Ben PS3'de kullanmak üzere gerçek 5.1 veren kulaklık arıyorum. (Sebebi akşamları evdekileri rahatsız etmemek için) Malum PS3 den optik çıkış var.. o yüzden optic çıkışlı decoderli kulaklıklar (sharkoon, senhieizer, Razor vb.) çok pahalı..
Aklıma şöyle bir şey geldi..
Bende Logitech Z 5500 var. Malum decoderi var DTS, 5.1 vb. çözüyor. Zaten Z 5500 PS3 bağlı optic olarak. Gerçek 5.1 ses veren kulaklık alsam Z5500 ün decoderinin üzerindeki kulaklık çıkışına taksam yine aynı dijital kalitede gerçek 5.1 veya DTS ses alabilirmiyim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Yanlış bilmiyorsam Z-5500 kulaklık çıkışı stereo olarak veriyor...
aynı şekilde ben kullanıyorum. kulaklığın kalitesine bağlı, bende dandik 5.1 kulaklık var, onda bile 5.1 ses alabiliyorum.
Tam oalrak öğrenmek istediğim şudur.
Z5500 ün decoderine gerçek 5.1 ses veren kulaklık (sharkoon, razor gibi her kulaklıkta 3 hoparlör oaln toplamda 6 haporlör olan kulaklık) bağlasam, bu kulaklıkların kendi decoderleri gibi çözüp direk 5.1 vey/veya DTS ses alabilirmiyim.. benim öğrenmek istediğim bu..
Kulaklık alıcam ama eğer Z5500 ile bunu halledersem haricen birde decoder almayayım kulaklık için..
bendede z5500 var ve kulaklık çıkışı stereodur ancak 5+1 kullaklığın kablosunda 3 tane giriş varsa onları z5500 ün decoderinni arkasındaki çıkışlara bağlarsan 5.1 ses alabilirsin
mnybjk
dediğini yaparsam başka bir sayfada kulaklığı patlatabilirmişim olmaz dediler :)
quote:
Orijinalden alıntı: hulusi
mnybjk
dediğini yaparsam başka bir sayfada kulaklığı patlatabilirmişim olmaz dediler :)
bilgisayar müh 4. sınıf okuyorum elektronikle aram neredeyse bilgisayrdan daha ii düşündüm dediğini ama bence öle bişi olmaz neden diceksin eğer subın arkaşındaki anfiden çıkan güçden alsaydık sesi o zamn biraz olsun patlama ihtimali vardı ama bu sefer sadece decoderden normal güç alacaksın ben yüzde 95 patlamaz diorum ve hatta bende alıp kullnırım aynı şekilde kendi evime taşınınca öğrenci evinde rahatım alt üst iş yeri yada boş ses konuşunda çok rahatım :D
Ben yanlış söyledim.. Sub ın arkasındaki direk hoparlörin bağlandığı yere kulaklığı bağlarsan sıkıntı olur dediler.. Sizinde belirttiğiniz gibi
Decoderin arkasındaki 3 çıkışa uygun olan gerçek 5.1 olan hoparlör markası varmı önereceğiniz?
bende tam bu şekilde konu ararken buldum konuyu. merak ettiğim acaba 5+1 ses sistemi kullanmaya imkanım yok şu an acaba hangi kulaklıkla ses sistemine yakın dts ses alabilirim. yada böyle birşey mümkünmü.
quote:
Ben yanlış söyledim.. Sub ın arkasındaki direk hoparlörin bağlandığı yere kulaklığı bağlarsan sıkıntı olur dediler.. Sizinde belirttiğiniz gibi
Decoderin arkasındaki 3 çıkışa uygun olan gerçek 5.1 olan hoparlör markası varmı önereceğiniz?
hoparlor değilde kulaklık soruyorsun galiba hiç kullanmadım 5.1 kulaklık o yüzden bilmiyorum ama creative in filan vardır die düşünüorum yada logitech in
quote:
Orijinalden alıntı: Baveran
bende tam bu şekilde konu ararken buldum konuyu. merak ettiğim acaba 5+1 ses sistemi kullanmaya imkanım yok şu an acaba hangi kulaklıkla ses sistemine yakın dts ses alabilirim. yada böyle birşey mümkünmü.
