:

http://www.youtube.com/watch?v=RkacZnShxY4#t=2m23s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 11 Kasım 2014; 17:05:23 >
  • ustte sorunun sebebini yazmistim.
    noktalar 3d den 2d ye dusurulunce onlarin z derinligini gosteren sayi da esit olursa bu durum oluyor demistim yukarda.

simdi ise kesin sebebini soyluyorum. evet.
    bilgisayarda tam sayilar sorunsuz iken noktali sayilardan(floating point) pek cogu tam gosterilemez.

mesela bilgisayarda 0.1 in tam karsiligi yoktur. o yuzden 0.1000001 gibi tam karsiligi olan noktali sayidan yuvarlama veya o kullanilir yapilir.

hani nasil ki 2.8 tam sayisini genelde 3 e , 2.1 sayisini da 2 diye tam sayiya ceviriyoruz ya. iste aynen bu float pointlerde de ayni sorun var.bu float sayilar isterse 512 bit olsun gene 0.1 i tam gosteremez.

yine dedigim gibi sirf 1 noktayi 3d den 2d ye dusurmede en az 256 tane noktali sayili sayi carpip toplanilir. buda hatayi arttirir.
    o yuzden mantiken hic ust uste binmemesi gereken noktalar ust uste biner. cunku float sayilar olmasi gereken yeri tam temsil edemez.

size bir ornek veriyim bu floating number error ile ilgili.
    0.1 sayisini hesap makinesinde durmada 2 ile carpin.toplayin bolun iste. belli bir yerden sonra sayinin son basamaginda acayip acayip sayilar cikacaktir.
    bu sorun uzaya giden roketlerde bile patlamaya sebep oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu olayın bi çözümü yokmudur bf3 bf4 harbi soğudum oyunlardan farcry3'de aynı şekilde zaten
  • Uzak obje detayını düşürmek fayda sağlıyormuş. Yani kesinlik sınırının ötesini göstermeyen ayarlar kullanmanız gerekliymiş.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.