Öncelikle herkese Merhabalar, Kendime Pc toplayacağım fakat anakart konusunda özellikle kararsız kaldım.Kararsız kalmamım nedeni uzun vadeli bir pc toplamak istiyorum ama hangi markanın hangi modeli daha üst seviye bu konuda malesef karar kılamadım,
Gigabyte Aouris , Asus Tuf Gaming , MSI Pro bu markaların bu modelleri arasında çok fark var mı yoksa bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem Bileşenlerim ; İşlemci : Intel i5 12400 3.60GHz 18MB Ram : CORSAIR VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) 3600MHZ Ssd : Kingston KC3000 1TB Anakart : GIGABYTE AORUS Z590 ULTRA Ekran Kartı :RTX 3070 Powersupply : Corsair AX860 860 Watt Kasa : Thermaltake Armor Full Tower < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin_ozel -- 15 Şubat 2023; 14:16:37 > |
z590 - z690 - z790 Anakart Tavsiye
-
-
intel yeni işlemci serisinde soket değiştirecek gene, ne kadar uzun vadeli olabilir ki?
ddr4 sistem toplayacaksan, işin gören en uygun fiyatlı anakartı al, yeni işlemcileri takamayacağın için, herhangi bi ileri dönüklüğü de olmayacak.
-
Şöyle yeni bir ürün çıktığında illa hemen onu alayım kullanayım diye düşünmüyorum , Şuan mevcut ürünlerle beni Minimum 5 yıl herhangi bir problem yaratmayacak vs şekilde bir sistem düşünüyorum. O zaman tavsiye olarak belirtmiş olduğum sistem sizce uygun mu ? Tavsiye edeceğiniz veya şu anakart diğerlerine göre daha iyi diyebileceğiniz birşey var mı ?
-
Intel bir sezonda on tane de soket çıkarabilir, bu sizin sisteminiz çöp oldu değiştirmeniz gerekiyor anlamına gelmez, aldığınız anakartın desteklediği en üst işlemciyi alır takarsınız kullanım süreniz yine uzar, 6 core'den da 10/16/24 core gibi cpu'lar kolay kolay yetmemezlik yapmaz.
MSI PRO Z690-P ATX DDR4 sanırım en ucuz bu çipsette 4.500 TL gibi şuan, belki daha uygun Z690'lar da vardır, sitesinden işlemci desteğine bakabilirsiniz;
https://www.msi.com/Motherboard/PRO-Z690-P-DDR4/support#cpu
Aldığınız anakart ya da çipset 6 core'dan başka işlemci desteklemezse o zaman ayrı tabi ama Z690/790 çipsetlerin desteklediği işlemcilere bakarsak kolay kolay güncelliğini yitirmez diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Şubat 2023; 13:51:43 >
-
gidip z590 almak gibi bir hata yapmayın 11. nesilden sonrasına desteği yok. z690-a pro alıp geçin fp olarak alabileceğiniz en iyi anakarttır.
-
-
Bu şekilde Ekran kartı olmadan bir sistem düşünüyorum ama fikir belirtebilir misiniz ?
Power : Corsair AX860İ Mevcut var
-
Uzun vadeli istiyorsan AM5 anakart almanı tavsiye ederim.
Z590 ile bahsettiğin işlemci uygun değil. O işlemci için Z690 veya Z790 lazım. Bu anakartlar zaten son demlerini yaşıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X