5.1 dts ses alman için bilgisayarında yada kullandığın cihazda 5.1 dts destekleyen ses kartı filan olması lazım kulaklık bilmiorumama alacağım bende ilerde :)
quote:
Orijinalden alıntı: mnybjk
quote:
Orijinalden alıntı: Baveran
5.1 dts ses alman için bilgisayarında yada kullandığın cihazda 5.1 dts destekleyen ses kartı filan olması lazım kulaklık bilmiorumama alacağım bende ilerde :)
çok karışık bu işler en iyisi tvnin orjinal sesi zaten oda küçük
Z5500 e bağladığınız kulaklıkla DTS ses filan alamassiniz gibi duruyor.
DTS ses alabildiğiniz kulakliklar var ama onlarda kendi decoderi ile geliyor. Tahminende DTS sesi Dolby ye çevirip aktariyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cryptdlg
Z5500 e bağladığınız kulaklıkla DTS ses filan alamassiniz gibi duruyor.
DTS ses alabildiğiniz kulakliklar var ama onlarda kendi decoderi ile geliyor. Tahminende DTS sesi Dolby ye çevirip aktariyor.
eğer 5.1 kulaklığı z5500 ün arkasına bağlarlarsa o 3 çıkışa alırlar dts
Kulaklığı patlatmasında gerisi sorun değil Bu arada eğer arka kısmında 3 adet kulaklık çıkışı varsa ve bunları normalde hoparlörü takmak için kullanılıyorsa çalışır ama tekrar diyorum düşük seste takın sonra sesi yavaş yavaş açın, kulaklık cızırdamaya başladığı gibi sesi kısın yoksa kökünden olursunuz
Benim anladığım Sub'ın arkasına bağlanmayacak ama decoderin arkasındaki kulaklık çıkışına bağlanırsa 3 kablo ile DTS alınabilir?
Doğru anladım değilmi?
Peki Decoderin arkasına girecek kulaklık öneriniz varmı ? (Gerçek 5.1 ses veren, yada gerçek gibi veren sanal )
quote:
Benim anladığım Sub'ın arkasına bağlanmayacak ama decoderin arkasındaki kulaklık çıkışına bağlanırsa 3 kablo ile DTS alınabilir?
Doğru anladım değilmi?
Peki Decoderin arkasına girecek kulaklık öneriniz varmı ? (Gerçek 5.1 ses veren, yada gerçek gibi veren sanal )
dekoderin arkasındaki çıkışlar evet ama onlar kulaklık çıkışı değil 5.1 çıkış orası 5.1 kulaklıklardada 3 giriş vardır die düşünüorum
bunu al derım
ARKADAŞLAR Z5500 TEKNOSADAN TESHIR URUNU ADI ALTINDA TANIDIK VASITASIYLA 1 HAFTA ONCE ALDIM URUNDE ENUFAK BIR SORUN VEYA CIZIK KIRIK HICBISEY YOKTUR URUN SIFIRDIR... 550 TL SATIYORUM 24 AY TEKNOSADAN GARANTILIDIR ISTANBUL ICI URUNU EWIMDE GELIP GOREBILIR DENEYEBILIR ANADOLU YAKASINDA YASIYORUM ALMAK ISTEYEN ARKADAŞLAR zrdms143@hotmail ADRESINDEN BANA ULASABILIR KARGO KARSI TARAFA AITTIR PAZARLIK VS SOZ KONUSU DEILDIR VE ALTINI CIZIYORUM TEKNOSADAN 24 AY GARANTILI 550 TL DIR.....
ARKADAŞLAR Z5500 TEKNOSADAN TESHIR URUNU ADI ALTINDA TANIDIK VASITASIYLA 1 HAFTA ONCE ALDIM URUNDE ENUFAK BIR SORUN VEYA CIZIK KIRIK HICBISEY YOKTUR URUN SIFIRDIR... 550 TL SATIYORUM 24 AY TEKNOSADAN GARANTILIDIR ISTANBUL ICI URUNU EWIMDE GELIP GOREBILIR DENEYEBILIR ANADOLU YAKASINDA YASIYORUM ALMAK ISTEYEN ARKADAŞLAR zrdms1453@hotmail ADRESINDEN BANA ULASABILIR KARGO KARSI TARAFA AITTIR PAZARLIK VS SOZ KONUSU DEILDIR VE ALTINI CIZIYORUM TEKNOSADAN 24 AY GARANTILI 550 TL DIR.....