Şimdi Ara

z97 Gaming 5 vs z97 Gaming 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aralarında 100 TL var elimde 200 Tl kalıyor gaming 7 de alabilirim 100 daha katıp.
    Siz ne dersiniz? Değer mi aralarındaki fark nedir tam oalrak.
    OC den anlamayan biri olark Gaming 7 deki Tek tuş OC olayı işime yarar mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzocsata-30-usb-30-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-gaming-7-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzocsata-30-usb-30-anakart.html#genel-bakis

Not: 4790k ve 780Ti ile kullanılacak.

• MSI Z97 Gaming 7 bile hala Analog PWM (Interseil ISL6388) kullandığı için ben tavsiye etmem. Aynı şekilde Gigabyte Gaming 3 ve UD3H de Analog PWM (ISL9582) kullanıyor. Asus Z97-A, Gigabyte Z97x Gaming 5 öneririm ben. Giga Gaming 5'de "Gerçek" 8 phase bulunuyor, Vishay'in Sira12 mosfetlerini kullanıyor (Verimli mosfetlerden birisi. En iyiler arasında yer almasa da günlük kullanımda 25 ampere çok yakın değerler elde edebilir). Asus Z97-A ise "gerçek" 4 phase bulunduruyor, ve PH6030AL mosfet kullanıyor. Bu mosfet 25 derecede yaklaşık 79 amper sağlayabilse de, 55w ısı yayma değeri sebebiyle günlük kullanımda 30a civarı sağlayabiliyor. Giga Gaming 5 VRm konusunda MSI Gaming 5 ve 7'den daha iyi (hem +2 gerçek phase hem de serin çalışan verimli mosfetler, ve dijital pwm avantajı). Asus Z97-A ve MSI Gaming 5-7 de ise: Asus'da biraz daha iyi mosfet ve dijital pwm var, MSI'da +2 gerçek phase avantajı var. Tabi MSI Gaming 5 de yeterli, overclock yaparken VRm'lerin limitine takılamazsınız (hatta bazı extreme koşullarda bile). Seçimi sadece VRm etkilememeli fakat MSI Gaming'i tercih etmenizin özel bir sebebi yok ise, ben bu iki anakartı öneririm.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ga-z97x-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidvi-anakart.html
    http://www.teknofiyat.com/?search=asus+z97-a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 19 Temmuz 2014; 5:22:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Arkadaşlar aralarında 100 TL var elimde 200 Tl kalıyor gaming 7 de alabilirim 100 daha katıp.
    Siz ne dersiniz? Değer mi aralarındaki fark nedir tam oalrak.
    OC den anlamayan biri olark Gaming 7 deki Tek tuş OC olayı işime yarar mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-gaming-5-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzocsata-30-usb-30-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/z97-gaming-7-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzocsata-30-usb-30-anakart.html#genel-bakis

Not: 4790k ve 780Ti ile kullanılacak.

gaming 5 ' in yetmediği yer yok yani 7 ye pek gerek yok o yüzden rahat rahat alabilirsiniz 5 ' i.

• Debug-Led olayı harika bişi oda gaming7 de var.
    pc hata veriyor nerden kaynaklanıyor bilmiyorsun.
    Ledde sana bi sayi veriyor ornek 75 kitapciga bakyom 75=Ram aa diyom ramde hata var.
    sirf bu özellik nedeniyle gaming 7 diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Ben gaming 7 kullanıyorum ilk aldığımda bende 5 ile 7 arasında karar veremedim ama otomatik overclock tuşu olduğu için gaming 7 aldım i5 4670k ile kullanıyorum otomatik overclock tuşuna basınca 4.1 ghz ye çıkıyor o bakımdan süper ben sırf o tuş için almıştım
  • yani 100 tl daha koy en azndan ilerisi için daha iyi olur.
    Debug-led oc tuşu vs vs.
    cok güzel özellikler.

o.c. yapmayı bilmiyorsanız gaming 7 alın sizin için daha rahat olur yeni gördüm 780ti ile 4790k ile kullancakmışınız gaming 7 daha ideal olur sizin sistem için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyle yapcam saat bi 10 10 30 olsun.

• Gaming 5 tede led var iyi araştırmamışsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Temmuz 2014; 11:51:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Gaming 5 tede led var iyi araştırmamışsın :)

Debug led değil o

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Gaming 5 tede led var iyi araştırmamışsın :)

Debug led değil o

Ya işte adı her ne haltsa, arkadaşın söylediği şey bu

quote:

Debug-Led olayı harika bişi oda gaming7 de var.
    pc hata veriyor nerden kaynaklanıyor bilmiyorsun.

İşte işaretlediğim şey bu olay boot ederken kalırsa hata kodunu basıyor lede anlıyorsun sorun neden.

3 te yok 5 ve 7 de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Temmuz 2014; 12:57:50 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Msi z97 gaming 5 aldım.
    Oc tuşu dışında bir fark görmedim ve gaming 7 de 1 tane kalmıştı.
    onunda icindeki folyo yirtik idi.
    Suan monte ediliyor hepsi.
    Ayrıca o led 5 dede varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikopelo -- 19 Temmuz 2014; 12:58:22 >
  • i7 4790k
    MSi z97 gaming 5
    2tb Seagate Barracuda aldim.
    Thermaltake frio advanced ı deneyecegim eger ısılar iyi ise devam edecem yoksa coolermaster seidon 120vplus alcam.

• quote:

i7 4790k
    MSi z97 gaming 5
    Thermaltake frio advanced ı deneyecegim eger ısılar iyi ise devam edecem yoksa coolermaster seidon 120vplus alcam.

Fotoğraf çek bol bol at foruma bi bakalım nasıl duruyor
    monte edilsn Windows kurulsun 78oTi yi tkaym ekelrm bikac foto.

benim s4 u görür pc ins fotolar i eklemrk için.
    olmadi heaven benchmark ekelrm

• quote:

i7 4790k
    MSi z97 gaming 5

güzel güzel
    Bişi sorcam bu led ler var anakartta onlar ne olyo
    sözde pc açılmayınca sorunu gösteryo ama şuan pc açık ve 38de duruyo bazen
    39 olyo 51 olyo değişp duryo.
  • quote:

Bişi sorcam bu led ler var anakartta onlar ne olyo
    sözde pc açılmayınca sorunu gösteryo ama şuan pc açık ve 38de duruyo bazen
    39 olyo 51 olyo değişp duryo.

Kullanma klavuzundan bak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda t9c

Ben gaming 7 kullanıyorum ilk aldığımda bende 5 ile 7 arasında karar veremedim ama otomatik overclock tuşu olduğu için gaming 7 aldım i5 4670k ile kullanıyorum otomatik overclock tuşuna basınca 4.1 ghz ye çıkıyor o bakımdan süper ben sırf o tuş için almıştım

Selamlar, bende de Gaming 7 ve i7 4790K var. O otomatik overclock tuşunun kullanımını bilmiyorum, yani direkt açıp bassam olmaz sanıyorum, neler yapmak gerekiyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.